Şimdi Ara

CoVID-19 Otomobil Fiyatlarını Nasıl Etkiler ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

CoVID-19 Otomobil Fiyatlarını Nasıl Etkiler ?


(En Son Oy Tarihi: 25.5.2020)
Giriş
Mesaj
  • Sınav sorusu gibi olmuş.
  • esnaf kredileri ödeyemediği zaman, iş yapmadığı zaman o 20 binlik arabaları 40 a çıkartanlar bakalım nasıl yok parasına verecekler. cips kolam ile izleyeceğim. (araba alacaktım aç köpekler yüzünden almaktan vazgeçtim, sıfır araba bakıyorum)
  • kesin artar gözüyle bakıyorum. zaten piyasa fiyat artırmaya bahane arıyor
  • Fed faiz indirdi. Merkez Bankasınında faiz indirmesi bekleniyor. Doğal olarak kredilerde düşüş olur. Ama araç fiyatları için aynı şeyi söylemek mümkün değil.
  • otomobil fiyatları buluttan nem kaptığı için her şekilde artar hatta koronoda tuzu biberi olur bence..
  • Bizim ülkede hiç bir olay araç fiyatlarını düşüremez.
    Haftaya kıyamet kopacak desen adam gider kredisini çeker
    ulan son bir kere de olsa porsche bineyim der ve alır
  • Anlık talep düşebilir tam pik noktada ama üretim azaldığı maliyetler arttığı için birkaç aya çok enteresan fiyatlar göreceğiz gibi otomobil pazarı çok yükselen fiyatlar sonrası 650 bin beklenti yerine 500 bine inebilir bu yıl.
    Bir araştırmaya göre deprem, sel, felaket gibi konular hiç aracı olmayan insanları kendini güvende hissetmek adına araç alımına yönlendiriyormuş, aracı olmayanlar mutlaka alacaktır bir şekilde ama yükselen fiyatlar araç değiştirmeyi erteletebilir. Tabi arabası olupta satıp üstüne full kredi alırım kafası daha da düşecek faizler sonrası aracını değiştiredebilir onu tahmin edemiyorum.
  • Allahım bu ikinci elcilere akıl fikir verse yeter. Sıfır fiyatları şöyle sıfır fiyatları böyle diye diye kantarın topuzu 9 kez kaçtı. Girin bakın 10 yıllık hatta 20 arabalara istenen paralara ve aynı markanın güncel modelinin fiyatlarına.
  • Bence talep daralacağı için sıfır araç fiyatları yerinde seyretse bile ikinci el düşecektir. Çünkü araç sahiplerinin büyük çoğunluğu esnaf. Şu anda bile aracını sıkıştığı için satlığa çıkaranlar değerinin altında satmaya karar verenler çok. Ancak değerini kendisi belirlediği için aslında değerinin üzerinde satmaya çalıştığını bile fark edemeyen bir satıcı kitle ile karşı karşıyayız. Piyasa bu yüzden çok oynak. Yukarıda bir arkadaş "senetler ödenemesin seyreyleyin gümbürtüyü" anlamında yazmış ki çok doğru. Bir anda 100.000 araç satlığa çıkarılırsa piyasa buna kayıtsız kalamaz. O zaman ikinci el gerçek değerine gelir diye düşünüyorum.

    Tabii bu durumu tek başına Covid virüsünün etkisi şeklinde yorumlamak doğru değil. Şu an altın çakıldı tam alım zamanı, döviz uçuyor daha fazla yaya kalmamak için bu iki enstrümana TL varlıklar akacaktır. Dipte köşede ne varsa... Araç alımı biraz daha bekleyebilir.




  • ekonomist olarak, soruya cevabım şöyle olur;

    1 )dünya üzerinde virüs tehlikesi artmasıyla beraber insanların öncelikli konuları sağlık üzerine olacağı için, otomobil alım konusundaki fikirleri ertelenecektir.

    2) Otomobil üreticileri bir çok parçasını Çin de ürettiği için, Çindeki durumu göz önüne alırsak, üretim ve tedarikteki zorluklar ve gecikmeler otomobilin nihai üretimini etkileyecek ve beklenen üretim hedefleri gerçekleşemecektir.

    3) Fed in faiz indirimine rağmen dolar ve euro üzerindeki baskı çok büyük bir ihtimal ile Virüsün dünya üzerinde piyasalarda yarattığı endişeyle doğru orantılı yükselmeye devam edecektir.

    4) dolar ve euro artışı otomobillerin üretim maliyetlerine dolaylı etki ediğ, nihai satış fiyatını, bizim gibi bu otomobilleri ithal edecek ülkeler için sıkıntı yaratacaktır..

    Sonuç: otomobil fiyatları artacaktır... her zaman olduğu gibi




  • An itibariyle dolar 6.42
    Arz az
    Talep az
    Bence bu durum taban tavan makasını açar.
    Yani nakite ihtiyaç duyan aracında indirim yapar, araca ihtiyaç duyan da aracı daha pahalı alır.
    Bu forum da dahil önümüzdeki birkaç ay
    Çok ucuza almışsın
    Çok pahalı almışsın
    sözleri genel içinde daha fazla söylenir, yazılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 16 Mart 2020; 16:28:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ivenrec

    Fed faiz indirdi. Merkez Bankasınında faiz indirmesi bekleniyor. Doğal olarak kredilerde düşüş olur. Ama araç fiyatları için aynı şeyi söylemek mümkün değil.
    Fed faiz indirdi ama dolar aldı başını gidiyor. Normalde düşmesi gerekiyordu ama tam tersine yükseliyor. Şu ortamda faiz düşerse kimse tl de kalmaz. Zaten gelmiyor tlye.
  • Kur yükseliyor
    Faizler düşüyor

    Talep artacak
    Arz azalıyor fabrikalar üretime ara veriyor.

    Fiyatlar çok ciddi artacak.

    Üretim durmadan önce satılan son arabaları alanlar ciddi kazanç elde edecek ve Nisan - Mayıs gibi salgın dindiğinde aldıkları fiyatın %20 üstüne satabilecekler.

    Bu saatten sonra araç alamayanlara geçmiş olsun.

    Araç alamayanlara metro ve otobüs kuyruklarında 1 metre mesafe ile sıra olmalarını öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    Fed faiz indirdi ama dolar aldı başını gidiyor. Normalde düşmesi gerekiyordu ama tam tersine yükseliyor. Şu ortamda faiz düşerse kimse tl de kalmaz. Zaten gelmiyor tlye.

    Alıntıları Göster
    Fed kafası kesik tavuk gibi panikleyip toplantı gününü beklemeden üst üste faiz silahına saldırınca dünya piyasaları da etkilendi haliyle.

    Noluyor lan? Moduna girdi tüm finans piyasaları. Tüm dünyada şuan millet elinde ne var ne yok satıp nakit dolara geçiyor. Euro,gbp,altın,borsa vs herşey satış yiyor.


    CoVID-19 Otomobil Fiyatlarını Nasıl Etkiler ?


    Eğer 6.4220 üzerinde haftalık kapanis yapabilirse, ilk hedefi 6.80 olacak. Ytd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 16 Mart 2020; 20:46:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Toplu taşımalar riskli olacağı için talep artar haliyle fiyat artar.

    Fabrikalar üretimi kısacağı için arz azalır fiyat artar.

    Dolar artacağı için fiyat artar.

    Dünya krizde, ekonomimiz zaten kötü olduğu için ticaret açığı vermemek için ÖTV artabilir fiyat artar.

    Fiyat her türlü artar gibi duruyor.
  • Yeter erdal, yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Bu samimiyet nerden geliyo yeğenim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Öyle amca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acelen yoksa alma. 2021 baharına kadar corona etkisini gösterecek dünya çok büyük değişime giriyor. Üretim de tüketimde düşecektir. İtalya da millet karantinada evlerine kapandı. Aynısı diğer ülkelerde de olacaktır. Türkiye bile camii kapadı daha ne olmasını bekliyorsunuz.

    Dolar Euro da kalınız. Nakit candır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şuradaki konuda yazılanlara bakıldığında meselenin ciddiyetinin hala anlaşılamadığını düşünüyorum.Yahu millet can derdinde araba düşünecek hal mi kaldı?Dünyada artık ancak gerilim filmlerinde olan şeyler oluyor.İnsanlar acaba yarın avm ler kapanır mı,makarna gıda bulabilir miyim diye düşünürken araba düşünmek bana mantıksız geliyor artık.Benim yaşım 37 ve hayatımda okulların camilerin taziye evlerinin kahvehanelerin kapatıldığı bir zamanı görmedim.Babama sorsam o da bilmiyordur.Valla psikolojim bozuldu.Geceleri uyuyamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.