Şimdi Ara

Covid bitiminden 2 hafta sonra devam eden nefes darlığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. MHRS 'den göğüs hastalıkları için en erken 5 kasım'a randevu alabildiğim için burada belki bilen birileri vardır diye buraya yazıyorum.

24 Eylülde covid testim pozitif çıktı. Ateşsiz, bulantısız sadece nefes darlığı yoğunluklu geçirdim. 7 Ekimde karantinam bitti. Fakat öyle ki bu nefes darlığı denen illet covidten sonra da başıma bela oldu. 7 Ekimden bu yana geçen 16 gün içerisinde sanırım 1 hafta iyiydim gayet düzgün nefes alabiliyordum ta ki bu salı günü akşamı yine nefes darlığı başladı. Soğuktan mı oluyor neden oluyor anlamadım gitti. Çarşamba günü tekrar başlayan nefes darlığım perşembe günü geçtiyse de cuma günü sabah uyanmamla birlikte yine geldi. Cuma yani dün ve bugün tamamen nefes darlığıyla geçirdim.

Not: Salı günü nefes darlığı başlamadan önce tuvalete girdiğimde malesef biraz ıkındım. Bu olaydan birkaç saat sonra nefes darlığı olmaya başladı ve bir türlü geçmek bilmedi.

Ne yapmalıyım? Konuşabileceğim bir doktor vs yok mu? MHRS'de en yakın ve en uygun randevu ayın 5'inde yani neredeyse 2 hafta sonra (randevuyu aldım ama 2 hafta bekleyecek miyim?).

Not: 190 boyunda 60 kiloyum (zayıfım) 24 yaşındayım çift doz biontech aşısının ikincisini 2 eylülde oldum. covid öncesinde 4 yıldır sigara kullanıyordum fakat 24 eylülden sonra yani pozitif testimden sonra bıraktım. Öğrenciyim.

Not: 24 Eylülden beri her gün D vitamini ve C vitamini takviyesi kullanıyorum.

Not: Okula gitmek için evden çıktığımda eğimli yolda yukarı doğru 5 dakika yürümek zorundayım her seferinde. Bu da korkutuyor. Çok çabuk yoruluyorum.

• N.A.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 25 Ekim 2021; 11:31:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemekle olacak iş değil. Senin ciğerlerini geliştirmen lazım. Muhtemelen çok hasar almış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Virüsler "bu cigerlere cok hasar vermeliyiz" parolasıyla vardiyalı mesai yapmış, o yüzden çok hasar almış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,

Sağlıklı yaşamak istiyorsan modern tıbbın, kirli, ilaç endüstrisi tarafı hakkında bilgi sahibi olman lazım. Karşılaşacağın doktorların çoğu, bilinçsiz ve ilaç endüstrisinin mümessili olacaktır.

Bu kitabın sıfırı kalmadı ama ikinci el satan yerlerde bulabilirsin belki, kesinlikle tavsiye ederim : oku ve uygula:

• Arkadaşlar pazar günü bulunduğum ilçedeki covid acile gittim.
    Akciğer tomografisi çekildi
    Ekg yapıpldı
    Kan değerlerime bakıldı

Doktor her şey normal dedi. Covid ciğerlerimde herhangi bir zatüreye sebep olmamış. Kan değerlerim normalmiş sadece iki değer var yüksek o da covid dönemi kullandığım favir ilacından kaynaklanıyormuş ve zamanla düşecekmiş.

İlk girdiğimde oksijenime baktılar. İlk ölçümde 100 çıktı ikincisinde 88 çıktı. Garip bi şekilde böyle sonuç çıkınca doktor bir saat oksijen tedavisi verdi. Oksijen tedavisi yine birazcık iyi geldi nefes darlığına.

Sonuç olarak doktor bunun covid sonrası efektlerden olduğunu zamanla geçiceğini söylüyor. Yine de 5 kasıma almış olduğum göğüs hastalıkları randevusuna gitmemi, o doktorun ciğerlerle alakalı önerebileceği ilaçlar konusunda daha geniş bilgiye sahip olacağını söylediler.

Şuan ise nefes darlığım hala devam ediyor fakat aşırı rahatsız edecek seviyede değil ve kendimi bi tık daha normal hissediyorum. Akciğerlerimde problem olmadığını bilmek ciğerime su serpti.

Düzenleme: doktor herhangi bir ilaç yazmadı, PCR testi yaptırmam eğer pozitif isem tekrar başvurmam söylendi. PCR testim bugün negatif olarak çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackkan -- 25 Ekim 2021; 17:16:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.