Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ Bootable CD'nin kopyası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herkese günaydınlar.

PowerISO ile bootable bir CD'nin birebir kopyasını anılan programın hangi menülerinden yaratabilirim?
    Elimde Verbatim 52 hızlı bir boş CD var, hangi hızla yazdırmalıyım?

Yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assenucler -- 2 Aralık 2012; 12:52:00 >

• kopyalamak istediğin cd ni tak programın üstte menüsünde ''KOPYALA'' aracı var.oradan COPY CD/DVD/BD DİSK tıkla açılan pencerede altta COPY işlevini tıkla cd ni önbelleğe alır ve işlem bitince yeni cd ni takıp onun üstüne yazdırısın.
    verbatim iyi bir cd markasıdır ve maksimum hızda yazdırabilirsin ama garanti olsun diye 48 veya 40x te de yazdırabilirsin..
  • ben hep maksimum hızda yazdırırım pekde bir sorun olmaz ama eğer garanti olsun diyorsan hızı biraz düşürebilirsin
  • özel bir ayarı yok kardeş. direk kopyala diyeceksin. bootable olayı cdnin içindedir zaten kopyalayınca o da olur.
  • Dostlar herkese merhabalar,

Dün akşam siteye bir türlü giremedim, site "Bakımda" mesajı aldığım için size dönüş yapamadım.

İyi hafta sonları ve dinlenceler. Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkürler.

Yazılanları PowerISO ile aynen uyguladım. BootCD'den 5 adet boş CD koyarak yarattıklarım ile hiç bir şekilde boot işlemini yapamadım. Acaba, DVDW'ım bozuk mu?

Eğer bozuksa, elimde tek kalan bootable CD ile notbook'umu başlattığımda "Recovery" işlemini de yapamamam gerekir diye düşünüyorum.

Ne yapacağımı şaşırdım...
  • Dvdfab-dvd copy programiyla yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: assenucler

Dostlar herkese merhabalar,

Dün akşam siteye bir türlü giremedim, site "Bakımda" mesajı aldığım için size dönüş yapamadım.

İyi hafta sonları ve dinlenceler. Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkürler.

Yazılanları PowerISO ile aynen uyguladım. BootCD'den 5 adet boş CD koyarak yarattıklarım ile hiç bir şekilde boot işlemini yapamadım. Acaba, DVDW'ım bozuk mu?

Eğer bozuksa, elimde tek kalan bootable CD ile notbook'umu başlattığımda "Recovery" işlemini de yapamamam gerekir diye düşünüyorum.

Ne yapacağımı şaşırdım...

hımm sorun anlaşıldı arkadaşım bununda çözümü var,
    Dvd -Wr bozuk falan değil endişelenme.
    Boot cd kopyalayarak oluşmuyor veya sorun çıkarıyorsa önce bu cd nin kalıbını alıp öyle yazdırman gerekiyor.
    bunu ashampoo burnin studio ,nero,ultraiso vs bir çok programda yapabilirsin kolaylık olsun diye yine power iso ile sırayla yapman gerekenleri anlatayım...

-boot cd ni tak.
    -yine üstte ''kopyala'' tıkla ama bu sefer copy cd/dvd/br değil ,hemen altındaki ''MAKE CD/DVD/İMAGE FİLE'' tıkla..
    -Açılan pencerede kaynak sürücünü seç.Hedef dosyası olarak .iso kutucuğunu işaretle.hemen altındada bu kalıbı kaydedeceğin (masaüstüne kaydet) seç tamam de iso kalıbı oluşsun..
    -kalıp oluştuktan sonra yine menüde üst sağ köşede ''Yazdır'' aracını tıkla.
    -masaüstünde oluştuduğumuz kalıp dosyasını göster ve boş bir cd takıp alttaki ''YAZDIR'' klikini tıkla kalıbı cd ye yazsın..
    -artık başka bir problem olmazsa oluşturduğun cd boot yapacaktır..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win7 Cd'si Yapma..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sayın T.HAWK ve değerli dostlar...

Ayrıntılı yanıtınız için teşekkürler, sağ olun var olun.

Resimde de görüleceği gibi, sanırım DVD RW'ım arızalı gibi... 5 dakika beklememe karşın, "Yazdırma" işlemini yapmadı.

Toshiba Satellite A300 notebook'umu Haziran 2009'da satın aldım. Yeni bir DVD RW için hangi marka almamı önerirsiniz?

ÇÖZÜLDÜ     Bootable CD'nin kopyası?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assenucler -- 18 Kasım 2012; 12:15:34 >
  • Philips veya Samsung olabilir.
  • resimde altta yazan ''YAZDIR'' aracını tıkladınız değil mi?
    bence tekrar deneyin zira program yanıt vermiyor diyor.
    çalışan başka programlarınız varsa işlemciye ve rame yük binmiş ve bu nedenle bekletmiş olabilir..
  • Nero Lite ile.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın T.HAWK,

Yazdıklarınızı harfiyen yerine getirdim. İçinde sıfır boş CD koyduktan aldığım mesaja ilişkin resmi ekliyorum.

Sanıyorum DVD RW arızalı ...

İlginize bir kez daha teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assenucler -- 18 Kasım 2012; 12:54:45 >
  • medya tespiti başarısız diyorsa cd yi görmüyor demektir..
    verbatim di değilmi cd niz?
    dvd yazıcınızın markasıda TSST yazdığına göre Toshiba-samsung olmalı..
    bazı cd yazıcılar bazı medyalarla uyumsuz olabiliyor yani medya seçiyor mesela bende LG HN cd yazıcı vardı o da verbatim cd leri okuyamıyordu.firmwareini güncellemiştim yine çare olmadı ama kıytırık DMS cdleri okuyabiliyordu.
    verbatim haricinde hemen her cd yi okuyordu.
    sizin probleminizde bu olabilir varsa elinizde başka bir cd markası birde onunla deneyin derim..
  • Yazdıklarınızda haklısınız. Verbatim CD-R olana PowerIso ile bir türlü ne kopyalama ne de kalıp dosyasını yazdıramıyorum.

Sizin saptamanıza aynen katılıyorum. Boot eden CD'me baktım, "DMS" markalı CD'ye yazılı... Benim şu ana değin çöpe attığım CD sayısı 8'i buldu.

Yarın Kadıköy -İstanbul DMS mağazasından aynı markalı CD'ler alıp, bir de onda deneyeceğim.

İnşallah sorunum bu şekilde çözüme ulaşır. Gösterdiğiniz yakın ilgi ve doğru bilgilendirmeniz için bir kez daha teşekkür ederim.

Her şey gönlünüzce olsun...
  • olur o şekilde denersiniz.umarım sorunu bu şekilde çözmüş olursunuz.
    Verbatim CD-R dedinizde şunu belirteyim CD-R cdler dıştan içe doğru yazılır.
    CD+R cdler ise tam tersi içten dışa doğru.
    alacağınız dms cd ler CD-R olacaksa yanına birde paket halinde değilde tek olarak CD+R alın en azından sorunun cd formatı ile ilgili olup olmadığını tespit etmiş oluruz.ama büyük ihtimalle dms ler CD-R bile olsa sorun çıkarmayacaktır..
    rica ederim sizinde herşey gönlünüzce olsun..
  • imgburn ile ister kopyala ister bootable iso halinde imajını al. sana kalmış.
  • sorun programda değil arkadaşım yukarda örneklerini verdik.ashampoo,nero,ultraiso veya kullandığı poweriso da aynı işi yapıyor.Bahsettiğin programın farkı bedava olması yoksa bunuda kursa yine cd yi görmeyecektir sorun dvd sürücüsü ile kullandığı verbatim boş cd lerde ,bu değil yani..
  • Sorunun CD uyumsuzluğundan kaynaklandığı anlaşıldı.

DMS mağazasından biraz önce DMS CD aldım, bootable CD yarattım ve kullanmaya başladım.

T. Hawk sağ ol var ol..
  • quote:

Orijinalden alıntı: assenucler

Sorunun CD uyumsuzluğundan kaynaklandığı anlaşıldı.

DMS mağazasından biraz önce DMS CD aldım, bootable CD yarattım ve kullanmaya başladım.

T. Hawk sağ ol var ol..

rica ederim arkadaşım sizde sağolun..
  • Size zahmetim oldu, daha önce de sorduğumu hatırlayamadım.

İlgi ve yanıtınız için teşekkürler sayın T.HAWK..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.