Şimdi Ara

cpu 50 ama core 70 dereceyi geçiyor..(CORE İ7 920 D0)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaşlar işlemci sıcaklığım 50 dereceyi gecmiyor tam yükte, fakat çekirdekler inanılmaz ısınıyor 70 dereceyi buluyor... bu inanılmaz fark neden kaynaklanıyor ve nasıl giderebilirim... bana bir çözüm önerisi getirirmisiniz...

• benim şekirdekler yük altında da oc lu da defaultta da sürekli 42derece?sensörlerde bi sorun mu var acaba?everest ultimate + core temp ile bakıyorum.aynı gösteriyolar?
  • Arkadaşlar yazılım yanlış ölçebilir. Sensörler yanlış gösterebilir. Cpu sıcaklığının normal seviyede olması yeterli
  • çekirdekler ile işlemci sıcaklığı arasında fark olması normal. anakart işlemci sıcaklığını işlemci yüzeyine göre ölçüyor.işlemci yüzeyi ile çekirdekler arasında da ısı iletiminden dolayı bir fark oluşuyor demekki
  • 70 derece i7 920 için yük altında çok normal .. ben 4500mhz lerde 100 derece bile gördüm. ama işlemci voltajı 1.5v verip abanmıştım sonradan farkettim ki 1.4v ile 4.5ghz aynı stabiliteyi gösteriyor (1m pi alacak kadar). şuanda günlük 3670mhz kullanmaya başladım fanlar orta ayar çok sesli değilken prime 95 altında 10 dk da max 74 derece gördüm..
  • @Eczanet
    Hocam Bloodrage olayi ne oldu alabildin mi??Yoksa vaz mi gectin??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Beriko

@Eczanet

bloodragenin parasını iade ettiler şuanda p6t deluxe kullanıyorum..
  • Arkadaşlar Merhaba, Hakikatten Bu Bloodrage Ülkemizde Şatışa Sunuldumu? Ne Anakartmış Anlamadım, Avrupada 270 280 Dolar Arası Satılıyor, Halen Bize Gelmedimi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: EcZaNeT

quote:

Orjinalden alıntı: Beriko

@Eczanet

bloodragenin parasını iade ettiler şuanda p6t deluxe kullanıyorum..

Tr'den mi almistin??? Yoksa yurtdisinda RMA mi yaptin??
  • TR den almıştım hocam.. bi tane vardı onuda ben aldım oda ram slotu sıkıntısı yaptı..
  • Gecmis olsun..super bi kart bende getirtcektim ama komple vazgectim i7 den..Ihtiyacim yok cunku oyle deli bi guce..Sonucta ne demisler kontrolsuz guc guc degildir
  • arkadaşlar konuyu nerelere götürmüşsünüz... siz normal diyorsunuz ama internetteki testlere bakınca hiç de normal görünmüyor... bazı yerlerdeki testlerde 60larda hatta daha düşük değerlerde görünüyor... bu da beni çok tedirgin ediyor. kuzey köprüsünün çok ısınması işlemcinin sıcaklığını etkiler mi şayet benim kuzey köprüsü oldukça sıcak (elimle kontrol ettim)... 3b render almak bazen saatler sürebiliyor ve işlemcim saatlerce %100 çalışması gerekiyor. ayrıca istediğim render performansını da hala alabilmiş değilim bu yüzden oc li kullanmam gerek... bu yüzden çok düşündürüyor bu sıcaklıklar beni...
  • Çekirdek değil cpu sıcaklığını önemseyin çekirdek için yapabileceğiniz bişey yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: c.emre6410

arkadaşlar konuyu nerelere götürmüşsünüz... siz normal diyorsunuz ama internetteki testlere bakınca hiç de normal görünmüyor... bazı yerlerdeki testlerde 60larda hatta daha düşük değerlerde görünüyor... bu da beni çok tedirgin ediyor. kuzey köprüsünün çok ısınması işlemcinin sıcaklığını etkiler mi şayet benim kuzey köprüsü oldukça sıcak (elimle kontrol ettim)... 3b render almak bazen saatler sürebiliyor ve işlemcim saatlerce %100 çalışması gerekiyor. ayrıca istediğim render performansını da hala alabilmiş değilim bu yüzden oc li kullanmam gerek... bu yüzden çok düşündürüyor bu sıcaklıklar beni...

o internette gördüklerin stok fan değildir.illa oc yapacam diyorsan güzel bir fan al.sıcaklıkla ilgili sorunun olmasın.

• ZATEN elimde sunbeam core contact freezer var stock fan değil ki... soğutucu performansı için fanını değiştirsem diyorum fm 123 arıyorum ama hiçbir sitede bulamıyorum nereden temin edebilirim bir bilgisi olan var mı acaba..
  • www.sidewindercomputers.com

Bu siteden fan bolumune gir..Kendine bir tane 120mm Scythe 160cfm fan alHeralde yeterli gelir
  • Hocam kasa hava akımı iyiyse ve yeteri kadar fanınız varsa oc düşünmüyorsanız soğutucu değiştirmenize gerek yok. Dediğim gibi core değil cpu sıcaklığını önemseyin
  • bu yüksek cfm li fanları nereden alabiliriz türkiyedeki sitelerde yok mu araştırdım biraz delta silverstone fm 12x serisi commonwealth papst (adını yanlış yazmış olabilirim) gibi çok yüksek cfmlerden bahsediyorlar ama sadece adını görüyorum kendisini göremiyorum :D okadar masraf yaptım pcye sırf en iyisi olsun diye şu renderlar bei öldürmesin diye ama hala bir sürü eksik var bu gidişle 3000tl yi bulacak benim pc :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.