Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Tam ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
9.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartım NVIDIA GeForce 9500 GT işletim sistemim xp bir süredir bazı oyunlarım kare olarak çalışıyor son driveri siteden indirdim ama çözüm bulamadım fotoğraf koyacaktım fakat print screen yapınca oyunun kare kısmını çekiyor :D baya araştırdım buda nvidia denetim masam

http://b1110.hizliresim.com/q/w/6h9r.png

Yardımlarınızı bekliyorum... not driver son versiyon 285 ti galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ats100 -- 3 Kasım 2011; 14:33:14 >

• Kimi oyunlar WideScreen destekli olmuyor.Durumla karşılaştığınız oyun ayarlarındaki çözünürlük kaç?
  • Oyun ayarlarındaki çözünürlükler falan herşey normal ekranım 1440x900 örneğin crysis 2'yi 1024 768 de geniş olarak oynayabiliyordum driver yüklediğimden beri bu durum mevcut aynı zamanda empire earth batllefield 2 gibi.... sorun tek oyunda değil benim sorunum panelde o scaling tuşu olmaması...
  • mesela 1366x768 de denedinmi farmat desteklemez daraltır çerçeveyi arkadaşımdada full hd leptop var oradan biliyorum dediğim çözünürlülüğe veya bi üstüne ayarla 1600x900 de dene bu dediğim çözünürlülükler 16:9 formatıdır seninki muhtemel 4:3 formatı daraltır
  • Bakın arkadaşlar benim sorunum driver yüklediğimden beri mevcut nvidia menümde bir tuş eksik ve bu tuş olmadığından bu ayarı yapamıyorum....

masaüstü konumun ve boyutun ayarla menüm böyle

http://b1110.hizliresim.com/q/x/6pdv.png

bu sitede görünün sorun mevcut çözüm resmindeki tuş bende yok

http://www.istasy10.com/goth/index.php?topic=22423.0

• şimdi bir dakika..monitör olarak crt mi kullanıyorsunuz?
  • crt nedir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.monitör sorunu (ÇÖZÜLDÜ)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tüplü monitör..lcd mi monitörünüz tüplü mü?
  • Oyun esnasında alt enter'e bas bakalım olacakmi 1400*900 tuplu olurmu yav......

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliosman2323

Oyun esnasında alt enter'e bas bakalım olacakmi 1400*900 tuplu olurmu yav......

bilmeden yazmayın...uyuz oluyorum hiçbirşey bilmeyip çok bildiğini sananlara..
    monitörün çözünürlüğü ya da crt olup olmaması yüksek çözünürlükleri desteklemesi için tek kriter değildir.
    monitörün yenileme hızı önemlidir.
    crt monitörde 3860x1850 çözünürlük kullanan insanlar var bu dünyada..BİLİYOR MUYDUN?

benim crt mi diye sormamın sebebi sistem monitörünü crt olarak algılıyor olabilir,o yüzden di..
    oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: aliosman2323

Oyun esnasında alt enter'e bas bakalım olacakmi 1400*900 tuplu olurmu yav......

bilmeden yazmayın...uyuz oluyorum hiçbirşey bilmeyip çok bildiğini sananlara..
    monitörün çözünürlüğü ya da crt olup olmaması yüksek çözünürlükleri desteklemesi için tek kriter değildir.
    monitörün yenileme hızı önemlidir.
    crt monitörde 3860x1850 çözünürlük kullanan insanlar var bu dünyada..BİLİYOR MUYDUN?

benim crt mi diye sormamın sebebi sistem monitörünü crt olarak algılıyor olabilir,o yüzden di..
    oldu mu?

Peki çok bilmiş arkadasım oyunların tam ekran olmasiyla söylediklerinin ne alakası var onuda anlat hadi verdigin bilgilere internetten ulaşması kolay tabi

• aliosman2323

işletim sisteminin monitörü yanlış algılamasından dolayı (crt olarak mesela) widescreen çözünürlüğü veremeyip ekranın yanlarından kesme yapabilir o yüzden sordum.
    umarım bu cvp yeterli olur.

ats100

masaüstünde sağ tıklayıp çözünürlüğüe girdiğinizde durum ne?
  • ekranım lcd "masaüstünde sağ tıklayıp çözünürlüğüe girdiğinizde durum ne?" sorunu üam anlayamadım :D çözünürlüğü soruyorsan 1440x900 ayarlı çözünürlük
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

aliosman2323

işletim sisteminin monitörü yanlış algılamasından dolayı (crt olarak mesela) widescreen çözünürlüğü veremeyip ekranın yanlarından kesme yapabilir o yüzden sordum.
    umarım bu cvp yeterli olur.

ats100

masaüstünde sağ tıklayıp çözünürlüğüe girdiğinizde durum ne?

Çok bilen arkadas gercekten beni engin bilgilerinle şaşırtmaya devam ediyosun Fakat cevabın hala yetersiz çünkü hala oyunlarda wide screen olayını aydınlatamadın kenar çiziklerini sana soran oldumu adam verdigin cevabı anlamadı bile;;;;))))))
  • Bahsettiğim şey sadece bazı oyunlarımda mevcut masaüstünde falan durum normal ekran geniş her şey normal ayarlı çözünürlük ile bi alakası olduğunu sanmıyorum çünkü driver yüklediğimden beri budurum var.Verdiğim linkteki sitedeki konu mevcut bende.
  • Ats100 kardeş yarattığımız form kirliliğinden ötürü kusura bakma. f1 2011 oyununda bende fullekran sorunu yasadım alt enter aynı anda oyun acikken basınca düzeldi bir çok oyunda yöntem bu, bi dene bakalım kolay gelsin.
  • alt enter yapınca hiç birşey olmuyor :D

edit: Benim problemim yanlışx anlaşılmış oyunlarım pencere içinde çalışma gibi bi sorunu yok oyunlarım tam ekran fakat ekranın sağ ve sol kısımları siyah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ats100 -- 2 Kasım 2011; 20:31:21 >
  • ats
    285 driverı kaldırarak 280 driverını yükleyip bir deneme yapar mısın?
  • 190 280 285 denedim hepsinde o scaling ayarı çıkmadı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.