Şimdi Ara

Corolla için Hoparlör Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıya inip metre ile imzamdaki aracımın hoparlör ızgaralarını ölçtüm:

ARKA KAPILAR: Eni 25 cm, Boyu en dar 17 cm ,en geniş 18 cm

ÖN KAPILAR: Eni 23 cm, Boyu en dar 16 cm (10 cm için),en geniş 18 cm (13 cm için)

Hoparlörlerin gölgelerinden önlerde 14,5cm, arkalarda 12,5 cm hoparlör var gibi geliyor.

Şimdi bu boşluklara uygun hoparlörler ne olabilir?

2fun arkadaşımın önce tavsiye ettiği hoparlörlerden sadece oval Pioneer 6901 dün dinleme fırsatım oldu, 10 civarı farklı hoparlör dinledim, arasından en hoşuma gidenlerdendi. Kötü tarafı arka pandizotu kestirmek zorunda oluşum. Aracı değiştirirken bir dezavantaj… Bu hoparlörü arka kapıya sığdıramazlar mı? Sesi iyi olmaz mı orada?
    Arkadaşın tavsiye ettiği diğer pioneer ts g13c ve pioneer ts g 171c dinleme şansım olmadı.

Forumdaki araştırırken bir arkadaş aşağıdaki şekilde bir öneride bulunmuş.
    JBL 60,2 anfi (117 ytl )
    2x60 watt ile beraber
    HERTz DSK 165 component sistem 16,5 cm ( 101ytl)

Ana ünite olarak Pioneer 6900ib ‘ye karar verdim, hoparlör konusunda kararsızım. Genelde sakin, yumuşak tonlu müzikleri, sesi abartı açmadan dinlerim. Temiz bir ses elde etmek için (aslında 150ytl kadarı hoparlörlere ayırmıştım, mümkünse ucuz olsun tabi ama ses kalitesi çok artacaksa 200-300 YTL ye kadar çıkabilir, amfili -veya amfisiz -component de düşünebilirim) ne tür hoparlörler alabilirim arkadaşlar?

• senin hertz 165 kapılara olmaz gerçi senin toyota farklı bendekiler 13lük kesinlikle komp almanı tavsiye ederim edison 505a anfi al iki takım komp bağlarsın ilerde istesen sub da takarsın kompenantda KESİNLİKLE hertz al
    hoparlörden daha kaliteli ses alırsın ben oval hop kullanıyorum gerçi sesi cokgüzel ama yazın komp alırsam ovalleri iptal ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: birtasarimci

Aşağıya inip metre ile imzamdaki aracımın hoparlör ızgaralarını ölçtüm:

ARKA KAPILAR: Eni 25 cm, Boyu en dar 17 cm ,en geniş 18 cm

ÖN KAPILAR: Eni 23 cm, Boyu en dar 16 cm (10 cm için),en geniş 18 cm (13 cm için)

Hoparlörlerin gölgelerinden önlerde 14,5cm, arkalarda 12,5 cm hoparlör var gibi geliyor.

Şimdi bu boşluklara uygun hoparlörler ne olabilir?

2fun arkadaşımın önce tavsiye ettiği hoparlörlerden sadece oval Pioneer 6901 dün dinleme fırsatım oldu, 10 civarı farklı hoparlör dinledim, arasından en hoşuma gidenlerdendi. Kötü tarafı arka pandizotu kestirmek zorunda oluşum. Aracı değiştirirken bir dezavantaj� Bu hoparlörü arka kapıya sığdıramazlar mı? Sesi iyi olmaz mı orada?
    Arkadaşın tavsiye ettiği diğer pioneer ts g13c ve pioneer ts g 171c dinleme şansım olmadı.

Forumdaki araştırırken bir arkadaş aşağıdaki şekilde bir öneride bulunmuş.
    JBL 60,2 anfi (117 ytl )
    2x60 watt ile beraber
    HERTz DSK 165 component sistem 16,5 cm ( 101ytl)

Ana ünite olarak Pioneer 6900ib �ye karar verdim, hoparlör konusunda kararsızım. Genelde sakin, yumuşak tonlu müzikleri, sesi abartı açmadan dinlerim. Temiz bir ses elde etmek için (aslında 150ytl kadarı hoparlörlere ayırmıştım, mümkünse ucuz olsun tabi ama ses kalitesi çok artacaksa 200-300 YTL ye kadar çıkabilir, amfili -veya amfisiz -component de düşünebilirim) ne tür hoparlörler alabilirim arkadaşlar?

büyük ihtimal önlerde 16 cm arkalarda 13cm hoparlör var önerim 2 takım hertz dsk al biri 165(16cm) 130 olsun (13cm) birde edison 505a anfi alırsan toplamda 400 ytl gibi bir fiyat ediyor ama mükemmel kaliteli vede yüksek ses alırsın hemde geleceğe dönük olur ilerde sub istersen direk alıp takarsın ama yok geleceğe dönük olmasın dersen anfiyi 60.2 alabilirsin

• Teşekkürler Cankart ve 2-fun, cevap yazan elinize, zihninize sağlık.

6900ib için bana özel bir yerden teklif almıştım, bir ihtimal 285 e kapatabilirdim ama olmadı, en son 380 ytl oldu. 100 ytl burası arttı, sizin güzel önerinizde 400 ytl olunca toplamda 780ytl olacak, birde montaj, herhalde Mersin de 50-60 ytl alırlar. ikinizin görüşüne de itimadım var, sistem süper olur böyle ama maliyet bayağı arttı işte. Aslında ödeyebilirim ama fiyat/kalite oranına 15bin km yıllık kullanım değer mi anlamaya çalışıyorum.

Bu jbl 60,2 amfi 2 kanalmış, acaba 4 parça hertz e de bağlıyor muyuz yoksa sadece 2 sine mi? Tek eksi tarafı sub ekleme olayıysa ben %99 sub almam, genel ses kalitesine farkı ne kadar dersiniz?

Bir de bu amfi değişimi 300 ytl yapıyor hoparlör maliyetini, bir de 100-180 ytl civarı hoparlör seçenegi (kalite kaybı yaklaşık ne olur) verebilirseniz bunların arasından karar verecegim.

Sona geldik, işi bitirecez, ne yapsam ki arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birtasarimci -- 16 Şubat 2008; 16:11:20 >

• quote:

Teşekkürler Cankart ve 2-fun, cevap yazan elinize, zihninize sağlık.

6900ib için bana özel bir yerden teklif almıştım, bir ihtimal 285 e kapatabilirdim ama olmadı, en son 380 ytl oldu. 100 ytl burası arttı, sizin güzel önerinizde 400 ytl olunca toplamda 780ytl olacak, birde montaj, herhalde Mersin de 50-60 ytl alırlar. ikinizin görüşüne de itimadım var, sistem süper olur böyle ama maliyet bayağı arttı işte. Aslında ödeyebilirim ama fiyat/kalite oranına 15bin km yıllık kullanım değer mi anlamaya çalışıyorum.

Bu jbl 60,2 amfi 2 kanalmış, acaba 4 parça hertz e de bağlıyor muyuz yoksa sadece 2 sine mi? Tek eksi tarafı sub ekleme olayıysa ben %99 sub almam, genel ses kalitesine farkı ne kadar dersiniz?

Bir de bu amfi değişimi 300 ytl yapıyor hoparlör maliyetini, bir de 100-180 ytl civarı hoparlör seçenegi (kalite kaybı yaklaşık ne olur) verebilirseniz bunların arasından karar verecegim.

Sona geldik, işi bitirecez, ne yapsam ki arkadaşlar?

60.2 anfi 2 kanal 4 parça hertze bağlıyacaksın daha iyi performans almak için 60.4 alabilirsin ama 60.2 de işini görürsubwooferin aslında ses kalitesine bir katkısı yok denecek kadar az tek faydasi db.aslında arkadaşım sen companent vede abfiyle uğraşma al bi takım pioneer 6901 pandizotunu söktür yerine mdfden yeni bir pandizot yaptır 100 ytlye bulabilirsin belkide daha ucuza önlerede
    www.eliftuning.com
    Elif Tuning Otomotiv Eticaret Sistemi
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=2818&k_id=459&kn=PIONEER
    bu ürünü alırsan güzel performans yakalarsın companentleri aratmazbu linkteki ürünü çok daha ucuza bulabilirsin 50-60 ytl gibi bir fiyata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Fun -- 16 Şubat 2008; 17:09:10 >

• Eyvallah Tufan kardeşim, çok faydalı oldun.

Bu durumda secenekler:

1 hertz dsk 200ytl + edison 220 : 420ytl
    2 hertz dsk 200ytl + JBL60+2 120 : 320YTL
    3 pionR6901 100YTL + pio ts-g1701 50ytl: 150ytl (arka pandizot delincek +70ytl)

3. secenek fiyatı eğer pandizot yerine kapıya takılabilseydi (bir iki sitede 6x9" oval takılabilir demişler ama siz ses kalitesinden dediniz belki) iyiydi ama bu durumda 2. secenek daha güzel görünüyor. Bunun montajında Mersin için tavsiyeleri olan varsa beklerim.

Var mı "NAYIR, NOLAMAZ" diyen? 18şubat Pazartesi satın alma işlemine geçecem, o saatten sonra ancak "hayırlı olsun" mesajları gider çünkü.
  • kardeş hertz ESK modelini al 165 olan 100rms 135 olan sanırım 75rms olması lazım anfiyide en az 4 kanal al ki işini görsün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    golf 6 için renk seçimi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: cankart

kardeş hertz ESK modelini al 165 olan 100rms 135 olan sanırım 75rms olması lazım anfiyide en az 4 kanal al ki işini görsün

esk fazla gelir companent değiştirilirse anfide değiştirilecek filan bütçe iyice artardsk iyi böyle kalsın anfi tabi 4 kanal önerimiz hatta geleceğe dönük olması için ya edison 505 a yada 75.4 alması lazım ama arkadaşın bütçesi az olduğu için kendine en uygun olanını seçiyor olmazsa ilerde sub bağlamak isterse birde mono anfi alır

• Arkadaşlar sağolun, cankart ve 2-fun çok yardımcı oldunuz valla, valla Mersin'deyseniz veya gelirseniz size bir tantuni ısmarlayayım, muhabbet olsun.

Cankart çok iyi müzik kulağım yok, şu araba teybinden iyice olsun yeter diyorum. Sanırım şimdilik bu 2.secenek güzel gibi. Secenek 1.de ucuz ve pandizotu delmesem güzel olabilirdi ama kimse 6901 i arka kapıya takarsan güzel olur demediğinden 2. secenegi yapacağım.

Peki arkadaşlar bu meretlerin montajı nasıl bir olaydır? Herşey standart yerinde midir yoksa bize birşey sorarlar mı? Mesela araca tüp takarken simit depo mu normal depo mu diye sorarlar, ve çook önemli bir sorudur. kişisel tercihe göre önem arzeder. Önceden olayı bildiğimden sorunsuz geçirdim olayı. Bir de park sensörünü kendine usta diyen eşşeğe taktırdım ki hiç sormayın gitsin. (soranlar: eski mesajlarımda)

Ne kadar alırlar iyi bir montaj için? (Mersin'deyim) Rayicini bileyim ki çok pahalı derse de, çok ucuz derse de yaptırmayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birtasarimci -- 17 Şubat 2008; 2:22:49 >

• senin komp için yeri belli adamlar eskilerinin yerine bunları takacak montajda sorun olmaz anfini yeri bellimi? çoğu ön koltuk altına takmaktan yana heralde montajcıların kolaylığına geliyor ama bence arkaya bagaja taktır kablolar hariç en az 30 ytl alırlar kablolarında heralde bi 20-30 ytl tutar çünkü anfiye aküden kalın kablo çekecekler
  • Eyvallah, bagaj daha iyi bence de. peki bu kabloların da kaliteli olması gerekir. Benim evdeki zımbırtının altın kaplama kabloları var, ama onlar zaten kutudan çıkmıştı, bu kabloları adamlar takacak, belli bir kablo markası var mı tercih edebileceğim? Esas böyle şeyler işime yarar, adam malları takarken sigorta, kablolarar derken dandik şeyleri kullanmasınlar.

Bu komponentler resimlerde 4 parça görünüyorum, parçaların hepsi o kapı boşluklarına mı takılacak? Bazı uygulama resimlerinde tweeterların üste takılması gerektiğini görmüştüm ama hangilerinin öyle yapıldığını bilmiyorum.
    Bir de tavsiyeniz bir set 16lık bir set 13lük almam üzerineydi, neden öyle? yani fiyatları aynı, iki set 16 lık alsam daha iyi olmaz mı? Sığmaz mı kapılara?

www.eliftuning.com
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4419&k_id=680&kn=HERTZ

www.eliftuning.com
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4420

quote:

senin komp için yeri belli adamlar eskilerinin yerine bunları takacak montajda sorun olmaz anfini yeri bellimi? çoğu ön koltuk altına takmaktan yana heralde montajcıların kolaylığına geliyor ama bence arkaya bagaja taktır kablolar hariç en az 30 ytl alırlar kablolarında heralde bi 20-30 ytl tutar çünkü anfiye aküden kalın kablo çekecekler

• quote:

Eyvallah, bagaj daha iyi bence de. peki bu kabloların da kaliteli olması gerekir. Benim evdeki zımbırtının altın kaplama kabloları var, ama onlar zaten kutudan çıkmıştı, bu kabloları adamlar takacak, belli bir kablo markası var mı tercih edebileceğim? Esas böyle şeyler işime yarar, adam malları takarken sigorta, kablolarar derken dandik şeyleri kullanmasınlar.

Bu komponentler resimlerde 4 parça görünüyorum, parçaların hepsi o kapı boşluklarına mı takılacak? Bazı uygulama resimlerinde tweeterların üste takılması gerektiğini görmüştüm ama hangilerinin öyle yapıldığını bilmiyorum.
    Bir de tavsiyeniz bir set 16lık bir set 13lük almam üzerineydi, neden öyle? yani fiyatları aynı, iki set 16 lık alsam daha iyi olmaz mı? Sığmaz mı kapılara?

www.eliftuning.com
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4419&k_id=680&kn=HERTZ

www.eliftuning.com
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4420

quote:

senin komp için yeri belli adamlar eskilerinin yerine bunları takacak montajda sorun olmaz anfini yeri bellimi? çoğu ön koltuk altına takmaktan yana heralde montajcıların kolaylığına geliyor ama bence arkaya bagaja taktır kablolar hariç en az 30 ytl alırlar kablolarında heralde bi 20-30 ytl tutar çünkü anfiye aküden kalın kablo çekecekler

kapı boyutların 13 ve 16 olduğu için bi 13 bi 16 önerdik kabloda kaliteli stinger var ama kablolamayı onla yaptırırsan masraf neredeyse 2 katına çıkar hatta geçebilir bile aslında güç kablosunun öyle pek önemi yok 1 cm kadar kalın olsa yeteranfiyi cankart arkadaşın dediği gibi genellikle bu kablolamay az tutmak için ön sağ kapı altına koyuyorlar ama sen bagaja çektir vede direk adamlara nekadar çekersiniz de fiyatı öğren bagaja çektirceğini fiyatı öğrendikten sonra söyle companenler takımda 6 parça 2 hoparlör 2 tweeter 2 crossover olmak üzere hoplar takılsın croosoverda tweeterları eger tweeter yuvalaın yoksa istediğin zaman sökebeileceğin ama sağlam tutan bir yapıştırıcı yardımıylada yapıştırabilirler

• peki 97 model olan corollanin on kapi hoperlor boyutunu bilen var mi? ben bi hoperlor gordum sony 300w max 4 way.. boyutu 16 cm.eger olursa hemen almayi dusunuyorumda:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: carman1tr

peki 97 model olan corollanin on kapi hoperlor boyutunu bilen var mi? ben bi hoperlor gordum sony 300w max 4 way.. boyutu 16 cm.eger olursa hemen almayi dusunuyorumda:)

cetvel yardımıyla ölçebilirsin birde birde hoparlörün nominal girişi nedir anfin varmı varsa kaç watt rms çıkışlı eger yoksa kullandığn teyp nedir?bu bilgileri verirsen alıpda sonradan pişman olmazsın
  • hocam su an yurtdisindayim arabam yanimda degil:)

teyp olarak pioneerin guncel modellerinden biri var elimde. 4x50 w cikis gucu var.bu islerden cok anlamam ama arka taraf icin sony 4 kanal 420w hoperlor almistim onlardan ses cikisi yeterli. sanirim elimdeki teyp on hoperlorleride kaldirir ama siz daha iyi anlarsiniz bana yardimci olabilirsiniz bu konuda.anfi takili degil sisteme.onuda almayi dusunuyorum ancak su an degil.
    teybin modelide su: pioneer 2920. ama mp3 calan modelinden.cunku bildigim kadariyle bu sekilde olup mp3 calmayan ve isik rengi yesil olan bir model var.benimki kirmizi isikli ve mp3 calarli.

quote:

Orjinalden alıntı: 2_Fun

quote:

Orjinalden alıntı: carman1tr

peki 97 model olan corollanin on kapi hoperlor boyutunu bilen var mi? ben bi hoperlor gordum sony 300w max 4 way.. boyutu 16 cm.eger olursa hemen almayi dusunuyorumda:)

cetvel yardımıyla ölçebilirsin birde birde hoparlörün nominal girişi nedir anfin varmı varsa kaç watt rms çıkışlı eger yoksa kullandığn teyp nedir?bu bilgileri verirsen alıpda sonradan pişman olmazsın

• Arkadaşlar bugün montaj için gittim, adamlar kablo dahil montaj (teyp+ 2set komponent) için 150 ytl istedi. Bu ne yaa? dedim, zar zor 100 liraya düştü. Allah bilir işçilik ve malzeme ne kadar kötü olacak, 150 den 100 e düştü ya.

Ha bir de, pioneer biraz küçük geldiği için konsola bi çerçeve lazımmış, o da 45 ytl. Basit bir plastik parçası için 45 lira. Arkadaşlar normal mi bu durum? Fiyatı düşürmenin yolu var mı? En azından şu plastik çercevenin netten ucuzu var mı?

Pandizotu direk kesip oval takalım dediler, ön kapıya da bi hoparlör, o zaman 60 liraymış masraf. Aracı satarken pandizot boşluğuna kapak koyuyorlarmış. Öyle mi yaptırsam?

quote:

• http://www.nekadar.com/79705.html
    http://www.ticaretmerkezi.com.tr/index.php?p=show&pid=80200&k_id=0&ref=nekadar
    hemde neon ışıklı 16 lira aksesuarcılarda mutlaka vardır 10 liraya rahat bulursun
  • horde!  

son zamanlarda corolla e12 ler için hoparlör seçimi yapan oldumu arkadaşlar, konu 12 senelik daha uygun modeller olabilir günümüzde

ön kapılar 16cm arka kapılar 13cm sanırım, tüm kapılara 16cm alsak arka kapılara uyarmı bilgisi olan varmı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.