Şimdi Ara

Core i7 (Mavi Ekran ve Reset)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bu sistemi kurmaya başladığımdan beri sorunlar bir türlü bitmiyor.

Tam bir hafta oldu bu sistemi kuralı ve iki defa mavi ekran çıkıp reset attı. Yer yer donmalarda çok nadir de olsa donmalarda cabası.

Core i7 920
    Gigabyte ex58-ud3r (+fa bios güncellemesi)
    OCZ 3*2 GB DDR3 1866Mhz CL9 (1066Mhz default)
    Leadtek GTS 250 (256bit) 512 Mb ekran kartı.
    500 GB Samsung HDD
    1500 GB Seagate HDD

(Bir defa Easy tune 6 programı ile 2.80 GHZ yaptım ve onuda hem programla hemde biosta DEFAULT ayara çekerek geri aldım. Ama yine mavi ekran gördüm. ?) Her yede 2.66 olmasına rağmen Everest 2.80 Olarak görüyor işlemci hızını acaba orjinal hıza alamamışmıyım?

Ne olur biri yardımcı olsun kafayı yiyicem. XP 64 bit bile çok geç açılıyor böyle bir sistemde..

• Sorun bence XP 64 bitte. Xp 32 bit, Vista 64 bit yada Windows 7 64 bit kurmanı tavsiye ederim. XP64 bit çoğu donanımla uyumsuz çalışıyor. Tabi hatayı direk windows un üzerine atmayayım sorun ramlerde de olabilir... OCZ DDR3 ramlerin gigabyte anakartlarda sorunlu çalıştığı yazılmıştı forumda. Biraz araştır istersen sorunlarını nasıl çözmüşler bir de onlara danış. İmkanın varsada başka bir marka ddr3 ram tak sistemine ve yine dene. Ben çok rahat hız aşırtma yapabiliyorum bu sıcaklara rağmen sorun kesinlikle işlemcide değil

64bit olarak önereceğim tek işletim sistemi Vista Ultimate olur. Kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım.

Öncelikle biosta tüm ayarları "default yap çık" seçeneğinden tüm ayarları sıfırlayabilirsin.

Programlar net ölçümü yapamaz çok takılmayın buna.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • İlginiz için teşekkürler..

Windows 7 64 bittede sorun yaşamıştım.

Nedendir bilmiyorum ama Vista'yı hiç sevemedim. Acaba Windows xp 32 bit kursam? 64 Bitteki sorunları 32 bitte yaşarmıyım acaba?
  • Dostum Vista Ultimate kur cidden memnun kalacaksın ben ne driver ne de kullandığım bir program ile alakalı sorun yaşamadım, artık eskisi gibi sorunlu değil çok şey değişti 64bit kurmadan o sistemin keyfini süremezsin ve boşa masraf etmiş olursun.

XP 32bit kurabilirsin ama en fazla 2.7gb ram kullanabileceksin verimi düşük olacak sisteminin...

Önerim Vista Ultimate 64bit işletim sistemi olur...
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Vista 64 bit birtakim ufak problemler disinda tamamen kraliyet isletim sistemi. Mukemmel bir sistem ve i7 ile dehset calisiyor. 8800 GT taktim bugun makineye gecici olarak i7 ile bomba performans verdi sanarsin gtx 260 var makinede. cok enteresan:) bu hafta bir de 9800GTX plus ile deniycem bu kartlar i7 de cosuyormus da haberimiz yokmus. Konumuza donecek olursak Vista 64 bit ile ramlerini %100 kullanabilecegin icin ve sistemde problem yuzdesi de XP 32 bit'e gore baya bir dusuk oldugu icin gonul rahatligiyla tercih edebilirsin. Ben de bir abimizin tavsiyesi ile gectim. Acaip memnunum aylardir. Dedigim gibi Win 7 official olarak yayinlanmadan isletim sistemimi degistirmeyi dusunmuyorum.
    Daha Fazla Göster
  • Yarında pazar, ilk iş Vista 64 bite geçiş yapmak. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. İnşallah sorunsuz olur bu sefer.
  • Vista 64 Bit kurduktan sonra su ramleri onerilen degerlere getir ve onerilen voltaji ver, Sorunun ramlerden kaynakli olup olmadigindan da emin olmamiz gerekiyor. Bu OCZ ler enteresan hakikaten. Ben islemciye dokunmadan fabrika cikisi frekansini gosterebilen ram kullanma taraftariyim. OCZ ler ile bu pek mumkun olmuyor galiba.. Adam 1600 luk rami 1400 mhz de kullaniyor anca islemciyi 3.3 ghz e falan cekerse. halbuki ben 2.67 ghz'de 1600mhz cl8 kullaniyorum %100 stabil bicimde. Tri channel gibisi yok ve illa oc yapmaya gerek de yok saglanan bu XMP kolayligi sayesinde.
  • dostum mavi ekran verdiğine hata olarak ne veriyor söylersen belki birazcık daha yardımımız dokunabilir sorun eğer donanımsalsa ramlerdedir diye düşünüyorum artık ocz adını gördün mü temkinli yaklaşıyorum her 5 gigabyte anakarttan neredeyse 2 si bu oc ramler yüzünden stabilite sorunları yaşıyor

Orjinalden alıntı: g.adr

Vista 64 Bit kurduktan sonra su ramleri onerilen degerlere getir ve onerilen voltaji ver, Sorunun ramlerden kaynakli olup olmadigindan da emin olmamiz gerekiyor. Bu OCZ ler enteresan hakikaten. Ben islemciye dokunmadan fabrika cikisi frekansini gosterebilen ram kullanma taraftariyim. OCZ ler ile bu pek mumkun olmuyor galiba.. Adam 1600 luk rami 1400 mhz de kullaniyor anca islemciyi 3.3 ghz e falan cekerse. halbuki ben 2.67 ghz'de 1600mhz cl8 kullaniyorum %100 stabil bicimde. Tri channel gibisi yok ve illa oc yapmaya gerek de yok saglanan bu XMP kolayligi sayesinde.

8-8-8-28 1.65 V

Ramlerin üstünde yazan bu değerler. Önerilen bu oluyor galiba?

Ramlar:http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr3_pc3_15000_platinum_series_low_voltage_triple_channel

Overlock ve bios bilgim pek yok o yüzden yarım yamalak olmazsa iyi.

• quote:

Orjinalden alıntı: dodocan

dostum mavi ekran verdiğine hata olarak ne veriyor söylersen belki birazcık daha yardımımız dokunabilir sorun eğer donanımsalsa ramlerdedir diye düşünüyorum artık ocz adını gördün mü temkinli yaklaşıyorum her 5 gigabyte anakarttan neredeyse 2 si bu oc ramler yüzünden stabilite sorunları yaşıyor

Ne yazdığını görmeden reset attı. İki kez oldu bu bir hafta içinde. Bazende saatlerce birşey yok.
  • 8-8-8-28 cokmus ya 8-8-8-24 calismaz mi ki acaba. Bu arada sen o degerleri giriyorsun eyvallah da Dram Frequency'i de 1866'ya ayarliyorsun degil mi ? Onu sen o timingleri girdiginde otomatikman kendisi cekecek 1866'ya diye dusunuyorsan yaniliyorsun. Dram Frequency'i de 1866 yapman lazim. Anakartinda Dram Frequency ne sekilde yer aliyor BIOS'ta bilmiyorum. Yaptin mi 1866 yoksa hic bir fikrin yok mu ?

8-8-8-28 cokmus ya 8-8-8-24 calismaz mi ki acaba. Bu arada sen o degerleri giriyorsun eyvallah da Dram Frequency'i de 1866'ya ayarliyorsun degil mi ? Onu sen o timingleri girdiginde otomatikman kendisi cekecek 1866'ya diye dusunuyorsan yaniliyorsun. Dram Frequency'i de 1866 yapman lazim. Anakartinda Dram Frequency ne sekilde yer aliyor BIOS'ta bilmiyorum. Yaptin mi 1866 yoksa hic bir fikrin yok mu ?

Bios'ta 1600 yaptım. 1.640 Volt yaptım Dram bölümünü ama 1.65 yazmış ram üzerinde burada çelişkiye düştüm. 1867 yapınca bilgisayar açılmadı ve otomotik bios reset attı kendisi.

Ben islemciye dokunmadan fabrika cikisi frekansini gosterebilen ram kullanma taraftariyim. OCZ ler ile bu pek mumkun olmuyor galiba..

bunu sağlayan ram varmı???marka model verebilirmisin?

Orjinalden alıntı: KiLLeR©

quote:

8-8-8-28 cokmus ya 8-8-8-24 calismaz mi ki acaba. Bu arada sen o degerleri giriyorsun eyvallah da Dram Frequency'i de 1866'ya ayarliyorsun degil mi ? Onu sen o timingleri girdiginde otomatikman kendisi cekecek 1866'ya diye dusunuyorsan yaniliyorsun. Dram Frequency'i de 1866 yapman lazim. Anakartinda Dram Frequency ne sekilde yer aliyor BIOS'ta bilmiyorum. Yaptin mi 1866 yoksa hic bir fikrin yok mu ?

Bios'ta 1600 yaptım. 1.640 Volt yaptım Dram bölümünü ama 1.65 yazmış ram üzerinde burada çelişkiye düştüm. 1867 yapınca bilgisayar açılmadı ve otomotik bios reset attı kendisi.

Anakartin bu kitlerde islemciye dokunmadan max 1600'e destek veriyordur belki. 1600mhz de timingler nasil 7-7-7-24 gibi mi ? CPU-Z'den vermen gereken voltaj ve timing degerleri ile alacagin frequency'i gorebilirsin. orada bak bakalim 1866:2 mhz ye denk gelen bir secenek var mi. XMP lerde tam net frequency'i gosteriyor da, oczler esnek biraz enteresan ramler. cok ugrastiriyorlar vaad ettikleri timinglerde calismak icin bile ayni model anakartta ayni kitlerden bir tanesi uyuyor oburu sorun cikarabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 19 Temmuz 2009; 13:08:45 >

• Hocam bu konularda pek bilgili değilim. O yüzden ss göndereyim sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KiLLeR© -- 19 Temmuz 2009; 14:05:58 >

• Bide ben biostan default yapıp çıktığım halde işlemci hızı hala 2.8 görünüyor. ? 2.66 olması gerekmezmi?
  • 2,67 ghz olmasi lazim. biraz CPU Boost etmissin galiba. Tam tahmin ettigim gibi. 1220 MHZ 1.5v su an. Bu ramleri max kullanabilecegin deger. Normalde Islemcin 2.67 de iken cikabilecegi diger degerleri de belirtmesi lazimdi. UD3R ile ramlerin tam randimanli calismiyor. Su an. Baya baya CPU'ya overclock yapman lazim demek ki 1866 gorebilmen icin. ram degisme sansin yok mu ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.