Şimdi Ara

Cowon D2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
0
Favori
9.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Videoları ızledım bırkez daha sastım. Isletım sıstemı cok ıyı olmalıkı ısteklere cok hızlı bır sekılde cevap verıyor. Menude rahatca gezebılıyon en ufak bır takılma yok. Adından soz ettırecek gıbı.
  • bu alete dayanıklı bi kılıf gerek ekranın zarar görmemesi için..
  • @Be Creative

Eline sağlık dostum paylaşım için sağol. Muhteviyata baktığımızda gayet tatminkar ama bende cem gibi dokunmatik ekran üzerinde durmak istiyorum. Touch screen ekranlarda bir süre sonra temassızlık başlar bu süre yakın olur demiyorum ama olur en nihayetinde birde o ekrandaki ikonlara dokunmak herkes için kolay olurmu mesela benim ellerim büyüktür ve çok çabuk terler benim için ne derece kullanılabilir sanırım hiç Mp3 player gereksinimimi N91 ile tamamladım uzun ca bir süre diycem ama bu süre herzamanki giib uzun olmıycak, bir mp3 player almayı düşünmüyorum bakalım hayırlısı
  • @Be Creative

Kreytiv kesmedi seni heral.. Kaovonlara falan el attın da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseyy -- 31 Aralık 2006; 0:31:58 >
  • Öncelikle bu cihaz yeni mi duyuruldu diyerek bir soru sorayım sonra da diğer yorumlarıma geçeyim. Bugüne kadar en yüksek ses çıkışına sahip olan cihaz Rio Karma idi (55mw@16 ohm). DMB' ye gelecek olursak, uydudan TV yayınlarının izlenmesi ile ilgili bir teknoloji. Şimdilik Kore dışında aktif olarak piyasaya sunulmayacak bir özellik. Tam ayrıntısını öğrenmek isteyenler bu adresten okuyabilirler, ne olup ne olmadığını, ben yüzeysel olarak bahsettim.

Bir kaç resim de ben koyayım. Yazılar biraz Korece; ama artık idare edersiniz.
     Cowon D2

Cowon D2

• Demin baktım Rio karma 22.5+22.5m W mış .LINK :http://www.rioaudio.jp/product/karma/index.html.Sanırım hala D2 en yüksek.U3 600 ohmluk kulaklığı besleyebildiğine göre bayağı yeterli sanırım.
  • Bence bilgini tekrar kontrol et derim. Karma çıktığından beri piyasaya çıkmış en kuvvetli cihaz olarak bilinir ve kanal başına 55mW gibi bir değer verir (Bu değeri 16 ohm' da verir ayrıca, yukarıda yazdığımı okuduysan). Ayrıca site de dikkat ettiysen 22.5mW değerini 32ohm' da verdiğini yazmış. Yani 16ohm' da 55mW yapar.

quote:

22.5mW+22.5mW(32Ω)

DAPreview' dan alıntı;

Sound Quality & Audio Performance
    Karma is A-weighted at 95dB SNR , Nitrus at 93db SNR.
    16 hour playback was attained many times during development and testing. It is attainable using reasonable bit rates, a reasonable volume setting, and we can also apply these same parameters across all our players, from Cali to Karma. Testing is done with 128kbit MP3 (CBR), EQ Off, volume 15/30, no backlight, no browsing, and with the supplied headphones plugged in.
    Things that can affect playback time include Backlight, Browsing/Playing with the unit (skipping tracks, etc), bit rate & codec, EQ settings, headphones, etc.
    SNR (Signal to Noise Ratio) is a measurement that directly reflects the quality of the output signal from the device. The higher the number, the better the quality. Whether an additional 5dB matters to you will depend how discerning a listener you are and what equipment you will be listening through. Another common measurement of quality is THD+N (Total Harmonic Distortion plus Noise). Again, Karma performs well in this area.
    If using the headphone jack on the karma as a line out jack, the best level would be 29 which corresponds to -1dB. The value for 0 (mute) is -120dB.

Karma's output is 55mW/ch into 16 ohms.

• Bu mp3 player'ı çok merak ediyordum...Alınası bir alet yapmış cowon...Piyasada yeni bir ürün çıkmazsa sanırım lider konumda olacak bu ürün...Sd kart harika olmuş,ses çıkışı çok iyi,renk sayısı inanılmaz...Dokunmatik bence gerekli değildi...Madem dokunmatik yaptılar keşke ön panelin tamamı ekran olsaydı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MyStİCaL

@Be Creative

Eline sağlık dostum paylaşım için sağol. Muhteviyata baktığımızda gayet tatminkar ama bende cem gibi dokunmatik ekran üzerinde durmak istiyorum. Touch screen ekranlarda bir süre sonra temassızlık başlar bu süre yakın olur demiyorum ama olur en nihayetinde birde o ekrandaki ikonlara dokunmak herkes için kolay olurmu mesela benim ellerim büyüktür ve çok çabuk terler benim için ne derece kullanılabilir sanırım hiç Mp3 player gereksinimimi N91 ile tamamladım uzun ca bir süre diycem ama bu süre herzamanki giib uzun olmıycak, bir mp3 player almayı düşünmüyorum bakalım hayırlısı

Ne demek hocam Yanında Cowon özel bir kalem veriyor, onu kullanmak çok mantıklı tuşlar üzerinde. Yani bende eli ekrana daldırma yanlısı değilim, ekrana gerçekten zararlı olacaktır bir süre sonra. Tabii bu da ekranda bir hassaslık teşkil eder ama touch pad içinde yıllar önce aynı şeyler düşünülmüştü, belki bunda da sağlamlık sorun yaratmaz. Yani Cowon'a güveniyoruz, yaptıysa doğru dürüst yapmıştır galiba Hayırlı olsun N91 bu arada

quote:

Öncelikle bu cihaz yeni mi duyuruldu diyerek bir soru sorayım

@Soundchaser
    Zaten bildiğiniz gibi uzun zamandır biliniyordu çıkacağı. Ama ürün hakkında çok net bilgiler yoktu, hatta bir zamanlar 47+47mW olacağı falan söyleniyordu çıkışın. Cowon 19 Aralık'taki konferansında ürün hakkında en net bilgileri verdi sonunda, yani çok kısa bir süre sonra tüm dünyada kullanıcılara sunulur sanırım.

Rio Karma'nın o kadar hayvancıl olduğunu bilmiyorum, o zaman çok açık bir farkla lider şu anda...DMB hakkında yine söylediklerin için sağol, görünene göre malesef çok işimize yaramayacak burada

quote:

@Be Creative

Kreytiv kesmedi seni heral.. Kaovonlara falan el attın da..

@Odysseyy
    Evet, Kavun'a el attım bu aralar. Çünkü bu yıl çıkaracağı modeller ile ciddi yol katedeceğini düşünüyorum. Creative'e dün mail attım, ne zaman bu X-Fi diye. Adam [Ashley gibi bir şeydi adı] X-Fi DAP'ı ile ilgili hiçbir bilgileri olmadığını söyledi, EpiZENter'da da konuşuluyordu zaten. X-Fi konusunda şimdilik çuvalladı galiba Creative, belki 6-7 ay sonra bir hareketlenme olur. X-Fi konur konmasına, o çok imkansız değil. Ama ona hiçbir pil dayanamaz, sorun da burada çıkıyor. XMod bile şarj ile çalışıyor, ki düşünün. Hem DAP şarj yiyecek hem de içindeki X-Fi çipi...Zor iş yani Creative için.

Ve Creative yaptığı portatif ses sistemlerine falan X-Fi koymaya başladı. Bu bir DAP içinde X-Fi'ın gerçekten zor olacağını gösteriyor ki Creative bu yollarla pazarlıyor X-Fi'ı. Tabii çıkacağı gün gelecek, ama bence en az 6ay sonra... Bu sürede de Cowon D2 alıp yanında 3tane 4gblık hafıza kartı çekeyim diyorum. Ekranına çok güveniyorum çünkü bu aletin, ve ses kalitesi ile pil süresi ölümcül. Zen Vision:M'den sonra ancak tatmin eder diye düşünüyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: soundchaser

Bence bilgini tekrar kontrol et derim. Karma çıktığından beri piyasaya çıkmış en kuvvetli cihaz olarak bilinir ve kanal başına 55mW gibi bir değer verir (Bu değeri 16 ohm' da verir ayrıca, yukarıda yazdığımı okuduysan). Ayrıca site de dikkat ettiysen 22.5mW değerini 32ohm' da verdiğini yazmış. Yani 16ohm' da 55mW yapar.

quote:

22.5mW+22.5mW(32Ω)

DAPreview' dan alıntı;

Sound Quality & Audio Performance
    Karma is A-weighted at 95dB SNR , Nitrus at 93db SNR.
    16 hour playback was attained many times during development and testing. It is attainable using reasonable bit rates, a reasonable volume setting, and we can also apply these same parameters across all our players, from Cali to Karma. Testing is done with 128kbit MP3 (CBR), EQ Off, volume 15/30, no backlight, no browsing, and with the supplied headphones plugged in.
    Things that can affect playback time include Backlight, Browsing/Playing with the unit (skipping tracks, etc), bit rate & codec, EQ settings, headphones, etc.
    SNR (Signal to Noise Ratio) is a measurement that directly reflects the quality of the output signal from the device. The higher the number, the better the quality. Whether an additional 5dB matters to you will depend how discerning a listener you are and what equipment you will be listening through. Another common measurement of quality is THD+N (Total Harmonic Distortion plus Noise). Again, Karma performs well in this area.
    If using the headphone jack on the karma as a line out jack, the best level would be 29 which corresponds to -1dB. The value for 0 (mute) is -120dB.

Karma's output is 55mW/ch into 16 ohms.

32 ohm da 22.5mW sa 16 da 55 mw olmaz.İdealde aynıdır.Bunu her elektronik mühendisi bilir.Sanki bir şey ispatlamaya çalışan insanlar gibi "" yazmanı da anlamadım.

• DAPreview böyle demiş...

Karma output is max 55mW/channel into 16 ohms.
    Bu tek çıkışı mı kastediyor yoksa toplamı mı?
  • alakasız olacak ama 1. nesil ipod shuffle ın çıkış gücü nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Be Creative

DAPreview böyle demiş...

Muhtemelen toplam güçtür.Zaten DAC lardan o kadar pille o kadar çıkış gücü almak almak eskiden daha güçtü.
  • ya taam 32mw olsun da.. siz dinlemeyi düşünüyomusunuz son seste?? ben düşünsem bile dinleyemem herhalde..
  • @saprofit
    Bu işin ses seviyesiyle falan pek bir ilgisi yok. Bu değer sesin ne kadar dolgun, oturaklı olduğunu gösterir. Kaliteli sesin sadece bir adımıdır, ama önemli noktalardan biri. Yani kuru ses seviyesi falan sanmayın bu değeri sakın, kulaklığın daha iyi doyurulmasını, sesin daha güçlü olmasını sağlıyor.
  • @Be Creative

Teşekkür ederim, şu px100 üm gelsin daha güzel olacak kanaatindeyim bakalımBen stylus olduğunu görmedim yazında yada atladım tabiki stylus la çok daha prataik olacaktır o zaman üstteki dezavantajlardan çokda bahsetmenin anlamı yok kanımca

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyStİCaL -- 31 Aralık 2006; 16:21:27 >
  • Hayır kanal başına 55 mW düştüğünü belirtiyor.(55mW/ch, yani 55mW to each channel) Yani kanıtlamasam beni de yalancı çıkaracaksınız ya helal olsun. Yok toplamdır, yok 22.5 mW' tır. Yav ben bu cihazı ilk çıktığından beri izleyip takip etmişim, oturduğum yerden sallamıyorum.

Bu ses çıkış yükseliğinin son ses dinlemek ile alakası yok. Olay cihazın güç açı olan kulakları da amfiye ihtiyaç duymadan besleyebilmesi. Mesela Karma ile ile Sennheiser HD600 kulaklığı yüksek seviyelere kadar besleyebildiğini okumuştum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Resident

quote:

DAPreview böyle demiş...

Muhtemelen toplam güçtür.Zaten DAC lardan o kadar pille o kadar çıkış gücü almak almak eskiden daha güçtü.

55mW / channel yazıyo. yani kanal başına düşen mW değeri. böyle "atıyosun" tarzı ithamlarda bulunmadan önce biraz daha araştıralım.
  • Zaten kanal başına 22.5mW oldukça düşük Rio Karma gibi bir alet için. Bu durumda günümüzün kalbur üstü tüm aletlerinin Rio'yu çoktan geçmesi lazım zaten ama hiç de öyle değil...Rio'yu merak ettiğim kadar hiçbir şeyi merak etmiyorum zaten.Keşke biraz da sağlam olsaymış.

Muhtemelen Cowon D2 de iyi denebilecek bir headphone'u büyük oranda doyurabilecek güce sahip olacak. Gerçekten OGG ile bu aleti kullanmak çok şahane olur, sabırsızlıkla bekliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wq

quote:

Orjinalden alıntı: Resident

quote:

DAPreview böyle demiş...

55mW / channel yazıyo. yani kanal başına düşen mW değeri. böyle "atıyosun" tarzı ithamlarda bulunmadan önce biraz daha araştıralım.

Arkadaşım "atıyorsun" yazan kişi beni mi kasteddin ?Yoksa yazdıklarımı 10-15 kere gözden geçirmen ve anlayarak okuman gerek. Bana ilginç geldiği için 55 mw değeri aradım ve en teknik olarak 32 ohm da 22.5 x 2 = 45 mw yazıyor kendi sitesinde.Başka yerlerde de 55mW demiş geçmiş.55+55 görmed,n o yüzden de yazdım gördüğüm 22.5X2 =45mw yazdım.
    Herkeste bir tartışma hali almış başını gitmiş.Hesap yapmadan 32 ohm dan 16 ohma geçince çıkan gücü hesap yapmadan "Muhahaha" yazılması mı doğru yani?Yazık çok yazık.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.