Şimdi Ara

'Corsa' Sıfır/İkinci el alım-satım tavsiyeleri (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.375
Cevap
14
Favori
71.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yakın bir zaman içerisinde 2009-2011 model arası yaklaşık 30000 tl civarinda ikinci el benzinli otomatik araba almayı düşünmekteyim seçeneklerim arasında corsa 1.2 twinport enjoy 111. yıl modeli ve yine 1.4 motor olanı var karşı olarak ta fiesta 1.4 otomatik titanium paketli olan araçlar var iki markanında model fiyatları birbirine yakın sizce hangisi daha makul olabilir şehir içinde yakıt/sürüş keyfi gibi konularda yardımcı olursanız çok sevirim
  • tam otomatik corsa kullanmadım. ancak tam otomatik 1.4 benzinli fiesta ile manuel fiestayı deneme şansı buldum. otomatiği resmen el freni çekili gibi ilerliyor.
    buna karşılık corsanında farklı olduğunu sanmıyorum 4 ileri kutu yüzünden. sınıflarnın çok üstünde yakıt tüketimi veriyor iki 1.4 te
    1.2 easytronic corsa ise bence konfordan biraz ödün vererek (vites geçişleri diğerlerine nazaran sarsıntılıdır) hemen hemen aynı performansı hem alırken hem kullanırken daha ucuza mal etmeni sağlar
  • 1,4 otomatik kullanıcısı olarak belirtmek gerekirse Ankara'da şehir içi tüketimim 8-9 lt/100km arası değişmekte. Yazın 8 litreye yaklaşır kışın 9 civarına çıkarsınız. Tabi ben baya sakin kullanımla bu değerlere ulaşıyorum. Gaza biraz fazla basmanızla ve devirli kullanımla 10 lt/100km değerleri de görmeniz mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaylight

suan arkasdayim yapilacak islemler 5-30 yag , yag,yakit,hava,polen filtreleri, hidrolik yagi, pas sokucu,enjektor temizleme,v kayisi,sarj pulesi,akü 1140TL tutuyor..vakit olursa rot balansada girmeye calisicam..

Merak ettim, enjektör temizleme ve akü için ne kadar yazdılar ?

dostum çok doğru demişsin, katılıyorum.
  • Merhaba arkadaşlar...Size birşey sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim...

Araba almayı düşünüyorum ve haftanın 6 günü günlük 40 km işe git-gel yapacağım...Bu 40 km'nin 20 km'si şehir içi iken 20 km'si ise bomboş şehir dışı olacak şekilde...

Sağa sola gezmeyi de eklersek ayda 1200-1300 km yol yapacağım ki bu da senede 15.000-17.000 km ye tekabül ediyor.

Sormak isterim ki bu durumda dizel mi benzinli mi almak mantıklı?

Bir de benzinli 1.4 motorlar performans açısından(yokuş kalkış, ivmelenme...) yeterli mi?

Şimdiden teşekkür ederim...
  • Son yaptığım hesaba göre 5.72 lt/100 km tüketim oldu. Çekişindende kalkışındanda memnunum.. işte tek derdi çok gürültülü çalışıyor olması, alışırım dersen dizelden şaşma
  • Acaba benim corsa yı satışa çıkarsam ne kadar eder ve ne kadar bir süre de satabilirim satabilirmiyim ? 2011 1.3cdti 75 enjoy fildişi beyazı , sol çamurlukta bi kaç cm lik rötüş var ,4500 km de , euro4 motor 16"jant kışlık ve yazlık lastikleri var
  • 2007 model 57000 km'de 1.3 cdti enjoy yeni aldım 26.250 TL verdim. Birde 60000 km bakımı var tabi. Biraz fazla verdim sanki ama verdim gitti işte, kullanıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeolog005

2007 model 57000 km'de 1.3 cdti enjoy yeni aldım 26.250 TL verdim. Birde 60000 km bakımı var tabi. Biraz fazla verdim sanki ama verdim gitti işte, kullanıyorum :)

Hayirli olsun. Kazasiz belasiz kullanmani dilerim.
  • 2012 1.3dizel 75hp enjoy icin 37000 den daha uygun fiyat bulmam mumkun mudur? Birde bu araclara 17 inclik beyaz jantlari ne kadara taktirabiliyoruz bilgisi olan var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris1319

2012 1.3dizel 75hp enjoy icin 37000 den daha uygun fiyat bulmam mumkun mudur? Birde bu araclara 17 inclik beyaz jantlari ne kadara taktirabiliyoruz bilgisi olan var mi?

Jantin tanesi 700 tl lastikte 350 civari olmali. Ustune birde jant gobegi var 60 da odur kabaca. 4 le carpman gerekecek ofise gidince net fiyatlari yazarim
  • arkadaşım 2001 model 1.4 comfort opel corsa'sını satıyor.
    arabada hiçbir sorun yok gibi, herşeyi orijinal, fiyat-yakıt performansı iyi. hafta sonu raporu da alacağız.
    piyasaya göre de biraz daha uygun fiyata, 11.500'e satacak.

uzun süredir corsa aradığımdan tanıdık da olduğu için hemen atladım alayım diye. acemi olduğumdan başlangıç arabasına çok para da vermek istemedim.
    en fazla 1-2 sene kullanır satarım dedim.

lakin aklıma takıldı, 168.000 km'deki araba alınır mı? alınan paraya satılır mı? yoksa zarar mı ederim, ne dersiniz?
    bir de aracın kaskosu ne kadara malolur? hiç yaptırmasam daha mı iyi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indolento -- 20 Mart 2012; 11:54:58 >
  • Merhabalar.

27000 TL civarında bir param var.Corsa 1,3 dizel almak istiyorum.Mümkünse 90 hp değilse 75 hp de olur.1-2 parça lokal yada tam boyaya da razıyım.Siz forumdaşlarımın tanıdığı bildiği veya satmak istediği aracı varsa irtibata geçebiliriz.Özel mesajlarınızı beklerim.

Not: Pert kaydı olmaması tek şartım arkadaşlar.

Herkese iyi forumlar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris1319

2012 1.3dizel 75hp enjoy icin 37000 den daha uygun fiyat bulmam mumkun mudur? Birde bu araclara 17 inclik beyaz jantlari ne kadara taktirabiliyoruz bilgisi olan var mi?

2012 1,3 CDTI Enjoy 75hp Karter koruma + Park sensörü Kavuklar İzmirden 36.400 TL aldık hocam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMOZEY

Merhabalar.

27000 TL civarında bir param var.Corsa 1,3 dizel almak istiyorum.Mümkünse 90 hp değilse 75 hp de olur.1-2 parça lokal yada tam boyaya da razıyım.Siz forumdaşlarımın tanıdığı bildiği veya satmak istediği aracı varsa irtibata geçebiliriz.Özel mesajlarınızı beklerim.

hatırlatmadır
  • quote:

quote:

Merhabalar.

hatırlatmadır

Özel msj attim hocam
  • arkadaşlar,

2011 1.3 75 bg euro 4 dizel 12.500 km enjoy model corsa aracım var. aracım sorunsuz, herhangi bir hasar, çizik, boya yoktur. karter koruma ve arka park uyarı sistemi mevcut.

arıcım 8000km iken istanbul atm opel bayi 31000ne alırım demişti. ben ise 32000-33.200 fiyat aralığında olacağını tahmin ediyorum.

geçen haziran 35500tl ye almıştım. ne kadara satabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayurdakok -- 1 Nisan 2012; 11:49:44 >
  • clio ararken opel'in kampanya fiyatlarını gördüm ve 28850'ye corsa 1.2 essentia olduğunu öğrenince kafam karıştı. corsa'ları beğenirdim ama fiyatı yüksekti 2.el de cliolara göre. ancak beni düşündüren 1.2. essentia lar ile ilgili pek yoruma rastlamamam. genellikle 1.4 ve enjoylar hakkında yorum oluyor. sürüş kolaylığı ve yedek parça, servis masrafları da aklımdaki diğer soru işaretleri...
  • Arkadaşlar ankaradayım yokmu elinde temiz 2000-2001 corsa otomatiği olan mümkünse tüplü.satmak isteyen olursa düşünüyorum eşimde kullanacak bulamadım bir türlü kafama göre bi araç.
  • Arkadaşlar merhaba, 1.4 tam otomatik essentia corsa almak istiyorum ben de, bu ara satın alan kimse var mı, kaça alındı, en uygun fiyatı nasıl alırız. Kampanyalı liste fiyatı 34 bin küsür, 31000 veya çelik jant opsiyonuylala birlikte 32000'e anahtar teslim alma gibi bir durumumuz olur mu, bayilerin pazarlık haddi ne kadar, bu aralar satın alan veya fiyet alan, sormuş soruşturmuş arkadaşlarımız yardım ederse çok seviirim, herkese iyi forumlar..
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.