Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]HUAWEI ASCEND G300(U8815) SYSTEM RECOVERY 3E SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
5.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Direk konuya giriyorum. Telefonu aldığım ilk gün baya kurcaladım root yaptım . Sonra rom toolbox programı ile birsürü dosya ve program sildim. 2.gün android.process.acore hatası vermeye başladı telefon. Düzeltemedim ve telefondan wipe data/factory reset yaptım. Sonra telefonu reboot ettikten sonra telefonum başlamak için androide dokunun ekranında kaldı. Dokunduğum halde açılmıyor. Ekranın dört bir köşesine dokundum oda işe yaramadı. Bende huaweisupport sitesinden orjinal romunu ve modako' dan bir tane custom rom indirdim.Belki yeni rom yüklersem sistem düzelir diye. Telefonun sadece recovery bölümü açıldığı için telefona birşey yükleyemiyorum. Yüklediğim romları sd carda atıp telefonu recovery modunda başlattım. Update from sd cardı seçip içinden romu seçtim . 3üncü adımda signature veryfication failed hatası aldım. Diğer romu denedim yine aynı hata. Sonra baktımki 3e imzasız hiçbirşeyi yüklemiyor. Daha sonra adk tools ve clockwork mod indirdim.Yalnız clockwork mod img. uzantılı olduğu için açamadım irfanview ve daemon tools ile denedim olmadı. Direk sd carta attım görmedi. Sanırım 2 günde bir telefonda yaşanabilecek tüm sorunları yaşadım :D daha 1 haftalık android meraklısıyım. Çözmek için çok uğraşıyorum ama bi yerden sonra işi üstadlarına bırakmak lazım. Bana telefonu kurtarıp ilk gününe çevireceğim bir formul anlatabilirmisiniz. Telefoncuya 50-60 tl vermek istemiyorum. Kendim öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcaytu2005 -- 12 Eylül 2012; 22:02:04 >

• Birde telefona system recovery 3e yerine 2e yükleyebilirmiyim. 2e versiyonu imza kontrol etmiyormuş.
  • bu arada telefonda 2.3.6 GB yüklüydü. Android den anlayan biri yokmu ? :(
  • ses açma + kapama tuşlarıyla basılı tutup açtığınız zaman pembe bi ekran geliyor olması lazım,geliyormu?
  • evet o kombimnasyonu yaptığımda pembe bir ekran geliyor ve o ekranda kalıyor orda ne yapmam lazım??
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ÜmitsizAdam-

ses açma + kapama tuşlarıyla basılı tutup açtığınız zaman pembe bi ekran geliyor olması lazım,geliyormu?

evet pembe ekran geliyor. ne yapmam gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: olcaytu2005

quote:

ses açma + kapama tuşlarıyla basılı tutup açtığınız zaman pembe bi ekran geliyor olması lazım,geliyormu?

evet pembe ekran geliyor. ne yapmam gerekir?

dostum telefonu kapat orjinal romu indir sd kartını biçimlendir içinden çıkan dload klasörünü sd karta at direk (ana dizine yani) ardından ses açma ses kısma ya basarak telefonu aç tabi sizdeki firmware yüklenmesi böyle yapılıyosa ki büyük ihtimal böyledir sanırım kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dediğini denedim official romunun indirip sd carda attım. sonra ses tuşları ile açtım ve rom direk yüklenmeye başladı. fakat 1/2 unpacking diyor onda sorun yok. 2/2 unpacking failed diyor çözemedim.nerde hata var?
  • quote:

dediğini denedim official romunun indirip sd carda attım. sonra ses tuşları ile açtım ve rom direk yüklenmeye başladı. fakat 1/2 unpacking diyor onda sorun yok. 2/2 unpacking failed diyor çözemedim.nerde hata var?

o zaman hata veriyorsa şunu dene şimdi telin pili çıkar usb ile pcye bağla yine 3 tuşa bas ve yükleme başlasınbaşlayınca pili tak blki olur olmazsa bir kaç kere dene ama şarja dikkat et bitmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: umidigo

quote:

dediğini denedim official romunun indirip sd carda attım. sonra ses tuşları ile açtım ve rom direk yüklenmeye başladı. fakat 1/2 unpacking diyor onda sorun yok. 2/2 unpacking failed diyor çözemedim.nerde hata var?

o zaman hata veriyorsa şunu dene şimdi telin pili çıkar usb ile pcye bağla yine 3 tuşa bas ve yükleme başlasınbaşlayınca pili tak blki olur olmazsa bir kaç kere dene ama şarja dikkat et bitmesin

malesef oda olmadı. pilsiz denedim yine 2. pakette failed oldu. Dediğiniz gibi yüklemeye başlayınca bataryayı taktım upgrade işlemini iptal edip telefonu açtı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umidigo

quote:

malesef oda olmadı. pilsiz denedim yine 2. pakette failed oldu. Dediğiniz gibi yüklemeye başlayınca bataryayı taktım upgrade işlemini iptal edip telefonu açtı

o zaman diğer yöntemle bir kaç kere dene olana kadar başka yol bilmiyorum maalesef

• mecburen deniycem :) teşekkürler . Bu arada direk pc den telefona rom atmayı deniycem onu araştırcam şimdi.
  • artık rom yuklemektende vazgeçtim ... başlamak için androide dokunun ekranından nasıl kurtulcaz belki ondan kurtulursam herşey hallolur. Her yere dokunuyorum hiçbişi olmuyor
  • quote:

artık rom yuklemektende vazgeçtim ... başlamak için androide dokunun ekranından nasıl kurtulcaz belki ondan kurtulursam herşey hallolur. Her yere dokunuyorum hiçbişi olmuyor

Pembe ekranda telefonu usb ye bağlayabilirmisiniz? Herhangi bir sürücü geliyormu?
  • quote:

quote:

artık rom yuklemektende vazgeçtim ... başlamak için androide dokunun ekranından nasıl kurtulcaz belki ondan kurtulursam herşey hallolur. Her yere dokunuyorum hiçbişi olmuyor

Pembe ekranda telefonu usb ye bağlayabilirmisiniz? Herhangi bir sürücü geliyormu?

onu denedim usb ye bağladım ama hiçbir sürücü gelmedi. windows 7 64 bit kullanıyorum. usb girişini tanıdı ama huawei technologies tanınmadı diyor.
  • quote:

kızma ama, önce şunu sorayım, doğru telefona doğru rom'u indirdin değil mi?

öyleyse şöyle bir fikrim var

linux üzerinde telefonu açıp içini tamamen görme şansın var. öyle açıp hw user data gibi dahili kullanıcı hafızasına dload klasörünü kopyalayıp SD kartı çıkartıp yeniden ses +/- açma tuşlarıyla kurulum deneyebilirsin.. bazen sd karttan kurulum yaparken update failed hatası veriyordu

• quote:

quote:

quote:

onu denedim usb ye bağladım ama hiçbir sürücü gelmedi. windows 7 64 bit kullanıyorum. usb girişini tanıdı ama huawei technologies tanınmadı diyor.

Tamamdır,o zaman o telefona custom ROM yükleyeceğiz.

1-İlk önce Hi-Suite i indirmemiz lazım;http://www.huaweidevice.com/hi-suite-en/ kurduktan sonra PC yi yeniden başlatın. Programla işimiz kalmadı.
    2-Şuradaki dosyayı indirin;http://www.mediafire.com/download.php?f53z4ykag990x99
    3-Telefonunuzu kapatın,bataryayı çıkarıp takın. Daha sonra telefonu ses kısma tuşuyla beraber açın. Telefonun logoda takılması gerekiyor.Eğer takıldıysa,telefonu usb ile PC ye bağlayın.
    4-PC nin telefonu gördüğünden emin olun.Daha sonra runme.bat dosyasını çalıştırın.Telefonu kapatabilirsiniz yazısı geldiğinde kapatın.
    5-Recovery nin yüklendiğine emin olmak için telefonu kapattıktan sonra ses açma + güç tuşu ile beraber,recovery menüsü gelene kadar basılı tutarak açın. ClockworkMod Recovery nin menüsü gelmesi lazım.

Bundan sonra işlemimize devam edebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -forumber- -- 12 Eylül 2012; 14:16:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cok_yasa_kamil

quote:

kızma ama, önce şunu sorayım, doğru telefona doğru rom'u indirdin değil mi?

öyleyse şöyle bir fikrim var

linux üzerinde telefonu açıp içini tamamen görme şansın var. öyle açıp hw user data gibi dahili kullanıcı hafızasına dload klasörünü kopyalayıp SD kartı çıkartıp yeniden ses +/- açma tuşlarıyla kurulum deneyebilirsin.. bazen sd karttan kurulum yaparken update failed hatası veriyordu

evet direk huaweidevice sitesinden orjinal romunu indirdim. Ayrıca custom rom da indirdim ikiside olmadı. upgrade işleminde sürekli failed hatası verdi. sd karttan yuklemeye çalıştığımda da imzası olmadığı için yüklemedi.
    linux uzerinden açabilmem için linux işletim sistemi gerekli sanırım ama linux u çok iyi bilmiyorum. sadece 2 3 defa ubuntu kullandım birde oraya girersem tamamen olaydan kopabilirm :) onu artık en son çare olarak deniycem.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamamdır,o zaman o telefona custom ROM yükleyeceğiz.

1-İlk önce Hi-Suite i indirmemiz lazım;http://www.huaweidevice.com/hi-suite-en/ kurduktan sonra PC yi yeniden başlatın. Programla işimiz kalmadı.
    2-Şuradaki dosyayı indirin;http://www.mediafire.com/download.php?f53z4ykag990x99
    3-Telefonunuzu kapatın,bataryayı çıkarıp takın. Daha sonra telefonu ses kısma tuşuyla beraber açın. Telefonun logoda takılması gerekiyor.Eğer takıldıysa,telefonu usb ile PC ye bağlayın.
    4-PC nin telefonu gördüğünden emin olun.Daha sonra runme.bat dosyasını çalıştırın.Telefonu kapatabilirsiniz yazısı geldiğinde kapatın.
    5-Recovery nin yüklendiğine emin olmak için telefonu kapattıktan sonra ses açma + güç tuşu ile beraber,recovery menüsü gelene kadar basılı tutarak açın. ClockworkMod Recovery nin menüsü gelmesi lazım.

Bundan sonra işlemimize devam edebiliriz.

hocam dediklerinizi aynen yaptım ve cwm yi telefona yükledim ve recovery modunda başlatınca cwm ekranı açıldı fakat kendi içindeki recovery programından farklı tuş kombinasyonları varmış biraz zor çözdüm. MoDaKo diye ingilizce bir site var ordan custom rom indirmiştim (huawei g300 için) onu yükledim .Rom gerçekten iyiymiş gereksiz bütün uygulamaları kaldırmışlar. Evet şu anda sorunum çözüldü. Size nekadar teşekkür etsem azdır..Birazdan root yapıp programları indirip backup yapıcak hisuite ile bidaha başıma böle bişi gelmesin :D tekrar teşekkürederim allah razı olsun.

• sorunun çözüldüğüne sevindik. konu başlığını [çözüldü] şeklinde etiketlersen, modaya uymuş oluruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.