Simdi 3 arkadas kasaba gidip kisi bası 10 lira vererek 30 liralık kıyma alıyorlar. Bu 3 arkadas kasaptan çıktıkarında kasap bunlara 25 liralık kıyma verdiğini görüyo ve çırağına 5 lira vererek geri yolluyor. Çırak 5 lirayı 3e bölemedii için 2 lira cebe atıo ve herkese 1er lira veriyo. Yani kisi bası 9 milyon vermis oluyorlar. Ama 9*3 =27 ve 27+2=29 yani tam 30a ulasmıyor sayı. 1 lira nerde ?
Daha önce verildiyse özür dilerim...
Kasap 25 TL'lik et veriyor. Ardından da 5 TL gönderiyor. Çocuk bu 5 TL'nin 3 TL'sini geri veriyor. Geriye 2 TL kendisinde kalıyor. Yani, bu üç arkadaşa, aldıkları etin maliyeti 25 + 2 TL, yani 27 TL oluyor. 27 + 3 = 30 TL'dir.
İtiraz yok mu?
quote:
Orijinalden alıntı: webbie
İtiraz yok mu?
Doğrusu senin yazdığın,o soruyu uyduran bence matematik bilmiyor. 25+2+3.1 dir doğrusu.Bir işlemde önce çarpma işlemi yapılır.yani
25+2+(3.1 ) böyle olması lazım.
Hiçbirinizinki doğru değil. 10 lira çıktı 1 lira geri döndü. demek ki; Evet 9 lira vermişler.ne eder, 3*9=27 lira eder. 1' er lira ceplerinde var. ne etti, 27+3=30 lira . çırakta cebe 2 lira atmıştı. ne etti, toplam 30+2=32 lira! 2 lira nasıl arttı.oda benim ticari yeteneğim. Ticaret budur işte benim sevgili dostlarım. 30 lirayı 32 lira yapmaktır.!
quote:
Orijinalden alıntı: eloko
Hiçbirinizinki doğru değil. 10 lira çıktı 1 lira geri döndü. demek ki; Evet 9 lira vermişler.ne eder, 3*9=27 lira eder. 1' er lira ceplerinde var. ne etti, 27+3=30 lira . çırakta cebe 2 lira atmıştı. ne etti, toplam 30+2=32 lira! 2 lira nasıl arttı.oda benim ticari yeteneğim. Ticaret budur işte benim sevgili dostlarım. 30 lirayı 32 lira yapmaktır.!
Umarım sizinle ticaret yapma imkanımız olur. Ama birimiz alıcı, diğerimiz satıcı olursa...
quote:
Orijinalden alıntı: eloko
Kasaba verilen 27 lira para ile çırağın kendine yürüttüğü parayı toplarsanız 29 elde edersiniz. Peki bu işlem aslında nedir?
Kasap 25 liralık et sattı. Üç kişi 25 liralık ete 27 lira verdi. Değerinden fazla verilen miktar 27-25 = 2 lira çırağın yürüttüğü para.
Kasaba verilen parayla , çırağın yürüttüğünü toplayarak, üç kişinin cebindeki 30 liraya ulaşmayı bekleyemeyiz herhalde. 30 lira nın 25 i ete 2 si çırağa, 3 üde para üstü olarak 3 kişiye gelmiştir.
quote:
Orijinalden alıntı: Yeni Türkü
neden 27 ile 2 yi topluyoruz?
Bu üç kişi 30 lira verdiler. 30 lira verip 25 liralık et aldılar. Kasapta 5 lira fazla kalmış oldu. Çırak 5 lirayı üç kişiye 3 lira olarak verdi.
Şimdi elimizde ne var?
25 liralık et geri gelen 3 lira ve çıraktaki 2 lira.
Kasaba verilen 27 lira para ile çırağın kendine yürüttüğü parayı toplarsanız 29 elde edersiniz. Peki bu işlem aslında nedir?
Kasap 25 liralık et sattı. Üç kişi 25 liralık ete 27 lira verdi. Değerinden fazla verilen miktar 27-25 = 2 lira çırağın yürüttüğü para.
Kasaba verilen parayla , çırağın yürüttüğünü toplayarak, üç kişinin cebindeki 30 liraya ulaşmayı bekleyemeyiz herhalde. 30 lira nın 25 i ete 2 si çırağa, 3 üde para üstü olarak 3 kişiye gelmiştir.
Cevap verileli saatler oldu.
Düşmüş, kasanın altına kaçmış.
biz sittin senedir sorunun çözümünü söylemekten bıktık siz hala çözülemeyen soru demekten bıkmadınız
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme