Şimdi Ara

Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
3
Favori
23.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezgin91

    ahci ve ide kurma olayı nedir yazılanları okudum ama birşey anlamadım..bu sdd lere bios tan bir ayarlarmı yapmak gerekiyor cevaplayın lütfen bekliyorum teşekkürler.

    hdd ler bilgisayarlara günümüzde 2 tip şeklinde bağlanır ya eski tip ide(pata) şeklinde kalın tip şerit kablolar ile veyahutta sata kabloları ile . ahci, ise bir sürücüdür hdd lerin mevcut bağlantı bant genişliğini arttırmak için kullanılır ve ayrıca sistemdeki tüm hdd leri usb bellek gibi görür tak çıkar aygıt olarak olarak algılar. anakart hdd ler için 3 mod kapsar ahci mod.sata ve ide . eğer ki ssd gibi veri aktarımı yaparken yüksek ıops değerlerinden faydalanmak istiyorsan ahci modda kullanmalısın ssd yi. ancak ahci modda kullanılan ssd tam olarak performans verir diğer modlar dar boğaz oluşturur.örnek vermek gerekirse ssd yi ilk önce normal sata olarak ahci kurmadan win 7 kurdum 6.8 puan aldı ahci dirver ile kurdum 7.7 aldı yanlışım varsa forumdaş arkadaşlar düzeltsin




  • sağol ben yeni alacağım Laptopa Ocz Vertex2 60gb almayı düşünüyorum ama kafama takılan sorular var..şimdi ben bu sdd yi aldım, laptopa takım win7 kurdum diyelim..başka birşey yapmama gerek vamı yani biosta ayar yapmam gerekiyormu yoksa taktığım gibi kullanabilirmiyim.yardımcı olun lütfen teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezgin91

    sağol ben yeni alacağım Laptopa Ocz Vertex2 60gb almayı düşünüyorum ama kafama takılan sorular var..şimdi ben bu sdd yi aldım, laptopa takım win7 kurdum diyelim..başka birşey yapmama gerek vamı yani biosta ayar yapmam gerekiyormu yoksa taktığım gibi kullanabilirmiyim.yardımcı olun lütfen teşekkürler..

    laptopta durum nasıl bilemiyorum ama kullaıcıların çoğu direk takıp kullanıyor ve beraberinde gelen hız artışından oldukça memnunlar bir laptop için açılış süresinin 4 kat artması gözden kaçacak bir durum değil laptopğ resmen uçuoyr kullanıcı arkadaşların yorumu bu zannederim ahci olarak kullanmıyorlar ama laptobun sitesinde ahci driver sürücü desteği varsa tabiki o şekilde kullanmak gerekir




  • Bimeks'den 255tl ye corsair f60 aldım. Aşağıdaki ayarlar, otomatik regedit ayar dosyası (.reg) yapılamaz mı?


    quote:

    Orijinalden alıntı: 01myavuz

    Değişik kaynaklardan tavsiyeler:

    SSD'den aldığınızın performansı maksimize etmek için Wİndows tabanlı işletim sistemlerde özel ayarlar yapmanız gerekebilir. Bun ayarların Windows 7'ye uygulanmış halini aşağıda bulabilirsiniz. XP ve Vista'da da benzer şekilde ayar yapmanız, SSD'den daha fazla verim almanızı sağlayacaktır.

    Yazma Önbelleğini Etkinleştirin
    Yazma önbelleğini etkinleştirerek SSD’nizden daha yüksek performans almanız mümkündür. Bunun için Denetim Masası -> Sistem ve Güvenlik -> Aygıt Yöneticisi ->(Disk sürücülerini seçin)-> SSD’nizin simgesinin üstüne çift tıklayın. Karşınıza bir ekran gelecek -> ilkeler sekmesine tıklayın -> Aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir kutucuğu işaretli değilse işaretleyin -> hemen aşağıdaki Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat kutucuğuna da tıklayın -> Tamam tuşuna tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    Uyarı: “Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat” kutucuğunu işaretliyse bilgisayarın elektriği aniden kesildiğinde verilerinizi kaybedebilirsiniz.

    İndekslemeyi Devredışı Bırakın
    İndeksleme işlemleri sırasında SSD’niz sürekli olarak bir veritabanına çok küçük boyutlu veri yazmak zorunda kalır. Tabii bu da performansı olumsuz etkileyen etmenlerden biridir. İndekslemeyi kapatmak için şu yolu izleyin: Başlat -> Bilgisayar (sağ tuş tıklatın) -> Yönet -> Hizmetler ve Uygulamalar -> Hizmetler -> Windows Search (sağ tıklatın) -> Özellikler -> Genel sekmesinde başlangıç türü “devredışı” olacak şekilde ayarlayın. Durun daha bitmedi. Bir de SSD tarafında bir değişiklik yapmamız gerekli: Bilgisayar -> SSD diskiniz üzerinde sağ tuş tıklayın -> işaretli durumda olan “Bu sürücüdeki dosyaların, dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver” seçeneğindeki işareti kaldırın uygula düğmesine basıp kapatın.

    Disk Birleştirmeyi Devre dışı Bırakın
    Disk birleştirme erişim süresi birkaç milisaniye olan geleneksel sabit diskler için faydalı olsa da erişim süresi mikrosaniyelerle ifade edilen SSD’ler için o kadar da faydalı değildir.
    Başlat->bilgisayar üzerinde sağ tuş tıklayın->yönet->hizmetler ve uygulamalar-> hizmetler-> disk birleştiricisi üzerinde sağ tuş tıklayın -> özellikler -> başlangıç tipi -> devredışı

    Zamanlanmış Disk Birleştiricisini Kapatın
    Zamanlanmış disk birleştiricisi belirli bir gün ve saatte disk birleştiricisini otomatikman başlatır. İsterseniz bunu da kapatın.
    Başlat -> Tüm programlar -> Donatılar -> Sistem Araçları -> Disk birleştiricisi -> Zamanlamayı yapılandır…-> Zamanlamaya göre çalıştır işaretini kaldırın.

    Superfetch’i Kapayın
    Regedit.exe’yi açın ve aşağıdaki yolu izleyin
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    Aşağıdaki resimde işaretlenen satıra sağ tuş tıklayın -> değiştir -> 3 değeri yerine 0 yazın ve tamam yapın.

    Prefetch’i Kapayın
    İşletim sistemi açıldığında belleğe otomatikman yüklenen programları kaldırmanız başarımı olumlu etkileyebilir.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    Aşağıda gösterilen yere sağ tuş tıklayın -> değiştir deyip 3 değerini 0 yapın.

    Sanal Belleği Kapatın
    Sanal bellek yaratmak için SSD’den kapasite çalan bu hizmeti kapatın. Böylece 2 GB’a kadar disk alanı sağlayabilirsiniz.
    Uyarı: Eğer sistem belleğiniz 4 GB’dan az ise işletim sisteminiz sık sık mavi ekrana düşebilir.
    Başlangıç menüsü -> Bilgisayara sağ tuş tıklayın -> Özellikler -> gelişmiş sistem ayarları -> Gelişmiş ->Performans -> Gelişmiş sekmesi ->Değiştir… -> Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet kutucuğundaki işareti kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

    Sistem Geri Yüklemeyi Kapatın
    Sistem Geri Yükleme hizmeti bilgisayarı belirli bir zaman önceki haline döndürmek için kullanılır. Bunun içinde sürekli olarak bir kısım verileri yedekler. Devredışı bırakılınca birkaç yüz megabayt sabit disk alanı daha açabilirsiniz.
    Başlangıç -> bilgisayara sağ tuş tıklayın ->özellikler -> gelişmiş sistem ayarları -> sistem koruması sekmesi -> yapılandır… -> sistem korumasını kapat -> Sil -> tamam

    Uyku (Hibernate) Durumunu Kapatın
    Bu hizmeti kapatarak ne kadar belleğiniz varsa o kadar sabit disk alanına sahip olabilirsiniz. Örneğin 2 GB belleğiniz varsa 2 GB sabit disk alanı açılır. Yalnız bunun sonucu olarak bilgisayarınızı hızlıca açıp kapamanızı sağlayan uyku özelliğini de kaybetmiş olacaksınız.

    Başlat -> arama çubuğuna cmd yazın -> cmd ikonuna sağ tuş tıklayın -> yönetici olarak çalıştır -> powercfg -h off yazın ve enterleyin -> exit yazın ve enterleyin. (tekrar etkinleştirmek için off yerine on yazmanız gerekli)

    TRIM Komutları
    TRIM komutu etkinleştirin
    Cmd komut satırına fsutil behavior set disabledeletenotify 0 yazın. Kapatmak için 0 yerine 1 yazmalısınız.

    TRIM özelliğinin etkin olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
    Cmd komut satırına fsutil behavior query disabledeletenotify yazın. Karşınıza aşağıdaki yazı geliyorsa TRIM zaten etkindir.
    DisableDeleteNotify = 0
    Eğer 0 yerine 1 yazıyorsa etkin değildir.

    Sıralama: Disk bölümlerine ince ayar
    Windows 7′nin aksine Vista ve XP SSD’ler gibi çalışmadığı için böyle bir araca gerek duyulacaktır. Örneğin, Windows XP, sistem disk bölümünü sabit diskin 126. sektöründen başlatır. Ancak bu bir SSD için bir sayfanın ortasına denk gelmesi demektir. XP pratikte birçok dosyada sayfaların sadece yarısına yazacağı için bu kabul edilemez. Bu gereksiz okuma ve yazma işlemine neden olacaktır. Microsoft’a göre SSD’ler bu yüzden %50 oranında yavaşlıyorlar. XP içinde sistem disk bölümü için başlangıç sektörünü 4KB’lık NTFS cluster’ları SSD sayfalara uyacak şekilde ayarlamanız gerekir. Bu ayarlama disk biçimlemeden önce yapılır. Tüm veri okunamaz duruma geleceği için bu yöntem sadece yeni SSD diskler için geçerlidir. Vista içinde disk bölümlerinin limitleri sayfalar ile uyum gösterir. Eğer XP için disk bölümünü Vista altında yaparsanız sorunu çözmüş olursunuz. Eğer sadece XP’niz varsa Microsoft’un web sayfasından indirebileceğiniz Diskpart aracını kurun. SSD’nizi bilgisayarınıza ikincil bir disk olarak bağlayın ve “Başlat/Çalıştır/Diskpart” komutu ile aracı başlatın. Şimdi şunları girin:

    list disk

    Bu araç bağlı veri medyalarını görüntüleyecektir; SSD genellikle “Disk 1″ olur. Eğer öyleyse şunu yazın:

    select disk 1

    Araç veri medyasını kayıt eder etmez disk bölümleme seviyesine geçin:

    list partition

    Diskpart hiçbir bölüm bulunmadığını belirtecektir. Şimdi 128. sektör ile doğru hizalanacak yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz:

    create partition primary align=64

    Diskpart şimdi SSD için ince ayarlanmış bir bölüm oluşturacaktır. Ancak yine de hemen aktif hale getirmeniz gerekir

    active

    Not: Sıralama için "Paragon Alignment Tool v2.0 (x86)" programını kullanabilirsiniz.
    Ayrıca sıralama durumunu görmek için: Sistem bilgisi/bileşenler/depolama/diskler bölümünde, diskinize ait "bölüm başlama uzaklığı" değerini 4096 ya böldüğünüzde çıkan değer tam değilse sıralama gerekli oluyor.
    SSD’ler için değersiz araçlar
    Sistem uygulamaları içindeki programlardan flash sabit diskler için yararlı olanlar yok denilebilecek kadar az. Aşağıdaki araçlardan uzak durmalısınız:

    DİSK BİRLEŞTİRİCİLER
    SSD’lerde bu işlemin hiç bir anlamı yoktur. Hatta gereksiz yazma işlemi ile üstüne bir de zarar verirler.

    VERİ ÖĞÜTÜCÜLER
    Öğütücüler SSD üzerinde bir dosyanın üzerine yazılacağının garantisini veremiyor. Verinin tamamen kaldırılması için SSD’nin tamamen biçimlendirilmesi gerekiyor.

    GERÇEK ZAMANLI VEDEKLEME
    Sistem içindeki değişiklikleri gerçek zamanlı olarak izleyen ve anında yedekleyen araçlar sabit disk üzerine sürekli olarak veri yazar..

    SABİT DİSK TESTLERİ
    Bu araçlar sadece SSD’nin hızlı olduğunu doğrulamak için birçok yazma işlemi gerçekleştirirler. Ancak bunu zaten biliyorsunuz.







  • arkadaşlar sonuçlar nasıl açıkcası ben hız farkını hissedemiyorum henüz
    ssd
     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri


    ssd öncesi sistemin kurulu olduğu hdd samsung HD322HJ
     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri


    buda windows puanı
     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rog maximus -- 6 Şubat 2011; 14:35:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: liviera

    arkadaşlar sonuçlar nasıl açıkcası ben hız farkını hissedemiyorum henüz



    Nasıl yani hissedemiyorsun.

    Ben F60 aldım ve gayet güzel.

    SSD ile

    Sıralı yazma hızı 11MB yani %12 artmış.

    Sıralı Okuma Hızı 102MB yani %104 artmış.

    512K yazma hızı 62MB yani %155 artmış

    512K Okuma Hızı 159MB yani %500 artmış.

    4 K larda ise durum belli.

    Valla ben raid e göre bile bir rahatlama hissettim. Öyle çok bi ayar da yapmadım.

    Bu arada arkadaşlar bu ssd lerin firmware ini nasıl öğreniyoruz. Güncelleme yolu var ama o programı kurmak mı lazım illa.




  • vala ne bileyim bazı arkadaşlar windows açılırken gelen renkli topların bir araya gelmediğini hoşgeldiniz yazısını bile görmediklerini flan söylemişler ama benim bilgisayar 40sn'de açılıyor açılışında da hiçbir program yok 40 saniyede masa üstünü görüyorum renkli toplar bir araya gelmeyi bırak bir arada biraz duruyorlar hoşgeldini ise 2-3 kere okuyorum resmen birde programlar hızlı yükleniyor hakkını yememek lazım. ama sanki sadece test programlarında bu başarı var gibi üstelik son firmware'inide kurdum. bu hız farkını hissedebilmek için nasıl bi program kullanmam gerek acaba

    bu arada soruna cevap vereyim programı kuruyorsun sana hangi sürümde olduğunu gösteriyor ve hemen güncellemesini yapıyor işlem çok kısa ama okuduğum kadarıyla ss'ye yüklü sistem üzerinde güncelleme yapmayın diyorlar başka bir diske sistem yükle oradan güncellemeni yap



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rog maximus -- 10 Şubat 2011; 3:00:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: liviera

    vala ne bileyim bazı arkadaşlar windows açılırken gelen renkli topların bir araya gelmediğini hoşgeldiniz yazısını bile görmediklerini flan söylemişler ama benim bilgisayar 40sn'de açılıyor açılışında da hiçbir program yok 40 saniyede masa üstünü görüyorum renkli toplar bir araya gelmeyi bırak bir arada biraz duruyorlar hoşgeldini ise 2-3 kere okuyorum resmen birde programlar hızlı yükleniyor hakkını yememek lazım. ama sanki sadece test programlarında bu başarı var gibi üstelik son firmware'inide kurdum. bu hız farkını hissedebilmek için nasıl bi program kullanmam gerek acaba

    bu arada soruna cevap vereyim programı kuruyorsun sana hangi sürümde olduğunu gösteriyor ve hemen güncellemesini yapıyor işlem çok kısa ama okuduğum kadarıyla ss'ye yüklü sistem üzerinde güncelleme yapmayın diyorlar başka bir diske sistem yükle oradan güncellemeni yap

    çok ilginç benim ssdninin 40 gb si dolu ve bekleyiniz yazını görmeden . direk masaüstü hazır halde ekrana geliyor ve win 7 64 bit açılışı 24 sn. kapanış 10 sn . ama ben bir çok ince ayar yaptım temp kalsörünü harddiske taşıdım trim komutunu aktif hale getirdim sanal bellek kullanımı kaldırdım .disk birleştirme kapalı ssd yi çöplüğe çevirecek ne varsa tüm klasörlerini hdd ye taşıdım tüm indirme linkleri ve inen dosyalar hdd ye iniyor prefetch dosyası kapalı yazmada ön bellek konumu açık yedekleme ssd üstünde kapalı. tüm bu ayarları yaptım yani iznim olmadan ssd ye bir çizgi bile çizilmiyor ssd tamamen windows için ayrılmış durumda ve bir kaç sevdiğim oyun yüklü.ssd için ince ayar şart hem performans açısından hemde sorunsuz uzun süre kullanmak adına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator35 -- 10 Şubat 2011; 20:48:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: liviera

    arkadaşlar sonuçlar nasıl açıkcası ben hız farkını hissedemiyorum henüz
    ssd
     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri


    ssd öncesi sistemin kurulu olduğu hdd samsung HD322HJ
     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri


    buda windows puanı
     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri


    ssd nizin modeli nedir




  • f60 ssd 1 tane daha alıp raid 0 yaptım divx,ac3,rarlama dışında çok abartılı işlerle ugrasmadığım için + olarak bariz bir fark hissedemedim açıkcası en kısa zamanda raid 0 diskmark testleride ekleyeceğim
    Bu arada ,ssd icin gerekli ayarların buyuk kısmını reg dosyası vasıtası ile cabucak yapabilirsiniz
    Sistem kitlemesi yaşamıyorsanız firmware yukseltmesi yapmayınız eğer yaparsanız bittikten sonra diskten power kablosunu sokup geri takın yoksa diski bozuldu sanıp panik yapabilirsiniz
    f60 mı? Vertex 2 mi diye sorsalar vertex 2 derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yus01 -- 19 Şubat 2011; 1:08:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfr+10


    quote:

    Orijinalden alıntı: liviera

    arkadaşlar sonuçlar nasıl açıkcası ben hız farkını hissedemiyorum henüz
    ssd
     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri


    ssd öncesi sistemin kurulu olduğu hdd samsung HD322HJ
     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri


    buda windows puanı
     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri


    ssd nizin modeli nedir


    ocz vertex 2 f60




  • quote:

    Orijinalden alıntı: predator35

    quote:

    Orijinalden alıntı: liviera

    vala ne bileyim bazı arkadaşlar windows açılırken gelen renkli topların bir araya gelmediğini hoşgeldiniz yazısını bile görmediklerini flan söylemişler ama benim bilgisayar 40sn'de açılıyor açılışında da hiçbir program yok 40 saniyede masa üstünü görüyorum renkli toplar bir araya gelmeyi bırak bir arada biraz duruyorlar hoşgeldini ise 2-3 kere okuyorum resmen birde programlar hızlı yükleniyor hakkını yememek lazım. ama sanki sadece test programlarında bu başarı var gibi üstelik son firmware'inide kurdum. bu hız farkını hissedebilmek için nasıl bi program kullanmam gerek acaba

    bu arada soruna cevap vereyim programı kuruyorsun sana hangi sürümde olduğunu gösteriyor ve hemen güncellemesini yapıyor işlem çok kısa ama okuduğum kadarıyla ss'ye yüklü sistem üzerinde güncelleme yapmayın diyorlar başka bir diske sistem yükle oradan güncellemeni yap

    çok ilginç benim ssdninin 40 gb si dolu ve bekleyiniz yazını görmeden . direk masaüstü hazır halde ekrana geliyor ve win 7 64 bit açılışı 24 sn. kapanış 10 sn . ama ben bir çok ince ayar yaptım temp kalsörünü harddiske taşıdım trim komutunu aktif hale getirdim sanal bellek kullanımı kaldırdım .disk birleştirme kapalı ssd yi çöplüğe çevirecek ne varsa tüm klasörlerini hdd ye taşıdım tüm indirme linkleri ve inen dosyalar hdd ye iniyor prefetch dosyası kapalı yazmada ön bellek konumu açık yedekleme ssd üstünde kapalı. tüm bu ayarları yaptım yani iznim olmadan ssd ye bir çizgi bile çizilmiyor ssd tamamen windows için ayrılmış durumda ve bir kaç sevdiğim oyun yüklü.ssd için ince ayar şart hem performans açısından hemde sorunsuz uzun süre kullanmak adına


    bende bir ço ince ayar yaptım bir liste vardı forumda orada sırası neyin nasıl yapılacağınıda yazmıştı bir arkdaş onların hepsini yapmıştım




  • http://elpamsoft.com/Downloads.aspx?Name=SSD%20Tweaker
    Bu adresteki programı indirin ve auto tweak setting tıklayın işinizi görücektir
  • bu yönergeleri izleyip test programını tekrar çalıştırdığımda puanım 312den 310a düştü?????
    testi tekrar çalıştırdığımda ise 298e düştü????

    bunlar bi taraftan fayda verirken diğer taraftan bişeyler götürüyor olmasın? eğer kayda değer faydası yoksa aynı işlemleri geri yaparak eski haline getirmeyi düşünüyorum...


    quote:

    Orijinalden alıntı: 01myavuz

    Değişik kaynaklardan tavsiyeler:

    SSD'den aldığınızın performansı maksimize etmek için Wİndows tabanlı işletim sistemlerde özel ayarlar yapmanız gerekebilir. Bun ayarların Windows 7'ye uygulanmış halini aşağıda bulabilirsiniz. XP ve Vista'da da benzer şekilde ayar yapmanız, SSD'den daha fazla verim almanızı sağlayacaktır.

    Yazma Önbelleğini Etkinleştirin
    Yazma önbelleğini etkinleştirerek SSD’nizden daha yüksek performans almanız mümkündür. Bunun için Denetim Masası -> Sistem ve Güvenlik -> Aygıt Yöneticisi ->(Disk sürücülerini seçin)-> SSD’nizin simgesinin üstüne çift tıklayın. Karşınıza bir ekran gelecek -> ilkeler sekmesine tıklayın -> Aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir kutucuğu işaretli değilse işaretleyin -> hemen aşağıdaki Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat kutucuğuna da tıklayın -> Tamam tuşuna tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    Uyarı: “Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat” kutucuğunu işaretliyse bilgisayarın elektriği aniden kesildiğinde verilerinizi kaybedebilirsiniz.

    İndekslemeyi Devredışı Bırakın
    İndeksleme işlemleri sırasında SSD’niz sürekli olarak bir veritabanına çok küçük boyutlu veri yazmak zorunda kalır. Tabii bu da performansı olumsuz etkileyen etmenlerden biridir. İndekslemeyi kapatmak için şu yolu izleyin: Başlat -> Bilgisayar (sağ tuş tıklatın) -> Yönet -> Hizmetler ve Uygulamalar -> Hizmetler -> Windows Search (sağ tıklatın) -> Özellikler -> Genel sekmesinde başlangıç türü “devredışı” olacak şekilde ayarlayın. Durun daha bitmedi. Bir de SSD tarafında bir değişiklik yapmamız gerekli: Bilgisayar -> SSD diskiniz üzerinde sağ tuş tıklayın -> işaretli durumda olan “Bu sürücüdeki dosyaların, dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver” seçeneğindeki işareti kaldırın uygula düğmesine basıp kapatın.

    Disk Birleştirmeyi Devre dışı Bırakın
    Disk birleştirme erişim süresi birkaç milisaniye olan geleneksel sabit diskler için faydalı olsa da erişim süresi mikrosaniyelerle ifade edilen SSD’ler için o kadar da faydalı değildir.
    Başlat->bilgisayar üzerinde sağ tuş tıklayın->yönet->hizmetler ve uygulamalar-> hizmetler-> disk birleştiricisi üzerinde sağ tuş tıklayın -> özellikler -> başlangıç tipi -> devredışı

    Zamanlanmış Disk Birleştiricisini Kapatın
    Zamanlanmış disk birleştiricisi belirli bir gün ve saatte disk birleştiricisini otomatikman başlatır. İsterseniz bunu da kapatın.
    Başlat -> Tüm programlar -> Donatılar -> Sistem Araçları -> Disk birleştiricisi -> Zamanlamayı yapılandır…-> Zamanlamaya göre çalıştır işaretini kaldırın.

    Superfetch’i Kapayın
    Regedit.exe’yi açın ve aşağıdaki yolu izleyin
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    Aşağıdaki resimde işaretlenen satıra sağ tuş tıklayın -> değiştir -> 3 değeri yerine 0 yazın ve tamam yapın.

    Prefetch’i Kapayın
    İşletim sistemi açıldığında belleğe otomatikman yüklenen programları kaldırmanız başarımı olumlu etkileyebilir.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    Aşağıda gösterilen yere sağ tuş tıklayın -> değiştir deyip 3 değerini 0 yapın.

    Sanal Belleği Kapatın
    Sanal bellek yaratmak için SSD’den kapasite çalan bu hizmeti kapatın. Böylece 2 GB’a kadar disk alanı sağlayabilirsiniz.
    Uyarı: Eğer sistem belleğiniz 4 GB’dan az ise işletim sisteminiz sık sık mavi ekrana düşebilir.
    Başlangıç menüsü -> Bilgisayara sağ tuş tıklayın -> Özellikler -> gelişmiş sistem ayarları -> Gelişmiş ->Performans -> Gelişmiş sekmesi ->Değiştir… -> Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet kutucuğundaki işareti kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

    Sistem Geri Yüklemeyi Kapatın
    Sistem Geri Yükleme hizmeti bilgisayarı belirli bir zaman önceki haline döndürmek için kullanılır. Bunun içinde sürekli olarak bir kısım verileri yedekler. Devredışı bırakılınca birkaç yüz megabayt sabit disk alanı daha açabilirsiniz.
    Başlangıç -> bilgisayara sağ tuş tıklayın ->özellikler -> gelişmiş sistem ayarları -> sistem koruması sekmesi -> yapılandır… -> sistem korumasını kapat -> Sil -> tamam

    Uyku (Hibernate) Durumunu Kapatın
    Bu hizmeti kapatarak ne kadar belleğiniz varsa o kadar sabit disk alanına sahip olabilirsiniz. Örneğin 2 GB belleğiniz varsa 2 GB sabit disk alanı açılır. Yalnız bunun sonucu olarak bilgisayarınızı hızlıca açıp kapamanızı sağlayan uyku özelliğini de kaybetmiş olacaksınız.

    Başlat -> arama çubuğuna cmd yazın -> cmd ikonuna sağ tuş tıklayın -> yönetici olarak çalıştır -> powercfg -h off yazın ve enterleyin -> exit yazın ve enterleyin. (tekrar etkinleştirmek için off yerine on yazmanız gerekli)

    TRIM Komutları
    TRIM komutu etkinleştirin
    Cmd komut satırına fsutil behavior set disabledeletenotify 0 yazın. Kapatmak için 0 yerine 1 yazmalısınız.

    TRIM özelliğinin etkin olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
    Cmd komut satırına fsutil behavior query disabledeletenotify yazın. Karşınıza aşağıdaki yazı geliyorsa TRIM zaten etkindir.
    DisableDeleteNotify = 0
    Eğer 0 yerine 1 yazıyorsa etkin değildir.

    Sıralama: Disk bölümlerine ince ayar
    Windows 7′nin aksine Vista ve XP SSD’ler gibi çalışmadığı için böyle bir araca gerek duyulacaktır. Örneğin, Windows XP, sistem disk bölümünü sabit diskin 126. sektöründen başlatır. Ancak bu bir SSD için bir sayfanın ortasına denk gelmesi demektir. XP pratikte birçok dosyada sayfaların sadece yarısına yazacağı için bu kabul edilemez. Bu gereksiz okuma ve yazma işlemine neden olacaktır. Microsoft’a göre SSD’ler bu yüzden %50 oranında yavaşlıyorlar. XP içinde sistem disk bölümü için başlangıç sektörünü 4KB’lık NTFS cluster’ları SSD sayfalara uyacak şekilde ayarlamanız gerekir. Bu ayarlama disk biçimlemeden önce yapılır. Tüm veri okunamaz duruma geleceği için bu yöntem sadece yeni SSD diskler için geçerlidir. Vista içinde disk bölümlerinin limitleri sayfalar ile uyum gösterir. Eğer XP için disk bölümünü Vista altında yaparsanız sorunu çözmüş olursunuz. Eğer sadece XP’niz varsa Microsoft’un web sayfasından indirebileceğiniz Diskpart aracını kurun. SSD’nizi bilgisayarınıza ikincil bir disk olarak bağlayın ve “Başlat/Çalıştır/Diskpart” komutu ile aracı başlatın. Şimdi şunları girin:

    list disk

    Bu araç bağlı veri medyalarını görüntüleyecektir; SSD genellikle “Disk 1″ olur. Eğer öyleyse şunu yazın:

    select disk 1

    Araç veri medyasını kayıt eder etmez disk bölümleme seviyesine geçin:

    list partition

    Diskpart hiçbir bölüm bulunmadığını belirtecektir. Şimdi 128. sektör ile doğru hizalanacak yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz:

    create partition primary align=64

    Diskpart şimdi SSD için ince ayarlanmış bir bölüm oluşturacaktır. Ancak yine de hemen aktif hale getirmeniz gerekir

    active

    Not: Sıralama için "Paragon Alignment Tool v2.0 (x86)" programını kullanabilirsiniz.
    Ayrıca sıralama durumunu görmek için: Sistem bilgisi/bileşenler/depolama/diskler bölümünde, diskinize ait "bölüm başlama uzaklığı" değerini 4096 ya böldüğünüzde çıkan değer tam değilse sıralama gerekli oluyor.
    SSD’ler için değersiz araçlar
    Sistem uygulamaları içindeki programlardan flash sabit diskler için yararlı olanlar yok denilebilecek kadar az. Aşağıdaki araçlardan uzak durmalısınız:

    DİSK BİRLEŞTİRİCİLER
    SSD’lerde bu işlemin hiç bir anlamı yoktur. Hatta gereksiz yazma işlemi ile üstüne bir de zarar verirler.

    VERİ ÖĞÜTÜCÜLER
    Öğütücüler SSD üzerinde bir dosyanın üzerine yazılacağının garantisini veremiyor. Verinin tamamen kaldırılması için SSD’nin tamamen biçimlendirilmesi gerekiyor.

    GERÇEK ZAMANLI VEDEKLEME
    Sistem içindeki değişiklikleri gerçek zamanlı olarak izleyen ve anında yedekleyen araçlar sabit disk üzerine sürekli olarak veri yazar..

    SABİT DİSK TESTLERİ
    Bu araçlar sadece SSD’nin hızlı olduğunu doğrulamak için birçok yazma işlemi gerçekleştirirler. Ancak bunu zaten biliyorsunuz.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: yus01

    http://elpamsoft.com/Downloads.aspx?Name=SSD%20Tweaker
    Bu adresteki programı indirin ve auto tweak setting tıklayın işinizi görücektir



    teşekkür ederim deneyelim bakalım




  • Test programlarına aldanmayın hepsi farklı sonuç verir.Crystaldiskmarkda mesela benim yazma hızını 65 mb görüyor
  • burada sata, sata3 ve ssd harddisk testleri var.


    1.si eski harddiskim 200gb western digital sata
    2.si yeni harddiskim 1tb wd cavaliar black sata3
    3.sü yeni ssd corsair f60, güncellemesi yapılmış, sata2, ahci mod.
    3. tabloda win7 puanınıda görebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 24 Şubat 2011; 22:53:16 >
  • Ufak bi hatırlatma SSd diskinize yapıcağınız en kötü şey Benchmark yapmaktır. Çok gerekli değilse test yapmayın Ssd nin omru uzun olsun
  • Corsair Force serisi diske sahipseniz mutlaka firmware' ini 2.0' a güncelleyin. Corsair sayfasında gerekli program var. Programı kullanmak için programa sağ tıklayıp mutlaka yönetici(Run as administrator) modunda çalıştırın yoksa SSD' nizi görmez.

    http://www2.corsair.com/software/Force%202.0%20Update/Corsair_Force_Series_Update_Tool_2_0.zip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD91AF42D -- 26 Şubat 2011; 9:37:02 >
  • fiyat acısından en uygun nereden bulabiliriz son alan arkadaşlar
    nereden ve kaç TL ye aldınız
    acilen almam lazım sistemim sürünüyor


     Corsair Force 60gb SSD +(raid 0) Sorunları ve performans testleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abizer -- 7 Mart 2011; 2:44:38 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.