Şimdi Ara

Covid aşılarının kalp hastalığı ile pıhtılaşmaya yol açmadığı sanılanın aksine koruma sağladığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oxford Üniversitesi İspanya, İngiltere ve Estonya’dan 20 milyon insanı inceledi. Kovid-19 aşılarının kalp hastalığı ile pıhtılaşmaya yol açmadığı sanılanın aksine kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağladığı ortaya çıktı.

Kovid aşılarının kalp krizine ve pıhtılaşmaya yol açtığı iddialarının konuşulmasının ardından Oxford Üniversitesi’nden dikkat çeken bir araştırma geldi.

Üniversite İspanya, İngiltere ve Estonya’dan 20 milyon kişiyi inceledi. Araştırma sonucunda Kovid-19 aşılarının kalp hastalığı ile pıhtılaşmaya yol açmadığı sanılanın aksine kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağladığı ortaya çıktı.

“BEKLENEN ÇALIŞMA GELDİ, TARTIŞMA BİTTİ”

Araştırmayla ilgili değerlendirmede bulunan, İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Prof. Dr. Cenk Kıraklı, “Beklenen çalışma geldi. Aşı ve kalp krizi, pıhtı tartışması bitmiştir. 20 milyon kişilik çalışma. Aşı aksine koruyucu. Bu hastalıkların nedeni covid enfeksiyonunun kendisi” dedi.

Covid aşılarının kalp hastalığı ile pıhtılaşmaya yol açmadığı sanılanın aksine koruma sağladığı

“BU İKİ AŞI DA ÜLKEMİZDE UYGULANMADI”

“Kalp krizi ve aşılar arasında bugüne kadar hiçbir ilişki gösterilemedi” diyen Kıraklı, Haber10’a şöyle konuştu:

“Bazı aşılarda, ki bunlar Astra Zeneca ve Johnson&Johnson gibi mRNA teknolojisinden farklı olan vektör bazlı aşılardı, pıhtılaşma ile ilgili problemler saptandı. Bu iki aşı da ülkemizde uygulanmadı.

Çalışmada incelenen aşılar Biontech, AstraZeneca, johnson & johnson ve Moderna aşıları. Çalışmanın sonucunda da yazarlar, aşılanmış bireylerde venöz tromboemboli, arteriyel tromboemboli (kalp krizi dahil) ve kalp yetmezliği riskinin, aşılanmamış bireylere nazaran özellikle erken dönemde daha düşük olduğunu ve bu etkinin bir yıl boyunca da sürdüğünü saptamışlar.”

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kovid-asilarinda-bir-sehir-efsanesi-coktu-20-milyon-kisilik-arastirmanin-sonucu-775983h.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 16 Mart 2024; 13:52:31 >

• Madem koruyucu herkese yapsınlar herkes korunsun?
    Diyebiliyor mu bunu?
    Koruyucu olduğunu nasıl kanıtlamış?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların özellikle kalp sorunlarından şikayetçi olmasının sebebi hareketsizlikten bence. Herkes senelerce evinde oturdu ve 10 20 kilo aldı bazı insanlar sonra sokağa çıkıp eski tempoda devam etmek vücut için inanılmaz stres oldu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abi o zaman aşı olduktan sonra kalp spazmı ve kalp pırpırlanması,ritimsizliğini açıklasınlar.

Yani youtubeda aşı kalp krizine yol açar mı videoları var doktor konuşuyor falan,gençler yığılmış altına,aşıdan sonra kalpte ritimsizlikler başladı diye.

Hakeza bende de öyle,aşı olalı 1.5 yıl oldu arada kalpte pırpırlanma- kasılma yapıyor otururken bile

• Neduun N kullanıcısına yanıt

Benim kalp sorunum var hocam. Ameliyatlıyım. Aşı olmadım, covid oldum mu bilmiyorum ama bir ara kalbim anormal derece kötüydü. O ara covid olduğumu ama sadece kalbimi etkilediğini düşündüm. Belki de aşı değil de hastalık kalbi etkiliyordur.

• alvete A kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam.

benim ve birçoğunun kalp sorunu yok daha önceden, okuduğum yorumlardan bu anlaşılıyordu.17-18 inde bile gördüm bu durumu yaşayan.

Yani birçok insanın aynı rüyayı görmesi gibi,dil birliği etmişçesine video yorumlarına bunu yazması bana şüpheli geliyor.

• Tuvalette mıçarken elinde telefon aşı karşıtlığı yapan yarı cahillere kapaq olsun....Covid aşılarının kalp hastalığı ile pıhtılaşmaya yol açmadığı sanılanın aksine koruma sağladığı 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.