Şimdi Ara

Corolla 2004 1.6 Terra LPG'de ilk marşta çalışmama sorunu. Acil yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar. Araç şu an 110bin km'de. 2010 yılında 46bindeyken LPG takılmış. Bakım belgeleri var. En son 100binde yapılmış LPG bakımı. Aracın diğer bakımları yeni yapıldı herhangi bir sorun yok. Ancak araçla LPG'de dolaşıp stop ettikten sonra en az 1 saat bekleyince araç ilk marşta çalışmıyor. Özellikle sabaha kadar 8-10 saat bekleyince kesinlikle ilk marşta çalışmıyor. Eski sahibi sorun etmemiş. Bugün götürdüğüm usta da "Önemli bir sorun değil. Bu şekilde 2-3 yıl daha kullanırdın. Ancak marş motorundan yerdi. Başka da bir zararı yok" dedi. Fakat benim canımı sıktığı için sorunu hallettirmek istedim. Aracın soğumasını 1 saat bekledik. Sonra marşa bastığımda araç yine ilk marşta gıvgıvgıv etti durdu. İkinci marşta da zor zahmet çalıştı. Bunun üzerine usta "Senin enjeksiyonlar arızalı. Sızdırıyor ve motor ilk çalışmada benzinle çalışması gerekirken enjeksiyon LPG ile benzini karışık veriyor yani zengin karışım oluşturuyor ve bu da motorda boğulma yaptığı için araç hemen çalışamıyor" dedi.

Aracı benzinde deneme amaçlı LPG'yi iptal ettik tamamen. LPG tankından vanayı kapattı usta. Sonra benzinde 15-20 km yol yaptım. Eve gelip stop ettim. 2 saat bekledim iyice soğusun motor diye. Sonra çalıştırdım ve ilk marşta çok rahat çalıştı araç. Bu durum ustanın dediğini doğruluyor. Enjeksiyon temizliği yapılması gerektiğini söylemişti usta. Yaptırsam bana ne kadara mal olur ve yaptırmama değer mi? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

Merhaba,aynı sorun benim 2013 1.33cc otomatik yarisimde de meydana geldi.Aracıma 12400 kmde brc kit taktırdım.1,5 sene sorun yoktu ama geçen kasım ayından beridir sizdeki sorunun aynısından başıma geldi.Sabahları araç güzel çalışıyordu ama gün içerisinde zor marş alıyordu.Montajı yapan kalfa regülatör lpg sızdırıyordur dedi.Aracı stop ettiğinde Regülatöerdeki emme hortumunu çıkar ve 3-4 saat sonra tekrar tak ,marşa bas dediydi.Böyle yapınca sorun olmuyordu.Regülatör tamire gitti,geldi ama nafile sorun düzelmedi.Dükkan sahibi arkadaş da bir şeyden anlamıyordu.Montajı yapan kalfa da işten ayrılmış.Araya hastalık girdi uğraşamadım.Daha sonra tekrar gittim servise ama nafile.Bu defa kendim BRC ile görüştüm.Aracı 1 gün servise bırakmamı istediler ama akşam aldım fakat ertesi gün yine aynı.Tekrar görüştüm.Bu defa da regülatörün ve enjektör takımının sökülüp gönderilmesi istendi.Söküldü ve gitti 1 ay sonra yenileri geldi.Fakat sorun yine de devam etti.

Anlayacağınız en sonunda aracı sattım.Bir daha lgp mi tövbe.eleman görsün diye 2 video eklemiştim zamanında.Bunun gibi telefonunda bir sürü daha var.:)

https://www.youtube.com/watch?v=566LxDELitg

Kardeşim nasıl aynı sorun oluyor. "Sabahları araç güzel çalışıyordu ama gün içerisinde zor marş alıyordu" demişsin. Benim bu durumla uzaktan yakından alakası yok. LPG'de dolaşıp stop ettikten sonra en az 1 saat bekleyince araç ilk marşta çalışmıyor. Özellikle sabaha kadar 8-10 saat bekleyince kesinlikle ilk marşta çalışmıyor." demiştim çünkü.
    Ayrıca regülatör kontrol edildi hiçbir sorunu yok.
    Sen benim yazdıklarımı okumadın sanırım :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.