Şimdi Ara

Corolla *Astra karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki aracında yeni kasaları çıktı.İki aracında ikinci el değerleri yüksek,iki araçta çok tutulan bir kasaya sahip.Göreceli kavramlara hiç girmeyelim.Tipi size göre güzel veya değildir,donanımları yeterli veya değildir,bunlar karşılaştırılması gerekenler değil.İki konu üzerinde duralım:
    1-Servis maliyetleri-parça fiyatları-servislerin kalitesi
    2-Motor performans ve kalitesi-yakıt maliyetleri
    Arkadaşlar iki araçta benzinli model,marka fanatikliği yapmadan,göreceli kavramlara girmeden,insanlar tarafından çok terçih edilen bu iki modeli kullanan arkadaşlar bu iki konuda görüşlerini ve deneyimlerini bizlerle paylaşırlarsa almayı düşünenler için çok faydalı olacağını düşünüyorum.Selamlar

• arkadasım corolla yı kullandım.gercekten iyi bir araba.astrayı bilmiyorum.ama saglamlıgı ve sorunsuzlugu acısından corolla derim ben sana.
  • 2005 corolla terra sahıbıyım ... yakıt performansı cok cok ıyı ... ve herseyden onemlısı motor kaputunu sılecek suyu koymak dısında acmıyor olmanız ... ben daha arızadan dolayı servıse gıtmedım ...

2004 astra comfort vardı ... aslında guzel araba ... ama corollaya gore daha cok yakıyor ... ( 1.6 lt olarak karsılastırıyorum ... 2 arabamda 1.6 idi ... ) astrada da arıza gormedım ... ama daha cok yaktıgı ıcın ve 2 araba oldugu ıcın onu sattım ... tercıhımı corolladan yana kullandım ...
  • servis ağı ve memnuniyeti vede daha az sorun cıkartma oranına gore corolla öndedir.
    motor performansi olarak,serii kalkışlarda corolla fırlar.son hızlarda 1.6 motorlarda ciddi farklar gorulmez.ama corolla dediim gibi daha ataktırç
    yakıt olarak corolla yine daha iyidir.daha az yakar.

iç malzemenin kalitesi,kaput sağlamlıgı,yol tutuşu,izolasyonu ve şanzumanı yönlerinde ise atra daha iyidir.
    tercih siizndir tabii.
    sonuc olarak daha oturaklı gibi duran ve daha kalite kokan astradır.ama daha masraflıdır da.
    daha ekonomık olan,daha iyi giden ise corolladir.masrafı astradan azdır.
  • Arkadaşlar bunlarda iç mekan görüntüleri:Corolla sol donanım-Astra classic ikiside 1.6

• toyotanın sorunsuzluğu önceki kasalar için daha doğruydu, şimdikiler biraz daha narin, çünkü rekabet dünyası, ucuz araba üretebilmek için kaliteden azda olsa taviz veriliyor. tabi sonuçta kaliteli arabalar, opellerde en az o kadar kalitelidir. astraların rahatsız edici tarafı sert süspansiyonun konforu biraz düşürmesi (tr yolları malum) ama düzgün yolda yol tutuşu olsun virajda savrulmazlığı olsun güzeldir çünkü araba esnemez.
    opelin bakımları ve parçaları pahalıdır diyebilirim kullandığım için biliyorum, toyotalar biraz daha ucuzdur. yakıt ekonomisi olarak twinport motorlu opellerin yakıtı ekonomiktir, toyotadaki vvt-i motorun çalışma prensibine benzer bir motordur twinport.
    ben iki aracı karşılaştırınca aralarında pek fazla bir fark olmadığını düşünüyorum, sana kalan aklına yatanı seçmek olur.
  • Alacaksanız eğer Classic değilde H kasa diyebilirim.

Ancak 10 yıldır aynı kasayı kullanan Classic'in yeri farklıdır Opel'de. Gerçek bir Classic'tir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Leon & VW Golf kıyaslaması
    10 yıl önce açıldı
    Sportage VS Corolla
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fotolarda Corolla harika...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

servis ağı ve memnuniyeti vede daha az sorun cıkartma oranına gore corolla öndedir.
    motor performansi olarak,serii kalkışlarda corolla fırlar.son hızlarda 1.6 motorlarda ciddi farklar gorulmez.ama corolla dediim gibi daha ataktırç

iç malzemenin kalitesi,kaput sağlamlıgı,yol tutuşu,izolasyonu ve şanzumanı yönlerinde ise atra daha iyidir.
    tercih siizndir tabii.
    sonuc olarak daha oturaklı gibi duran ve daha kalite kokan astradır.ama daha masraflıdır da.

yanlışın var, AStra piyasada çok olduğu için sanayide masrafı inanılmaz ucuzdur.

Bir sorun yaptığı zaman, herhangi bir ustaya götürürsün, şahin parasından biraz fazlasına tamir ettirirsin...

Clio ve Astra nın bakımını yaptırıyorum ben, aşağı yukarı aynı .

Toyota ona kıyasla bayağı pahalı

• senin dediğine bakarsak corolla piyasada astradan daha fazla yanılmıyorsam.o zaman corollanın parçaları daha ucuz astradan.

quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

servis ağı ve memnuniyeti vede daha az sorun cıkartma oranına gore corolla öndedir.

tercih siizndir tabii.

yanlışın var, AStra piyasada çok olduğu için sanayide masrafı inanılmaz ucuzdur.

Bir sorun yaptığı zaman, herhangi bir ustaya götürürsün, şahin parasından biraz fazlasına tamir ettirirsin...

Clio ve Astra nın bakımını yaptırıyorum ben, aşağı yukarı aynı .

Toyota ona kıyasla bayağı pahalı

• bahsettiğiniz kasalarda corolla daha yeni oluşmuş bir otomobil.bahsedilen astra zamanında 3 tane corolla kasası ile karşılaştırılmış bir araç.(efsane kasa,yuvarlak farlı kasa,makyajlı kasa ve şuan karşılaştırılan kasa.) buradan astranın zamanının ötesinde bir araç olduğunu çıkarabiliriz.ama burada karşılaştırdığımız corolla dediğiniz kriterlerde sorunsuzluk ve servis açısından biraz daha iyidir diye düşünüyorum.Ama konfor yol tutuş malzeme kalitesinde Astra çok daha iyi bence.Ama ben olsam Astra alırdım
  • astra eski kasa olmasına ragmen sorunsuzdur ya bi bakınca hanginizin gozune eski geliyor opel hala bu aracı bu kasayla uretiyosa bi bildigi vardır:))ben astrada kullandım corollada corolla birazdaha guzel donanım yonuylede cunku hicbir astra da bu kasalarda otomatik klima yok ama sol versiyonnda corollanın otomatik klima var ben corolla alırdım ama ikisde sorunsuz araclar
  • benim bundan önceki aracım 2005kasa corollaydı.En yakın arkadaşımdada astra classic hb var modelleri aynı.Özellikle şehir içi yakıtı çok yüksek astranın hatta piyasadaki 1,6motorlar içinde üst sıralarda bu konuda(fabrika verileri dahi oldukça yüksek,bakabilirsiniz).Corollanın şehir içi yakıtı ise daha makul düzeyde.Şehir dışı yakıtlarda ise corollayla astra aynı sayılır.Yedek parçada 2aracında parça fiyatları çok pahalı değildir ama ilk yabancı olma avantajıyla toyota servisleride,özel servisleride daha yaygın.Ama sorun konusuna gelirsek yukarıda bir arkadaşta yazmış silecek suyu harici asla kaputunu açmadım aracın,serviste bakım için açıldı oda mecburi olduğu için.Arkadaşımın astrası özellikle elektirik aksamından problem veriyor(çoğu zaman ampüller,kaçaklar,elektronik hatalar).Bu sorunlar arkadaşımamı rasgeldi demiyorum çünkü etrafımdaki astraların genel bir elektronik problemi mevcut sanırım.Yol tutuş konusunda corollanın bir eksisi yok astraya göre,hatta fazlası var(4tekerde disk fren,ebd gibi).Son olarak güzel bir karşılaştırma olmuş her iki araçta zaten sınıfında çok satanlar arasında.Ama corollanın yeri ayrı bence,gerçektende sorun yaşamıyacağın bir araç,daha doğrusu şuana kadar kullandığım araçlar içinde problem çıkarmayan nadir araçlardan.Astranında hb leri çok güzel duruyor,işçiliği çok güzel ama ön konsol görüntüsünü beğenmiyorum ben.Unutmadan astranın izolasyonuda corolladan daha iyidir...tercihiniz sizin için şimdiden hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 6 Nisan 2008; 0:30:14 >

• corolla derim ben hem opelin servisleri cekilir cile degil ugrasılmaz
  • ben bir ara opelin sikayetlerinden bıkanların actıgı bir siteye denk gelmistim:)) bende kullandım 5 sene bu kasa astra ama sikayetim olmadı:)) ama corolla sessiz sorunsuz he bu arada corollanın izalasyonunu daha cok begeniyorum
  • 2002 yılında datçadan korkuteli antalya alanya gazipaşa üzerinden anamura 0 astra G notchback otomatik ile gittim canım çıktı.
    2003 yılında datçadan ayni güzergah ile mersine 0 corolla sol otomatik ile gittim indiğimde herhalde bir 300 km yol daha yapardım.rahat etmek isterseniz corolla derim.

Astra 16 ıncı ayda klimayı bitirdi 1650 liranın 55o sini aldılar.şu an ikinci corollam daha elimi sürmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 7 Nisan 2008; 12:51:32 >
  • corolla ile binler km yol yapmısımdır ama hicbir yorgunluk yoktur direksiyon tekpisi olsun koltuk rahatlıgı olsun superdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.