Şimdi Ara

Corsair CMPSU-850HXEU: bu PSU'ya bu fiyatı vermeye değer mi?(vs Seasonic SEA-X-850 X)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2661
    360TL vermeye değer mi?

İnventus'ta bir süredir indirimde ve başka yerlerde gerçekten çok daha yüksek fiyata satılıyor. Özellikleri:
    -850W
    -80+ Silver(ama 80+ sitesinde Gold olarak sertifikalanmış)(üretimden sonra ucu ucuna gold olduğu için corsair ürünü Silver olarak pazara sürmüş-tüm ürünler kesin gold olamayacağı için)
    -12V çıkışı: 70A
    -140mm fan
    -Modüler yapı
    -7 YIL GARANTİ
    Araştırmasını da yaptım gözü kapalı alınacak bir PSU.

Özelliklerinden ve garantisinden gerçekten de üst düzey bir PSU olduğu açık. Düz 80+ değil de 80+Silver(neredeyse Gold) oluşu önemsediğim bir özellik. Özellikle Uzun vadede ne kadar elektrik tasarrufu edeceğimi düşününce. Bir de bu 7 yıl garanti meselesi aklımı çeliyor açıkçası. İnanması güç bir garanti tahüdü. Aslında 7 yıl garantisi var diye yöneldim bu ürüne biraz da(AX, HX serileri 7 yıl; TX, V2 serileri 5 yıl; Gaming serisi de 3 yıl garantili)

Mesela bu ürünün muadillerinden sayılabilecek, belki de biraz daha üstündür, Seasonic SEA-X-850 X modeli(80+Gold, 70A, 120mm, modüler, 5yıl) var aynı sitede:
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4309
    Bunun da fiyati 470TL. Ama garantisi 5yıl, yani daha düşük.

Şimdi:
    1- Bu iki benzer model arasında Corsair 2 yıl daha fazla garanti verdiği için daha mı kaliteli oluyor? Eğer
    olmuyorsa Seasonic niye 7 yıl garanti vermiyor. Yoksa bu garanti süreleri bir kriter değil mi?
    2- Corsair'in fiyatı gerçekten düşük mü, bu fiyata kaçmaz mı?
    3- Aman 80+ Zilvır olsun, aman 3000 yıl garantisi olsun derken işin tadını mı kaçırdım acaba. Yoksa yine işimi görecek, çok kaliteli, ama silver olmayan, ama garantisi 7 yıl olmayan, fiyatı da gayet makul olan ürünler var mı?(başta PSU'yu 200TL civarı hallederim diyordum)

İlgilenen dostlara çok teşekkürler.

• 1-corsairin birçok psu sunu seasonic üretiyor..yani heriki markanında üst düzey psuları arasında çok fazla fark olmaz
    garanti süresi markanın ürününe güvendiğinin bir göstergesi olarak görülebilir ama 5 ile 7 yıl arasında tercih sebebi olaccak kadar fark görmüyorum şahsen.
    2-fiyat bence düşük değil
    3-bu biraz da nasıl bir sistemde kullanacağına ve psu dan neler beklediğine bağlı..
    ben daha önce hx750 kullanıyordum şimdi xilence 750w kullanıyorum..
    hissettiğim fark sıfır.çünkü zorlayacak bir sistemim yok..ses konusu da çok farklı değil..
    bence çoğu sistem için hatta güçlü sistemler için bile şu tarz bir psu rahatlıkla yeterli ve tatmin edici olacaktır. ama modüler değil
    http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/corsair-cmpsu-650txv2eu-tx-serisi-80-v2-plus-650w-120mm-fanli-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=53505
    ama almışken bir kere alayımen iyisi olsun vs vs dersen
    corsair hx serisi yerine ax serisi yada seasonic x serisi öneririm..(düşük yükte fanı durdurmaları sebebiyle)

• Kesinlikle değer. O fiyata 850w sınırlarında ve bu verimlilikte daha iyi bir psu bulamayacağından emin olabilirsin. İnventusta'ki fiyatı da çok iyi. Bu kadar güce ihtiyacın varsa düşünme al derim. Ben de geçen hafta ikinci el olarak aldım. Yoksa inventus'tan alıp geçicektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 12 Eylül 2011; 12:14:09 >
  • ooppss un dediklerine tamamen katılıyorum.

bununla birlikte x-750 kullanıcısı olarak eğer '' aldım mı bir kere alayım, yarın öbür gün şunu da alırım bunu da alırım sisteme eklerim acaba güç kaynağım yeter mi yetmez mi diye düşünmeyeyim'' diyorsan alınır. ben seasonic seçtim. elbette ki corsair de alınabilir. seasonic üretimi olduğu için. bununla birlikte garanti olarak ta ikisi de sorun yaratmaz merak etmeyin. birini akortek diğerini de bildiğim kadarıyla dijitaltrend getiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

1-corsairin birçok psu sunu seasonic üretiyor..yani heriki markanında üst düzey psuları arasında çok fazla fark olmaz
    garanti süresi markanın ürününe güvendiğinin bir göstergesi olarak görülebilir ama 5 ile 7 yıl arasında tercih sebebi olaccak kadar fark görmüyorum şahsen.
    2-fiyat bence düşük değil
    3-bu biraz da nasıl bir sistemde kullanacağına ve psu dan neler beklediğine bağlı..
    ben daha önce hx750 kullanıyordum şimdi xilence 750w kullanıyorum..
    hissettiğim fark sıfır.çünkü zorlayacak bir sistemim yok..ses konusu da çok farklı değil..
    bence çoğu sistem için hatta güçlü sistemler için bile şu tarz bir psu rahatlıkla yeterli ve tatmin edici olacaktır. ama modüler değil
    http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/corsair-cmpsu-650txv2eu-tx-serisi-80-v2-plus-650w-120mm-fanli-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=53505
    ama almışken bir kere alayımen iyisi olsun vs vs dersen
    corsair hx serisi yerine ax serisi yada seasonic x serisi öneririm..(düşük yükte fanı durdurmaları sebebiyle)

Blackeagle, saintroyo, ooppss, cevaplarınız için teşekkür ederim. Haklısınız artık 5 yıl garanti verildikten sonra belli bir çıtanın üstü yakalanmış oluyor. Bu yüzden daha fazlasını aramamak lazım gerçekten. Yani TX serisi de yetecektir bana.

Araştırırken Corsair 850TX'in(80+bronze) uygun olduğunu düşündüğüm bir fiyata satıldığını gördüm(288TL):
    http://www.vatanbilgisayar.com/guc-kaynagi/corsair-cmpsu-850txv2eu-tx-serisi-v2-80-plus-850w-120mm-fanli-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=53507

İnventus ve Vatanda 750TX'in fiyatının sırasıyla 284TL ve 271TL olduğunu düşünürsek(yani 850TX ile aynı), ve sizin tavsiye ettiğiniz 650TX'i 213TL'den almaya da razı olduğumu varsayarsak, 75TL fazla ödediğim taktirde 650TX'in 200W üstündeki 850TX çok ucuza geliyor gibime geldi. Haksız mıyım?

Bu PSU'yu ciddi ciddi almayı düşünüyorum. Ve evet yüksek sistem ve OC yapacağım da düşünülürse, tek ekran kartı dahi olsa ileride başka parçalar ekleyip değiştireceğim de düşünülünce, bu kadar güç bulunmalı. Tamam belki hiçbir zaman tam güçte kullanmayacağım PSU'yu ama zaten en verimli aralığı %50 civarlarıdır. İleride %70-80 kapasiteyi bulursam eğer, artık biraz daha az verimle kullanmaya devam ederim o zamanda. Hele de en az 2 sistem boyunca kullanmayı planladığım düşünülürse.

Kendime hep şunu söyledim: Yeni bir PC toplarken fiyatından kısmayacağım yegane 2 parça, PSU ve anakart olacak. Saygılar.

• alabilirsiniz elbette. bu psu nun tek farkı ve fiyat artısını oluşturan etken modüler olmamasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

alabilirsiniz elbette. bu psu nun tek farkı ve fiyat artısını oluşturan etken modüler olmamasıdır.

Kasa içi hava akımı için oldukça önemli bir özelik değer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

alabilirsiniz elbette. bu psu nun tek farkı ve fiyat artısını oluşturan etken modüler olmamasıdır.

Haklısınız galiba. TX serisinin Newegg'deki video incelemesinde bu serinin HX-AX serisi kalitesindeki komponentleri daha uygun bir fiyata maletmek için modülerliğinden(belki de bazı başka özelliklerinden de) kısıldığı söyleniyor.

Sayın inuh, hava akımı bence de çok hayati. Ancak alacağım kasanın kablo saklama özelliğini kullanarak bu olumsuzlğu kapatabilirim. Hem sadece modülerlik için 72TL fazladan verilmez diye düşünüyorum.
  • corsair in hx ve ax serisi özellikle çok iyi hocam dediğin gibi. ooppss da çok güzel açıklamış durumu.
    almışken yüksek Amper,modüler ve garantisi uzun olsun diyorsan hx850 alabilirsin.
    fanı da gürültülü değil, rahatsız da etmez ses konusunda
  • Corsair'in Psu'sunu gönül rahatlığı ile alabilirsin, 7 yıl garantide cabası!!!!
  • Eğer bu 360 liraya hele 850 wattlık güç kaynağını bulduğunuza şükredin yoksa bu fiyat bu civarlarda olmaz..

Düşünmeyin direk alın derim..

Kolay gelsin.
  • Eğer güzel kablo düzenlemesi yapabilirim diyorsan modüler olmasına gerek yok, onun dışında HX mükemmel bir seçim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.