Şimdi Ara

Corsair Obsidian 750D İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
3.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Eline sağlık inceleme çok başarılı olmuş kasada zaten yorumsuz.

Orijinalden alıntı: kaoslordu100

Hocam Cooler Master Cosmos Se'yi mi yoksa Corsair 750d yi mi önerirsiniz. Corsair h110 ile kullanmayı düşünüyorum aklımdan 750d geçiyor ancak incelemedeki fansız sıcaklıklar kafamı karıştırdı siz hangisini önerirsiniz?

Cosmos SE MID-TOWER, 750D Full Tower. En bariz fark bu ikisi arasındaki. 750D epey geniş sayılır. HDD kafesleri filan kaldırılabiliyor ondan custom sıvı soğutma kullanılacaksa daha avantajlı . Hazır kit kullanılacaksa ikisinde de aşağı yukarı aynı verim alınır. Malzeme kalitesi olarak Cosmos SE daha üstün. Hem plastik hem de iç iskelet. 750D de kalite anlamında sayılabilecek artı öndeki fırçalanmış alüminyum panel. 750D fanları daha başarılı. Görsel olarak ikiside sade kasalar ama 750D daha bir sadece. Dikdörtgen fazla bir detay yok. Cosmos se biraz daha detaylı ve heybetli görünüyor.

Fansız sıcakları fansız pasif olarak kullanacaksan dikkate al.

• Merhaba hocam, öncelikle inceleme için teşekkürler 3-4 ay önce full tower kasa ararken yine bu incelemenize rastlamıştım ve Obsidian 750D'yi seçmemde büyük bir katkısı olmuştu. Şimdi ise şu sıralar custom sıvı soğutma kurmayı düşünüyorum bu kasaya ama aklıma takılan birkaç şey var. Yardımcı olursanız sevinirim.
    1) kasanın üstündeki radyatör kısmının yüksekliği 8cm'den biraz daha az. Ama anakart montajından sonra radyatöre ayrılan alan ile anakartın üstü arasında küçük bir mesafe kalıyor. Burasını da hesaba katınca milimi milimine 80mm'ye ulaşıyor aradaki Yükseklik. Ben de Koolance'nin 54mm kalınlığındaki 360'lık radyatörünü almayı düşünüyorum anakartın üste takmak için ama tek sıra fan ile yüksekliği tam 79-80 mm oluyor. Alacak olduğum Asus Rampage V Extreme anakartındaki işlemci için olan 8 ve 4 pinlik soket de kartın en üst kenarına teğet bir şeklide konumlandırılmış. Sizin de bu ürünle beraber incelediğiniz anakart Rampage IV Black'ti yanlış hatırlamıyorsam. Boyutları ve cpu güç girişleri birebir aynı benim alacak olduğum anakart ile bu anakartın. Siz herhangi bir sorun yaşadınız mı Corsair h110+push/pull (79mm) takılı iken bu işlemci güç girişi ile?
    2- Dediğim gibi sizin bu ürünü incelerken Kullandığınız anakart ile benim alacak olduğum anakartın boyutları aynı. Bu sorum ise rezervuar hakkında. XSPC'nin Photon 170 rezervuarını almayı düşünüyorum. Silindirinin çapı 75mm'ymiş. Bu rezervuarı anakartın Yanındaki boş kalan kısma taksam kablo düzenleme boşluklarını bloke etme gibi bir durum olabilir mi?
    Şu anlık aklıma gelenler bu kadar. Cevaplarsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 9 7950X3D - ASUS B650E-I Strix - ASUS GTX 980Ti Strix - G.SKİLL 64Gb DDR5 - Samsung 990 Pro 4TB SSD - CORSAIR H100i RGB PRO XT - Seasonic Platinum 1000W PSU - Lian Li A4-H2O - Samsung Odyssey G9 OLED

• quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

Merhaba hocam, öncelikle inceleme için teşekkürler 3-4 ay önce full tower kasa ararken yine bu incelemenize rastlamıştım ve Obsidian 750D'yi seçmemde büyük bir katkısı olmuştu. Şimdi ise şu sıralar custom sıvı soğutma kurmayı düşünüyorum bu kasaya ama aklıma takılan birkaç şey var. Yardımcı olursanız sevinirim.
    1) kasanın üstündeki radyatör kısmının yüksekliği 8cm'den biraz daha az. Ama anakart montajından sonra radyatöre ayrılan alan ile anakartın üstü arasında küçük bir mesafe kalıyor. Burasını da hesaba katınca milimi milimine 80mm'ye ulaşıyor aradaki Yükseklik. Ben de Koolance'nin 54mm kalınlığındaki 360'lık radyatörünü almayı düşünüyorum anakartın üste takmak için ama tek sıra fan ile yüksekliği tam 79-80 mm oluyor. Alacak olduğum Asus Rampage V Extreme anakartındaki işlemci için olan 8 ve 4 pinlik soket de kartın en üst kenarına teğet bir şeklide konumlandırılmış. Sizin de bu ürünle beraber incelediğiniz anakart Rampage IV Black'ti yanlış hatırlamıyorsam. Boyutları ve cpu güç girişleri birebir aynı benim alacak olduğum anakart ile bu anakartın. Siz herhangi bir sorun yaşadınız mı Corsair h110+push/pull (79mm) takılı iken bu işlemci güç girişi ile?
    2- Dediğim gibi sizin bu ürünü incelerken Kullandığınız anakart ile benim alacak olduğum anakartın boyutları aynı. Bu sorum ise rezervuar hakkında. XSPC'nin Photon 170 rezervuarını almayı düşünüyorum. Silindirinin çapı 75mm'ymiş. Bu rezervuarı anakartın Yanındaki boş kalan kısma taksam kablo düzenleme boşluklarını bloke etme gibi bir durum olabilir mi?
    Şu anlık aklıma gelenler bu kadar. Cevaplarsanız sevinirim.

Su soğutmada maalesef şu kesin uyar diye yorum yapmak pek mümkün değil. Yine öngörülebilir şeyler oluyor fakat nihai sonucu alıp denemeden belli olmuyor. H110 çift fanla hiç yukarı takmadım öne takmak daha mantıklı olduğundan fakat 80MM bence sorun çıkarmaz. Ama ben olsaydım o kadar kalın radyatör yerine MCRx20-XP bakardım. Radyartör ince olmasına rağmen performansı çok iyi. http://martinsliquidlab.org/ testleri verecektim ama site uçnuş.

Bahsettiğim rezide şurada 750D'ye montajlamışlar.

http://www.overclock.net/t/1441615/build-log-i7-4770k-gtx-780-ti-sli-corsair-750d-custom-liquid-cooling/100_100

• 750D için high airflow intake kit satın alan var mı? alan varsa nasıl temin etti? teşekkürler.

Orijinalden alıntı: overclock85

750D için high airflow intake kit satın alan var mı? alan varsa nasıl temin etti? teşekkürler.

Epey araştırdım ama Türkiye'ye gönderim yapan bir yer göremedim.
    Ciddi olarak bu kitten satın almayı düşünüyorsanız distribütör ile iletişime geçip getirilip getirilemeyeceğini sorarım. Eğer getirebilirlerse o zaman İnventus üzerinden ürünü satın alabilirsiniz.
    Foruma açmış olduğunuz CORSAIR ürünleri ile ilgili SORU/DESTEK konularına gün içerisinde herhangi bir cevap verememem durumumda lütfen konuya ait linki bana özel mesaj atınız. Yoğunluk yüzünden o anda gözümden kaçmış olabilir. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim...
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    herkese cevapları için çok teşekkür ederim. tabiki almak isterim. 14 dolar gibi bir fiyatı var corsairin sitesinde. herhalde buraya gelişi de çok uçuk rakamlar olmaz.
    Fiyat konusunda gönderim maliyeti, gümrük maliyetleri gibi nedenlerden dolayı farklılıklar olacaktır.

İnventus ürünü getirmiyor, distribütörler ürünü tedarik edip son kullanıcıya satış işlemi İnventus üzerinden gerçekleştiriliyor. Corsair aksesuarları sadece İnventus üzerinden son kullanıcılara ulaştırılıyor.
    Foruma açmış olduğunuz CORSAIR ürünleri ile ilgili SORU/DESTEK konularına gün içerisinde herhangi bir cevap verememem durumumda lütfen konuya ait linki bana özel mesaj atınız. Yoğunluk yüzünden o anda gözümden kaçmış olabilir. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Ciddi olarak bu kitten satın almayı düşünüyorsanız distribütör ile iletişime geçip getirilip getirilemeyeceğini sorarım. Eğer getirebilirlerse o zaman İnventus üzerinden ürünü satın alabilirsiniz.

Ben satın almak istiyorum lakin Türkiyede satın alabileceğim bir yer bulamadım.

750D kasa stoğu olan bir iki yer buldum ancak onlarla iletişime geçip teğit almakta fayda var.

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-obsidian-serisi-750d-full-tower-pencereli-siyah-kasa.html
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9938
    http://www.sanalmarketim.com/corsair-cc9011035ww-obsidian-series-750d-full-tower-siyah-pencereli-panel-psusuz-kasa-hediyeli/p_53778/?ref=akakce&v=1.57.6
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=102385

Corsair'in 2 distribütöründen birinde 750D stoğu kalmadı, ancak diğer distribütöründe stok mevcut. Yeni ürünler de bildiğim kadarı ile çin yeni yılından önce yüklendi şu anda yolda olması lazım.

• quote:

Merhaba,

750D kasa stoğu olan bir iki yer buldum ancak onlarla iletişime geçip teğit almakta fayda var.

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-obsidian-serisi-750d-full-tower-pencereli-siyah-kasa.html
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9938
    http://www.sanalmarketim.com/corsair-cc9011035ww-obsidian-series-750d-full-tower-siyah-pencereli-panel-psusuz-kasa-hediyeli/p_53778/?ref=akakce&v=1.57.6
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=102385

Corsair'in 2 distribütöründen birinde 750D stoğu kalmadı, ancak diğer distribütöründe stok mevcut. Yeni ürünler de bildiğim kadarı ile çin yeni yılından önce yüklendi şu anda yolda olması lazım.

Merhaba,

http://www.corsair.com/en-us/obsidian-series-750d-high-airflow-intake-kit Corsair Türkiye ye gönderim yapmıyor değil mi? Distribütörlerden bilgi alırsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufem -- 8 Şubat 2016; 17:46:05 >

• ufem U kullanıcısına yanıt
    Bu ürünü satın almak istiyorsanız özel sipariş olarak getirtme şansınız var. Ürünün siparişini İnventus üzerinden verebilirsiniz ancak özel sipariş olacağından ürünün gelişi zaman alacaktır. Distribütör firma bu ürünün siparişini verdiğinde bir sonraki yüklemesine eklenip gönderilecektir ancak ürünler Asya'dan gemi ile geldiğinden teslim süresi uzun olacaktır.
  • quote:

Bu ürünü satın almak istiyorsanız özel sipariş olarak getirtme şansınız var. Ürünün siparişini İnventus üzerinden verebilirsiniz ancak özel sipariş olacağından ürünün gelişi zaman alacaktır. Distribütör firma bu ürünün siparişini verdiğinde bir sonraki yüklemesine eklenip gönderilecektir ancak ürünler Asya'dan gemi ile geldiğinden teslim süresi uzun olacaktır.

Tekrardan merhaba, özel sipariş için İnventus ile irtibata geçip özel sipariş ile satın almak istediğimi söyledim, bana yedek parça için uğraştıklarını henüz neticelenmediğini gelmesinin 3 ayı bulabileceğini geldiğinde facebookdan duyuru yapacaklarını söylediler.
    Daha önceden de söylediğim gibi bu tip ürünlerin gelmesi Asya'dan direk olarak fabrikadan gemi ile geldiği için zaman alabiliyor. Türkiye, Avrupa Birliği üyesi bir ülke olsaydı ve Avrupa ile gümrük anlamında bir sıkıntısı olmasaydı böyle bir sorun yaşamayacaktık maalesef. Avrupa'ya gelen bir ürün Avrupa Birliği sınırları içerisine girdiğinden bir gümrük vergisi ödeniyor, Oradan Türkiye'ye gelişinde fazladan bir yükleme maliyeti ve 2. bir gümrük maliyeti eklendiğinden direk olarak Asya'dan fabrikadan ürünlerin yüklemesi yapılarak maliyet düşürülüp ürünlerin olduğundan daha da yüksek bir fiyat etiketine sahip olmaması için uğraşılıyor. Bu yöntemin de tabii ki temin süresini uzatmak gibi olumsuz bir yanı var.

İnventus eğer konuyla ilgili olarak bir gelişme olursa bunu facebook üzerinden bildireceklerini söyledi ise bunu kesinlikle yapacaklardır. Bu tip konularda hasaslardır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.