Şimdi Ara

Corolla 1.33 tatil verisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
2.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yani ???

1.6 advance , 1.33 life. Az araştır sadece motor farkı yok aralarında. Ayrıca daha sen yazmadan ben demiştim 1.33 Corolla yerine 1.6 Megane ya da elentra diye (astra demedim çünkü eskiyen yüzü ve çok fazla olan yakıt tüketimi ile tavsiye edeceklerime bile girmez)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

Yani ???

1.6 advance , 1.33 life. Az araştır sadece motor farkı yok aralarında. Ayrıca daha sen yazmadan ben demiştim 1.33 Corolla yerine 1.6 Megane ya da elentra diye (astra demedim çünkü eskiyen yüzü ve çok fazla olan yakıt tüketimi ile tavsiye edeceklerime bile girmez)

En ucuz 1.6 corolla touch 79 bin tl.

1.3 life ıle 1.6 corollanın guvenlik donanımları aynı.

1.6 corollanın kayar kolcak gıbı onemsız bırkac fazlası var.

Şimdi tekrar soruyorum. torkunu ve beygirini kullanabilmek için tıpkı 1.3 corolla gibi devir çevirmek zorunda olduğunuz, sırf 1.6 diye aynı araca neden 15 bin fazladan verilir.?

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Orijinalden alıntı: cLk

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

LPG ile ekonominin dibini görürsünüz

Ne gereği satacaksınız borcun yoksa rahatsızlık veriyor olmalı borçsuz yasamak

Lpg yi çok düşündüm ama vazgeçtim. Kredi kart kampanyalarından yararlandığım için %10 daha az yakıt parası ödüyorum. Aslında tatil verisi benim için 30 kuruş. Kampanyalardan gelecek yakıtı düşünce lpg ile benzinli arasında km de 9 kuruş falan oluyor. 9 kuruş için lpg ye değmez bence.

Otomatik i20 aracımla 2850 km lik ege ve akdeniz turu boyunca 560 tl lik gaz aldım.ki benim araç otomatik olduğu için sizin araca göre daha fazla yakar.

Aynı şartlarda lpg ile çok rahar 15 kr yakardı aracınız.

Benzinle 6,3 yaktıysam lpg ile 7,5 lt yaktığını varsaysak. Lpg bu güzergahta 2'95 tl civarı

7,5 x 2,95 den 22 kuruş lpg oluyor hocam.

Hangi ildesiniz?

Ben istanbulda 2.35 e alıyorum.

Gaziantep teyim. Shell in sayfasından baktım

Gaziantep 2,79

Anada 2,96

Konya 3,01

Aygaz da daha pahalı gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harun

quote:

Orijinalden alıntı: coco1912

Selamünaleyküm peki üstad lpgli alınacak sıfır araçlardan hangisi corolla astra megane?arka koltuk rahatlığı ve yıllar boyu sağlamlık öncelik

Hocam daha once astra tecrubem oldu sanayiden cıkamadım. O yuzden opel benım ıcım yok hukmunde. Megane gecen sene mayısta ben corollayı alırken daha cıkmamıstı. Cıkmıs olsaydı ıkısı arasında kalırdım. Birinin kasası yeni, diğerı dunyanın en sorunsuz markalarından biri. Eger meganın lpg uyumu corolla gibi iyiyse hangisi hosunıza gidiyorsa onu alın derim ben.

bence sizin opelde yaşadığınız sorun zaten sanayiye gitmiş olmanız. sanayide çakal dolu olduğunu bilmez misiniz? bilirsiniz ama yine gidersiniz. 2001 yılından beri sıfır araç almak nasip oldu.( laguna-latitude babamın, auris-astra benim) hep servise gittik hiç başımız ağrımadı. şirket araçlarımı (ford, vw) hep servise götürürüm. araçlar 300.000 km de saat gibi çalışıyordu. bence sanayi pişmanlıktır.

şu sorunsuzluk meselesine gelince; çok rica ederim toyota ve sorunsuzluk olayını artık bırakın. 89 dan beri çeşitli serilerde renault kullanıyoruz birgün bizi yolda bırakmadı. 2010 dan beri şirkette ford ve vw kullanıyoruz hakeza aynı. yani bakımını yaptığınız hiçbir araba sorun çıkarmaz, sizi yolda bırakmaz. ben j sedan astra aldım. ki servisinden çok memnun olmama rağmen corollayı aklıma getirmedim eğer verso 1.6 nın otomatiği olsa alacaktım; bence astra ile corolla sürüş zevki, dizayn, motor ve yol tutuş bakımından karşılaştırılamaz bile. otomobilden azıcık anlayan ve sürüş zevki olan insanın zaten corolla ile işi olamaz. ama dediğim gibi maddi yönden alan varsa ona saygı duyarım (1.33 versiyon için)

• quote:

quote:

Yani ???

Şimdi tekrar soruyorum. torkunu ve beygirini kullanabilmek için tıpkı 1.3 corolla gibi devir çevirmek zorunda olduğunuz, sırf 1.6 diye aynı araca neden 15 bin fazladan verilir.?

öncelikle arada 15.000 tl fark yok 13.100 lira fark var. bu fiyatlarda son fiyat değil daha bayi indirimi oluyor. bayide 1.6 lara 1.33 lerden daha fazla indirim yapıyorlar. yani fark 11-12.000 liraya kadar düşüyor.

ikincisi konu 1.6 için aradaki farkı vermeye değer mi konusu değil, 1.33 ün yakıt ve performans konusu. lakin sen konuyu değiştirip olayı "1.6 aradaki farkı vermeye değer mi" ye getirmeye çalışıyorsun. normalde böyle şeylere cevap yazmam ama bilmeyen seni haklı görür diye yazıyorum.

yukarıda bilirmiş gibi ikisinde devir çevirmek zorunda olduğumuz için neden 1.6 alayım demişsin. farkları aşağı yazacağım ama şu var, örneğin sen 1.33 de 3.000 devir çevirirken 75 beygir 100 nm tork alırken, 1.6 motor sahipleri 3.000 devirde 115 beygir 130 nm tork alır. yani senin 3.000 devirde aldığını 1.6 sahipleri 2.000 devirde alıyor.

şimdi gelelim farklara 1.33 ile 1.6 farkını kayar kolçak "gibi önemsiz" olduğunu sanan adama yazmam normalde ama bilmeyenler seni haklı sanacak diye yazıyorum farkları:

-Kül gri çerçeveli ön sis farları
    -Arka farlarda LED ışık çizgisi
    -Krom yan cam çıtaları
    -Otomatik katlanabilir yan aynalar
    -3 kollu deri direksiyon simidi
    -Deri vites topuzu
    -Geri görüş monitöründe statik işaret çizgileri
    -Çift bölgeli otomatik klima
    -Arka kol dayama
    -Sürücü ve yolcu makyaj aynası (ışıklı)
    -4.2" renkli TFT ekranlı gösterge
    -Arka bardaklıklar
    -7" Toyota Touch® 2 Multimedya Sistemi
    -Ön sis farları
    -Geri Görüş Kamerası

örnek vermek gerekirse sadece multimedya ekran ve gerigörüş kamerası şu anki aracım olan i20 için 3.700 lira. bırak motoru değiştirmeyi, sadece bu farkları tek tek yaptırsan iki model arasındaki fark sıfırlanır. ee motorda bedavaya gelmiş olur.

motor olayı zaten bilmediğin için söylüyorum 1.33 ile 1.6 farklı dünyaların motoru gibi. sadece iki motoru kullanan tarafsız biri itiraf eder bunu.

-1.6 nın 0-100 ü 10 saniye iken 1.33 ün ki 12.6 saniye, %26 daha yavaş bir motor.
    -1.6 nın torku 160 nm iken 1.33 ün 138 nm. %14 daha az tork.
    -1.6 132 beygir iken 1.33 99 beygir. yani %33 daha güçsüz bir motor.

şimdi baktım da bırak 11-12.000 lirayı, aradaki fark 17-18.000 bile edermiş

• quote:

ben aurisimi satacakken (daha çok bayilerle takası düşünüyordum ki öyle de yaptım) bana iki soru soruyorlardı:

1- dizel mi benzinli mi?

2- otomatik mi düz mü?

hele bir de 1.33 olduğunu öğrenince hepten yüzleri ekşiyor. evet belki sahibinden de daha rahat satabilirsin ama o da halkımızın otomobil bilgisizliği sayesinde. tekrar ediyorum maddi güçlük yüzünde c sınıfı sedan almak isteyen ama çok parası olmayanlara saygım var ama onun ötesinde, bana yeter, tüketimi düşük, ikinci eli iyi vs ben pek inanmıyorum.
  • cLk kullanıcısına yanıt
    Rampalarda dip gaz gittim. Konya Pozantı arası 140 150 sürat yaptım. Otobanda 130 a sabitledim

bak burada nasıl yol yaptığını açıkça yazmışsın. sonra troll he? şu bazı 1.33 cüler çok yakan arabasını nasıl az yakıyorum diye gösterme gayretine hastayım. çok yakıyor araç, zaten az yakıyorum diye konu açılan araçların nerdeyse alayı beklenilenden çok çok fazla yakan araçlardır. en önde de 1.33 gelir. asıl troll sen ve senin gibiler. 2 yıl nerdeeyse ikinci aracım olan (arkadaşımdan dolayı) bir aracın az yaktığını bana iddia edemezsin. hatta enterasandır çoğu zaman 1.6 dan fazla yakıyor bu araç. ucuz desen değil, güçlü desen değil, az yakıyor desen değil, vergi avantajı var desen değil. eee bu kadar kötü arabaya bu parayı verince "bakın az yakıyorum yokuştada hiç tıkanmıyorum" mesajı vermeden geçemiyorsunuz.

evet seninin bizzat yazdığın cümlede yolu rampalarda dip gaz, yer yer 140-150 ve otobanda da 130 a sabitleyerek gitmişsin. hodri meydan: istediğin yolda rampada dip gaz, yer yer 140-150 yapıp, sonrada 130 a sabitleyeceğin bir yolculuğu baştan sona bu yolda hem yolu hem de göstergeleri gösteren kesintisiz bir video çek, yol sonunda 6.3 yakarsan bir depo benzin benden sana hediye

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

LPG ile ekonominin dibini görürsünüz

Ne gereği satacaksınız borcun yoksa rahatsızlık veriyor olmalı borçsuz yasamak

Lpg yi çok düşündüm ama vazgeçtim. Kredi kart kampanyalarından yararlandığım için %10 daha az yakıt parası ödüyorum. Aslında tatil verisi benim için 30 kuruş. Kampanyalardan gelecek yakıtı düşünce lpg ile benzinli arasında km de 9 kuruş falan oluyor. 9 kuruş için lpg ye değmez bence.

Otomatik i20 aracımla 2850 km lik ege ve akdeniz turu boyunca 560 tl lik gaz aldım.ki benim araç otomatik olduğu için sizin araca göre daha fazla yakar.

Aynı şartlarda lpg ile çok rahar 15 kr yakardı aracınız.

Benzinle 6,3 yaktıysam lpg ile 7,5 lt yaktığını varsaysak. Lpg bu güzergahta 2'95 tl civarı

7,5 x 2,95 den 22 kuruş lpg oluyor hocam.

Hangi ildesiniz?

Ben istanbulda 2.35 e alıyorum.

Gaziantep teyim. Shell in sayfasından baktım

Gaziantep 2,79

Anada 2,96

Konya 3,01

Aygaz da daha pahalı gösteriyor.

Bu durumda lpg taktırmanız mantıksız olur.istanbuldaki gibi 2.50 nin altına alabilseydiniz mantıklı derdim de sizin olay başka.mesela ben lpg yi takalı 9500 km oldu şimdiden ücretini amorti etti.

• quote:

quote:

quote:

Yani ???

öncelikle arada 15.000 tl fark yok 13.100 lira fark var. bu fiyatlarda son fiyat değil daha bayi indirimi oluyor. bayide 1.6 lara 1.33 lerden daha fazla indirim yapıyorlar. yani fark 11-12.000 liraya kadar düşüyor.

ikincisi konu 1.6 için aradaki farkı vermeye değer mi konusu değil, 1.33 ün yakıt ve performans konusu. lakin sen konuyu değiştirip olayı "1.6 aradaki farkı vermeye değer mi" ye getirmeye çalışıyorsun. normalde böyle şeylere cevap yazmam ama bilmeyen seni haklı görür diye yazıyorum.

yukarıda bilirmiş gibi ikisinde devir çevirmek zorunda olduğumuz için neden 1.6 alayım demişsin. farkları aşağı yazacağım ama şu var, örneğin sen 1.33 de 3.000 devir çevirirken 75 beygir 100 nm tork alırken, 1.6 motor sahipleri 3.000 devirde 115 beygir 130 nm tork alır. yani senin 3.000 devirde aldığını 1.6 sahipleri 2.000 devirde alıyor.

şimdi gelelim farklara 1.33 ile 1.6 farkını kayar kolçak "gibi önemsiz" olduğunu sanan adama yazmam normalde ama bilmeyenler seni haklı sanacak diye yazıyorum farkları:

-Kül gri çerçeveli ön sis farları
    -Arka farlarda LED ışık çizgisi
    -Krom yan cam çıtaları
    -Otomatik katlanabilir yan aynalar
    -3 kollu deri direksiyon simidi
    -Deri vites topuzu
    -Geri görüş monitöründe statik işaret çizgileri
    -Çift bölgeli otomatik klima
    -Arka kol dayama
    -Sürücü ve yolcu makyaj aynası (ışıklı)
    -4.2" renkli TFT ekranlı gösterge
    -Arka bardaklıklar
    -7" Toyota Touch® 2 Multimedya Sistemi
    -Ön sis farları
    -Geri Görüş Kamerası

örnek vermek gerekirse sadece multimedya ekran ve gerigörüş kamerası şu anki aracım olan i20 için 3.700 lira. bırak motoru değiştirmeyi, sadece bu farkları tek tek yaptırsan iki model arasındaki fark sıfırlanır. ee motorda bedavaya gelmiş olur.

motor olayı zaten bilmediğin için söylüyorum 1.33 ile 1.6 farklı dünyaların motoru gibi. sadece iki motoru kullanan tarafsız biri itiraf eder bunu.

-1.6 nın 0-100 ü 10 saniye iken 1.33 ün ki 12.6 saniye, %26 daha yavaş bir motor.
    -1.6 nın torku 160 nm iken 1.33 ün 138 nm. %14 daha az tork.
    -1.6 132 beygir iken 1.33 99 beygir. yani %33 daha güçsüz bir motor.

şimdi baktım da bırak 11-12.000 lirayı, aradaki fark 17-18.000 bile edermiş

Sen cok sey bildiğini sanan ama hiçbirşey bileyenlerdensin.

Atmosferik motor doğası gereği torkunı da beygirini de üst devitlerde verir. Misal dilovası rampasını benden %14 fazla torkunla (ne kadar da buyuk fark) 6. Viteste çıkamazsın aynı şekilde ben de çıkamam. Sen gaza asılırsın 132 beygirini kullanarak düşük viteste çıkarsın bende aynı şekilde 99 beygirimi.

Donanım konusında dijital klimayı atlamışım. Diğerleri dediğim hibi çoğu kişi için gereksiz.

Senın gıbılere normalde cevap vermem ama uzun uzun yazmıssın birseu biliyor sanmasınlar seni diye cevap yazdım.

Cahille tartısılmaz ama basladık birkere...

• Araç 1.33 corolla

LPG 2.42

16 kuruş ortalama

Güzergah Şehirler arası dağ bayır Bolu dağı tırmanma dahil.

Yani kasan daha da düşürür.

• Bence fazla abartmamak gerek benim 2000 cc atmosferik benzinli uzun yolda normal kullanimda 0.37 krs /km yakiyor.

• Harun H kullanıcısına yanıt
    oradaki tek hatalı veri corollanın ortalama yakıt tüketim verisi. 6.5 yıl 1.33 auris sürdüm hiç 7 lt altında ortalama tüketimim olmadı. 5.7 lt ortalama tüketim imkansız.
  • Valla 1.33 kullanmadim ama gecen ula dan muglaya gelirken makyajli kasa auris artik motoru ne bilmiyorum sol seritte rampada tikandi kaldi. Eğer bir de dusuk viteste koklemesine ragmen tikandiysa performansi yetersiz anlamima gelir ama aracin motorunu bile bilmiyorum net konusamam.

• 1.33 Corolla ile lpg,konya şehir içi 20 krs. geçmedi hiç, konyada lpg 2.62.

• 1.33 corollayı test etmiştim bana motor gerçekten çok zayıf geldi 98 model 1.6 astra gls den inip testi yaptım tekrar astra ya binince farkı daha çok hissettim daha sonra 1.6 auris aldım bu sefer astranın 1.6 sı ile toyotanın 1.6 sı arasında dağlar fark vardı artık toyotanın 1.33 u ile 1.6 sı arasındaki farkı siz tahmin edin bukceniz el veriyorsa 1.6 alın derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.