Şimdi Ara

'Corsa' Genel (2031. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42.189
Cevap
81
Favori
2.544.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20292030203120322033
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlık yakıt tüketimini arabayı sürerken görmek mümkün mü? 2012 Essentia Corsa D sahibiyim.
  • 2001, 2013 ve 14 model 3 tane corsa var ailemde ikisi manual vites. Şimdiye kadar Fransız araçları da kullandım, çevreden de bayağı olumlu duyumlar aldım. Opel in corsada kullandığı şanzıman ve geçiş mekanizması oldukça iyi. İki manual araçta da bir sıkıntı yaşamıyorum. Peugeot ve citroen viteslerinde geriye takarken sürekli takılırken 14 model dizel corsada aylardır şahit olmadım.

Bu arada lastikten konu açılmış yukarıda, 195 55 R16 Corsa yazlık lastik düşünen varsa Sıfır continental sahibinde ilan no: 423845183

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceryeni

Arkadaşlar aracınızın Bujilerini kaç bin km de değiştiriyorsunuz.

İki yılda bir değiştirebilirsiniz.

Benim araç 2012 model 1.4 benzinli sıfır aldığımdan dolayı ilk bujileri üç yıl sonra tahmini 45.000 km de değiştirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatu38

benimkinde de aynısı oluyor. Başka bir corsada da aynısı olduğunu biliyorum. Galiba normal.

Normal arkadaşlar özellikle az yakıt alındığında çok yavaş yükseliyor. Bir an düşünüyorsunuz acaba bize yakıt doldurmadılar mı diye?
  • Bu da benim corsa arkadaşlar..Sonunda bitirdim istediğim donanımlı corsamı..
    Neler yaptığımı corsa donanım bölümünde anlattım..

'Corsa' Genel
  • maşallah nazar değmesin güle güle binin

esp afl filan süper olmuş. Aslında bu şekilde gelmeliydi araçlar çok boş donanım enjoylar bile. Yalnız kış lastiği çıkarttık çoktan biz ankara da , desenide güzelmiş

benim stepnedeki lastik aldığımdan beri duruyor acaba ne alemde tek lastiği satmaya kalksak satabilir miyiz ki ? Conti olacaktı bendeki
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

maşallah nazar değmesin güle güle binin

esp afl filan süper olmuş. Aslında bu şekilde gelmeliydi araçlar çok boş donanım enjoylar bile. Yalnız kış lastiği çıkarttık çoktan biz ankara da , desenide güzelmiş

benim stepnedeki lastik aldığımdan beri duruyor acaba ne alemde tek lastiği satmaya kalksak satabilir miyiz ki ? Conti olacaktı bendeki

Teşekkür ederim..
    Beni ESP kadar zorlayan bir şey olmadı o da deneyim gerektiren bir şeydi. Neyseki hallettim. Kış lastiklerim ultra grip9 geçen hafta çıkardım conti 5 kullanıyorum. Conti 2 zannedersem benim stepne artık üretilmediği için hep conti 5 oldu..

• ankara reis otodan mesaj geldi bahar bakım kampanyası 5 yaşını tamamlayan opelinizin bakımı 349 tl den başlayan fiyatlarla diyor. Bakıma neler dahil bilmiyorum tam bir bilgim yok arayacağım müsait zamanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

Sürüş esnasında hissetmiyorsunuz fakat araç sabitken anlık olarak rolanti düşüyor yükseliyor. Birisinin araç içerisinde ayak sallaması şeklinde ufak bir sallantı oluyor. Dikkat etmezseniz hissetmiyorsunuz bile.

Aynısı benim corsa'da da oldu. Petrol ofisi'nden benzin aldıktan sonra başladı. Yakıtı başka yerden alınca düzeldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalok kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun benim araçta da var. Anlık olarak tam düşer gibi oluyor. Araç hemen toparliyor. Dikkat etmeyen anlamaz. Ama ben hissediyorum. Fakat Araç lpg de de aynısını yapıyor benzinde de. Gaz kelebeğini sokmeden üstten temizledim. Kalibrasyon mu bozuk diye düşünüyorum artık

• Red Alert kullanıcısına yanıt
    ELM BLUETOOTH alacaksınız ardından tablet benzeri bir şeye torque programı yükleyeceksiniz... anca öyle.
  •  'Corsa' Genel

bu da aracimdan icmekan bazi arkadaslar ozelden mesaj atip merak etmislerdi..

• Corsa D 111. yıl enjoy aracım var. Balatalar eskidiğinde işaret yakıyor mu bu araç bilginiz var mı?
  • 1.2 essentia benzinli aracım var. 120'nin üstünde araba titriyor, bu normal mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Red Alert

1.2 essentia benzinli aracım var. 120'nin üstünde araba titriyor, bu normal mi?

rot balans yaptırın 20 tl en azında ileride oluşacak sorunları da engellemiş olursunuz 150-160 deseniz diyecem olabilir ama 120'de de olmaz...tekerlerlekleri değiştirdiyseniz o da yapabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: natulus

quote:

1.2 essentia benzinli aracım var. 120'nin üstünde araba titriyor, bu normal mi?

rot balans yaptırın 20 tl en azında ileride oluşacak sorunları da engellemiş olursunuz 150-160 deseniz diyecem olabilir ama 120'de de olmaz...tekerlerlekleri değiştirdiyseniz o da yapabilir..

Teşekkürler, lastikleri değiştirttiğim çocuk rot balans ayarı yapmıştı. Akşam bi gidip sorayım.

Yok mudur 1.2 ile 120'nin üstüne çıkan? Çıkanlarda titreme olmuyor mu?
  • Tekerlekleri ön-arka yaptırdığım vakit ben de rot balansa girmiştim. 100-110 dan sonra direksiyon titremesi yapmıştı. Sonra gidip tekrar rot balansa soktum aracı düzeldi. Sıkıntı geçmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaymak817

Tekerlekleri ön-arka yaptırdığım vakit ben de rot balansa girmiştim. 100-110 dan sonra direksiyon titremesi yapmıştı. Sonra gidip tekrar rot balansa soktum aracı düzeldi. Sıkıntı geçmişti.

Sende 1.2 mi var hocam? Kaç km hızda titreme başlıyor?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaymak817

Tekerlekleri ön-arka yaptırdığım vakit ben de rot balansa girmiştim. 100-110 dan sonra direksiyon titremesi yapmıştı. Sonra gidip tekrar rot balansa soktum aracı düzeldi. Sıkıntı geçmişti.

Sende 1.2 mi var hocam? Kaç km hızda titreme başlıyor?

Motor ile titremenin alakası yok. Rotla da alakası yok,

Lastikçi lastik balanslarını yeniden yapsın. Ağırlıkları dengeli takamamış.

Ya da iyi yapan birine gidin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 20292030203120322033
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.