Şimdi Ara

Corsa B GLS (16v 90HP) ile 600km yol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 97model aracımla uzun zamandır uzun yola çıkmıyordum, toplamda 600km ne kadar yakar diye düşünüyordum..

neyse ki korktuğum gibi olmadı, ortalama 90km sabit hızla gittim, 600km için 180liralık benzin masrafım oldu..

hiç fena değil sanki ne dersiniz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 7 Temmuz 2013; 22:16:11 >

• 100 km.de ortalama 6 litre civarı yakmışsınız.. km.de 30 kuruşa geliyor. o araca göre normal yakmışsınız.

aynı araç ile depoyu fulleyerek ölçüm yapmıştım geçen hafta. 100 km.de 5.5 litre lpg yakmıştı sadece şehirler arası. ortalama hızım 80-90 arasıydı araçta yalnızdım. şehirler arası oldukça ekonomik bir araç.
  • Benzin 4.72

Demek ki 6.3lt yakmış.

Üzgünüm ama 90km hıza göre çok yakmış. Pek çok güncel araç bu hızlarda 5ltyi rahatlıkla yakalayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Benzin 4.72

Demek ki 6.3lt yakmış.

Üzgünüm ama 90km hıza göre çok yakmış. Pek çok güncel araç bu hızlarda 5ltyi rahatlıkla yakalayabilir.

Neye gore cok kime gore cok. 97 model bir araçtan bahsediyoruz. Gayet az yakmış. Güncel araçlarla kıyaslamak elma ile armutu birbirine karıştırmak olur..

• gerçekten çok yakmışsınız.
    bunu söylerken aracınızın 16 yaşında olduğunu ve motor teknolojisi bakımından ise en az 20 yıllık bir geçmişi olduğunu göz ardı ettiğimi sanmayın bütün bunların farkında olarak çok yakmışsınız.
    neden çok yakmışsınız.
    1997 model 1.6 gls astramız var 90 la gidersem hiç bir halükarda 5,5 litreyi geçmez.
    ancak arabamızın şu ana kadar hiç bir bakımı atlanmamıştır.
    saat gibi bir motoru var.
    bu arada sizin aracın kmsi kaç acaba?
    bence aracınızı bir bakıma sokun.
    örneğin en son ne zaman buji değiştirdiniz hava filtreniz ne durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 8 Temmuz 2013; 22:33:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Benzin 4.72

Demek ki 6.3lt yakmış.

Neye gore cok kime gore cok. 97 model bir araçtan bahsediyoruz. Gayet az yakmış. Güncel araçlarla kıyaslamak elma ile armutu birbirine karıştırmak olur..

Araba için birşey demiyorum. Motor eski de olsa günümüzde 6.3lt 90km hızda ne yazık ki çok.

• aslında dizel araç kiralamak istedim ancak iki gün için uygun bir araç bulamadım,
    hangi dükkanı arasam cuma-pzt şeklinde 3 gün şartı koydu, 3gün için 300lira istedi,
    bi de 100liralık mazot alsaydım toplamda 400liraya patlayacaktı..

bu olay sayesinde araç kiralamanın da ne kadar zor olduğunu anladım, en güzeli kendi aracınız yeminle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: antique

aslında dizel araç kiralamak istedim ancak iki gün için uygun bir araç bulamadım,
    hangi dükkanı arasam cuma-pzt şeklinde 3 gün şartı koydu, 3gün için 300lira istedi,
    bi de 100liralık mazot alsaydım toplamda 400liraya patlayacaktı..

bu olay sayesinde araç kiralamanın da ne kadar zor olduğunu anladım, en güzeli kendi aracınız yeminle

Hocam kiralama firmalarında ucuz olanlar çok riskli. Hem anlaşma şartları kötü. Hem de araçlar bakımsız.

İyi firmalar da belli kampanyalar hariç pahalı. Yine sizin aracınız var rahat rahat gitmissiniz. Belki de otobüs biletinden biraz pahalıya geldi. Olsun.

Aracınızın yakıtı ile ilgili de otomobolci x arkadaşın da söylediği gibi bakımları bir gözden geçirmekte fayda var. Her ne kadar arkadaşlar 2013 modeller ile kiyasliyorum gibi düşünmüş olsalar da aslında elinizdeki araç çok daha az yakabilir diye düşünüyorum. Belki lastik havaları gibi basit şeyler kontrok edilebilir. Hava Filtresi yağ durumu veya bujiler de elden gecirilebilir.

Eski araçlar yüksek hızlarda çok yakabilir ancak düşük hızlarda hala tasarruflu olabiliyorlar. Örneğin Broadway ler.

• bu değerler corsa b gls için normal rakamlar çünkü vites aralıkları oldukça kısadır corsa b'nin yani ş. içi arabasıdır keza şehir içinde de yakıtı fazladır aynı aracı kullanmış birisi olarak söylüyorum
  • geçen ay 2001 model 217 bin kmde focus 1.6 benzinli ile 600 km yol yaptım. 120 ile gittim sürekli. Giderken 3 dönüşte 5 kişiydik. klima sürekli 2. kademe açıktı 182 liralık benzin aldı. Biraz fazlası var gibi ama öyle araba kiralamaya değecek bir fark değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: dncsnn.93

bu değerler corsa b gls için normal rakamlar çünkü vites aralıkları oldukça kısadır corsa b'nin yani ş. içi arabasıdır keza şehir içinde de yakıtı fazladır aynı aracı kullanmış birisi olarak söylüyorum

Kesinlikle öyle.. Vites oranları tam şehire göre ayarlanmış. İlk 4 vites oranı çok kısa 5. vites ise çok uzundur. Düz yolda 5. vites 50 km hıza atıp hiç zorlanmadan gidebilirsiniz. Eğer 70 km sabit hızla gidersiniz (yaklaşık 2000 devire denk geliyor) oldukça düşük tüketim rakamları elde edebilirsiniz (4-5 litre gibi). Ama aynı yolda 120-130 gibi sabit hızlarda giderseniz de (yaklaşık 4000 devire denk geliyor) 9-10 litre gibi değerler görmek kaçınılmaz oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Benzin 4.72

Demek ki 6.3lt yakmış.

2001 1.6 COROLLAYLA BEN AYNI 5.8 LİTRE YAKIYORUM.60 TL LİK LPG İLE K-MARAŞTAN NEVŞEHİRE GİTTİM. FULL KLİMA AÇIK.90-120 ARALIĞINDA. 2 KİŞİ VE FULL BAGAJ. HATTA BUNUN 80-100 KM Sİ ŞEHİR İÇİDİR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.