Bildirim
Çözülmeyi bekleyen permütasyon sorularım

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
hocam cevapları söyleseniz eğer doğru yaptıysam açıkliyim yanlışşa kafanı kariştirmiyim :D -
quote:
Orijinalden alıntı: xds789
1) 6 erkek 3 kız öğrenci bir sıraya oturacaklardır. Kızlar yan yana olacak şekilde ve belli iki erkek yan yana olmayacak şekilde bu sıraya kaç farklı seçenekte oturabilirler ?
Kardeşim önce tamamını bulursak 3 kız 1 paket ve 6 erkek olarak dusunuyoruz.Toplam 7 paket ve 3 kız kendi arasında değişir.7!x3!
Belli 2 erkeğin yanyana olduğunu yapıyoruz.3 kız 1 paket 2 erkek 1 paket. ve 4 erkek.6 paket ve 3 kız kendi arasında 2 erkek kendi arasında değişir.
6!x3!x2!
1. durumdan 2. durumu çıkarıyoruz.
(7!x3!)-(6!x3!x2!)= cevabı da bulursun. -
Cevaplarini ne yazik ki bende bilmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: VinniePazienza
quote:
Orijinalden alıntı: xds789
1) 6 erkek 3 kız öğrenci bir sıraya oturacaklardır. Kızlar yan yana olacak şekilde ve belli iki erkek yan yana olmayacak şekilde bu sıraya kaç farklı seçenekte oturabilirler ?
Kardeşim önce tamamını bulursak 3 kız 1 paket ve 6 erkek olarak dusunuyoruz.Toplam 7 paket ve 3 kız kendi arasında değişir.7!x3!
Belli 2 erkeğin yanyana olduğunu yapıyoruz.3 kız 1 paket 2 erkek 1 paket. ve 4 erkek.6 paket ve 3 kız kendi arasında 2 erkek kendi arasında değişir.
6!x3!x2!
1. durumdan 2. durumu çıkarıyoruz.
(7!x3!)-(6!x3!x2!)= cevabı da bulursun.
Cok sagol
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
up -
1.soru: 7!.3!-(6!.3!.2!)
2.soru: 6(4444+5555+1111+3333)=86658 -
1.soruyu anladımda ikinciyi nasıl yaptık -
4! den 24 sayi yazilir. Her sayi 6 kez birler onlar yuzler binler basamaginda yer alir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cok sagol da ben ikinciyi hala kavramakta zorluk cekiyorum
Her sey tamamda 2.de niye 4444 5555 ile topladik ? O kisimi anlamadim
Tamam simdi kavradim
o zaman bende sorayım bir tane soru.
3,4,5 rakamlarını kullanarak 10 basamaklı 3 ile tam bölünebilen kaç sayı yazılır?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X