Şimdi Ara

çözüldü // anakart chipset sorunu // henüz nette çözümü bulunamadı.!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhablar,

    Bilgisayarım sağlıklı bir şekilde çalışıyordu birgün windows'un sitesinde bulunan one care adlı tarama programı ile tarattım pc yi baştan başlattığımda ekramıma birdaha görüntü alamadım o zaman anakartım amd tabanlı msi idi. Pc tamirine gitti chipsetin yandığını bildirdiler yeni bir anakart aldım foxconn a6vmx amd tabanlı herşey gayet güzel ama usb girişleri (ön ve arka girişler hepsi) çalışmıyor işletim sistemi vista..
    birçok forumu ve bilgi verici siteleri inceledim bios'tan denedim olmadı..
    güç ayarları ile alakalı dendi o'da olmadı..
    chipset driveri dendi öyle bir driveri yok sadece ekran kartı yüklüyor chipset altında ve işletim sistemi kendi kafasına göre yükledi..
    sistem bilgisinde usbler görünüyor, onları mouse ile sağ tıklayıp kaldırın ve pc yi baştan başlatın düzelecektir denildi o'da olmadı..
    (bunlardan hariç benim aklıma gelen ise aceba eski yanan msi anakartın chipset dirveri hala durup çakışmamı sağlıyor geldi ama bilmiyorum nasıl düzelecek) cevap ve yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oNuR0675 -- 31 Temmuz 2010; 16:35:08 >







  • çözümü söylüyorum hdd yi değiştir
  • başgan usb çalışmadığı için hariciye geçemiyorum veriyi 230gb önemli bilgi var yoksa dediğin gibi benzini döküp yakacam :))
  • Anakartın sürücü CD si içinde SB sürücüleri var onları yüklemelisiniz.
    İşletim sisteminiz nedir?
  • isletim sistemi win7 şuanda..
    anakart ile gelen cd içerisinde sb adlı bir klasöt veya çalıştırılabilir uzantılı bir dosya mevcut eğil :(( sadece chipset bölümündeki klasörde ati catalsyt adlı exe dosyası var o da ekran kartı yüklemesi yapıyor..
  • 4 gün oldu hala çözüm üreten kimse çıkmadı :(((
  • http://www.foxconnsupport.com/download.aspx?models=en-us0000346&category=C000000001&series=en-us0000008&keywords=&sort=Drivers

    Burdan anakart drivlerınızı bulabilirsiniz. Ama eğer anakartınızı değistirirken yeni bir windows kurmadıysanız su anki windowsu formatlayıp tekrar kurmanız daha sağlıklı olucaktır.. Kurmusken de Vistadan kurtulup Win7 kurun.
  • foxconnsupport adresindeki bütün chipset driverlerı içinde sadece ati ekran kartı driveri ve güncellemeleri var hepsini kontrol ettim içeriğine baktım..
    ayrıca ilk olarak işletim sistemini vistadan win7 ultimate yükseltim sonra başka bir forumdan bir arkadaşın yükseltme sağlıklı değil baştan kur demesi üzerine sıfırdan kurdum ama sorun hala devam ediyor..
  • hala çözüm bulunamadı...
    şaşırmadım doğrusu..
  • Konu eski konu ama cevap verme gereği duydum. Yeni Windows yüklemesi yaptıysanız ve USBler çalışmıyorsa. BIOS update i deneyin ve BIOS ayarlarından USB portlarının açık olup olmadığını kontrol edin. Eğer ayarlarda bir sorun yok ve yine USB portlarınız çalışmıyorsa. Anakartınızı servise yollamanız gerekecektir. Çünkü USB portlarının dataları direk güney çipsete bağlıdır ve güney çipiniz sorunludur kanımca. Anakartın modeline bakmadım güney çip değil tek merkez çipten çalışıyorsa yine çipsetiniz sorunlu demektir...
  • biosta integrated diye bir bölüm olacak. orada usbnin açık olduğundan emin olun. keşke foxconn almasaydınız. bende foxconn marka anakart kullanıyorum stabilitesi sıfır anakartın.
  • çözdüm sonunda...
    eski anakartım yandığımda kasa tertibatında yer alan ön usb girişlerine giden bağlantı kablolarının içerisinde yanık tesbit ettim geçen gün, gözle görülmediği için yeni anakartıma da aynı bağlantıyı yaptığımdan dolayı şase yaptığından çalışmıyormuş bütün usb çıkışları, ön usb paneline giden soketi çıkardım ve sorun çözüldü..
    yardımcı olmak isteyen herkese teşkkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.