Şimdi Ara

cortex a9 ile a7 arasındaki farklar nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • samsung galaxy s3 neo alacaktım benimde bütçem iyi değil ben her zaman telefon almadan önce az da olsa araştırırdım bir şey fark ettim s3 ün işlemcisi s3 neo dan daha iyi s3 cortex a9 iken s3 neo cortex a7 , s3 1gb ram iken s3 neo 1.5 ram , s3 android 4.3 iken s3 neo android 4.4(güncel bir telefon) bu özelliklerin hepsi s3 neo nun lehine iken s3 ün işlemcisi bunu s3 ün lehine çevirebilirmi (oyun oynamayı severim ve telefonun güncel olmasını isterim yada telefonun güncel olması bir şeylere fayda edermi ?)

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan uzun

samsung galaxy s3 neo alacaktım benimde bütçem iyi değil ben her zaman telefon almadan önce az da olsa araştırırdım bir şey fark ettim s3 ün işlemcisi s3 neo dan daha iyi s3 cortex a9 iken s3 neo cortex a7 , s3 1gb ram iken s3 neo 1.5 ram , s3 android 4.3 iken s3 neo android 4.4(güncel bir telefon) bu özelliklerin hepsi s3 neo nun lehine iken s3 ün işlemcisi bunu s3 ün lehine çevirebilirmi (oyun oynamayı severim ve telefonun güncel olmasını isterim yada telefonun güncel olması bir şeylere fayda edermi ?)

Cortex A7, cortex A9 ile benzer performansa sahip yeni nesil güç tüketimi daha düşük bir çekirdektir.

Kolay gelsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aydink_1903

quote:

Orijinalden alıntı: Furkan uzun

samsung galaxy s3 neo alacaktım benimde bütçem iyi değil ben her zaman telefon almadan önce az da olsa araştırırdım bir şey fark ettim s3 ün işlemcisi s3 neo dan daha iyi s3 cortex a9 iken s3 neo cortex a7 , s3 1gb ram iken s3 neo 1.5 ram , s3 android 4.3 iken s3 neo android 4.4(güncel bir telefon) bu özelliklerin hepsi s3 neo nun lehine iken s3 ün işlemcisi bunu s3 ün lehine çevirebilirmi (oyun oynamayı severim ve telefonun güncel olmasını isterim yada telefonun güncel olması bir şeylere fayda edermi ?)

Cortex A7, cortex A9 ile benzer performansa sahip yeni nesil güç tüketimi daha düşük bir çekirdektir.

Kolay gelsin

önerin nedir hangi telefondan almalıyım ?

• Cortex a7 a9 tartışması discovery ilk çıktığında alevlenmişti ancak bence yersiz bir tartışma. Performans işi bence işlemci tabanından çok işlemci yeniliğinde bitiyor. Bence s3 Neo daki sd400 işlemci s3 teki işlemciye çok yakın performans gösterir. Onun dışında az güç tüketir ve az ısınır ancak performansları yakındır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazPlayboy

Cortex a7 a9 tartışması discovery ilk çıktığında alevlenmişti ancak bence yersiz bir tartışma. Performans işi bence işlemci tabanından çok işlemci yeniliğinde bitiyor. Bence s3 Neo daki sd400 işlemci s3 teki işlemciye çok yakın performans gösterir. Onun dışında az güç tüketir ve az ısınır ancak performansları yakındır.

beklediğim cevaptı teşekkürler :)
  • neo işlemciside grafik işlemciside s3kinden daha kaliteli. snapdragon ve adreno üst sekment cihazların kullandığı stabil işlemciler. adreno grafik işlemcisi ile oyun oynamakla mali grafik işlemcili bi telefonla oyun oynamak bir değil. yalnız benim kafama takılan neonun ekranı çizilmeye dayanıklı değil galiba. gorilla glass yazısı göremedim. bu arada neonun ramı da daha cok. yani s3un donanımına gore 1 gb ram koyduklarını hesaba katar ve neo içinde düşünürsek 1.5 gb ram koymaları adreno ve snapdragonun 1.5 gblik işlemi rahat kaldırabileceğindendir. burdan bile farkı anlarsınız
  • http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6433&idPhone2=4238 karşılaştırma

bu arada a7 a9 dokuz seni yanıltmasın. bu mimari yapı numarası. üstun olduğu anlamına gelmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A7 de batarya konusunda daha iyi diye biliyorum güc tuketimi az ama performansi yakindir fark olmaz okadar rahar ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cortex a7 , cortex a9 dan %30 - %40 daha yavaştır ama güç tüketimi cortex a9 den %50-%60 daha azdır.Bu yüzden dolayı
    S3 Neo , s3 ten işlem gücü açısından daha yavaştır ama cortex a7 de verim %90-%95 civarıdır.( cortex a9 da verim hemen hemen %70-%75 arasıdır.)buyuzden dolayı cortex a7 fazla ısınmazken cortex-a9 mimarisi daha çok ısınır.

Kısaca bana göre cortex-a7 daha kalitelidir,ben olsam a7 li cihaz alırdım.

Ayrıca eğer oyun oynayacaksan(veya performansına bakacaksan) gpu karşılaştırması yapmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 17 Kasım 2014; 22:22:24 >
  • Bide krait 300-400 olayı var. O da mı aynı olay?

• ha evet s3 neo alacağına asus zenfone 5-6 ya yönelmemi önerdiler sistem karşılaştırmaları felan yaptım ram hariç her şeyiyle geride kaldılar sizcede onlara yönelmelimiyim ?
  • zenfone x86 intel işlemci kullanıyor. hem oyun uyum hemde sarj sorunu var. intel hızlı şarj tüketiyomus.https://www.youtube.com/watch?v=AgWD2e_sCws burda cok detaylı bir incelme var. önce izle derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukba_1

zenfone x86 intel işlemci kullanıyor. hem oyun uyum hemde sarj sorunu var. intel hızlı şarj tüketiyomus.https://www.youtube.com/watch?v=AgWD2e_sCws burda cok detaylı bir incelme var. önce izle derim

gerçekten nerden geliyor bu zenfone hayranlığı anlamıyorum herkes süper telefon diyor benimde tasarım ve iç güzellik bakımından bana pek cazip gelmiyor
  • Furkan uzun F kullanıcısına yanıt
    vestelin tasarımı zenfondan iyi. zenfonun alt kısmına sanki para bantı yapıştırmışlar :)) o alt kısım htc deki gibi biraz ince olsa daha zarif olurdu. o haliyle kaba bir görunum var. replika telefon gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukba_1 -- 22 Kasım 2014; 14:22:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukba_1

vestelin tasarımı zenfondan iyi. zenfonun alt kısmına sanki para bantı yapıştırmışlar :)) o alt kısım htc deki gibi biraz ince olsa daha zarif olurdu. o haliyle kaba bir görunum var. replika telefon gibi

vestel de telefon piyasasına yeni katıldı çok iyi bir fiyat performans yapsaydı çok iyi olurdu şu an ki çıkardığı telefonlar alınmaz
  • Ben her turlu cortex a9 derim gozle gorulur bicimde bile fark ettiriyor sistemde diyagram goruntulerinden de anlasilir ama sentetik testlere her zaman karsiyim gerek 4s de gerekse suan ki s3 mini i8200 versiyonun da da ayni islemci var ve gayet performansli,sahsen yemisim pil omrunu zaten batarya tasarrufu yapacam diye islemcinin frekansini dusuruyorlar ayni hesaba geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: beter.böcek

Ben her turlu cortex a9 derim gozle gorulur bicimde bile fark ettiriyor sistemde diyagram goruntulerinden de anlasilir ama sentetik testlere her zaman karsiyim gerek 4s de gerekse suan ki s3 mini i8200 versiyonun da da ayni islemci var ve gayet performansli,sahsen yemisim pil omrunu zaten batarya tasarrufu yapacam diye islemcinin frekansini dusuruyorlar ayni hesaba geliyor.

benim s3 neo yerine s3 alma sebebi olmalımı sence ?
  • Furkan uzun F kullanıcısına yanıt
    Olmali cunku s3 un gpu su da s3 neo dan yuksek ama oyunla isim olmaz android guncellemesi almak isterim dersen isler degisir s3 un versiyonu daha geride kalacaktir,ama performans ta daha onde s3.

• beter.böcek kullanıcısına yanıt
    s3 neo nun grafik işlemcisinin s3 den iyi olduğunu biliyorum ve s3 neo nun :
    Qualcomm Snapdragon 400 8226 işlemcisi varken s3 ün: Samsung Exynos 4 (4412) hangisinin daha iyi oldugunu tam çözemedim s3 neo nun s3 den bir cok açıdan iyi olması onun s3 den ayırmasını sagladı beni tek tereddüte düşüren arm cortex a9 un a7 den iyi olup diğer tüm eksilerini artı yapabilirmi bunu merak etmiştim bide KİTKAT lar için birde androit ART muhabbeti çıktı https://www.youtube.com/watch?v=6s7Gf0vXsxA beni tamamiyle şüpheye düşürdü :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.