Şimdi Ara

Çözüldü[SORU] NFC Smart Tag

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba forumdaşlar,
    Telefonum S3.
    Pratikte mantıklı geldi, ben de bir bilene sorayım dedim, acaba İETT nin tek kullanımlık seyahat kartlarını Smart Tag olarak kullanmak mümkün müdür? Sonuçta NFC teknolojisiyle çalışıyor. NFC destekli aygıtıma yaklaştırdığımda etkileşim oluyor :-) Play Store da bununla ilgili bir uygulama gördüm, [link=http://play.google.com/store/apps/details?id=com.jwsoft.nfcactionlauncher&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5qd3NvZnQubmZjYWN0aW9ubGF1bmNoZXIiXQ..]BURADAN[/link] acaba bu uygulama ile dediğim olayı gerçekleştirmek mümkün müdür? Deneyen, denemek isteyen ya da deneme imkanı olan varsa yardım edebilir mi? Şimdiden teşekkürler :)

Konuyu yabancı forumlardan vesaire araştırdım, iki sonuca ulaştım.

1. Yöntem: Etikete Veri Yazmak
    Bunun için NFC Task Launcher (NTL) diye bir programı kullanıyoruz, etiketi NTL ile programlıyoruz, sonra okutunca etiketin içindeki eylemler gerçekleşiyor. Bunun için programlanabilir NFC etiketleri kullanılması lazım. Yani ilk mesajda belirttiğim korumalı seyahat kartları vesaire bu yöntemle işe yaramaz.

2. Yöntem: Etiketin UTID numarası ile
    Her NFC etiketinin benzersiz etiket numarası (UTID) vardır, bu yöntemde tagin numarasını okuyup kaydediyoruz, o numaraya eylemler atıyoruz. Bunun için de AnyTAG NFC Launcher kullanıyoruz. Bu yöntemde Etikete veri yazmıyoruz, sadece etiketin benzersiz numarasını kullanıp o numaraya eylemler atıyoruz.

Sonuç olarak;
    Piyasa fiyatı 15-40 TL arasında değişen pahalı etiketler yerine İETT nin tek kullanımlık seyahat kartlarından birini alıp kullanabiliriz. Ayrıca düzgün şekilli olduğundan üstüne çizim yapabilmek de mümkün :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8AC7DD5C3 -- 10 Mart 2013; 9:49:37 >

• merhaba
    o gibi kartlar yazmaya korumalıdır diye düşünüyorum.ben baska bi otobüs kartında denemiştim olmadı. korumalı yazıyorlar birdaha silip kullanamıyorsun benim bildiğim kadarıyla.
    ben yurt dışından nfc etiket aldım ve istediğimi senkronlayıp yazıp, tekrar silebiliyorum çok rahat kullanıyorum istediğim gibi.
    isteyen olursa sahibinden de veya gg de satıyorum. 5 tanesi 35 tl.

Çözüldü[SORU] NFC Smart Tag

----> sahibinden de ürün kodu: 116530118 veya kullanıcı adım: "snkc" veya baslığı ile (NFC PROGRAMLANABİLİR ETİKETLER-SMART TAGS 5 adet)

----> GG ürün kodu: 78920192 veya kullanıcı adım: "srkn07" veya baslığı ile (PROGRAMLANABİLİR NFC ETİKETLER SMART TAG 5 adet)

• istediğiniz uygulamarı NFC TASK LAUNCHER programlarıyla telefonunuuzdan etiketlere programlıyorsunuz. örnegin arabaya binince etiketi okutup Gps ac, bluetooth aç,müzik player aç,wifi kapat,foursquare check in yap veya iş yerinde okutunca sesi kapat wifi aç check in yap veya gece evde okutunca alarmı kur sesi ac wifi ac gibi vs.. aklınıza gelen istediğiniz komutları otomatik olarak zahmetsizce okutunca yapıyor. yani siz ne isterseniz onu senkronize ediyorsunuz ve okutunca direk onları yapıyor.

HAYATI KOLAYLAŞTIRIR

Akıllı Etiketler (SmartTag),NFC özellikli akıllı telefonunuzda saniyeler içinde çeşitli eylemleri gerçekleştirmenizi sağlar. NFC PROGRAM yöneticisiyle süper basit erişim için Akıllı Etiket (SmartTag) profillerini kurun ve ayarlarınızı özelleştirin. Bunları uygun şekilde düz bir yüzeye yapıştırabilirsiniz.

bu da örnek bi video
    http://www.dailymotion.com/video/xnnfyd_sony-xperia-smart-tags_tech#.UTM45zdKanU

• quote:

Orijinalden alıntı: srkn07

istediğiniz uygulamarı NFC TASK LAUNCHER programlarıyla telefonunuuzdan etiketlere programlıyorsunuz. örnegin arabaya binince etiketi okutup Gps ac, bluetooth aç,müzik player aç,wifi kapat,foursquare check in yap veya iş yerinde okutunca sesi kapat wifi aç check in yap veya gece evde okutunca alarmı kur sesi ac wifi ac gibi vs.. aklınıza gelen istediğiniz komutları otomatik olarak zahmetsizce okutunca yapıyor. yani siz ne isterseniz onu senkronize ediyorsunuz ve okutunca direk onları yapıyor.

HAYATI KOLAYLAŞTIRIR

Akıllı Etiketler (SmartTag),NFC özellikli akıllı telefonunuzda saniyeler içinde çeşitli eylemleri gerçekleştirmenizi sağlar. NFC PROGRAM yöneticisiyle süper basit erişim için Akıllı Etiket (SmartTag) profillerini kurun ve ayarlarınızı özelleştirin. Bunları uygun şekilde düz bir yüzeye yapıştırabilirsiniz.

bu da örnek bi video
    http://www.dailymotion.com/video/xnnfyd_sony-xperia-smart-tags_tech#.UTM45zdKanU

Yani etikete veri yazmıyor, etiketi okuyor, onun artık ID numarası mı diyeyim, ona göre telefondan daha önce belirlediğim işlemleri mi yapıyor?
    Sizin dediğiniz program etikete veri yazıyor sanırım, indirdim, öyle bir şeyle karşılaştım. Başka bir yöntem buldum, ilk mesaja ekliyorum birazdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8AC7DD5C3 -- 10 Mart 2013; 9:42:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mc191

quote:

Orijinalden alıntı: srkn07

istediğiniz uygulamarı NFC TASK LAUNCHER programlarıyla telefonunuuzdan etiketlere programlıyorsunuz. örnegin arabaya binince etiketi okutup Gps ac, bluetooth aç,müzik player aç,wifi kapat,foursquare check in yap veya iş yerinde okutunca sesi kapat wifi aç check in yap veya gece evde okutunca alarmı kur sesi ac wifi ac gibi vs.. aklınıza gelen istediğiniz komutları otomatik olarak zahmetsizce okutunca yapıyor. yani siz ne isterseniz onu senkronize ediyorsunuz ve okutunca direk onları yapıyor.

HAYATI KOLAYLAŞTIRIR

bu da örnek bi video

Yani etikete veri yazmıyor, etiketi okuyor, onun artık ID numarası mı diyeyim, ona göre telefondan daha önce belirlediğim işlemleri mi yapıyor?
    Sizin dediğiniz program etikete veri yazıyor sanırım, indirdim, öyle bir şeyle karşılaştım. Başka bir yöntem buldum, ilk mesaja ekliyorum birazdan.

hayır etikete programı yazıyorsunuz. herkez okuttumu ne yazdıysanız telefondaki program onu okuyor ;)

• bu etiketlerden almak isterseniz bu konuyu inceleyebilirsiniz..

http://forum.donanimhaber.com/m_82168222/f_//tm.htm#82168222

ya da burdan direk alabilirsiniz...

yapışkan olanlar:http://www.sanalpazar.com/Programlanabilir-Akilli-Nfc-Etiketler-smart-Tags-5-Adet__isp7721840

askılı olanlar:http://www.sanalpazar.com/Programlanabilir-Akilli-Nfc-Etiketler-smart-Tags-5-Adet__isp8760976

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn07 -- 20 Mart 2014; 16:05:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İETT UTID numarasını okuyup o numaraya eylem atanırsa kullanılabilir mantıken. Tabi İETT NFC kullanıyorda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursanin bukartina deneme yaptim vallahi oldu :)) istedigim ozellikleri atadim karta

• quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

Bursanin bukartina deneme yaptim vallahi oldu :)) istedigim ozellikleri atadim karta

süper benimde elime istanbul 2 kullanımlık pass kart geçti onu deneyeceğim bakalım olacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seas79

quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

Bursanin bukartina deneme yaptim vallahi oldu :)) istedigim ozellikleri atadim karta

süper benimde elime istanbul 2 kullanımlık pass kart geçti onu deneyeceğim bakalım olacak mı?

Oluyor

• Evet süper oldu. Teşekkürler...

Birde turkcell cüzdana eklediğimiz kredi kartı veya banka kartıyla marketlerde temassız posla 35 lira altını dokun ve öde olarak yapabilsek çok güzel olacak en sordugumda turkcell şimdilik olmuyor demişti 4.3 de yoktu 4.4 kitkatta nfc ayarlarına eklenmiş yakın zamanda olur inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seas79 -- 29 Mart 2014; 1:43:04 >
  • Konuyu hortlatıcam ancak güncel başka bir konu göremedim bu konunun benzeri, hem benim gibi Google’dan aratıp gelenlere yardımcı olur düşüncesindeyim.

Şimdi ben otobüs kartımı telefonla okuyup içindeki verileri görebiliyorum. Programlanabilir bir NFC Sticker alsam ve otobüs kartımı buna aktarsam kullanabilir miyim? Eğer mümkünse hangi tip stickerlardan almam lazım? Kart taşımak yerine telefonun arkasına sticker ile yapıştırmayı düşündüm bu sayede unutma şansım da olmaz. “Kart taşımak ne kadar zor olabilir kardeşim, taşı işte?!” diyebilirsiniz fakat insanlık hali bazen unutuluyor ya da binerken çantada cepte kart arıyoruz vs. Direkt telefonu okutup geçmek çok iyi bir kolaylık olacak benim için.

Şu an bulunduğum şehirde (Bursa) mobil üzerinden tek kullanımlık bilet alıp QR kod ile kullanabiliyorsunuz fakat normalde 3-3,5 lira olan otobüs ücreti QR kod ile bilet alırsanız 7-8 liraya geliyor. NFC ile çalışan normal kartı QR koda aktarma gibi bir opsiyonumuz bulunsa misal çıktısını alıp sticker gibi yapıştırırsınız ve devam edersiniz ama o da yok. Ben de haliyle otobüs kartını (Bursa’da Bukart oluyor bu) sticker’a aktarıp, otobüse binerken onu okutmayı düşündüm. Deneyen var mı bunu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.