Şimdi Ara

corsair 4000x (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
347
Cevap
4
Favori
15.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selçux kullanıcısına yanıt

    Öyleyse size tek kalan şey, anakart vs gibi şeyleri yerine yerleştirmek oldu?

  • selçux kullanıcısına yanıt
    Denedim ama olmadı hocam basılı tuttum sadece icue programı ile renk değişiyor veya kapanıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sturmbannführer kullanıcısına yanıt
    Evet kablolama v.s siz yapıyorsunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SelmanTatarOğlu kullanıcısına yanıt
    Bende basılı tutunca mod değiştiriyor tek basışlarda ise renk değişimi yapıyor ama şuda var psu için rgb olması saçma olmuş görünmüyor zaten ha varmı var :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 😃😃👌Bendeki kasanın tuşun bağlantıları yapmamışlar öyleyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelmanTatarOğlu -- 7 Mart 2023; 17:14:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de Psu'lu model 4000X siyah kasalı bir sistem toplayıp aldım. Commander Pro çıkmadı, Lighning Node mudur nedir ondan var kasada. Icue ile rgbleri kontrol ediyorum onda sıkıntı yok. Fakat malum fan devirlerini yönetemiyorum. Anakartım Asus Prime B550M-A. Asas AI 3 yazılımıyla fanları minimum seviyede kontrol edebiliyorum, ki o bile her zaman işe yaramıyor. AI 3 uygulamasında fan tuning var ama işe yaramıyor. 4 mod seçimi var fanlar için. Biri silent diğerleri normal turbo ve full. Silent seçince genelde işe yarıyor ve sessizleşiyor fanlar devir düşürüp, ama her zaman çalışmıyor. Diğer 3 moddan ise hangisini seçersem seçeyim aynı hız ve devirde çalışıyor fanlar. Tane tane ayarlayamasam da hepsinin devrini düşürebileceğim ve artırabileceğim bir uygulama var mı? Yoksa tek çare Commander Pro'yu almak mı?

    Not: Kasada önde 3 fan, arkada 1 egzoz fan, Corsair H55 tek fanlı sıvı soğutucu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, ben 7000X almayı düşünüyorum. Öndeki cam kafamı kurcalıyor. Hava akışına engel oluyor mu? Yoksa 7000D mi alsam?

  • Ordinary Story kullanıcısına yanıt

    Commander Pro her kasa da gelmiyor, bende de şansa gelmişti üzerinde, fanların devir hızlarını kontrol etmek için pwm özellikli olması esastır ancak 3 pinli fanları da anakart üzerinde kasa fanı soketine takarak bios üzerinden hardware menüsünden ayarlayabilirsiniz bakmak lazım...

  • Ginga Bishounen kullanıcısına yanıt

    4000x'i imzamda ki sistemle camlı ön panel ve sonradan da Corsair'den gelen mesh panel ile de kullandım aşırı bir fark görmedim sıcaklıklar da, kullanılan bileşenler de önemli bende, temiz montaj ve doğru fan hava akışları ile sorun yaşayacağınızı sanmam, zaten 7000x Full Tower formunda bir kasa...



    https://www.kitguru.net/components/cases/leo-waldock/corsair-icue-7000x-rgb-review/


    https://www.guru3d.com/articles-pages/corsair-icue-7000x-rgb-pc-chassis-review,1.html





  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Bir kaç markanın önden camlı kasalarında sıkıntı varmış ondan sordum. 7000X alacağım sanırım. Tekrar teşekkürler.

  • Herkese Merhaba, 4000X kasam için bende ticket oluşturdum. 4000D ön panel ve Panel tırnaklarından 1 tanesi kırılmıştı ondan da rica ettim 1 tane varsa diye sağolsunlar her ikisini de sıkıntısız bir şekilde tırnakları hollanda dan 3 günde geldi. 4000D panel de 1 hafta sonra hong kong tan dı sanırım geldi büyük bir koli içinde.


    Yaklaşık 2 ay önce de 5000D RGB olan kasayı aldık arkadaşıma itopya dan 4 fanlı olarak belirtilmiş ama sitelerinde 3 fanlı olarak geçmekte. Özellikle aradık sorduk 3 fan mı 4 fan mı diye 4 fan lı olduğunu belirttiler emin misiniz vs. ona göre alacağız dedik 1 kere daha aradık çok eminlerdi. Neyse siparişi geçtik ama 3 fanlı olarak geldi egsoz fan maalesef yoktu. Biz alırken Sitenin SS'ni almıştık. Bununla beraber dönüş yaptık aynı şekilde AF120 RGB ELITE fanlarından istiyoruz diye. 3-4 gün sonra geri dönüş yaptılar maalesef o fandan veremiyoruz size rampagenin 50-60 liralık olan fanını gönderiyoruz dediler. Arkadaşımda zorlamamış pek kabul etmiş. Biz de bunu Corsair'a ticket olarak belirttik faturalar SS ile birlikte. Adamlar direk gönderdi yolda bakalım gelecek inşallah.


    Diğer büyük markalarda böyle midir bilemiyorum ama Corsair'i gerçekten tebrik ederim bu konuda biz ücretini ödemeye bile razıyken adamlar direk gönderdiler. Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ama bilgilendirme amaçlı olarak yazdım.



    corsair 4000x




  • CanSAYGI kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullan kardeşimcorsair 4000x 

  • CanSAYGI kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın. Size zahmet ticket oluşturduğunuz linki bana yollamanız mümkün mü? Ben de o ön kapaktan isteyeceğim cam kapağı çıkartıp.


    Düzenleme notu: Gerek kalmadı teşekkürler. İlgili kısmı bulup kendim ticket oluşturdum. Umarım bana da gönderirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinary Story -- 1 Mayıs 2023; 0:0:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    Bana hassas ya da bölgesel olarak ayarlamak için lazım, o yüzden sormuştum. El mahkum commander pro da alınacak :) yaza inşallah.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsair ile 10 günlük karşılıklı mailden yazışmalar sonucu nihayet bugün benim kasa kapağımı da sipariş etmişler. Kargoyla ilgili takipte kalmamı söyledi maili yazan kişi. Süreç parça kodu ve seri numarası ile adres bilgilerimden kaynaklı uzadı, yoksa bu kadar uzayacak mevzu değildi.


    4000X fanlarını Noctua'nın 3000 devir fanıyla değiştirmeyi düşünüyorum. Hatta 6 tane alıp 3 içeriye hava vermeye 2 dışarıya hava atmaya ve 1 de sıvı soğutucuya mı taksam diyorum. Full hızda 6'sı birden büyük ihtimalle uçak motorunu andırır, ama o fanın full hıza çıkma ihtiyacı olacağını sanmıyorum. Ya da baktım olmadı çok gürültülü o zaman mecburen Commander Pro alır hızlarını limitlerim. Fan işi kesin değil hala düşünme aşamasındayım.

  • Ordinary Story kullanıcısına yanıt

    Hocam bende kasayı full akasa viper fanlı olarak kullanıyorum. Ben şöyle bir sistem kurdum. Akasanın 5 tane pwm fan bağlanabilen kablosundan aldım ve fanları buna bağladım. İşlemcime uygun bir fan profili oluşturdum. Yük altında değilken sakin sessiz, yük durumunda devirlenecek şekilde ayarladım. Eğer fanları direkt bağlamış olsam kafa beyin bırakmazdı. Tek sıkıntım bu fan çoklayıcının biraz fazla dallı budaklı olması sebebiyle kablo düzenlemesini biraz zorlaştırması.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

    Sizin yöntem de iyiymiş. Ben yine de bölgesel kontrol istiyorum. Misal Hdd bölmesine hava veren ön takımdaki en alttaki fan daha yüksek devirdeyken diğerleri düşük devirde çalışsın gibi. Commander Pro almalıyım ve o da 1600 TL. Fanları almaya karar verirsem onu da alırım mecburen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ordinary Story kullanıcısına yanıt

    Anakartınızda fan çıkışları fazla ise aslında sadece uzatma kablo ile (kablosu yetişmeyen fanlar için) dediğiniz yapılabilir. Daha ucuza hallolur ama ortalıkta daha fazla kablo görünür. Gerçi onlarıda saklayabilirsiniz ama biraz uğraşırsınız. Maddi olarak zorlamayacaksa derli toplu olması için commander.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

    Anakartımda sanırım 2 fan yuvası var. Aslında pcyi alalı 2 ay oldu ve biraz dara girdim, ama yine de bir şekilde o Commander alınacak. Malum yaz geliyor ve evim çok sıcak oluyor yazları. Bişgisayar rahat nefes alsın istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve nihayet kasa kapağım geldi :). Adamlar müşteri memnuniyeti için varlar resmen.


    Kimine kasa içinde dahili şekilde gelen Commander Pro'yu da istesem mi diyordum. Sonuçta bizle aynı fiyatlara kasayı alıp da içinden bedavaya çıkanlar var. Ama 2 ürün istemek hoş olmaz deyip sadece kapağı istedim. Commander Pro'yu kendim er ya da geç alırım nasılsa.



    corsair 4000x


    corsair 4000x


    corsair 4000x




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.