Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Ufak bir kaza (SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sizden bir konuda yardım isteyeceğim. Trafikte, ışıkta beklerken bir dolmuş sağ tarafından araya girmeye çalıştı ama benim araca sürttü.

Adama suçlunun kendisi olduğunu söyledim. Gerekeni yaparız gibisinden konuştu. Suçunu kabul edecektir. Numarasını aldım, plakasını aldım.

Sizden isteğim, bundan sonraki sürecin nasıl olacağı hakkında beni bilgilendirmeniz.

Ilk defa böyle bir şey başıma geldi, ne yapacağımı bilmiyorum.

Bundan sonraki süreç hakkında beni bilgilendirir misiniz? Ne yapmak gerek? Nereleri aramak gerek?

Tecrübeli abilerimden destek bekliyorum.

Teşekkür ederim.

[ÇÖZÜLDÜ] Ufak bir kaza (SS'li) [ÇÖZÜLDÜ] Ufak bir kaza (SS'li) [ÇÖZÜLDÜ] Ufak bir kaza (SS'li)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10.03.2016 - Güncel

Arkadaşlar olay 18.02.2016 Perşembe günü meydana geldi. Kırmızı ışıkta beklerken arkamdan bir dolmuş sağ tarafımdan girmeyi denedi. Benim araca vurunca durdu. Metal sesi duyunca arkadaşımla indik, gördük ki sürtmüş. Arkadaşım benden yaşça büyük olduğu için sürücüyle başta o konuştu. "Suçlusun. Bize arkadan vurdun. Biz sabittik." dedi. Şöför tabi gerilmiş olacak, pek bir şey demedi. "Gerekeni yaparız" dedi. Yolcuları da vardı. Ben biraz da adamı düşünerek, "Yolcuların var, bekletmek istemiyorum. Bize arkadan vurdun. Suçlusun. Polisle uğraşmayalım. Aramızda halledelim" dedim. Kabul etti. "Tamam, gerekeni yaparız." dedi. Adamın numarasını, tel numarasını ve birkaç foto aldık ve olay yerinden ayrıldık. Tabi tutanak tutulması gerektiğini bilmiyordum. Daha önce hiç başıma gelmedi ya. Eve geldim. Gerginlik var üzerimde. 155'i aradım. Durumu anlattım. Sizin gibi operatör polis de tutanak tutmak gerektiğinden bahsetti. Yapmadığımı belirttim. Bu durumda pek bir sonuç alınamayacağını ve ancak şikayetçi olabilirsem bir şeyler yapabileceğimi söyledi. Teşekkür edip kapattım.

19.02.2016 Cuma günü okul çıkışı hemen Toyota servise gittim. Oradakilere incelettim. Boya pasta yapılacağını, 150-200 arası bi masraf çıkacağını öğrendim. Adamı aradım, gelebiliyorsa Toyota servise gelmesini istedim. O anda gelemeyeceğini, çalıştığını ve görüşmenin bir sonraki gün (Cumartesi günü) olup olamayacağını sordu. Ben de, yan çizmeyeceğini düşünerek ve yine işi görülsün diye kabul ettim. Cumartesi günü saat 12.00'de kendisini bana söylediği yerden almamı istedi. "Olur" dedim. Suçunu kabul edecek ya, onun rahatlığı var. "Bir şey olmaz" dedim. Buluşmayı kararlaştırdık. Telefon görüşmesinden bir süre sonra çektiğim fotoğrafları istedi whatsapp'ten. Kendisine de gönderdim. Fotoğrafları çevresine göstermiş olacak ki, akşam saat 19.00 civarı tanımadığım bir numaradan arama geldi. "Ben araba sahibiyim. Bizim şöförle bi olayınız olmuş. Elimizde kamera kaydı var. Senin araç ışıkta geri gelmiş bizim araca vurmuş. Kamerada her şey açık. Suçlu sensin. Pazartesi Emniyet'e gidiyorum." dedi. Ben de bunun üzerine "Kamera görüntülerine nasıl ulaştınız?" diye sordum. Dolmuşta araç kamerası olduğunu söyledi (Yalana bak). Ben de bunun üzerine "O görüntüleri beraber izleyelim. Olmadı Emniyet'e beraber gideriz. İkimizin de işi görülür" dedim. Cevap olarak "Tamam, yarın seni arayacağım." dedi. Vurmuşlar, bir de üste çıkmaya çalışıyor şerefsizler. Bir süre sonra şöför cepten mesaj attı: "Abi kusura bakma. Benim araba sahibi biraz anlayışsız. Olayı yanlış anladı. Sen kendi arabanı yaptır, ben kendi arabamı yaptırayım. Kapatalım meseleyi. Benimkinde de hasar oluştu.". Ben de bunun üzerine öyle bir şeyi kabul etmeyeceğimi, tek çözümün servise beraber gidip benim masrafımı karşılaması olduğunu söyleyen bir mesaj attım. Ardından o da benim arabamın kaydığından bahsetti ve yarınki buluşmaya gelmeyeceğinden bahsetti (Yan çizmeye yanaştı sizin de bahsetmiş olduğunuz gibi). Hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimi söyledim. Yarınki buluşma vaktinden önce kendisini bir daha arayacağımı söyledim. Gelmeyeceğini yine söyledi. "Sen bilirsin kardeşim, yakın zamanda tekrar görüşeceğiz. İyi akşamlar." diye bi mesaj attım.

Araya haftasonu girdi ya, bir şey yapamamamın vermiş olduğu stresle kaldım. Bir an önce Pazartesi gelsin istiyorum.

20.02.2016 Cumartesi günü 11.30'da şöförü tekrar aradım. Cevap vermedi. Bu işleri az çok bildiği için dayıma haber verdim (Olay gününden beri takip ediyor ve yönlendiriyordu beni). Dayım şöförle görüşmüş. Dayıma, falan yerde tanıdıkları bi kaportacı olduğundan, oraya gidip onun ismini verip benim işlemi halledebileceğimden bahsetmiş. Dayım da diretmiş tabi servis olacak diye. Anlaşamamışlar. Ardından dayım beni aradı. Pazartesi günü avukat tanıdığımızın yanına gitmemi istedi.

Pazar da öyle böyle geçti.

22.02.2016 Pazartesi günü okul çıkışı hemen bizim tanıdık avukatın yanına gittim. Durumu anlattım. Karakola gidip şikayetçi olmamı, kendisinin işlemi bizzat takip edeceğinden bahsetti. Ardından hemen, kazanın olduğu bölgenin bağlı olduğu ilçenin karakoluna gittim. Şikayetçi olacağımı söyledim görevli memura. Durumu kendisine de anlattım. Bana hak verdi o ve oradaki diğer polisler. Mobese kamerasının olduğunu da öğrendim. Hemen görevli memur şöförü arayıp XX karakoluna gelmesi gerektiğini, aksi takdirde işlem başlatacağını söyledi. Bir saat kadar bekledim. Adam gelmedi. Polis ikinci kez aradı, "Şu vakte kadar geldin geldin, gelmezsen zahmet etme. Takip edersin dosyanı" dedi. Tabi polisler de sağ olsunlar ilgilendiler. Bana destek oldular. Şikayet kaydı için ifade vermeye geçtim, işleme başladık. Adam geldi. Hemen tabi 3 polis eşliğinde adamla tartıştık. Başta karşı çıktı, polisler de adamın üzerine gitti. Ben de görevli memura avukatımın hazır olduğunu, istediği şekilde oynayabileceğimi söyledim. Polisler uğraştı. Birisi, mobese görüntüsünün olduğunu, kendisinin vurduğunun görüntüsünün olduğunu, ufak masraftan kaçtığını ama mahkeme masrafının avukat masrafının da ekleneceğini ve işin daha külfetli olacağını söyledi. Öyle böyle polislerin şahitliğinde, masrafımı karşılayacağını taahhüt etti bu şahıs. Şu gün uyar uymaz derken aynı haftanın Cuma gününe (26.02.2016) karar verdik.

26.02.2016 Cuma günü saat 11.10 civarı ben şöförü arayacakken şöför beni aradı. "Senin işi halledelim. 1 gibi serviste olurum" dedi. Orada olacağımı söyleyip servise gittim. Erken gittim ya, "yine bir göstereyim" dedim adam gelmeden. Geçen hafta benim araca bakan aynı kişi yine benim aracı inceledi. Bu sefer "250 TL masrafı var" dedi. Geçen hafta aynı hasar için 150-200 arası bi miktar çıkardığını hatırlattım kendisine. Kabul etmedi. Öyle böyle derken 200 TL dedi. Neyse şöför geldi. Şöförün de yanında, şöförü de düşünerek adama pazarlık ettim. Son fiyatın 175 TL olabileceğini söyledi (Şöföre kıyamadım, yine yardımcı olmaya çalıştım.). Şöför de falan ustanın ismini verdi, 150 TL'ye indirtti. Ödemeyi yaptık. Kendisine teşekkür ettim ve ayrıldık.

Yalnız yetkili servislerin de az çakal olmadığını görmüş oldum.

Arkadaşlar uzun yazı ve de gecikmiş güncelleme için de kusuruma bakmayın.

Detayıyla anlatmaya çalıştım. Uygun bir zaman bulmaya çalıştım ki yazmadığım başka başka bir sürü şeyler de var :)

Bazı noktalar işinize yarayabilir diye düşündüm. Ayrıca, duygu ve düşüncelerimi de katmaya çalıştım, ki bu süreç benim için hiç de kolay geçmedi :)

İlginiz, desteğiniz ve de yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Varsa sorularınız buyrun :)

Yalnız isimleri eklemek bayağı zahmetliymiş :)

@cibuti40, @İplenmemekten Bıkan Adam, @Toxicated, @Red_Devils_, @ozbayram, @DrMobile, @TiGER001, @hsn_33,
    @reallist55, @Kripton37, @cesmuru, @_Saint_, @
    syerturan
    , @NZM_TURKEİ, @erka1907, @alemci83, @HyperXCrossfire, @freeman6161, @RaptorFX, @darkb7ue, @ismail4444, @laqirdi, @korsallar, @hsngencer, @sight, @3,14159265358979323846264, @maestro_of_world, @Johnnie Walkerr, @Master_Evil, @KARACABEYY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skydiver132 -- 10 Mart 2016; 21:03:08 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Adamın insafına kalmış şu şekilde hiç bir şey tutturamazsın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

~ Kemalist ~

• Hiçbir şey yapmadık. Ne polise ne de kasko şirketlerine haber verdik. Adamla konuşup ne demeliyim? Kabul etmesi için ne yapmalıyım? Şirketine ulaş mı demeliyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Toxicated

Geçmiş olsun çok yüksek ihtimalle hatalı olduğunu kabul etmez bir bardak soğuk su için
    Keşke tutanak tutsaydınız.Belki de adam olayı unutmuştur bile.Tutanak olsaydı hakkınızı arayabilirdiniz ama tutanaksız adamın insafına kalmış.
  • Arabada birşey yok, pasta cila yapın geriside nazarlık kalsın. Banada geçen biri vurdu, tampon göçtü, far yıkama kırılmış olabilir diye tutanakta tuttum, adam şuçunu kabul etti ama genede sigortadan yaptırmadım, önemsiz miktarda olsa hasar kaydı çıkacaktı. Sonuçta 100 liraya sanayide yaptırdım, boya yapılacak yerleride duruyor ama fazla göze batmıyor.

Türküm Türkçe imza atarım....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha sonra tutanak tutabilirsiniz tutanak tarihini kaza yaptığını tarihi yazın olayınoluş şeklini filan yazın yeter tabi adam tutanak tutmaya yanaşırsa.

Orijinalden alıntı: hsn_33

geçmiş olsun bende diyarbakirdayım keşke tutanak tutsaydınız buranın söforleri tam dandik.safa yatma ihtimali yüksek
    Sana olacak replikleri söyliyim dostum.
    Adamı arayacaksın.
    -Abi geçen gün benim araca sürtmüştün onu halledelim.
    -Hani geçen gün, hergün onlarca arabaya sürtüyorum ben.
    -Hani toyota vardı ışıklarda duruyordum.
    -Vallahi her ışıkta duran toyotanın tamponuınu yaptırsaydık ohoo
    -Ama elimde resimler var.
    -Ne güzel işte çerçeveletip asarsın
    -Abi ....

2015 VW Golf 1.2Tsi Comfortline - Saf Beyaz
    2017 VW Passat 1.4Tsi Comfortline - Beyaz
    2018 VW Polo 1.0Tsi Highline - Beyaz

• quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Adamı arayacaksın.
    -Abi ....

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun. Tutanak tutmanız gerekirdi, şimdi tamamen adamın vicdanına kaldınız.

Mustafa Kemal ATATÜRK

• quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Adamı arayacaksın.
    -Abi ....

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.

Yarın ilk iş, sigorta şirketlerinden sözleşme kağıdı alıp ehliyet ruhsat fotokopisini de hazır ederek adamı arayacağım.

Anlaşırsak anlaştık, anlaşmazsak kasko ile görüşeceğim.

Yalnız bu hasar kaydı dediğiniz şey ne oluyor? Onu bilmiyorum. Kaskoya götürdüğümde hasar kaydı mı açılacak ("Bu araç kaza yapmış" anlamına mı geliyor bu hasar kaydı?)?

Adamla anlaştığım takdirde ne olacak? Ondan sonraki adımda ne yapmalıyım?

Adamla anlaşırsam benim kasko mu onun kaskosu mu karşılayacak? Yoksa sigorta mı? Hiçbir bilgim yok.

Hasar kaydı açılmadan başka nasıl yaptırabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skydiver132 -- 18 Şubat 2016; 18:23:06 >

• Kendi kaskondan yaptirirsan arabanda hasar kaydı olacak ve kaskoyu bozduracaksin yani seneye prim yükselecek.adam kabul ederse 2.sanayiye götürecek seni anlaşmalı olduğu bir ustaya yaptıracak ne kadar iyi olur şans işi

Basıp giderse hemen 155 arayın ve takip edin

Şu aşamada şöförün insafına kalmışsın

• Hocam aynısı basima geldi ve adamın gözünü korkutmasak tutanak felan tutamayacaktik.Bundan sonra bana da ders oldu,birisi abi trafiği kapatmayalim,tutanağa gerek yok vs. diyorsa anlıyorum ki uyanık gecinenlerden...

• Geçmiş olsun. Ama tüm hata sizde. Nasıl ehliyet alıyorsunuz anlamıyorum. Öğretmiyorlar mı tutanak tutulması gerektiğini? İş işten geçmiş. Ha bana kalırsa böyle ufak tefek şeylerde kasko ve sigortayı karıştırmamak gerekir. Hasar kaydından dolayı değilde bir dahaki seneye priminiz yüksek çıkar diye diyorum.

1- kaza olur 2 taraf karşılıklı tutanak tutar.
    2-taraflar tutanak tutmak istemesse polis çağrılır.
    Ekstra durumlara girmiyorum.

Guvenmeyin kimseye artık ya devir o eski devir deil.

**Hyundai i20 1.2 Style+Pan**
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Saint_

Şu 2 şey defalarca anlatılmasına rağmen neden yapılmıyor anlamıyorum.

1- kaza olur 2 taraf karşılıklı tutanak tutar.
    2-taraflar tutanak tutmak istemesse polis çağrılır.
    Ekstra durumlara girmiyorum.

Guvenmeyin kimseye artık ya devir o eski devir deil.
    Kesinlikle tutanak tutulması lazım. Karşı taraf anlaşırız (hasar ufak, cebimden yaptırayım) derse uygun zamanda gidersiniz sanayiye, aracı teslim edersiniz, hatalı taraf zararı ödeyince tutanağı yırtar atarsınız. Yok sonradan yan çizerse de elinizdeki tutanağı verirsiniz ilgili yerlere zararınızı karşılatırsınız.

Orijinalden alıntı: skydiver132

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.

Yarın ilk iş, sigorta şirketlerinden sözleşme kağıdı alıp ehliyet ruhsat fotokopisini de hazır ederek adamı arayacağım.

Anlaşırsak anlaştık, anlaşmazsak kasko ile görüşeceğim.

Yalnız bu hasar kaydı dediğiniz şey ne oluyor? Onu bilmiyorum. Kaskoya götürdüğümde hasar kaydı mı açılacak ("Bu araç kaza yapmış" anlamına mı geliyor bu hasar kaydı?)?

Adamla anlaştığım takdirde ne olacak? Ondan sonraki adımda ne yapmalıyım?

Adamla anlaşırsam benim kasko mu onun kaskosu mu karşılayacak? Yoksa sigorta mı? Hiçbir bilgim yok.

Hasar kaydı açılmadan başka nasıl yaptırabiliriz?

Aracınızı ister karşı tarafın sigortasından ister kendi kaskonuzdan yaptırın araç üzerine hasar kaydı oluşur ve trammer sorgusunda bu hasar gözükür. Ufak tefek meblağlar olsada araç satışında sıkıntı çıkarıyor alıcılar. Kaskonuzdan yapılırsa hasarsızlık indiriminiz bir alt dilime düşer.
    Bence sabayide iyi bir ustayla görüşüp fiyat alın, eğer uygun bir fiyat çıkarsa cebinizden yaptırın. Tabi son karar sizin.

Türküm Türkçe imza atarım....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.