Şimdi Ara

Cosmos Teori

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir teleskoptan baktığımızda geçmişi görürüz. Hatta Ay'a baktığımda onun 1 sn önceki halini görürüz. Işığı bize 1 sn de ulaşır . İnsan gözü açıkken geçmişi görebiliyorsa , Gözünü kapattığında geleceği görebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlazeR ` myth -- 4 Mayıs 2014; 2:41:29 >

• Ay dünya arası ışıl hızıyla 1 sn degilmiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet buga giriyor gözünü kapattığında. Zaman nasıl davranacağını şaşırıyor ve 40 yıla kadar geleceği görebiliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth

Bir teleskoptan baktığımızda geçmişi görürüz. Hatta Ay'a baktığımda onun 1 dk önceki halini görürüz. Işığı bize 1 dk da ulaşır . İnsan gözü açıkken geçmişi görebiliyorsa , Gözünü kapattığında geleceği görebilir mi?

gelecek şuan için imkansız
  • quote:

Bir teleskoptan baktığımızda geçmişi görürüz. Hatta Ay'a baktığımda onun 1 dk önceki halini görürüz. Işığı bize 1 dk da ulaşır . İnsan gözü açıkken geçmişi görebiliyorsa , Gözünü kapattığında geleceği görebilir mi?

Oha lan Princetondakiler nasıl düşünemedi bunu helal knk
     Cosmos Teori

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bingbang -- 4 Mayıs 2014; 1:35:11 >

• hocam günes de 4 dk ona bakarsak :D

ayrıca hic bi insanı aynı zamanda goremeyız 0.00132000000 sn se gecmisini görürüz :D attım sayıları
  • Gözün kapalıyken nasıl görüceksin kardeşim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Big Bang Theory / Çizgi Romanlar
    13 yıl önce açıldı
    evren bir atomdur
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İzlemeye devam ettim ve , Şuan 2 boyutla geçmişe bakabiliyoruz. Geçmişe ait bir fotoğrafı veya videoyu 2 boyutlu haliyle görebiliyoruz. İleride bu neden 3 boyutlu olmasın. İzledikçe ufkum açılıyor. Tüyler diken diken. Muhteşem bir şey.
  • evet
    bkz: hayalgücü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Entropi Canavarı

evet

lol bölümünde takılıyodum. Filmlere bakayım dedim. cosmosun 4 yeni bölümünü görüncee girdim. Sende ilgilisin galiba
  • Kozmoz diye okunup cosmos diye yazılan şeye inanmam aga

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Entropi Canavarı

evet

lol bölümünde takılıyodum. Filmlere bakayım dedim. cosmosun 4 yeni bölümünü görüncee girdim. Sende ilgilisin galiba

İlgiliyim ilgiliyim de şu sıra zamanım çok az. Bi ara tüm bölümleri izleyeceğim. Ne zamandır listemde duruyor kocaman COSMOIS İZLE diye.

Ayrıca şimdi vikiden baktım da değerlere (ışık hızı ve ay ile uzaklık) 1.281 saniye çıktı.

Teori hakkında: İnsan gözü geçmişi değil geçmiş yıla ait fotonu görür.
  • Ay 1 saniye
    Güneş 8.3 dakika

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bu tip şeylere merakın varsa sana diyebileceğim en kısa ve öz şey. "Carl Sagan"

• Diyelim ki sen 20 yıl sonranı gördün ama ben seni 10 yıl sonra öldürdüm. E o zaman sen nasıl 20 yıl sonranı gördün, 20 yıl sonra bir şeyler yaptığını görüyorsun ama asla 20 yıl sonrasını göremiyorsun çünkü ölüyorsun. O halde 20 yıl sonraki halini görmek derken sen neyi görüyordun? Olmayan şeyi mi? Olmayan şeyi görmüşsen geleceği görmüş olamazsın. O halde geleceği görmek imkansızdır.

• Cosmos a space time oddyssey izledin galiba 4. bölümden sonra türkçe çıktımı geri kalan hep ingilizce ve izlemeyenlere öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albert Enişten

Diyelim ki sen 20 yıl sonranı gördün ama ben seni 10 yıl sonra öldürdüm. E o zaman sen nasıl 20 yıl sonranı gördün, 20 yıl sonra bir şeyler yaptığını görüyorsun ama asla 20 yıl sonrasını göremiyorsun çünkü ölüyorsun. O halde 20 yıl sonraki halini görmek derken sen neyi görüyordun? Olmayan şeyi mi? Olmayan şeyi görmüşsen geleceği görmüş olamazsın. O halde geleceği görmek imkansızdır.

20 yıl sonramı göremem. 10. yılda ölümü görmüş olurum. Ve sayın aynştaynın teorisi çöker
  • Herkese önerdiğim bir belgesel şu an 9. bölümdeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.