Şimdi Ara

corsa b 1.4 16v GLS 1 Depo Benzin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce 2000 model bir corsa b aldım. Araçtan genel olarak memnunum, zaten ilk arabam :)

Merak ettiğim 2 nokta var cevaplarsanız sevinirim. Depoyu full lediğimden bu yana bu gün 1/2 yi gördüm. km sayacı 330km de. Konyadayım, evden işe işden eve gidiyorum genellikle. İşyerimde OSB de, yani günlük 13+13 26km hemen hemen şehirler arası yol gibi düz yolda gidip geliyorum, bazen canım sıkılırsa çarşıya gidiyorum. Bu tüketim sizce normalmi ? Birde depo ışığı yandıktan sonra kaç km daha gidebiliyoruz ? Şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada Corsa B ile ilgili her türli tavsiye ve yorumuda büyük bir dikkatle okuyacağım. Kullanıcılardan yorumlar bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 27 Temmuz 2009; 21:39:45 >

• hiç corsa kullanıcısı yok mu ??
  • 3 sene önce 2000 model otomatik corsamız vardı.Şehiriçi 10 lt yakıyordu
  • 98 1.4 Swing sahibiyim, 8 senedir kullanıyorum artık herşeyini ezberledim. 1.6 motorlar kadar yakıyor hatta daha fazla yakıyor. Ama Swing'de ki motor tek nokta enjeksiyon, eski teknoloji motor. Senin satın aldığın araç daha iyi ve daha az yakar. Yarım depoda 330km bana normal geldi. Senin aracın için birşey diyemem ama benimkinde 30-40 km şehir içi, 50-60 km şehir dışı gidiliyor ışık yandıktan sonra..

Güzel araç, sorunsuz, tek kötü yanı aynaların katlanamıyor olması, milyon kez kırıldı benim aynalarım ve artık ayar tutmuyorlar

Kazasız, belasız kullanmanız dileği ile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xhaustion

98 1.4 Swing sahibiyim, 8 senedir kullanıyorum artık herşeyini ezberledim. 1.6 motorlar kadar yakıyor hatta daha fazla yakıyor. Ama Swing'de ki motor tek nokta enjeksiyon, eski teknoloji motor. Senin satın aldığın araç daha iyi ve daha az yakar. Yarım depoda 330km bana normal geldi. Senin aracın için birşey diyemem ama benimkinde 30-40 km şehir içi, 50-60 km şehir dışı gidiliyor ışık yandıktan sonra..

Güzel araç, sorunsuz, tek kötü yanı aynaların katlanamıyor olması, milyon kez kırıldı benim aynalarım ve artık ayar tutmuyorlar

Teşekkürler. Yarım depoda 330 km tam depo 660 km diyemiyoruz zaten bunu biliyorum, ama cüssesine ve ağırlığına göre biraz fazla yakıyor bencede. Ayna konusunu ilk duyduğumda bende şaşırmıştım dikkatli olmak gerek sanırım. Verdiğin bilgiler için sağol.

• quote:

Orijinalden alıntı: clarion

quote:

Orijinalden alıntı: Xhaustion

98 1.4 Swing sahibiyim, 8 senedir kullanıyorum artık herşeyini ezberledim. 1.6 motorlar kadar yakıyor hatta daha fazla yakıyor. Ama Swing'de ki motor tek nokta enjeksiyon, eski teknoloji motor. Senin satın aldığın araç daha iyi ve daha az yakar. Yarım depoda 330km bana normal geldi. Senin aracın için birşey diyemem ama benimkinde 30-40 km şehir içi, 50-60 km şehir dışı gidiliyor ışık yandıktan sonra..

Teşekkürler. Yarım depoda 330 km tam depo 660 km diyemiyoruz zaten bunu biliyorum, ama cüssesine ve ağırlığına göre biraz fazla yakıyor bencede. Ayna konusunu ilk duyduğumda bende şaşırmıştım dikkatli olmak gerek sanırım. Verdiğin bilgiler için sağol.

Evet Temmuzdan bu yana epey birikimim oldu. En son Manavgat-Konya arasında ş.içi, büyük çoğunlukla ş.dışı karışık kullanımda 500 km olunca depoyu fulledim 110 TL tuttu 34LT filan yapıyor. Demek depoda da 10lt kadar benzin varmış. Basit bir orantı ile 1 depo = 640 km filan yapıyor. Şehir dışı dediğim tabi yolu bilen bilir hem gelişte hem gidişte torosların o dik rampalarını çıkmakdan ibaret. Tüketim nasıl sizce, 100 km de 6,8 lt 21.8 TL gibi bir şey ??

• bende 1.4 astra var full depo ile ş.dışı 750-800 km görüyor basmadan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 1.5 DCI vs Fiesta 1.5 TDCI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Senin depo 52 litre sanırım. 800km desek

800/52*100 = 6.5 litre yapar. Benimki normal gibi.
  • az yakan bir araç değil. 97 model 1.4 ecotec GLS vardı. performans iyidir ama yakıtta ekonomik değildir.
    onun dışında yolda bırakmaz ve kolay parça bozmaz. yalnız egr diye bişey var çok can sıkıcı.
    hayırlı olsun kötü bir tercih değil. tabi gezmeyi çok sevmiyosan.
  • merhabalar arkadaşlar bende yorumlarınızı dikkatle okudum,bende'de 1997 opel corsa GLS var bi kaç sorum olacak sizlere arabamı ilk çalıştırdığımda motor tekliyor ve yaklaşık 5-6 saniye sonra falan normal rolantiye geliyor bunu neden yapar? birde direksiyon sağa veya sola çevirdiğimde ses geliyor
    bu direksiyon pompası arzasımıdır,araçta enjeksiyon varmıdır kaç valf dir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan89 -- 16 Kasım 2009; 10:31:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.