Şimdi Ara

'Corsa' Genel (2033. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42.181
Cevap
81
Favori
2.532.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20312032203320342035
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cok tesekkur ederim servise sorarak teyit edeyim en azindan ne arayacagimizi biliyoruz artik sayenizde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o hortumlar nasıl yırtılmış öyle
  • Açıkcası ben de şok yaşadım zaten opel sevkiyattan çıkarmış belli ki değiştirmişler bunu..
  • havalar artık ısındı, bende bugün biraz fazla freni kullandım ve ısındı sanırım. 110-120 gibi giderken frene bastığımda fren pedalında titreme hissettim. Direksiyon da değilde , pedalda hissettim. Park ettiğimde lastiklerin yanına gidince balata kokusu olmuştu. Çok fren kullanmayınca yapmıyor. Sizce disklerde sorun olabilir mi yada balatada ? diskler orjinal ama tornalı, balata ise delphi malum yan sanayi.
  • Gercekten benimde aklim almadi. Sikistirilan bir aracta degil. Bugun yetkili serviste malzeme iscilik 87 tl degistirildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.a arkadaslar 2013 model 1.3 corsa sahibiyim su makyajli. Kasa dediklerinden su makyajli kasa hangi yil araligini kapsiyor. Ornegin 2011 model aracin fari 2013 uyar mi ya da 2013 model e hangi yillar takilabilir tesekkur ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen frene basınca araç titreyip direksiyon ve pedalı da oynatıyorsa diskler eğilmiştir. Torna yapılması ya da degismesi lazım. Bir kez torna yaptirmissin zaten. Bu sefer değiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Hocam bir türlü servise uğrayacak vaktim olmayınca çıkardığım ampulü inceleyip sipariş verdim.

    PHILIPS 93 12V 21W 12498B2 kodlu ampul işi halletti. Yazayım da ihtiyacı olan biri olursa faydalanır belki.
  • işte işin ilginç tarafı diskler soğukken değil sıcakken yapıyor ve direksiyonda titreme yok. Sanırım diskler yavaştan sinyal veriyor. Direksiyonda titreme başlarsa zaten kesin disk değişimi olacak. Bu sefer yetkili serviste yaptıracağım disk ve balata değişimini. Acaba bu şekilde ne kadar gider, yormadan binince sıkıntı yok aslında da çok fren ve gazlı kullanımda sorun yaratıyor.

    @rasheed42 2011 makyajlı kasa aracım var. 2011 de makyaj yedi yanlış hatırlamıyorsam makyajsız 2010 111.yıl serileri var eski.

    2011 model aracın farı beyaz çerceveli, 2013 te yada 2014 te siyah çerceve yapıldı fara ancak aynı far uyması lazım. Far aynı far sadece rengi değişti belli bir yılda. 2007-2010 arası olan far makyajsız kasadaki var onun olacagını sanmıyorum uymaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 6 Haziran 2017; 12:19:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rasheed42

    S.a arkadaslar 2013 model 1.3 corsa sahibiyim su makyajli. Kasa dediklerinden su makyajli kasa hangi yil araligini kapsiyor. Ornegin 2011 model aracin fari 2013 uyar mi ya da 2013 model e hangi yillar takilabilir tesekkur ediyorum.

    Soketler uyduğu sürece herhangi bir sorun yaşacağını zannetmiyorum büyük ihtimalle uyacaktır.Soketlerin de değiştini de hiç zannetmiyorum sadece 2013 ten sonra zannedersem far siyah kaplama makyajı yedi başka da bir farklılık yok.makyajlı kasa 2012 kesin olmakla birlikte 2011'den itibaren de maktajlı kasalar var o da belli bir tarihten sonra.
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Fren kampana ayari yaptırdınız mi onlar ayarsiz olduğu için yapabilir mi acaba. Sadece fikir yurutiyotum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceryeni -- 6 Haziran 2017; 14:13:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herhangi bir ayar yapılmadı. Usta balataları taktı o kadar. Arka kampanalarda temizleme sprey sıkıldı bunlar şubat ayında mı ne yapıldı. Gm made in india lar vardı bitti, sonra delphi takıldı. diskin 3. balatası normalde 2 balatada bir disk değişimi diyor klavuzda.

    bayramda uzun yol yapacağım ama çok uzağa değil 100 km gidip bi kaç gün kalıp gelicem frenler çok sıkıntı değil soğukken sıkıntı olmuyor ama debriyaj beni korkutuyor. Kaçırma filan yok ama sonda kavrıyor halen değiştirmedim çünkü
  • natulus N kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam 2012 kesin diyorsunuz eyvallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün evin önünde park halindeki aracıma minibüs vurdu. Daha doğrusu diğer park halindeki iki aracı fena halde dağıttı benimkine de araçlardan biri gelip vurmuş. resimdeki halde olan aracı yetkili servise götürdüm. bakımlar parçalar pahalandı derken bi de bu oldu durup dururken sıfır aldığım, bakımdan başka tamirciye götürmediğim aracım şimdi boyalı veya değişenli olacak... ben sorun etmesem de satarken durduk yere bir sürü gereksiz konuşma yapacağız...

    bu arada servis, resimdeki durum için ben bırakırken incelemede kırık çizgisi görünen tampon tamir edilebilir ama bagaj da değişebilir dedi. bana tam tersi mantıklı geliyor ama bakalım bilgilendireceklerini söylediler.






  • spoiler4all kullanıcısına yanıt
    Bagaj kapağını değiştirtmeyin. Malesef önde,tavanda veya arkada değişen olunca satmanız zorlaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de oyle düşünüyorum. zaten servisin bu ısrarını anlamadım ya da eksperin... servisin dediğine göre sigortalar tampona para harcanmasın diye önce tamir yolunu seçiyorlarmıs eger olmuyorsa değişim oluyormus. aynı eksperler her nedense bagaj kapağına değişim diyebiliyorlarmış. şu yetkili servislere bir kez gittiğimde de tamam işte budur diye ayrılamıyorum ya... hep söyledikleri benim yararıma değilmiş gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spoiler4all

    dün evin önünde park halindeki aracıma minibüs vurdu. Daha doğrusu diğer park halindeki iki aracı fena halde dağıttı benimkine de araçlardan biri gelip vurmuş. resimdeki halde olan aracı yetkili servise götürdüm. bakımlar parçalar pahalandı derken bi de bu oldu durup dururken sıfır aldığım, bakımdan başka tamirciye götürmediğim aracım şimdi boyalı veya değişenli olacak... ben sorun etmesem de satarken durduk yere bir sürü gereksiz konuşma yapacağız...

    bu arada servis, resimdeki durum için ben bırakırken incelemede kırık çizgisi görünen tampon tamir edilebilir ama bagaj da değişebilir dedi. bana tam tersi mantıklı geliyor ama bakalım bilgilendireceklerini söylediler.







    Geçmiş olsun tam bir görünmez kaza ama ucuz atlatmışınız. Daha büyük zarar verebilirdi.

    Ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor siz ne kadar doğru araç kullanırsanız kullanın hatta park edin gelip biri buluyor. Trafik konusunda maalesef geri kalmış ülkelerle yarışıyoruz trafik bilincinin yaygınlaşarak bir şey olmaz mantığından kurtulmamız lazım. Yanınıza park eden aracın kapısını sonuna kadar açıp sizin aracınızda küçük bir oyuk açan ve bir şey olmamış diyen mantık olduktan sonra daha bu tür olayları çok yaşarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX1 -- 7 Haziran 2017; 13:18:10 >




  • Teşekkürler. O kadar da yanaşırım kaldırıma hatta bütün jantlarım çizik dolu ama yine buldu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam tamponu değiştirin tamir etseler bile aynısı olmuyor ben öndeki tamponu değiştirmediğime pişmanım şahsen. Çünkü far yerlerini filan düzgün yapamışlar yakından bakılınca tamirli olduğu anlaşılıyor güzel bir görüntü çıkmıyor ortaya. Ki sizin tamponda tamir olacak gibi gelmedi bana. Plastik aksam çokta önemli değil satarken nasılsa

    bagaj kapağını ise mümkünse eğer boyasınlar, değişirse de nasılsa elinizde foto var en azından satarken gösterirsiniz.

    Araç fildişi sanırım? geçmiş olsun bu arada. Arka tampon içi demirlerde , koruyucularda değişebilir gibi duruma göre. Ne fiyat çıkarttılar hasar için belli oldu mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 7 Haziran 2017; 19:45:24 >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    fiyatı soruyormuyduk bilmiyorum kasko karsı tarafın sigortasına rücu ettirecekmiş. ben de o sekilde olmasını istiyorum ama bakalım bugun gelecekmiş eksper. acaba orda bulunsam bir şeyi değiştirir mi? yani diyorlar ki eksper tamponu önce tamir olsun diye gönderebilir...
  • 
Sayfa: önceki 20312032203320342035
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.