Şimdi Ara

Corsair 450D - 750D ve 760T hangisini alayım karar veremiyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar arkadaşlar, hal hazırda custom sıvı soğutmalı corsair 900D var elimde, şansızlık ve başka birisinin kusuru sebebiyle ben bu sistemi kullanamadım ve sıvı soğutmadan soğudum. Forumun mod bölümüne gerekli konuyu önümüzdeki hafta açmayı düşünüyorum.

Neyse konuya gelelim, sıvı soğutmayı bozarsam corsair 900D kullanmanın bir anlamı kalmıyor çok büyük gereksiz olucak.
    Daha ufak bir kasaya geçmek istiyorum. Soğutucu olarak corsair h115i kullanmayı düşünüyorum, anakart olarakta Asus rampage v extreme.

Anakartı takınca kasanın içi dolu gözüksün istiyorum çevresi boş kalması pek güzel gözükmüyor, çok kararsız kaldım ama 450D daha sıcak gelıyor bana.

Sizce 750D mi 450D mi yoksa 760T mi alayım ?

* Her 3 kasanında HDD yuvalarını söküp çıkartabilirmiyim ? SSD kullanıyorum onu da kasanın arkasına takıcam, kasanın önünde yer kaplamasın.

Yardım edecek herkese teşekkür ederim.

@Nessarien
    @_Dominic_Toretto_
    @OneTreeHill
    @OverClocK1ng

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 5 Mart 2016; 12:39:20 >

• Kasa işi biraz kişisel bir iş yani zevk işi birazda ben düz kasaları sevmediğim için seçimim 760T olurdu bunlar arasında ikinci olarak 450D modeli.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    İyi Forumlar

760T ve 750D Full Tower yapıya sahipler. 450D ise Mid Tower yapıya sahip. Ama buna rağmen içi gayet geniş 450D'nin.

760T ile 750D'nin içine baktığımızda, iç yapıları aynı gözüküyor.
    En büyük fark dış tasarımında 760T'nin. Ayrıca kapaklar da farklı, sol kapak tamamen plexy mesela. Görsel olarak aralarında en iyisi 760T bana göre.

Ama beğenmediğim bir kısmı var 760T'nin. Kasa ayakları pek hoşuma gitmedi nedense.
    HDD yuvalarını çıkartıcam demişsin, 450D'de arkada 2 tane 2.5" Disk yuvası var. 2 taneden fazla SSD kullanmak istersen oraya takamazsın. HDD yuvalarına takmak zorunda kalırsın.

Gelelim neticeye, ben şuan alacak olsam 450D seçerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Kasa işi biraz kişisel bir iş yani zevk işi birazda ben düz kasaları sevmediğim için seçimim 760T olurdu bunlar arasında ikinci olarak 450D modeli.

760T nin bana göre sadece yan tarafı full plexi olması onun dışında önüü bana çirkin geliyor diye kararsız kaldım. 780t nin önü 760t nin yanı olan bir kasa olsa alırdım

Banada şimdilik en cazip 450D geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim, bana 1 tane ssd yuvası yeter. 512gb lık kullanıyorum her işimi görüyor.

Corsair 750 nın içi corsair 900 ile aynı mı ? 900d nın alt kısmını saymazsak ?

Birde 750d ve 770t deki hdd yuvaları çıkarılabılır mı ? 760t de sanırım çıkmıyor dıye bır yersen okudum ama yanlışta okumuş olabılırım.

900D biraz daha büyük sanki. 760T'nin de HDD yuvaları çıkartılabiliyor.
    Teşekkür ederim, eğer alıcı bulabilirsem sistemi satıp 450d almak istiyorum. 450D daha sıcak geldi banada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men
    Teşekkür ederim, eğer alıcı bulabilirsem sistemi satıp 450d almak istiyorum. 450D daha sıcak geldi banada.

Ben de anca cevap yazma şansı bulabildim. Biraz kırgınlık var diye Cuma günü sinemaya gidemedim. Bugün biraz iyi hissedince gittim. O yüzden anca fırsatım oldu.

Valla 760T yi ben pek beğenmiyorum. Nedeni ise benim kasa 750D ve masaüstünde duruyor. Ben de USB çok ama aşırı severim ve sürekli takar çıkarırım. Bu yüzden zaten yüksek olan kasanın USB leri üstte olduğu için 760T olsa mecburen alta yere falan koymak zorunda kalırdım. Hadi koydum diyelim. Biraz uygulamalı düşünelim. 760T nin esprisi yan kapağının şeffaf olup, içini göstermesi. Eee, yere koyunca yerde zaten pek görünmeyecek ki. Ne esprisi kaldı şeffaf kapağın. Kaldı ki USB portları da her takmak istediğimde kalk otur kalk yapıp durmak zorunda olduğum bir yerdeler. Tek iyi yanı, sürekli kasayı açıyorsan sana kolaylık sağlıyor. Ama fiyat dezavantajı var.
    750D kullanıyorum, güzel kasa. Ama bence gereksiz büyük ve bence 450D gerçekten de en iyi seçenek gibi duruyor. Eğer benim gibi USB portlarını çok seviyorsan ve sürekli kullanıyorsan, İnternet'ten kaliteli ama kasanın arkasına taktığın USB leri öne uzatacak USB3.0 uzatma kablosu alır kullanırsın. Canavar gibi olur. O kablonun tanesi 10 lira olsa ve 2 tane arkadan öne uzatma yapsan, hem masaüstünde takmaya hazır ekstra 2 portun daha olur hem de cebin fazla zarar görmeden uygun fiyata bu işi halledersin. 450D nin 750D den pek bir eksisi yok. Yani aratmaz. Haa, bende önde, dikey konumlandırılmış 2 USB 2.0 + 2 USB 3.0 port var ve çok işime yarıyor. Ayrıca dikey konumlandırıldığı için, isterse 5cm genişliğinde USB bir cihaz bile bağlasam, yanına aynı genişlikte 3 tane daha bile takabilirim. 450D de yatay konumlandırmışlar ama USB ler arasında biraz boşluk bırakmışlar. Bu da oraya çok abartı geniş olmayan 2 tane cihaz takabileceğin anlamına geliyor.

Şimdiden güle güle kullan.

• bence 400c alın yada dark n10 a bakın power ve kablo saklama alanı o kadar kullanışlı ki daha önce elimden 450d ve 750d geçmiş biri olarak sölüyorum sırf maddi yetersizlikten dolayı en son dark n10 u seçmiştim ama bana her zaman en pahalısının en iyisi olmadıgını hatırlattı aynı şekilde aerocool aero 800 e de bakabilirsiniz ama illa marka olarak corsair bakıyorsanız 400c derim.
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, baya açıklayıcı yazmışsınız hocam.
    Ben sizin aksinize, usb portlarını neredeyse hiç kullanmıyorum hocam.

Ama bende en çok 450D yi beğendim daha ufak olduğu için, içinede herşey sığıyor. 760T nin yanı çok güzel ama önü ve altınk pek beğenmedim ama canlı görüp inceleyeceğim.

750 d de 900d gibi yanı geçmenın bır anlamı yok anladıgım kadarıyla.

• black modern kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, o kasalara daha önce hiç bakmamıştım onlarada bakarım hocam, fakat şuan bana en cazip gelen 450D hocam.

450D de oldukça şık ve güzel bir kasa keskin ve klasik bir tasarıma sahip ama o ön fanların toz tutma kapağı çıtçıtlı çok degil 1.5 haftada benim kasanın çıtçıtı bozulmuştu belki benim kasa sorunluydu bilmiyorum ama saolsun vektron yenisini yolladı hemen corsairin garantisine çok güveniyorum uluslararası garantisi oldukça iyi.
    Sen bence direk 450D modelini al başka hangi modeli alırsan al aklında kalacak bu model
  • Teşekkür ederim, elimdeki 900D yi ve birkaç sıvı soputma parçasını sattabilirsem, büyük ihtimal 450D alacağım.

@black modern @tayfn1907

Merhaba, ben de 450D alacaktım ancak piyasada bulamayınca NZXT'ye yöneldim. Siz de benzer bir durumda gibisiniz o nedenle NZXT kasalara bi göz gezdirin.
    https://magaza.iptelecom.com.tr/18-kasa
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, bu kasayı Türkiye de satan hiç görmemiştim. İnceleyeceğim modellerini.

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    İnventusla görüştüm, 450D modelinin ay sonu satışta olacağını söylediler.
    Bilgilendirme için teşekkürler dominic hocam.

• Biraz bekle corsair 400C al, saydığın kasaların devri geçti.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Mrb, corsair 400c ne zaman satışa çıkacak ayrıca c serisi yeni bir seri mi ? Daha önce duymamıştım da. Corsairin sitesinden baktım fena değil sade şık olmuş.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.