Şimdi Ara

Corsair Carbide 300R + CX 600W Bronze [ Kullanıcı İncelemesi ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
4
Favori
18.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Herkese teşekkürler arkadaşlar.

Genel olarak ses konusundan hemen bahsedeyim , psu'nun sesini duymak pek mümkün değil zira kurduğum sistem psuyu zorlamıyor %50 bile olmuyor o yüzden fan sesi duyulmuyor. Kasa içindeki fanlar da sessiz. Ben kendi ledli fanlarımı takana kadar gayet sessiz bir kasaydı şuanda biraz sesli ama bende sesli sevmeye başladım artık çalıştığı hissini veriyor (Şaka).
    Kendi fanlarından sadece rüzgar sesi geliyor gece ise duyulmaz demek yanlış olur tabiki,ama rahatsız etmez asla diye düşünüyorum.

Diğer bir konu psu , 600W değerinde ve 552W 12V güvü verebiliyor. Ama bu Psu da 125W lık bir cpu ve HD7000 serisi CF tavsiye etmem. Psu kaldırır sistemde çalışır diye düşünüyorum ama dediğim gibi İşin içine Oc vs. girer, Psu ya yüklenilir ve psu tepe değerinde uzun süre kullanılmasıda sağlıklı olmaz. O yüzden onun için 220TL ye gayet F/P olarak CX750W var, o tercih edilirse daha sağlıklı olur.
    Bu arada yabancı forumlarda XFX 550W ön plandaydı tek kart kullanılacak sistemlerde, Corsairin bu psu su önerilmeye başlamış bir kaç yerde denkgeldim.

Birde Zalman Z11 konusuna değinebilirim istek olursa. Zalman Z11 de kullandım ve inceledim, istenirse yorum yapayım yoksa yapmayayım :)

@ alexmason78 ;

High end sistem toplayacaklar 400R yada 500R düşünebilirler Mid tower klasmanında , ama Haf 912 yide iyi bilirim 30oR'nin rakibidir. 400R,500R ile kıyaslanamaz. Yukarıdaki resimlere bir bakın kasaya istenilirse çift ekran kartlı radyatörlü bir sistem sorunsuz kurulabilmiş. Kasanın fazla büyük olmasını istemeyenler tercih edebilir ama tabiki bende kasa içinin ferahlığından yanayım. Üst düzey tek kartlı sistemler içinde tercih edilebilecek bir ikili. Snrasında 400R + CX 750W yapmış zaten corsair

cx 750 ye sesli calisiyor diyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ellerine sağlık, kasa+psu ikilisi ve inceleme mükemmel olmuş.

Bir mesajında değinmişsin, zalman z11 ile 300r için karşılıklı görüşlerini merak ettim, sence bu iki kasadan hangisi daha tercih edilir ya da + ve - leri nelerdir birbirlerine göre?
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Kasa ve PSU uyumlu ikili olmuşlar. F/P sistem toplayacak arkadaşlar için iyi öneri olacaklardır.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • @ hellteam ;

Sanırım çelik bölümlerin kalınlığı 0.6 yada 0.7mm çelik. Kalitesini yeterli buldum. Ön ve üst bölümdeki mesh bölüm bastırınca biraz esneme yapıyor ama kalitesiz yada sağlam değil demek yanlış olur mesh sonuçta.

@ Dehşetengiz ;

CX serilerinde kullanılan fanlar hep aynı sanıyorum, bendeki psu oldukça sessiz ama tabi bu kullanıcıya göre değişebilir bir kavram. Kendi sitesinde max. olarak 36db gibi bir değer belirtilmiş, %100 yükte oda. Ben sesli olacağını düşünmüyorum bu sebeple.

@ karacabey ;

Teşekkürler hocam. Oldukça güzel bir ikili bende elimdeb geleni yapmak istedim. Zalman Z11 in içi 300R ye göre bariz dar. Z11 in montajlı resimleride var ama googleden de bulunabilir diye koymadım. İskeleti daha küçük onun yan,ön ve üst bölüme sert plastik ile görsellik vermişler. Oda güzel bir kasa ama kötü değil kesinlikle.

@ bocekgrafik ;

Teşekkürler, bende öyle düşünüyorum.

EKLEME :

Kasa şuanda malum sitede 600W psu ile beraber 285TL den satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 7 Aralık 2012; 18:10:17 >
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown

• @ Chris Brown

Tamam ben karıştırmışım gx 750w ile :)
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown
    Zalman Z11 in içi 300R ye göre bariz dar. Z11 in montajlı resimleride var ama googleden de bulunabilir diye koymadım. İskeleti daha küçük onun yan,ön ve üst bölüme sert plastik ile görsellik vermişler. Oda güzel bir kasa ama kötü değil kesinlikle.

Bende bu şekilde düşünmekteydim. Ancak birkaç yerde zalman z11 kullanıcılarının kasalarının muadili olarak rc690II yada 400r yi göstermeleri nedeniyle senden duymak istedim birde.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Z11 i rc690II yada 400R ile kıyaslamak mümkün değil hocam. Kullanıcılar böyle bir hata yapmasın mümkünse. Z11 fiyatına göre alınabilir kaliteli bir kasadır. Rakip olarak 300R,200R,Dark Raptor vb. kasalar gösterilebilir. Bu kasalarında birbirlerine göre avantajları yada dezavantajları vardır mutlaka. 300R nin yanında 80Plus Bronze 600W kaliteli bir psu ile hesaplı alınabiliyor olması, sadeliği severler için sade bir çizgisi olması avantaj.
  • Hayırlı olsun hocam, uzun süre önce inceleme yapacağınızı söylemiştiniz bende aradan geçen zamanı düşünerek vazgeçtiniz sanmıştım kasadan, sanırım içinde 600w olan modeli beklediniz.

Kasanın malzeme kalitesini bir kaç model ile karşılaştırsanız yorumlarınız nasıl olur? Mesela Utgard satıyorsunuz ilk örnek o olabilir. Sonrasında 400R, Haf 912, RC 692 gibi modeller ile de bir kıyaslama yorumu yaparsanız çok iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD FX 8320 4.2GHZ/CORSAİR H70 Liquid CPU Cooler/ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0/POWERCOLOR HD7850 2GB OC/G.Skill 2x4GB ARES DDR3 1600MHZ CL9 /Corsair Vengeance C70 White /CORSAİR CX600W V2 80+BRONZE/Seagate 500 gb 7200rpm+Seagate 1000gb 7200rpm/CORSAİR FORCE LS 120GB SSD/ASUS VE228TR 21.5" Full HD

Sistem 2:i7-4770K/Asus H87M-PRO/Kingstone HyperX 32GB 1600Mhz/Sapphire R9 270X/Gigabyte IF-133 Case +700W PSU/Seagate 1 TB 7200Rpm

• Güzel olmuş.Bende bu kasa ve psu hakkında bir kullanıcı incelemesi hazırlama aşamasındaydım ama yoğunluğumdan dolayı bitirememiştim.Teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

Hayırlı olsun hocam, uzun süre önce inceleme yapacağınızı söylemiştiniz bende aradan geçen zamanı düşünerek vazgeçtiniz sanmıştım kasadan, sanırım içinde 600w olan modeli beklediniz.

Kasanın malzeme kalitesini bir kaç model ile karşılaştırsanız yorumlarınız nasıl olur? Mesela Utgard satıyorsunuz ilk örnek o olabilir. Sonrasında 400R, Haf 912, RC 692 gibi modeller ile de bir kıyaslama yorumu yaparsanız çok iyi olur.

Malzeme kalitesi olarak çelik ve delikli mesh bölümden bahsedeyim isterseniz. Utgardınki daha iyi. 400R ile çok fark yok,benzer. Zalman Z11 ile benzer ama Z11 de zaten plastik daha çok kullanılmış. 300R de plastik bölüm 5.25 sürücü dışında hiç yok. RC690II daha iyi. Haf 912 benzer. Genel olarak malzeme kalitesi fazlasıyla yeterli. Utgardın yan kağağının yada üst bölümün daha kalın olmasının bir avantajını görmedim sonuçta. 300R de fazlasıyla kaliteli sınıfına göre. 600W lık yenilenmiş Psu su ile ilaç gibi kasa diyebilirim. Birde sadece malzeme kalitesi olarak değil, iç hacim olarak boyutlarına rağmen tam anlamıyla küçük bir dev. Resimlerden de belli oluyordur. Kablo saklama durumuda gayet iyi geldi açıkçası, beklediğimden iyi.

• Görmeyenler için konu yukarıya
  • Kasa'nın yanında gelen PSU bronze sertifikalı di mi? Önceki değildi sanırım?
  • Kasa 600W psu'su ile beraber şuanda vatanda 271TL ama stokta görünmüyor. İnventus ve eksende aynı fiyattan satılıyor 315TL den alınabiliyor.
  • 400R ve 500R çok iyi çok güzel dedik şimdi 300 ve 200 çıktı başımıza Hele ki 200R 60$ seviyesindeki fiyatıyla "Bana bi bakmadan geçme" dedirtiyor insana.

İncelemede tek eksikliğini hissettiğim şey ambalaj kalitesi ve köpüklerin sert- yumuşak, kalın-ince detayına yer verilmemiş olması. Zira Türkiye'de yaşıyoruz kargo şirketlerinden neler çektiğimizi bir biz biliyoruz alacağımız ürün ne kadar güvende onu da bilmek istiyor insan Fakat bu çoğu kişinin yeni yeni öğrenip "Haa bu da bi etken tabi yahu" demeye başladığı bir bilgi olduğu için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Yeterli detayda güzel bir inceleme olmuş yine akıyorsun abi

• O konuda haklısın sanırım corsaire biraz haksızlık etmiş olabilirim. Corsair kutulama konusunda bence oldukça güvenilir. 300R nin genişliği 21cm , kutu genişliği 29cm. Köpükler yeterli sertlikte herhangi bir kargo sıkıntısı yaşanacağını sanmıyorum. Tabi ptt'ile çalışan bir firmadan da almamak lazım

Onun dışında kutu 300R ye göre büyük bence zaten ilk mesajda belirtmiştim, heveslendim 600T çıkarmıki diye
  • _____________________________
    3570K @4.4Ghz || GTX660 Ti Power Edition || MSI Z77A-G45 || 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 || 120GB Force 3 GT SSD || 1TB + 500GB Seagate NCQ Sata2 || Feel hurricane II 550midt || Tagan Force 2 700W || Cooler Master Hyper 612S Cpu Cooler || LG E2360 23" || Logitech Z-523 2+1 || Snopy V5H || Jwin 7000 Joypad || Ibanez GRG170DX || Roland Mıcro Cube 15w
  • AYnı kasanın full tower olanı yok linkteki aynı kasa zaten
    Ama vatanda stok görünmüyor. İnventus'u tavsiye ederim alacaklara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 23 Aralık 2012; 15:34:36 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.