Şimdi Ara

[Çözüldü]3900x + x570 Taichi 1 Saat Sonunda Vefat?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
3.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Geçen hafta siparişini geçtiğim 3900x ve x570 taichi anakartım elime ulaştı. Kurulumu yapmadan test ettim boot ediyordu sistem. Sonra güzelce topladım sistem açıldı ilk iş son bios sürümüne güncelledim, temiz windows kurdum driverları yükledim yaklaşık bir saat sonra sistem mavi ekran verdi anlam veremedim bir daha açtım bir iki cinebench yaptım bir sıkıntı olmadı sonra tekrar mavi ekran verdi biosa girip ayarları sıfırladım (overclock yapmamıştım) düzelir diye sonra kapandı açarken Anakartın üzerindeki hata kodu ekranı 90'da takılıp kalıyor.

    Başına gelen varsa yardımcı olabilirse sevinirim. İmzamdaki sisteme sadece anakart ve işlemci eklendi geri kalan parçalar aynı.

    Benim denediğim yöntemler.

    -Cmos sıfırlandı
    -Başka versiyon bios'a flashback yapıldı
    -tüm ramler sökülüp takıldı
    -tek slot ramle de denendi
    -işlemci söküp takıldı
    -güç kabloları sökülüp takıldı
    -diskler sökülüp denendi

    aklıma yapacak başka birşey gelmedi. elimde uyumlu başka anakart ve işlemci olmadığı için deneyemiyorum. Anakartla işlemciyi farklı yerden aldığım için sorun donanımdan kaynaklıysa hangisinin sıkıntılı olduğunu tespit edersem en azından daha rahat garanti işlemi başlatabilirim (ürünlerin paketlerini açtığım ve montajını yaptığım için iade edemeyeceğimi varsayarak söylüyorum)

    Çözüm Edit: Aşağıdaki yorumlarda da bahsettiğim gibi özellikle reddit'te insanların başına benzer olaylar gelmiş ve sorunun işlemciden kaynaklandığı belirtilmişti benim de şüphelerim bu yönde olduğu için işlemciyi hepsiburada'ya gönderdim ve ertesi gün ulaştığı gibi ödememi iade ettiler.

    Teknobiyotik'ten aldığım anakartı da ne olur ne olmaz diyerek test amaçlı gönderdim hemen gönderin halledelim dediler sağolsunlar ertesi gün ellerine ulaştığı gibi test edip sorun olmadığını belirterek hemen kargoya yetiştirdiler geç saat olmasına rağmen.

    Hepsiburada'nın iadesinin akabininde yeni bir işlemci tedarik ettim bugün anakart geldiği gibi uzay montaj yaparak test ettim post aldım. Şimdi sistemi kurdum tekrardan temiz bir windows yüklemesi ve driver yüklemesinin ardından konuyu düzeltiyorum. Sonuç olarak ilk işlemci 1 saat içinde hiçbir overclock yapılmadan Hakkın Rahmetine kavuştu.

    Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 18 Ekim 2019; 17:19:8 >







  • 90 pci cihazlara dair bir hata kodu. grafik kartini sokunce ayni hata kodunu aliyor musun bi denermisin. eğer hata kodu almiyorsa ssd mi hdd mi artik sistem hangisinde yuklu ise cikart baska bir pc de bicimlendir. sonra tekrar kendi pc'ne tak formatla once anakartin sitesindeki chipset driverini sonra grafik driverinin son surumunu yukle sikinti kalmayacaktir diye dusunuyorum. ryzen eski bios surumlerini yeniye guncellerken pci cihazlarin uefi kernelleri uyusmayabiliyor bu sikinti ondan kaynaklaniyor. hatta aciklamalardada yazar bioslarin bu versiyona guncellemeden once vga driverinizi temizleyin falan diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 15 Ekim 2019; 7:17:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba , bende x570 + 3900x kullanıyorum , RAM leriniz nedir , eğer 4 slot RAM taktıysanız bundan yapma ihtimali yüksek , 2 slot RAM takın deneyin. 4 slot RAM de bende mavi ekran yaşadım , 2 slot problemsiz.

    Hayırlı günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    X570 Taichi'de 90 kodunun karşılığı DXE_BDS_STARTED
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rogue Agent

    90 pci cihazlara dair bir hata kodu. grafik kartini sokunce ayni hata kodunu aliyor musun bi denermisin. eğer hata kodu almiyorsa ssd mi hdd mi artik sistem hangisinde yuklu ise cikart baska bir pc de bicimlendir. sonra tekrar kendi pc'ne tak formatla once anakartin sitesindeki chipset driverini sonra grafik driverinin son surumunu yukle sikinti kalmayacaktir diye dusunuyorum. ryzen eski bios surumlerini yeniye guncellerken pci cihazlarin uefi kernelleri uyusmayabiliyor bu sikinti ondan kaynaklaniyor. hatta aciklamalardada yazar bioslarin bu versiyona guncellemeden once vga driverinizi temizleyin falan diye
    Ekran kartı takılı değilken de aynı kodu alıyorum. Disk ve ekran kartını diğer anakartımda denedim bir sıkıntı yok post alıyor. Kaldı ki bios güncellemesini daha windows driver vs. hiç kurmadan ilk açtığımda yaptım zaten indirmiştim başka bilgisayardan.

    Hatanın karşılığı Toretto'nun dediği gibi ancak çözümü için bir şey bulamadım. Cmos temizleyin falan diyor da yok cmos falan hak getire. Bir forumda hatayı alan herkes işlemcileri yallah göndermiş rma'ya ama benim aklım almıyor 1 saatte işlemcinin gitmesini.




  • Eski baska bir biosa donun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oemci32

    Hocam merhaba , bende x570 + 3900x kullanıyorum , RAM leriniz nedir , eğer 4 slot RAM taktıysanız bundan yapma ihtimali yüksek , 2 slot RAM takın deneyin. 4 slot RAM de bende mavi ekran yaşadım , 2 slot problemsiz.

    Hayırlı günler.
    Hyper X Predator 2666 4x4gb olarak kullanıyorum eski ramlerimi. Ama sorun 4 slottan kaynaklanıyor olsa tek slot taktığımda düzelmez miydi? 2 slot olarak da ayrıca denedim hala tuğla gibi duruyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ` quaD.

    Eski baska bir biosa donun.
    O da işe yaramadı. 2.10, 2.0 ve 1.80 sürümlerini denedim hala aynı
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    uefi konsolunda bds fazı video adaptorleriyle alakali

    www.gomcu.com/sec-pei-dxe-bds/amp/?espv=1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baska bir ram ile deneyin. O da olmadi baska bi islemci takin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Biosu nasil sıfırladınız?? Sadece bios pilini soktuyseniz yeterli olmayabilir, pinleri kullanarak cmos clear yaptiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    pil yok zaten galiba x570 taichide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CCaaNN

    Biosu nasil sıfırladınız?? Sadece bios pilini soktuyseniz yeterli olmayabilir, pinleri kullanarak cmos clear yaptiniz mi?
    Jumperlarla cmos temizleme yapmadım. Clear Cmos düğmesini kullanarak denedim, bios flashback ile başka bios yükledim ve son olarak elektriğe bağlı değilken pili söküp 2 saat kadar beklettim sonra tekrar clear cmos ile sıfırladım. Sonuç aynı.

    @Rogue Agent Pil pci-e slotlarını çevreleyen kalkanın altında m.2 slotlarının yanında bir yerlerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ` quaD.

    Baska bir ram ile deneyin. O da olmadi baska bi islemci takin.
    Bunlara maalesef erişimim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen anakart kaynaklı emin olmak için işlemci ve ram'lerinizi amd sistemde deneyin olmadı zaten yeni diyorsunuz anakartı iade edip değiştirin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TORQ4k

    Muhtemelen anakart kaynaklı emin olmak için işlemci ve ram'lerinizi amd sistemde deneyin olmadı zaten yeni diyorsunuz anakartı iade edip değiştirin.
    Teknobiyotikle iletişime geçtim. Bakalım ne diyecekler ona göre değişim iade ne olacak göreceğiz. İlk defa Asus almadım ilk günden başım ağrıdı akşam 22:00den beri bununla uğraşıyorum işimi gücümü bıraktım da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Size sorunlu parti gelmiş olabilir. Yani Asus alsanız dahi yaşiyabilirdiniz bunu. Teknoloji şans işi malesef

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

    Size sorunlu parti gelmiş olabilir. Yani Asus alsanız dahi yaşiyabilirdiniz bunu. Teknoloji şans işi malesef
    Reddit'te aynı sorunu yaşanların sıkıntısı hep işlemciden çıkmış. Dakikalar sonra giden 3900x de var 1 haftaya giden de 1 aya giden de... Mecbur iade edeceğim öyle görünüyor... Bellek kontrolcüsünden şüpheleniyor insanlar genel olarak. Stok voltajlar bir hayli yüksekti benim dikkatimi çektiği kadarıyla bu voltaj dengesizliği soc'yi kıtlıyor olabilir.
  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Eğer çok fazla sorun yaşayan var ise o parti nin sorunlu olma ihtimali vardır. Hocam forumda AMD kullanan var ise CPU nuzu test ettirin derim yardım alın birinden yada aldiginiz yer neresi ise yakınsa gidip test ettirin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.