Şimdi Ara

Cotard (Yürüyen Ölü) Sendromu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
4
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı insanların iddiaları var.Fakat en son Şili'de görülmüş bir hastalık.Hannibal'de gördüm ve dikkatimi çekti.Bende araştırıp paylaşayım dedim.Bazı yerlerde etlerin çürümeye başlandığıda söyleniyor ama bilemiyorum.Açıklamasıda kendini ölü gibi hisseden insanların toplumdan uzaklaşarak oksijensiz yerlere kapanmaları.Cüzzamı andıran bir kısım.

Cotard Sendromu

Cotard (Yürüyen Ölü) Sendromu

Bu hastalığa yakalanan insanlar ölü olduklarına inanırlar. Bazen bu öldüğü inancını ispat etmek amacıyla intihar girişiminde bulunabiliyorlar. Bu yönüyle hastalık çevresinden ziyade kişinin kendisi için ölümcül sonuçlar barındırıyor. Bu hastalık Fransız Nörolog Jules Cotard tarafından keşfedildi.

Bu bir akli depresyon ve intihar eğilimleri sendromudur, öyleki bu durumda hasta herşeyini kaybetmiş olmaktan şikayet eder; tutkularını, vücuduun bir kısmını yada tamamını, genellikle öldüğünü ve yürüyen bir ceset olduğunu düşünür. Bu hayal genellikle hastanın kendi çürümüş etlerinin kokusunu alması ve teninde kurtların gezindiğini iddia etme derecesine kadar uzar. Sonraki fenomen kronik bir şekilde insanları uykudan mahrum eden yada amfetamin/kokayin psikoz acısı veren tekrar layan bir deneyimdir. Çelişkili olarak, ölü olmak sık sık ölümsüz olma ulusuna hasta verir.

Nöropsikiyatrik bozukluk olan yürüyen ceset sendromu Amerikan Psikiyatri Birliği'nin Ruhsal Bozukluklar listesine girdi.

Şizofreni ve bipolar bozukluk gibi hastalıklarla bağlantılı olan sendroma yakalanan insanlar öldüklerini, etlerinin çürüdüğünü, bazen de yaşamsal organlarının ya da kanının olmadığını düşünüyor.

Bazı hastalar bunu kanıtlamak için intihar ediyor. Oldukça az rastlanan sendrom 2008 yılında 53 yaşında Filipinli bir kadında görüldü. Ölü olduğunu söyleyen kadın ailesinden morga götürülmesini istemişti. “Yürüyen ceset sendromu” hastalarına ilaç ve beyne elektrik şokuyla tedavi uygulanıyor. Hastalık henüz yeni olduğu için kesinleşmiş bir tedavi yöntemi yoktur.

Hastalık bir çok açıdan Cotard Sendromunun belirtilerini taşıyor.

Cotard Sendromu ise ilk defa 1880 yılında Jules Cotard tarafından tanımlanmıştır. Ender rastlanan bu sendromda nihilistik hezeyanlar, kendisine ve dış dünyaya yabancılaşma, ölümsüzlük düşünceleri, hallüsinasyonlar, intihar düşünceleri ve negativizm görülür. Kadınlarda daha sık rastlanır.Başlangıç yaşı ortalama 52'dir. Hastalık nâdir olarak ergenlik döneminde de ortaya çıkabilir. Çalışmalarda Cotard Sendromu'nun birçok psikiyatrik ve organik hastalıkla birlikte olabileceği gösterilmiştir. Etiyolojisinde birçok faktörün rol oynadığı düşünülen bu sendromun psikiyatrik sınılandırma sisteminde yerini bulabilmesi için daha fazla araştırmaya gerek vardır.

Cotard Sendromu Hastalığı Fransız nörolog Jules Cotard tarafından 1882'de tanımlanmıştır.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jim Carrey -- 23 Şubat 2014; 15:09:53 >

• Bende diyorum ahmet abi niye böyle davranıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

Bende diyorum ahmet abi niye böyle davranıyor

Dikkat etmek gerek.Dizide Glasgow gülücüğü atıyordu kurbanlarına.
  • Kaynak belirtseydin iyiydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEO_Decadence

Kaynak belirtseydin iyiydi.

Kaynak yazan kısmın üstüne tıkla hocam.Belirginleştirdim yazıyı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batman Beyond

quote:

Kusura bakma hocam görmemişim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ataerlik

quote:

quote:

Kusura bakma hocam görmemişim.

Alıntıları Göster
    Ö.değil.
    @NEO_Decadence

Ne az cevap gelmiş.Halbuki dikkat çekicidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yine Adana dır kesin dedim ama değilmiş.

• Bu ne lae gece gece hayra yarar konular açın,insan ürperiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanZüperGahraman

Bu ne lae gece gece hayra yarar konular açın,insan ürperiyor

Hannibal'den bro.Böyle bir dizi yok.Kızdı cotard hastası.Küçük tırsaklıklar geçirmiştim o bölümde
  • quote:

quote:

Hannibal'den bro.Böyle bir dizi yok.Kızdı cotard hastası.Küçük tırsaklıklar geçirmiştim o bölümde

o bölümde birazcık tırsmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: MrKira

quote:

quote:

o bölümde birazcık tırsmıştım

Hocam insan olan tırsar zaten.Olaylar gerçekçi şekilde anlatıldığı için ki gerçekmişte sendrom.Gerçekten olabilitesini düşününce tırsıyorsun.Zaten baktım çatıyı kırmış.Acaba ne çıkacak dedim.Merakla bekledim.O kız çıktı.Kızın adını öğrendim.Tipi gerçektede ürkütücü biraz

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Walking dead ?

• Herzaman söylerim psikolojik bir hastalık biyolojik bir hastalıktan daha fenadır. Ötekinde her zaman hastalığın etkisinde olmazsın tedavisi olmayan çok az tür vardır ama psikoloji öyle değil sürekli kafanın içinde nereye gidersen git kurtulamazsın hayatın zehir olur

• quote:

Orijinalden alıntı: blackjack41

Herzaman söylerim psikolojik bir hastalık biyolojik bir hastalıktan daha fenadır. Ötekinde her zaman hastalığın etkisinde olmazsın tedavisi olmayan çok az tür vardır ama psikoloji öyle değil sürekli kafanın içinde nereye gidersen git kurtulamazsın hayatın zehir olur

Kesinlikle dediğin gibi.Allah herkese akıl ve ruh sağlığı versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jim Carrey

quote:

Orijinalden alıntı: blackjack41

Herzaman söylerim psikolojik bir hastalık biyolojik bir hastalıktan daha fenadır. Ötekinde her zaman hastalığın etkisinde olmazsın tedavisi olmayan çok az tür vardır ama psikoloji öyle değil sürekli kafanın içinde nereye gidersen git kurtulamazsın hayatın zehir olur

Kesinlikle dediğin gibi.Allah herkese akıl ve ruh sağlığı versin.

Alıntıları Göster
    Kim bilir daha neler öğrenicez

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna bakanlar bide Kurt Adam Sendromu ile Yabancı El Sendromuna baksın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.