[ÇÖZÜLDÜ] Başlangıçta EFI Shell - startup.nsh hatası (Acer A514-52G)

-
-
ikinci resimde boot mode yazan ekrandaki uefı yı mbr yap düzelir -
Çözüm öneriniz için teşekkürler hocam, tavsiye edilen başka bir yöntemi deneyerek sorunu çözdüm. Benzer bir durumu yaşayan arkadaşlara rehberlik etmesi açısından buraya da not düşmek istedim.
Bilgisayarı açtıktan sonra karşıma çıkan EFI Shell ekranında komut satırına sırayla şu komutları girdim:
fs0:
cd efi
cd boot
bootx64
Not: Her bir komutu girdikten sonra enter'a basıp bir alt satırdaki komutu girdim, son komutu da girdikten sonra Windows tekrar normal şekilde boot oldu, BIOS tekrar Windows'u görmeye başladı ve sorun tamamen çözüldü.
Not2: İlk satırdaki kodu girerken klavyede ":" (iki nokta) işaretini yapmak mümkün değildi, Shift+Ş yaparak o işareti yazabildim.
Not3: Yukarıda belirttiğim komutlar sonuç vermiyorsa, alternatif olarak şu komutlar da önerilmiş, yine yukarıdan aşağıya sırayla:
fs0:
cd efi
cd microsoft
cd boot
bootmgfw (ya da bootx64)
-
Merhaba dediklerinizin aynısını yaptım ama hala devam ediyor başka bir öneriniz var mı ? -
hata ekranını buraya koyarsanız yardımcı olmaya çalışabilirizquote:
Orijinalden alıntı: Dellobaltino
Merhaba dediklerinizin aynısını yaptım ama hala devam ediyor başka bir öneriniz var mı ? -
-
Teşekkürler hocam aynı sorunu yaşayıp dediğiniz şekilde komut satırını yazdıktan sonra windows normal şekilde boot oldu. Ödüm koptu ya birden bire nasıl bütün verilerim gidecek bilgisayar çökecek diye
Ben ise bu sorunu oyun oynarken sanırım sıcaklıktan bilgisayarın kendini kapatması açtığımda da bu hatayla karşılaştım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İkaz Edici Biraderler -- 8 Haziran 2021; 1:5:40 > -
-
Bu ekran bugün karşıma çıktı. Dediklerinizi yaptım ve düzeldi. Teşekkür ederim. Bir güncelleme neden böyle bir soruna yol açmış olabilir? Windows 11 insideri kurcalarken oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avantis -- 16 Haziran 2022; 18:15:55 > -
Kardeşim öyle büyük bir hayra girdin ve öyle çok hayır duası aldın ki anlatamam.
Bios güncellemesi yaptım aynı seninki gibi efi shell ekranı geliyor windowsu görmüyordu. Yapılacak şey yok deyip tekrardan windows kuracaktım ve yedeklemediğim her şey silinecekti, bir ihtimal çözümü vardır deyip buraya baktım ve iyi ki bakmışım. Çok teşekkürler, ilk komutları girince pc normal bir şekilde açıldı.
-
BEN bu hatayı tablette alıyorum Reeder A8İ Quad bunun çözümü nasıl bilen varmı ??
-
biraz gec oldu ama ayni sorunu bende yasiyorum suan cd boot yazdigimda “target directory not found” uyaeisi alıyorum
acer nitro a515-57
-
windows u kurarken hdd deki tüm birimleri silip yenden bölün ve windows u kurun.. acerlarda 7-10 gb bir bölümde sürücüler olabilir orayı silmeyin.
-
Çozumlendi mi. Bende ayni yerde takildim kaldim
-
Dediklerinizi yaptim ama yin bu ekrandayim 😪
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X