Şimdi Ara

'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
3
Favori
65.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bekapa

quote:

Orijinalden alıntı: fb_erol_1317
    valla o.z. lar satılığa çıkarsa ben alıcıyım haberin olsun :)

Senin araçtaki jantların resimleri var mı hocam ve lastiklerin marka modeli durumu nedir?
    Takas yapabiliriz belki :)

Ne o satican mi arabayi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

quote:

Orijinalden alıntı: fb_erol_1317
    valla o.z. lar satılığa çıkarsa ben alıcıyım haberin olsun :)

Senin araçtaki jantların resimleri var mı hocam ve lastiklerin marka modeli durumu nedir?
    Takas yapabiliriz belki :)

Ne o satican mi arabayi?

Öyle bir niyetim yok ama motoru aldıktan sonra hevesim kaçtı arabaya karşı, söylemiştim zaten daha öncede.
    Ne biliyim jantı 17 olsada olur 15 olsada olurmuş gibi geliyor şimdi bana yada blow off olsada olmasada fark etmezmiş gibi :)
    Üstündeki jantlarda kaliteli jantlar her daim para eder hiç değilse takas yaparım elimede biraz para geçer, onuda motora harcarım diyorum :)

• lastikler iyi durumda 29 binde markası continental conti 3 195/55/16 ölçülerinde özelden numaramı yollayaym kabul edersen konuşalım:)
     'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb_erol_1317 -- 8 Ekim 2011; 20:03:07 >
  • bu harika jantları takaslamak isteyen varmı ?

jantların lastiklerle beraber 2050tl gibi bir rakama alındığını biliyorum (satın aldığım arkadaş faturasını göstermişti)

yol tutuşu ve hafifliği çok muazzam asfaltta gerçekten yolu kavrıyor üzerinde kumho 205-17-40 erformans lastikleri var! (1 adet yedekle beraber)

bu harika, bir bakanın bir daha baktığı, "daha önce görmedik nerden aldınız?" diye sordukları jantımı sırf eşim istemediği için değiştirmek istiyorum

corsa c 4 bijon cosmo yada spor paket 15-16" jantlarla değiştirmek istiyorum

üste para istemiyorum yada para vermeyeceğim

• Selam yeni aldığım 2008 Corsa D Cosmo aracımın lastiklerini değiştirmek istiyorum'da üzerinde 195/55/16 var fakat ben 215/50/16 bulamadığım için yanak kalınlığını 55 olan 215/55/16 olanda karar vermek üzereyim.. içime sinmiyen bazı şeyler var 55 olan yanakta orjin lastikle arasında %3,5 fark var 50 olanında ise %0,1 nerdeyse aynı ama öylebi lastik nedense yok... yani seve seve 205 olanımı alıcaz 205/55/16 %1,8 fark var yada %3,5 fark önemli değil bişey farketmez 215/55/16 tak gitsinmi... Baktığım lastık modeli Dunlop SP SPORT MAXX
  • % 3.5 fark çok fazla, farketmez tak gitsin diyen yanlış yapar.

Benim görebildiğim kadarı ile 215/50 R 16 ebadı sadece Kumho ve Falken'de mevcut.
    Bu markaları tercih etmiyorsanız 205/50 veya 205/55 ile yetinmeniz gerekecek.
  • Dunlop sp serisini kiullandim kuru havada guzel bir lastik ancak yerler islandimi cok zayif bir tutunmasi var
  • Dunlop SP Sport 9000 için yağışlı havada pek güven vermediğini bende duydum ama SP Prort Maxx için aynısının gerçerli olduğunu sanmıyorum zaten ıslak zemin yoltutuşu 9000'den baya yüksek not almış

http://www.dunlop.eu/dunlop_trtr/I_want_new_tyres/compare_tyre/index.jsp?id=61772,61777&OpenMode=SameWindow&car_type=passenger

AutoBild SportsCars - Önerilir

AutoBild SportsCars
    Sayı 4/2008
    Önerilir
    215/45 R 17 V
    Opel Corsa OPC

SP Sport Maxx

• Feci şekilde arada kaldım Dunlop SP Sport maxx 205/55 R16 mı yoksa Falken Ziex ZE912 215/50 R16

Aralarında Kalite farkı öldürmücek derecede ise 215 Falken daha hoş gözükecek gibi....
  • Kalite farkını bilemem ama görüntü konusunda aynı fikirdeyim.

205/55'ler 195/55'lerden çap olarak 11 mm daha büyük, yani aracı yerden yarım cm (11/2=5,5mm) yükseltmiş olacak.

Öte yandan 215/50'ler hem taban genişliğinden dolayı önden arkadan bakıldığında daha oturaklı görünecek,
    hem de çap farkı sadece 0,5mm, yani yerden yükseklikte +0,25mm gibi yok denecek kadar az bir fark yaratacak.
  • Bu açıklamadan sonra heralde hayatta 205/55R16 almam çok teşekkürler serdar bey zaten aracı alçatma derdindeyim 3,5mm yay takmayı düşünüyorum falken kullanan arkadaşlarında kötü bi yorumunu okumadım yumaşak sessiz bi lastik olduğunu söylüyorlar hızmış yok viraja 120'ile girdim arkası attı falan bunlarlada işim yok yolda bırakmaz umuduyla aılıcam heralde....
  • Ben nette biraz bakındım, Alman otomobil dergileri tarafından yapılmış testlerde genelde ortalama sonuçlar almış ve orta sıralarda yer almış bir lastik. Kuru zemin performansı ve sessizliği için gayet başarılı diyorlar, ıslak zeminde ise biraz zayıf bulunmuş. Dediğiniz gibi agresif kullanım olmadığı ve ıslak zeminlerde dikkatli kullanıldığı sürece sorun olmaz.
  • Az önce bi arkadaşın lastikçisiyle konuştumda 215/50R16 o arabaya olmaz sürter dedi takma dedi 195/55R16 yada 205/50R16 bu ikisinden biri olur dedi kafam fena karıştı ortada kaldım...215/50R16'nın kesin sürtmeyecegini bilsem adama gider yapıp boşver kalsın ben illaki 215 istiyorum dicem ama mal gibi dondum kaldım...!!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Bu arada aklınızda olsun, lastik satın alırken üretim tarihini mutlaka kontrol edin.
    Üretileli aylar yıllar geçen ve ömrünün üçte birini raflarda geçirmiş lastikler yerine yeni tarihli olanları tercih edin.

Ben sırf bu yüzden her zaman gittiğim bayi ile papaz olup başka bayilere yöneldim.
    Siparişle Continental Türkiye deposundan bugün getirttiğim ve yarın takılacak olan lastikler 1711 tarihli,
    yani 2011'in 17.haftasında üretilmiş, daha sadece 5 aylık...

hocam 5 aylık da pek yeni sayılmaz, geçen yaz 2 haftalık turanza taktırmıştım ben :)
  • Aradığınız marka+desen+ebat çok satılan bir lastik değilse biraz da bulduğunuza razı olmak durumundasınız, bu bağlamda 5 ay fazla değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 4 Kasım 2011; 7:49:13 >
  • 2007 corsa enjoyumdaki lastikleri yarın değiştiricem,

ustunde 185 65 15 var, 195 60 15 veya 195 65 15 taktırıcam, hangisini öneririsiniz yoksa orjinalinden değişme mi dersiniz,

aklımda michelen energy saver,bridgestone er 300, efficientt grip good year var, çünkü diğer markalarla ilgili bir fikrim yok. siz kendi aracınız olsa hangi lastiği ve hangi ebatı alırdınz. acil cevap verirseniz sevinirim
  • Bnedeki 215/45/R17 dunlop'lardan memnunum şuan , biraz sert bir lastik ama zaten bu ebatta konfor aramak aslında çok mantıklı değil. Özellikle yol tutuşu çok başarılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisuatt

2007 corsa enjoyumdaki lastikleri yarın değiştiricem,

ustunde 185 65 15 var, 195 60 15 veya 195 65 15 taktırıcam, hangisini öneririsiniz yoksa orjinalinden değişme mi dersiniz,

aklımda michelen energy saver,bridgestone er 300, efficientt grip good year var, çünkü diğer markalarla ilgili bir fikrim yok. siz kendi aracınız olsa hangi lastiği ve hangi ebatı alırdınz. acil cevap verirseniz sevinirim

195 60 15 takarsan bence daha uygun olur hem bu ölçü katalogdaki değerlere de uyuyor ama zincir kullanılamaz olarak yazıyor diye hatırlıyorum. O yüzden 185 65 15 ile ikisi arasında bir tercih yaparsan daha iyi olur. benim aklımda şu an kış lastiği olarak goodyear ultragrip 8, yaz lastiği olarak da pirelli cinturato p1 var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brandybuck

Bnedeki 215/45/R17 dunlop'lardan memnunum şuan , biraz sert bir lastik ama zaten bu ebatta konfor aramak aslında çok mantıklı değil. Özellikle yol tutuşu çok başarılı

ıslak zemin ve soğuk lastik performansları nasıl?
  • Dün servisten biraz gecikmeli çıkınca yengenizden fırça yememek için dönüş yolunda epey gazladım, birkaç da sert fren gerektiren durum oldu. Bu frenlemelerin ardından şimdi normal frende bile tam durma anında sert bir sürtme sesi gelmeye başladı. Sanırım sevgili Corsa'larımızın fren sistemleri pek öyle yüklenmeye gelecek cinsten değil...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.