Şimdi Ara

Cowon D2 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
0
Favori
9.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yaklaşık 4 aydır bu işlerle ilgileniyorum...
    duduco arkadaşımızda forumdaki en bilgili arkadaşımız nerdeyse.

bayram ve yılbaşı tarihlerinin 30 gün öncesinde ve 30 gün sonrasında TR ye giriş yapan aletlerde muhafiyet 300 AVRO ($ değil)
    bunun dışındaki tüm zamanlarda muhafiyet 100 avro dur.

bu bilgiyi gerek gümrük müdürlüklerini gereksede arama yapıp yasa içerisinden bulabilirsiniz ;)

bunun dışında herkezin bildiği gibi gümrüklerde her zaman gümrük memurunun sözü geçer , yani bu demek oluyorki işinizi sağlama alırsanız (tanıdık memur vs...) isterse 400 yada 600 avroluk malıda geçirir kesinlikle sorun değil

birde kontrol noktaları war...
    ups yada herhangi normal bir kargo firması ile TR ye mal getirtmek hepsinden risklidir ;
    çünki ups bazan paketleri bilerek yakalatıyor (nedenini birçok gümrük ve amerikadan alışveriş başlığı altında dile getirdik)
    eğer ups vs... ile getirtirseniz paket türkiyeye girdiği noktada kontrolden geçer.
    bu şekilde herhangi bir sorun çıkdığında halletmeniz çok meşakatli olacakdır.
    ancakkk ;
    eğer pakedi USPS express ( united states postal service - amerikanın PTT si yani ) getirtirseniz...
    teslim adresini verdiğiniz en yakın PTT ye ulaşır ve kontrol ise buraya en yakın gümrükde kontrolden geçer.
    yani bu ne demek : atıyorum antalyadasınız , bu şekilde paket antalya ptt sine gelir oradanda antalya gümrüğüne gider.
    kısacası kendi şehrinizde takılsa bile işlemleri rahatlıkla yaparsınız ( gerek geri gönderme gerek vergi gerek rüşvet [yazmak istemezsim ama tr nin gerçekleri bunlar ] )

bunların dışında yapabileceğiniz birkaç şey daha war tabiki...

öncelikle kutu içerisine fatura koydurtsammı koydurtmasammı? --> gibi sorular boş sorular , arayın herhangi bir gümrük merkezini adamlara sorun şu parçanın fiyatı nedir özellikleri nedir diye , sizden benden iyi biliyorlar , kendi listeleri war her malzemenin ismi yazıyor hatta size başımdan geçen bir olayı anlatayım ;

cowon U3 sipariş vermişdim ebaydan neyse bana ihbarname geldi gümrüğü arayın vs... buraları önemli değil...
    telefon ettiğimde adam soru sormadan direk başladı konuşmaya ;
    siz bunu muhtemelen ebay yada benzeri bir siteden aldınız ve kredi kartı ile alışveriş yapdınız , cowon u3 4 gb ayrıca bunun radyosuda war ve fiyatı 189 $ dedi

hemen sordum ne olacak şimdi diye ;
    memur bana yaklaşık 150-200 ytl gibi bir vergi çıkarttı , bende dedim gerek yok hemen bir dilekçe yazdım ve pakedi istemediğimi ve geri göndermek istediğimi yazdım , paket geri gitti ve param iade oldu ( bu arada ebaydan alışveriş yaparken mutlaka satıcının geçmiş yani feedback ini kontrol ediniz , benim gibi şanslı olmayabilirsiniz !!! )

yapacaklarınız en basitinden sadece aletin kargoya verilmesini sağlamak yani kutusu olmasın bir nevi 2. el gibi gösterebilirsiniz.
    ancak şunu söyliyim memurlar herşeyi sizden bizden iyi biliyorlar geçirmek istemeyen memur kesinlikle geçirmez ki benim yukarıda bahsettiğim olayda muhafiyet 300 avro idi ve ben %100 haklı idim.(gümrükçü muhtemelen biraz rüşvet istedi ama olan oldu artık ).
    bu durumlarda kimi kimi şikayet edeceksiniz ? mahkemeye verseniz zaten durum belli yıllar sürer...

çok fazla yazdım galiba ancak işin özü burada yasa gümrükçünün dudakları arasındadır isterse geçirir isterse geçirme her ne kadar haklı yada haksız olsanız dahi !!!
    [ dip not afyon gümrüğünden uzak durmanız dileği ile...afyondaki kıl memurların geçirmediği birçok alet aynı olmasına ragmen yine tarafımdan sipariş verilmiş başka şehirler adres gösterilmiş ve rahatlıkla kontrolden geçmişdir ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem444 -- 13 Mart 2007; 6:32:23 >

• erdem444
    faydalı bilgiler için teşekkürler.
    galiba ebay olayını defterden siliyoruz.

peki millet nasıl getirtip gittigidiyorda satıyor?
  • herşey bir memura bakar...(mesela ben bir tane buldum bir kerelik sesimi çıkartmam dedi )
    ancak unutmayınki rüşvet almak ne kadar riskli ise rüşvet yada benzeri ricalarda bulunmakda o kadar zor bir durum.Bu adamların bazılarının sonuçda telefonları da dinlenebiliyor yada hiç olmadı belli başlı sebebler yüzünden terslenebilirsiniz...dikkatli olunulu orta konuşmayın teklif etmeyin
    tabi muhafiyetin başka birçok kuralı daha war...onları araştırıp okumanız lazım ( TR ye giriş çıkış yapanlar vs...)

o konuları tam bilemeyeceğim zaten bizi ilgilendiren de kendi başımıza sipariş verebilmemiz...
    bakın biraz deneyim herşeyi çözüyor , afyondaki gümrük yine benimle dalga geçercesine konuşmuşdu bir paket için...önce gümrüğü arayın bir sorun olay nedir sorun olurmu gibi , zaten adamın sesindende konuşmasındanda anlarsınız ne olacağını , ben onu antalya adresine yollattım ve az önce (yaklaşık 1 saat oldu ) paket elime ulaşdı...gerçi çok önemli şeyler değil gelenler ancak düşününki TR de bir adaptör 50 ytl iken ben hem adaptör + hem araç şarj kiti + hemde kılıf alıyorumki bunları TR de almaya kalksa idim toplamda 50 adaptör + 50 araç kiti + 40 küsürde kılıf a verecekdim...
    oysaki ben 8+8+8=24 $ a aldım kargoya ne kadar verdim hatırlamıyorum ancak sonuçda çok fazla kar etmiş oldum
    bir düşünsenize gittigidiyordaki satıcılar ne kadar kar elde ediyorlar?bu işden gümrükçüsüde satıcısıda ekmek yiyor...

seneye bayram ve yılbaşı zamanını kaçırmayınız derim , allah herkeze Namuslu , Rüşvet yemeyen , kıllık çıkartmayan gümrük memurları denk getirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem444 -- 13 Mart 2007; 11:15:15 >

• erdem444@ hocam bu işleri cok iyi biliyorsun deneyimlerin olmuş madem öyle bize d2 getirt yaw bir şekilde sen halledersin
  • Bende son çare gümrükçü eleman arayışına girdim delirecem yoksa
  • COWON D2 İNCELEMESİ FORUMA EKLENMİŞTİR HAYIRLI OLSUN.

http://forum.donanimhaber.com/m_12925042/tm.htm
  • Ben bu ara yurt dışına çıkıcam isterseniz getirebilirim.
  • Arkadaşlar benim kafamda bir soru yanıtlarsanız sevinirim. D2 yi spor yaparken örneğin koşularda üzerimizde taşıyabilirmiyiz malum 90 gr.Sırf bu yüzden f2 almayı düşünüyorum.Alan ve kullanan arkadaşlar fikirlerini aktarırlarsa sevinirim.
  • Aşağıdaki fiyatlara göre istediğiniz ürünü getirebilirim.
    d2 2 gb = 380 ytl
    d2 4 gb = 440 ytl
    a2 30 gb = 630 ytl
    İlginize
  • Valla ben Amerikadan getirttim hiçbir sorun olmadı,anlaşın satıcıyla faturayı 100 dolar kestirin gelsin.330 ytl civarı d2 2gb .
  • arkadaslar bende bunu almaya karar verdim birini buldum 60dolar komisyonla getirtiyorumda zvm satip aldim ama buda buyuk geldi sonradan daha kucuk bisey almak istiyorum
    urun 26sinda istanbulda olcak mumkunse kutusunu acmadan satmak istiyorum aldigim fiyata newegg.com dan aldi $184.99 + $5.84 kargoya
    250dolara anlastik gelince odiycem eger isteyen olursa ayni fiyattan alabilir isteyenler msnden ulassin yada mesaj atsin serdaragorn@hotmail.com
  • hepsiburada.com dan yaklaşık 9 ay önce aldığım bir d2-2gb var kulaklığı hariç herşeyi duruyor. ilgilenen varsa pm atabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umudof -- 14 Ağustos 2009; 17:43:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.