Bu konuda ise ".45 ACP" arkadaşımın yardımlarıyla bir takım testler gerçekleştirdim. Yardımcı programım fraps. Oynadığım oyun ise Warfront Turning Point, şuan yüklü sadece bu oyunum var diğer oyunlarda ise daha sonra test yapabilirim.
Önce crucial 2x1gb + Corsair 2x2gb = 6gb toplam ramler le cl4 ve cl5 800mhz olmak üzere 5dk lık bir oyun testi gerçekleştirdim. Daha sonra ise 2x2gb Corsair 1066 ve 1100 cl5 olmak üzere 2 test daha gerçekleştirdim. Oynadığım sahneler aynı saveden başlamak üzere aynı taktiklerle oynandı. Sonuçlar ise şöyle;
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 6gb cl5 800mhz cpu 3000mhz 22548, 327506, 42, 91, 68.848
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 4gb cl5 1100mhz cpu 3300mhz 32669, 361426, 29, 169, 90.389
Neden 6gb ile 800 kullanıyorsun ki diye sormayın çünkü üstteki verdiğim konuda bu sorundan bahsetmiştim uyumsuzluk yapıyorlar mavi ekran hataları alıyorum sürekli. Şimdi bu sonuçlara göre 6gb 800 kullanmanın pek te bir avantaj olmadığını aksine daha kötü sonuçlar aldığımı gördüm, sadece 4gb ile aldığım sonuçlarda hissedilir derecede fps artışı oldu. En son yaptığım 1100mhz testinde neden pek bir artış olmaması biraz şaşırttı beni. üstelik işlemci de daha hızlıydı. Gerçi oyun 2007 oyunuydu pek fazla sistem yoran bir oyun degildi. Tavsiye üzerine başka bir oyun kurup test yapabilirim.
cl4 800=cl5 1066 gibi bir soylem vardi oyle degilmis demek ki bu is oyununa testine gore degisiyormus.daha yuksek islemci ram hizina ragmen bisi degismemesi durumu benim de basima gelmisti islemci stabilitesini kaybetmis olabilir cok zorlamamak lazim her islemcinin optimal bir hizi var.mesela x2 5600 islemcisinin 3.2 ideal.3.3 3.4 yaptigimda ters tepebiliyordu.oyun da farki gosterememis olabilir ama 4gb 1066 gunumuz oyunlarinda yeterli bir ram bence.oyunlarda 6gb gerekinceye kadar 4gb 1066 kiti kullan ya da 2*1 kiti elden cikar.
İşlemciyi bir çok testten geçirerek max hızını 3375mhz olarak belirlemiştim üzerine çıktıysam da ne yaptıysam da stabilite sağlayamadı. bütün voltajlarla oynamıştım ama bir türlü düzgün çalışmamıştı. O yüzden bu hızı geçmiyorum. İşlemci hızını max değere getirmem en çok GTA4 te işime yaramıştı. Hissedilir fps artışı sağlamıştı.
Evet dediginiz gibi ben de 4gb 1066 kullanmayı düşünüyorum. Diğer ramleri satıp 2x1gb corsair alsam nasıl olur?
6gb 1066 olsa diyorsun.su an icin bir yararini goremezsin istersen ayni hizda 4gb 6gb testleri de yap diger oyunlarda ama gozle gorulur bir fark olacagini sanmiyorum.sistemi ne zaman degistirirsin buna bakar.uzun sure degistirmem diyorsan simdi ya da ileride 2*1 daha alabilirsin ama daha kisa surede degistiririm diyorsan bosa masraf etme bence.
Haklısın 4gb fazlasıyla yetiyor zaten üstelik daha performanslı. 6gb 1066 çalıştıramıyorum mavi ekran veriyor. mavi ekran verene kadar 1066 testi yapsam olur mu acaba görmek açısından?
mavi ekran verinceye kadar sorunsuz performans verdigini dusunuyorsan deneyebilirsin.test suresi kisa olabilir ama fikir verir.artis olacagini zannetmiyorum ben.warhead dene bari onda da fark goremezsen digerlerinde zaten goremezsin.
Bu sefer de pc hiç açılmadı direk resetliyor. Neyse onu unutalım biz. Bir de şu değerlere bakar mısın. İşlemci hızını 3375ten 3000e düşürüyorum oyundan daha iyi performans alıyorum.
voltaji yetmiyor olabilir dedigim gibi bir noktadan sonra zorlanip stabilitesi bozulabilir.benim islemci 3.8 calisabiliyor aslinda ama 3.5 kullaniyorum cunku 300 mhz icin degmeyecek voltajlar veriyorum.rahat rahat calistirmak varken zorlamaya gerek yok.
Aynen zorlamaya gerek yok. Neyse çok teşekkürler hocam bilgilerin için çok yardımcı oldun.
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
mavi ekran verinceye kadar sorunsuz performans verdigini dusunuyorsan deneyebilirsin.test suresi kisa olabilir ama fikir verir.artis olacagini zannetmiyorum ben.warhead dene bari onda da fark goremezsen digerlerinde zaten goremezsin.
+1 bencede
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme