Şimdi Ara

Corolla 1.33 tatil verisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
2
Favori
2.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Orijinalden alıntı: cLk

quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

LPG ile ekonominin dibini görürsünüz

Ne gereği satacaksınız borcun yoksa rahatsızlık veriyor olmalı borçsuz yasamak

Lpg yi çok düşündüm ama vazgeçtim. Kredi kart kampanyalarından yararlandığım için %10 daha az yakıt parası ödüyorum. Aslında tatil verisi benim için 30 kuruş. Kampanyalardan gelecek yakıtı düşünce lpg ile benzinli arasında km de 9 kuruş falan oluyor. 9 kuruş için lpg ye değmez bence.

Otomatik i20 aracımla 2850 km lik ege ve akdeniz turu boyunca 560 tl lik gaz aldım.ki benim araç otomatik olduğu için sizin araca göre daha fazla yakar.

Aynı şartlarda lpg ile çok rahar 15 kr yakardı aracınız.

Benzinle 6,3 yaktıysam lpg ile 7,5 lt yaktığını varsaysak. Lpg bu güzergahta 2'95 tl civarı

7,5 x 2,95 den 22 kuruş lpg oluyor hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Faydalı bir inceleme olmuş ellerinize sağlık. Yakıt tüketimi de son derece makul. Arkadaşların LPG yi ısrarla önermesi corollanın LPG ye olan %100 uyumundan sanırım :)

Ama Yılda 12 bin km için LPG taktırmak çok ta mantıklı değil gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Faydalı bir inceleme olmuş ellerinize sağlık. Yakıt tüketimi de son derece makul. Arkadaşların LPG yi ısrarla önermesi corollanın LPG ye olan %100 uyumundan sanırım :)

Ama Yılda 12 bin km için LPG taktırmak çok ta mantıklı değil gibi.

Teşekkürler hocam. Yaklaşık 2 yılda lpg sistemini amorti ettiğim için taktırmak istemedim. Bir de kredi kartı kampanyalarından yakıt aldıkça puan geliyor. Lpg li olsa bu kampanyalara katılamam.

• Yaris 1,0 ve Coralla 1,33 alınmaz diyenler utansın.

Not: Aile aracımız 1,0 Yaris

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harun

quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

quote:

quote:

quote:

quote:

ben de senin gibi bir yolculuk yaptım ki corolla forumunda da yazdım;antalya-konya-adana-iskenderun. ben de senin gibi süratle kullandım. 1650 km yolda 440 tl mazot yaktım. ortalamam. 5.7 lt ye denk geliyor. kusura bakma da eski bir 1.33 sahibi olarak yakıt verilerini hem eski arabama hem yeni arabama dayanarak inandırıcı bulmuyorum. 1.33 motor 160 ile giderken 10 lt den aşağı yakmaz.

corolla ana konusundan herkese inanmamaktan bıkmadın mı kardeş?

Kim ne yazsa inanmıyorum diyorsun. Yalancı sensin

valla yalancının kim olduğu, az yakar diye aldığı zayıf performanslı aracının seçimini haklı gösterecek şekilde yakıt tüketimi bildirimi yapanlarda görüyoruz. benim, esat beyin tüketimine birşey dediğimi duydun mu bugüne kadar? ama eski bir 1.33 sahibi olarak sizin palavralarınızı yemiyorum. sizin gibi mesnetsiz tüketim verileri yazan insanlar yüzünden, otomobilden anlamayan kişiler gidip gönül rızasıyla 1.33 alıyor ondan sonra otomobilinden nefret ediyor. siz corollacılar bu kadar az yakıyorsunuz da niye büyük çoğunluğunuz (belki siz değil) tüple geziyorsunuz?

Senin aldığın araban çok yakıyor diye az yakanlara saldırma eğilimine ne demeli?

Gelmişsin konuma sana inanmıyorum diyorsun. Trollük yapıyorsun. Konuyu baltalıyorsun. Corolla ana konusunun daimi trollüsün. Senin kim olduğun bilinsin diye yazıyorum.

Dont feed troll mantığıyla bu sana son mesajımdır.

bayılıyorum senin gibilere; yalanları yüzlerine vurulunca hemen karşı tarafı trollükle suçla. oh ne rahat. keyif senin, yalanla yaşamak istiyorsan bana ne. ha, senin gibilerin verilerine inanıpda torksuz benzinli atmosferiğin torklu turbodizelden az yakacağına inanacak kadar saflar varsa onlar da saflıklarının cezasını çeksin.

Aranızsa ozel bir sorunmu var bılmıyorum ama. 1.33 corolla yakıtı gercekten cok ıyı gecen sene lpg yokken aynı turden tatıl yolculugumu 5.6 ortalama ıle tamamlamıstım. (klima acık arac dolu, hız sınırlarına yakın seyrederek)

aramızda kesinlikle kişi6sel birşey yok. benim eski aracım 1.33 auris. canım isterse ben de tüketim kasıp düşük rakamlara düşebilirim. ama 6 yıl kullandığım auris sayesinde öğrendiğim birşey var o da 160 la gidip klima açık olup düşük tüketime sahip olamazsın. ben auris ile 100 ü geçmeden klima açık antalya-konya-antalya arasını 6.1 ile tamamladım tek kişi bagaj yok. yani ben de kendi arabamın ne kadar tükettiğini biliyorum. ama corolla başlığına bakarsanız 7 lt üstü fabrika verisi şehiriçi tüketimi varken insanlar nasıl oluyorsa 6.1 şehiriçi yaktırıyorlar. demem o ki 1.33 sahiplerinin ekseriyesinde aldıkları aracı haklı göstermek için bir gayret var. benim gibi başkasının da para yetmeyip ( benim aldığım zamanda 1.2 tsi octavia yı aynı fiyata verseler -ki o zaman tsi octavia yoktu- auris mi alırdım) ekonomik şartlardan 1.33 aldığında ona saygı duyarım. ama opel ve tsi octavia gibi (hatta şimdi megane) rakipleri varken corolla alınca insanlar birşekilde kendilerini çevreye karşı yaptıklarının ne kadar doğru olduğunu ispatla yükümlü hissediyorlar. bu tüketim abartması da ondan.

• Yakıt verilerine inanmayanlar olmuş, ne yani uzun yolda 7-8 lt yakmasını mı bekliyordunuz anlamadım? Arkadaşımız kullanım şartlarından az çok bahsetmiş, gayet normal değerler, kazasız-belasız keyifli sürüşler dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

Yaris 1,0 ve Coralla 1,33 alınmaz diyenler utansın.

Not: Aile aracımız 1,0 Yaris

alınmaz diye birşey yok. ona karşıyım. arabayı yürütmeyecek motoru koyup da kimse satmaz. "bu araba gitmiyor" klişesini yapanların dedeleri daha dün eşeğe biniyorlardı. istersen yaris den de aile arabası olur kimse karışamaz. o olay farklı. ama, tork fakiri atmosferik benzinli motorla, klima açık 160 ile gittim şu kadar az yaktım derlerse (ben de aynı motora sahip araç sürdüğüm için) ben inanmam.

• keşke hep uzun yoldaki gibi yaksalar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Harun

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben de senin gibi bir yolculuk yaptım ki corolla forumunda da yazdım;antalya-konya-adana-iskenderun. ben de senin gibi süratle kullandım. 1650 km yolda 440 tl mazot yaktım. ortalamam. 5.7 lt ye denk geliyor. kusura bakma da eski bir 1.33 sahibi olarak yakıt verilerini hem eski arabama hem yeni arabama dayanarak inandırıcı bulmuyorum. 1.33 motor 160 ile giderken 10 lt den aşağı yakmaz.

corolla ana konusundan herkese inanmamaktan bıkmadın mı kardeş?

Kim ne yazsa inanmıyorum diyorsun. Yalancı sensin

valla yalancının kim olduğu, az yakar diye aldığı zayıf performanslı aracının seçimini haklı gösterecek şekilde yakıt tüketimi bildirimi yapanlarda görüyoruz. benim, esat beyin tüketimine birşey dediğimi duydun mu bugüne kadar? ama eski bir 1.33 sahibi olarak sizin palavralarınızı yemiyorum. sizin gibi mesnetsiz tüketim verileri yazan insanlar yüzünden, otomobilden anlamayan kişiler gidip gönül rızasıyla 1.33 alıyor ondan sonra otomobilinden nefret ediyor. siz corollacılar bu kadar az yakıyorsunuz da niye büyük çoğunluğunuz (belki siz değil) tüple geziyorsunuz?

Senin aldığın araban çok yakıyor diye az yakanlara saldırma eğilimine ne demeli?

Gelmişsin konuma sana inanmıyorum diyorsun. Trollük yapıyorsun. Konuyu baltalıyorsun. Corolla ana konusunun daimi trollüsün. Senin kim olduğun bilinsin diye yazıyorum.

Dont feed troll mantığıyla bu sana son mesajımdır.

bayılıyorum senin gibilere; yalanları yüzlerine vurulunca hemen karşı tarafı trollükle suçla. oh ne rahat. keyif senin, yalanla yaşamak istiyorsan bana ne. ha, senin gibilerin verilerine inanıpda torksuz benzinli atmosferiğin torklu turbodizelden az yakacağına inanacak kadar saflar varsa onlar da saflıklarının cezasını çeksin.

Aranızsa ozel bir sorunmu var bılmıyorum ama. 1.33 corolla yakıtı gercekten cok ıyı gecen sene lpg yokken aynı turden tatıl yolculugumu 5.6 ortalama ıle tamamlamıstım. (klima acık arac dolu, hız sınırlarına yakın seyrederek)

aramızda kesinlikle kişi6sel birşey yok. benim eski aracım 1.33 auris. canım isterse ben de tüketim kasıp düşük rakamlara düşebilirim. ama 6 yıl kullandığım auris sayesinde öğrendiğim birşey var o da 160 la gidip klima açık olup düşük tüketime sahip olamazsın. ben auris ile 100 ü geçmeden klima açık antalya-konya-antalya arasını 6.1 ile tamamladım tek kişi bagaj yok. yani ben de kendi arabamın ne kadar tükettiğini biliyorum. ama corolla başlığına bakarsanız 7 lt üstü fabrika verisi şehiriçi tüketimi varken insanlar nasıl oluyorsa 6.1 şehiriçi yaktırıyorlar. demem o ki 1.33 sahiplerinin ekseriyesinde aldıkları aracı haklı göstermek için bir gayret var. benim gibi başkasının da para yetmeyip ( benim aldığım zamanda 1.2 tsi octavia yı aynı fiyata verseler -ki o zaman tsi octavia yoktu- auris mi alırdım) ekonomik şartlardan 1.33 aldığında ona saygı duyarım. ama opel ve tsi octavia gibi (hatta şimdi megane) rakipleri varken corolla alınca insanlar birşekilde kendilerini çevreye karşı yaptıklarının ne kadar doğru olduğunu ispatla yükümlü hissediyorlar. bu tüketim abartması da ondan.

Hocam corollanın sehırıcı 6.1 yakması ımkansız. Tenha saatlerde sahıl yolunda kullanıp buna sehırıcı dıyorlarsa bilemem tabi :)

• Harun H kullanıcısına yanıt
    bunu sen biliyorsun, ben biliyorum hatta fabrika da biliyor ama arkadaş bilmiyor. corolla forumunda yazan kayserili bir arkadaştı. talas-kayseri arası rampa aşağı ayağını gazdan çekip gidiyor diye düşünüyorum ama esasında corolla 1.33 sahiplerinin birçoğu böyle. ben yakamazsın diyince de trol oluyorum.
  • Aracınız ve yakıt tüketiminiz gayet güzel güle güle kullanın. Yakın gelecekte 1.33 Corolla alacağım.

• 2-3 arkadaşa ikinci el alacakken bu aracı tavsiye ettim aldılar ve sıfır araca biniyor hepsi şimdi benim size de tavsiyem lpg de takın garanti bozulmuyor yüzde 35-40 tasarruf edersiniz bedavaya yakın gezersiniz

• uzun yolda surekli vites değiştirme zorunluluğu sehir icinde 2. vitesin kisaligindan ötürü yine surekli vites degistirme sehir ici bazi yokuslari 2 de dahi çıkamama 1e atma zorunlulugu gosterme harici sıkıntısı yok bence de , ben vitesi degistiririm abi sıkıntı yok diyorsaniz 3bin devir üstünde çekmeme gibi bi durum yok yakıtta arkadasin bahsettigi civarlarda sehir ici 7 7.4 sehir disi 5.5 6

1.33 auris

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

LPG ile ekonominin dibini görürsünüz

Ne gereği satacaksınız borcun yoksa rahatsızlık veriyor olmalı borçsuz yasamak

Lpg yi çok düşündüm ama vazgeçtim. Kredi kart kampanyalarından yararlandığım için %10 daha az yakıt parası ödüyorum. Aslında tatil verisi benim için 30 kuruş. Kampanyalardan gelecek yakıtı düşünce lpg ile benzinli arasında km de 9 kuruş falan oluyor. 9 kuruş için lpg ye değmez bence.

Otomatik i20 aracımla 2850 km lik ege ve akdeniz turu boyunca 560 tl lik gaz aldım.ki benim araç otomatik olduğu için sizin araca göre daha fazla yakar.

Aynı şartlarda lpg ile çok rahar 15 kr yakardı aracınız.

Benzinle 6,3 yaktıysam lpg ile 7,5 lt yaktığını varsaysak. Lpg bu güzergahta 2'95 tl civarı

7,5 x 2,95 den 22 kuruş lpg oluyor hocam.

Hangi ildesiniz?

Ben istanbulda 2.35 e alıyorum.

• biraz konu dışı olacak ama yazasım geldi dün gece 65 70kmh hızla giderken çok sert bir fren yapmam gerekti corollada öyle bir frenleme sistemi var ki daha basarken ibrenin dibe vurduğunu gördüm gerçekten mükemmel araç 2015 model

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

1.33 Corolla 130 km hızla 6 litre (ya da 6.3 her neyse) yakmaz yakamaz. 4 yıl 1.33 Corolla kullanan arkadaşımda 2 yıl boyunca gördüm ben bunu. 110 km hızla 6.4 yakan araç 130 ile 7.2 ortalama yakar .

Benim 1.6 corollamin 8.6 yaktığı ş.icinde 1.33 Corolla ile sifirlayinca(denemek için ben kullandım aynı şekilde aynı yolda ) 9.4 yakan araç , s.disinda benim 1.6 nin 6.4 yaktığı yerde 6.8(çok nadir 110 u geçtiğimiz halde) yakan araç 130 km hızla 6.3 yakmaz.

Performansına hiç deginmiyorum köyün eşeği daha iyi performans sergiliyor. Arkadaş benim 1.6 corollayi kullanınca aracın eşek gibi olduğunu kabul etti, o andan sonra satmaya karar verdi , kararından 2 ay sonra sattı gidip Passat aldı.

Bütçeye göre f/p filan da değil. 62 verilen araba bu, gider aynı fiyata Megane 1.6 ya da elentra alınır. Nasılsa aynı vergi veriliyor hiç bir faydası olmayan araç 1.33 corolla

Asıl 1.6 corollaya 15*bin fazla verileceğine 1.3 corolladan daha ucuza satılan 1.6 astra veya 2-3 bin fazlasına 1.6 megane alınır.

• Harun H kullanıcısına yanıt
    Selamünaleyküm peki üstad lpgli alınacak sıfır araçlardan hangisi corolla astra megane?arka koltuk rahatlığı ve yıllar boyu sağlamlık öncelik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1.33 Corolla 130 km hızla 6 litre (ya da 6.3 her neyse) yakmaz yakamaz. 4 yıl 1.33 Corolla kullanan arkadaşımda 2 yıl boyunca gördüm ben bunu. 110 km hızla 6.4 yakan araç 130 ile 7.2 ortalama yakar .

Benim 1.6 corollamin 8.6 yaktığı ş.icinde 1.33 Corolla ile sifirlayinca(denemek için ben kullandım aynı şekilde aynı yolda ) 9.4 yakan araç , s.disinda benim 1.6 nin 6.4 yaktığı yerde 6.8(çok nadir 110 u geçtiğimiz halde) yakan araç 130 km hızla 6.3 yakmaz.

Performansına hiç deginmiyorum köyün eşeği daha iyi performans sergiliyor. Arkadaş benim 1.6 corollayi kullanınca aracın eşek gibi olduğunu kabul etti, o andan sonra satmaya karar verdi , kararından 2 ay sonra sattı gidip Passat aldı.

niyahet yahu nihayet doğruları söyleyen başkaları da çıkıyor. teşekkürler dostum.

• Tartıştığınız şey günümüzde şirket araçları bile 200nm üstü torkla gezerken, 130-140nm tork kime yetecek mevzusu, aslında herkes bu araba çekiyor, bu çekmiyor diyerek sürüş stilini paylaşıyor o kadar.

Yüksek tork her zaman iyidir, standart sürücünün günlük kullanımda istediği şey yüksek torktur. Fakat hayatında gaza motorum bozulur diye sonuna kadar bile basmaya korkan insanlar var, aracı sadece şehir içinde yavaş yavaş kullanan bayanlar var, çoluğunu çocuğunu okula götüren.

Birde benim gibi alt devirlerde yüksek tork verip, güzel tertemiz çeken ama yüksek devirde bayılan ufak turbo motorlardan nefret edenler var. Ha birde yüksek torklu araçtan düşük torklu ama devir çevirmeyi seven motora sahip araca geçen ama motor sesi duymayı sevmeyen adamlar var. Eski güçlü arabasındaki kullanım stilini ve yol performansını yeni daha güçsüz arabasında görmedikçe gaza daha çok basan ve sızlanan adamlar var vs vs.

Sözün özü başta dediğim şeye geliyor, sürüş tarzı ve beklentiler. Adam vardır 1.0 atmosferik motor bile ona yeter, adam vardır 2.0 turbo yürümüyor der, bu yüzden boşa çok bir halt biliyormuş gibi motor kapıştırmayın. 20 yıl sonra elektrikli motorlar piyasayı ele geçirince bu motor ve sürüş karakteristiği tartışmaları son bulacak, elimizde sadece menzil kıyası, tek oranlı şanzımanlar ve kw miktarını kıyaslamak kalacak. O vakite kadar kimin nasıl araç kullandığını tartışıyorsunuz sadece ötesi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: coco1912

Selamünaleyküm peki üstad lpgli alınacak sıfır araçlardan hangisi corolla astra megane?arka koltuk rahatlığı ve yıllar boyu sağlamlık öncelik

Hocam daha once astra tecrubem oldu sanayiden cıkamadım. O yuzden opel benım ıcım yok hukmunde. Megane gecen sene mayısta ben corollayı alırken daha cıkmamıstı. Cıkmıs olsaydı ıkısı arasında kalırdım. Birinin kasası yeni, diğerı dunyanın en sorunsuz markalarından biri. Eger meganın lpg uyumu corolla gibi iyiyse hangisi hosunıza gidiyorsa onu alın derim ben.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.