Şimdi Ara

Covid-19 Pozitif Günlüğüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
7
Favori
8.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum benzer bir çok konu var ama gün gün yaşadıklarımı paylaşmak istedim.

Virüs bende fragman-ön sevişme yapmadan direkt konuya girmeye çalıştı. Ya da ben belirtileri kaçırdım. Benzer bir grip ya da hastalık şekli görmedim. Birinci maçı almış gibi gözükmekle birlikte rövanş olur mu? Rövanş olacaksa oynanacağı saha yıllarca sigara içerek .... .......ğim akciğerlerim mi (bu bakımdan deplasman sayılır) olur emin değilim.

Öyle gözüküyor ki aşı da yetişemeyecek çözüm de üretilemeyecek yani "Çember daralıyor" Yediğinize içtiğinize dikkat edin bağışıklık sisteminizi güçlü tutun. Covid-19' u Grip ile karşılaştıranlar oluyor ben de karşılaştırmıştım. Yaşadıklarımdan sonra düşüncem; grip ( yani tüm türevleri ) düzenli bir ordu gibi bilinen savaş taktiklerini kullanırken Covid-19' un tarzı daha çok gerilla savaşı gibi.

Edit : Önleme-bağışıklık sistemini güçlendirme amacıyla C-D vitamini Çinko içeren takviye alıyorum. Bundan ayrı D vitamini alıyorum. Ağrı kesici-ateş düşürücü olarak oldukça bilinen ve hamilelerin bile kullanmasında sakınca görülmeyen yan etkileri düşük ilaç alıyorum. Burun spreyine fazla takılmayın. Evde tuzlu su çözeltisi hazırlayıp burnunuza dökseniz bile açılır. Kalan son ilaç ise akciğerlere yönelik mukolitik-antioksidan özellikli doğal aminoasit.23.08.2020: Dİğer bir vitamin-mineral takviyesine de başladım.

Edit 2 : Kullandığım takviyeler ;

Redoxon 1 Tablet
    Devit-3 5 damla
    Alfa Lipoik Asit 2*200mg
    N-Asetilsistein 1200mg

İşte Günlük ;

12 Ağustos 22:30 ; Yüzümde ve gözlerimde yanma hissi başladı. IR Ateş Ölçer ile baktığımda 37,5 gösterdiğini fark ettim. Yorgunluk ya da Antalya sıcağına bağlayıp yattım.

13 Ağustos 00:30 ; Diz ve diz üstünde ciddi ağrı ile uyandım. Ateş ölçer 38 civarı gösteriyordu.
    13 Ağustos 02:30 ; Uyku ile uyanıklık arasında gidip geldikten sonra 20dk titreme nöbeti yaşadım. Girip ılık duş altına girdim.
    13 Ağustos 06:30 ; Sinüzite bağlı yanak ve alın bölgesinde baş ağrısı yaşayanlar bilir. Aynı ağrının daha şiddetlisini ense bölgesinde hissetmeye başladım. Diz ve üstüne başlayan ağrı bel bölgesine çıktı.
    13 Ağustos 09:30 ; Tüm ağrıların şiddetini devam ettirmesi sebebiyle yemek-tuvalet ihtiyacı dışında yatakta kalmaya karar verdim. Kalanında aylardır uykusuz kalmış gibi uyudum.
    13 Ağustos 21:00 ; Ateş peak noktası olan 39,2 ye çıktı. Bilinen en basit ağrı kesici ve ateş düşürücüden bir tane aldım.

14 Ağustos 00:30 ; Yüksek ateşe bağlı uyku ile uyanıklık arasında kalma durumu başladı.
    14 Ağustos 04:00 ; Terlemiş ve kısmen rahatlamış şekilde uyandım. Bacaklarımda olan ağrının şiddeti düşmüştü. Bel ağrısı sırt her iki böbrek yönüne ilerlemeye başladı.
    14 Ağustos 09:30 ; Daha dinç şekilde daha az ağrı ile uyandım. Ateş 37,5 civarında çekilmişti.
    14 Ağustos 11:30 ; Ağrıların daha da azalması üzerine araç kullanabilecek duruma geldim ve yaşadığım şehirde Pandemi Hastanesine yola koyuldum.
    14 Ağustos 12:30 ; Pandemi servisine vardım. Numaratör v.s beklerken içerideki bir görevli sadece ismimi bir listeye kaydetti önümde 75 kişi olduğunu ekledi.
    14 Ağustos 14:00 ; Pandemi servisinin önünde maske dışında (o da yarım yamalak) hiçbir kurala uyulmadığını gördüm. İnsanlar hastane bahçesinde kesinlikle yasak olmasına rağmen servisin önünde sigara içiyorlardı.
    14 Ağustos 15:30 ; Servise oksijen çadırında sedyeyle yaşlı bir hasta getirildi. Sosyal mesafe, maske kuralını takmayıp fosur fosur sigara içen arkadaşlar safari jipiyle karşılaşmış afrika savanı hayvanları gibi sağa sola kaçışmaya başladı. Sanırım sedyede yatan hastanın taşıdığı virüsün daha etkili olabileceği konusunda endişeleri vardı. Ya da Pandemi servisinin önünde toplanmış insanların hiçbirinin hasta ya da taşıyıcı olmadığı konusunda umutları!!!
    14 Ağustos 18:30 ; 6 saatlik bekleme ile sıra bana geldi. Önce doktor muayene etti. Bazı sorular yöneltti ve test yapılması kararını verdi. Ardından boğaz ve burnumdan sürüm alındı. Sonucun ertesi gün sabah çıkacağı bildirildi. Burada altını çizmek istediğim sağlık personeli perişan durumda olmasına ve tehdit ile yüz yüze olmasına rağmen güler yüzlü davranıyordu.
    14 Ağustos 22:30 ; Ateş 36,5 - 37,5 arasında dalgalanmaya başladı. Tüm semptomlar zayıfladı. Yaşadıklarımın klima çarpması v.s olduğunu düşünmeye başladım.

15 Ağustos 10:00 ; E-Nabız üzerinden Pozitif olduğum bilgisine ulaştım. Ateş 36,5 - 37 arasında gidip gelmeye başladı ve tüm semptomlar neredeyse kaybolma seviyesine geldi.
    15 Ağustos 13:00 ; İshal başladı.
    15 Ağustos 16:00 ; Semptomlar tamamen kayboldu. Ara sıra ağrılar beliriyor ama 20-30dk sonra kesiliyor. Sol kulağımda sürekli çınlama başladı.
    15 Ağustos 17:30 ; Aile Hekimliği, İl Sağlım Md., İlçe Sağlık Md. peş peşe telefonlar geldi. Personel gayet nazik ve ilgiliydi. Semptomların neredeyse kaybolduğunu ilaç almayacağımı bildirdim. 14 günlük karantina sürecimin başladığını, evde beraber yaşadığım kişiler için de bu kısıtlamanın geçerli olduğu bilgisi verildi. Solunum ile ilgili problem yaşarsam 112 ile irtibata geçebileceğim söylendi.

16 Ağustos ; Ara sıra beliren ense ve bel ağrısı dışında bir şey gözükmüyor. Hatta bu ağrılarında yatarken bilgisayar kullanmama bağlı olabileceğini düşünüyorum. İshal bitti.

17 Ağustos ; Karantina devam. Ara sıra burun akıntısı olması dışında kayda değer bir şey yok.

18 Ağustos ; Burun akıntısı burun tıkanıklığına dönüştü. Hapşurma esnasında boğzdan balgam atma başladı.

19 Ağustos ; İçtiğim meyveli sodayı gazoz olarak algıladığımı fark etmem üzerine tat alma duyusunda zayıflama var. Koku duyusunda şimdilik bir problem gözükmüyor. Burun tıkanıklığın üzerinden üst dudak bölgesine sürdüğüm Vicks ile geldim. Akciğer ile kaygılarım artıyor.

20 Ağustos 14:30 ; Tat ve koku alma duyusu komple gitti. Bileğime sıktığım parfümü dahi algılayamıyorum. Burnum açık ama ağızdan daha kolay nefes alabiliyorum.
    20 Ağustos 22:30 ; Burun yolu tekrar açıldı ve tekrar bu yolla nefes almaya başladım. İshal yine başladı.

21 Ağustos ; Tat ve koku alma duyularının kapalı olmaları başta olmak üzere devam ediyor.

22 Ağustos 12:00 ; Tat ve koku alma duyularının kapalı olmaları başta olmak üzere devam ediyor.
    22 Ağustos 23:30 ; Sol kolumum altından sırtıma doğru ciddi bir sancı yaşadım. Nefes alma zorluğu 1-2 dakika oldu ve geçti. Tansiyon 8-13. Nabız ve nefes alma sıklığında bir değişiklik yok. Kulaklarımda bir yanma-ateş hissediyorum ama ateşim 36,5 - 37 arasında. İşin en başına dönmüş gibiyim.

23 Ağustos ; Bitkinlik, koku ve tat kaybı sürüyor. Bir diğer vitamin-mineral takviyesine başladım.

24 Ağustos ; Koku ve tat duyuları geri gelmeye başladı. Halsizlik başdönmesi var.

25 Ağustos 12:00 ; En iyi ihtimalle karantina çıkış tarihi 08 Eylül olarak bildirildi.
    25 Ağustos 15:00 ; Koku ve tat duyuları geri gelmeye devam. Halsizlik başdönmesi devam...

26 Ağustos ; Semptomlar başlayalı iki hafta oldu. Halsizlik devam.

27 Ağustos 01:39 ; Sol koltuk altında sancı, sol kolda uyuşma, nefes darlığı, baş dönmesi şikayetleri ile 112' yi aradım. Görevli civarda ambulans olmadığını (bulunduğum şehrin merkezi bir yerindeyim) ve kendi imkanlarımla hastaneye gidip gidemeyeceğimi sordu. Olumsuz cevap verince özel hastaneye ait ambulans yönlendirmeye çalışacağını söyledi.
    27 Ağustos 02:12 ; Özel hastaneye ait ambulans evime ulaştı. Durumu benden daha kötü gözüken (yorgun-bitkin) bir görevli gelip satürasyon değerime baktı ve 99 olduğunu söyledi. Pandemi hastanesinden satürasyon değeri 95 altı olanlar dışından kimsenin getirilmemesi konusunda talimat aldıklarını söyledi. Israrla sol kolumda uyuşma olduğunu ve nefes darlığının eşlik ettiğini söyleyip doktorla konuşmasını rica ettim. Doktorla konuştuktan sonra acile gitsem bile bu değerlerle bekletileceğimi ve 24 saat önce Pandemi acile bıratığı hastanın halen daha orada beklediğini gördüğünü söyledi. Son kez doktorla konuşacağını söyleyip bir şey yapmadan ( yapamadan ) yanımdan ayrıldı.
    27 Ağustos 02:30 ; Problem kademeli şekilde düzelmeye başladı. Kendime gelip tansiyonumu ölçtüğümde 17-10 ( Nabız 86 ) olduğunu gördüm. Kademeli şekilde ölçümler yapınca düşüşü gözledim ve nihayetinde 12/13 - 8/9 (Nabız 70-75) aralığına geri döndü ve normale döndüm. Daha önce yüksek tansiyona bağlı bir şikayetim olmadı yok kol uyuşması yok koltuk altı sancısı v.s de görmedim. Akşam yemeğimi 18:30 da yedim ve yemekten sonra su dışında başa bir şey içmedim. An itibariyle karantina normaline döndüm. Bu işin başında karantina nasıl geçecek diye düşünürken artık "öyle ya da böyle bu odadan çıkacağım ama nasıl çıkacağım" diye düşünmeye başladım. Uyuyamıyorum...
    27 Ağustos 12:00 ; Hes uygulamasında sağlık durumumun Riskli' den Riskli Değil' e döndüğünü fark ettim. Test (+) çıkalı 13 gün geçti ve Aile Sağlığı Merkezinin bildirdiği karantina süremin dolmasına 11 gün var.

28 Ağustos 12:00 ; Göğüs ve böbrek bölgesinde ara ara gelen sancılar var. Halsizlik devam. Tat ve koku tamamen geri geldi.
    28 Ağustos 18:00 ; İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü o bu... Hiçbirisine ulaşılamıyor. En son 112' ye ulaşmaya çalıştığımda olanları yazmıştım. Şu saatten sonra acil bir durum yaşadığımda müdahale edilebileceğine inanmıyorum.

29 Ağustos ; Sancılar seyrekleşti. Karantinaya devam.

30 Ağustos ; Değişiklik yok.

31 Ağustos ; Değişiklik yok.

1 Eylül ; Sabah tansiyon-nabız problem oldu. Bunun dışında br problem yok.

2 Eylül ; Semptom yok.

3 Eylül ; Uzun süredir hissetmediğim kadar iyi hissediyorum. Semptom gözükmüyor.

4 Eylül ; Sanırım bitti. Semptom yok. 3 gün daha karantinam kaldı. Bilgisayarıma Civ3, NFS5, HL kurdum eski günleri yad ediyorum ve film izliyorum Biraz tatil yapmayı hak ettim sanırım. İyi dileklerini esirgemeyen herkese tekrar teşekkür ederim. Bu o.ç bana bulaştı ama son durağı ben oldum. Birilerine bulaştırmamış olmaktan mutluyum.

Lütfen virüsü ciddiye alın. En ufak şüphede çevrenizdekileri korumak için izolasyon tedbirleri almaktan çekinmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 4 Eylül 2020; 19:32:57 >

• "Yürüyüş pisti zaten çok tenha olduğu için" şeklinde belirtmiştim ama. Sabahın o saatinde 2 saat içerisinde karşılaştığım insan sayısı en fazla 15-20 civarındaydı. Şu da var kullandığımız maskelerin %100 oranında koruma sağladığından emin de değilim. Eğer önemliyse kullan-at maskelerden kullanıyordum. Tüm olasılıkların üzerinde özellikle durdum. Ev halkından test yapan olmadı ama 1 hafta üzerinden geçmesine rağmen semptom gösteren yok. Çatı dubleksinde yaşıyorum. Üst kat benim tecrit alanım. Şüphenin başladığı 13 Ağustos' tan beri kesin şekilde benim aşağı inmem onların yukarı çıkması yasak. Bir defa hastaneye giderken indim. Yemek, su alışverişi merdivenlerde yapılıyor ve merdiven boşluğu her gün çamaşırsuyu ile temizleniyor. Gelen yemekler kağıt bardak-tabak-çatal ile geliyor ve burada çöpe atılıyor. Buradan mutfağa geri dönecek eşya varsa bir kova çamaşırsuyuna batırılıp öyle gönderiliyor. Bu ortamda benden başka semptom gösteren olmaması onlardan bulaşmış olma olasılığını da düşürüyor.
  • Geçmiş olsun hocam.
  • Geçmiş olsun verilen ilaçları özellikle plaquenil verildiyse kullanın,Kalp,Romatizma,KFC problemleriniz varsa kullandığınız ilaçlar ile birlikte doktorunuza mutlaka söyleyin.
  • öncelikle geçmiş olsun. acaba öncesinde, beslenme düzeniniz, alkol, sigara, spor, kronik hastalığınız vb. şeylerle hakkında bilgi verir misiniz?
  • geçmiş olsun
  • Çok geçmiş olsun, tez zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.
  • geçmiş olsun hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede atlatırsınız. boğaz ağrısı şikayetleriniz oldu mu hiç?
  • PulseOksimetre cihazı ile SPO2 saturasyonunuzu gözlem altına alın. Böyle bir cihazınız yoksa kısa sürede edinin derim.

Samsung S7 ve üstü serilerde bunlar var. Olmadı en basitinden bir cihaz alın. ya da Mi band 5 alın sanırım o da SPO2 ölçüyor. İyileştikten sonra kullanırsınız yine :)

İlaçları neden reddetiniz bilmiyorum ama koku ve tad duyularınızda sıkıntı var. İlaç almanızı ve bu durumu aile hekinize ya da 184'e bildirmenizi öneririm.

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Geçmiş olsun verilen ilaçları özellikle plaquenil verildiyse kullanın,Kalp,Romatizma,KFC problemleriniz varsa kullandığınız ilaçlar ile birlikte doktorunuza mutlaka söyleyin.
    Teşekkürler, ilaç veren olmadı. Sanırım test sonucu sonrası benim gidip reçete yazdırmam gerekiyordu ama semptomların dayanabilir seviyede seyretmesi sebebiyle gitmedim. Daha önce ilaç sektöründe çalıştığım için farmakoloji üzerine az çok bilgim var. Bahsedilen etken maddeler iyi anılmıyor. Bu bir tavsiye v.s değil ama ben dayanabildiğim kadarıyla ilaçsız gitmeyi düşünüyorum.
  • EuphoriA E kullanıcısına yanıt
    Pozitif çıktığınız için ilaç yazdırmıyorsunuz 184'ü arayıp ilaç talebinde bulunacaksınız ama sizden önce onların getirmesi gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 23 Ağustos 2020; 19:2:40 >
  • Geçmiş olsun İnşallah atlatırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Mi 5 bunu ölçüyor mu ? Bilmiyordum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

PulseOksimetre cihazı ile SPO2 saturasyonunuzu gözlem altına alın. Böyle bir cihazınız yoksa kısa sürede edinin derim.

Samsung S7 ve üstü serilerde bunlar var. Olmadı en basitinden bir cihaz alın. ya da Mi band 5 alın sanırım o da SPO2 ölçüyor. İyileştikten sonra kullanırsınız yine :)

İlaçları neden reddetiniz bilmiyorum ama koku ve tad duyularınızda sıkıntı var. İlaç almanızı ve bu durumu aile hekinize ya da 184'e bildirmenizi öneririm.

Geçmiş olsun.
    Vitamin-mineral preparatı başladım. Bilinen en basit(masum) ateş düşürücü-ağrı kesiciyi gerektiğinde kullanıyorum. Risk alarak mukolitik-ekspektoran da başladım. Sekresyonu arttıracağı için yatarak tedavi gerekli olursa tehlikeli olabilir biliyorum. Aile hekimliğine yarın sabah tat kaybı ile ilgili bilgi vereceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Pozitif çıktığınız için ilaç yazdırmıyorsunuz 184'ü arayıp ilaç talebinde bulunacaksınız ama sizden önce onların getirmesi gerekirdi.
    Yazdıklarınız oldukça moral verici oldu :) Şaka tabi zaten olan biteni biliyorum. Takipteyim olumsuzluk olursa ilaç başlayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uret21

çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede atlatırsınız. boğaz ağrısı şikayetleriniz oldu mu hiç?
    Teşekkürler, hayır olmadı. Hapşırma esnasında koyu-kahverengi kıvamlı parçacık şeklinde balgam atımı var.
  • İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
  • Geçmiş olsun kardeş. Güzel yazmışsın bilgilendirici teşekkürler yalnız şunu merak ettim: 1. günden önceki günler için, nereden bulaştığına dair bir bilgi öne sürebilir misin (kalabalık içinde bulunmak vb. ) gibi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonodias

Geçmiş olsun kardeş. Güzel yazmışsın bilgilendirici teşekkürler yalnız şunu merak ettim: 1. günden önceki günler için, nereden bulaştığına dair bir bilgi öne sürebilir misin (kalabalık içinde bulunmak vb. ) gibi ?
    Teşekkür ederim, işin en başından beri çok dikkatli ve disiplinliydim. Zorunlu oldun olmasın sürekli maske kullandım. Pandemi esnasında kilo aldığım için -herhangi bir estetik kaygısı olmadan- sağlık amacıyla her sabah 05:30 civarında kalkıp 2 saat - 9km civarında yürüyüş yapıyordum. Yürüyüş pisti zaten çok tenha olduğu için maske takmadığım zamanlar oldu. Muhtemelen bu esnada kaptım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.