bu sorun 5000 serisine özel değil tabi onlardaki siyah ekran sorunu bu konuda bahsedeceğim sorun mudur yoksa başka şeyler de var mı kullanan bir arkadaş teyit edebilir ama ben hem amd 7900xtx hem 4060ti kartta bu sorunu gözümle gördüm. nvidia'da bu sorunu ilk 2024 haziran'da 555.99 sürücü konusunda gördüm ama bende o tarihte 4060ti vardı ve öyle bir sorunum yoktu. monitör 27 rog hardware gsync destekli ve şubat'tan bu yana kullanıyordum. aynı kartı eylül'de sistem topladığım kuzene verdim ve 4070s taktım onda da sorun olmadı. sonra 4080s taktım yine sorun yok. kuzende 4060ti ile sorun var. bugün hotfix sürücüyü önerdim kursun bakalım düzelecek mi? After each startup and entering the desktop, the screen will go black for 2 seconds. After disabling NVIDIA display container ls, there will be no problem. After I returned to version 555.85, there were no issues. 555.85'te sorun yok demiş. peki son resmi sürücü ile bitmiş mi sorun? MSI Inspire 5080 - random 2-3s black screens (while gaming, or idle in WIndows) from time to time 572.65 update resolved black screen issue with my Samsung Odyssey G5 (using DP). 4070S user. 572.65 hotfix çözdü demiş 4000 serisinde de var yani bu sorun. amd'de zaten var sürücü konusunda bahsedildi. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160437092 4070s'yi aoc monitörlü sisteme aldım onda da hiç sorun yaşamadım. 7900xtx sistemde hala devam ediyor sorun. bu monitöre iki kez firmware güncellemesi geldi. 2022 aralıkta çıkmış 2 senelik monitör. ilk firmware güncellemesinde diyordu ki 7900xtx kartlarla freesync premium pro sorunu düzeltildi. sonraki çıkanda da şöyle demiş: Yoğun grafik yüklemesi sırasında oluşan aralıklı ekran bozulması ve görüntü bozulması sorunu düzeltildi. yoğun değil boşta ya da film izlerken de oluyor ve bu firmware güncellemesini çıktığı zaman yapmama rağmen sorun devam ediyor ama geçen sene marttan beri yoktu bende de yeni olmaya başladı. https://www.dell.com/support/home/en-us/drivers/driversdetails?driverid=hv5n3 amd'de 25.2.1 optional sürücü işe yaramadı bende ama nvidia hotfix sürücüyü deneyebilirsiniz. https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5631 ben bu sorunun sadece sürücü değil monitör firmware gerektirdiğini düşünüyorum. nasıl ki windows güncellemesi yüzünden her iki marka kullanıcıları chromium tarayıcılarda sorun yaşadı bir ara? yine aynısı oluyor ama bahseden göremiyorum konuyu bu yüzden açtım. bende sorun var şu kart şu monitör şu sürücü ya da tersi bende sorun yok şu kart şu monitör şu sürücü diye yazabilirsiniz hem amd hem nvidia kartlarda. |
Amd ve Nvidia Ekran kartlarındaki Siyah Ekran(2 Saniye) Sorunu Nedir?

-
-
GPU: Powercolor Red Devil 7800 XT
GPU Driver Version: 24.12. 1(WHQL)
Monitor: Acer XV272UV ()
Windows Version: Windows 10 Pro 22H2
Bu versiyon ve marka modellerle hiç yaşamadım. Ama gerek Windows, gerek ekran kartı sürücüsü olarak hiçbir beta veya isteğe bağlı sürücüyü kurmuyorum. Ekran kartı için WHQL, Windows için ise gerekli sürücülerle devam ediyorum hep.
Edit: dpu driver hatalı yazmışım 24.3.1 değil 24.12.1 olacak :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkema61 -- 2 Mart 2025; 22:4:2 >
-
gayet detaylı olmuş ama windows ile alakası yok ben win10'da xtx'te sorun yaşıyorum. win11 24h2 yüzünden çok çekti kullanıcı ama sorun win11 sorunu değil. sürücü desek nvidia'da mayıs sürücüsüne sorun yok denmiş haziran sürücüsünde sorun var denmiş yani baya eski bir sorun ama amd'de ocak'ta bahsi edilmiş hadi 24 ekim olsun kasım olsun daha önce değildir o yüzden 24 mart sürücünde zaten bir sorun beklemem. amd kullanıcıları sorun yaşamıyorsa ve 24.9.1 diyelim öncesi sürücüyse sorun olmaması normal olabilir. 24.9.1 öncesinde 7000 serisinde sorun yaşıyorum diyen çıkarsa o zaman bol detay alalım özellikle monitörle ilgili. hatta şüpheye düştüm firmware'nin v2'sini çıkardılar ben mi yapmadım diye çünkü monitör menüden bakıyorum M3T105 diyor yukarıdaki linkte M3T105, A04-00 demiş? neyse ki silmemişim ve 3 versiyon yapmışım. aynı dosya ama sorun yaşıyorum hangi kart için çözmüşler geçtim amd mi nvidia mı bari yazsalarmış. geçen sefer 7900xtx diye özellikle belirttiklerine göre amd kullanıyorsun var yok ya da nvidia kullanıyorsun var yok değil de demek ki belli bir seri üzeri kartlarda oluşan yazılımsal bir sorun. firmware de olabilir diyorum. karta bios yaptım çözülmedi diyen var çünkü peki sorun monitör firmwaresinde olabilir mi? hani sorun yaşayıp nereye yazacağını bilemeyen çünkü 50 serisi başlığı hariç ben 4000 serisinde bu sorunu yaşıyorum diyen görmedim yazmanız için konu yoksa ben de belirttim 4080s 4070s sistemlerde sorun yaşamıyorum diye. amd'de fspp monitörlerde mi oluyor yoksa nvidia'da hw gsync olmayan monitörlerde mi oluyor bir ortak nokta yakalarız belki?
-
Alıntı
metni:Edit: dpu driver hatalı yazmışım 24.3.1 değil 24.12.1 olacak :) ya diyorum niye ta mart sürücüsüne indi 24.12.1 güzel diyordu? şimdi bu arkadaşımız şapkasız çıkmam abi diyor
WHQL olmazsa kurmam diyor 25.1.1 25.2.1 ikisini de kurmadı optional bilmem diye. ben kurdum ve 10 ocak'ta fark edildiyse amd'de demek ki bu iki sürücü yüzünden oluyor zaten amd'de başınıza ne gelirse beta sürücü yüzünden geliyor. bugün 17'de 9070 serisi çıktığında 25.3.1'i de WHQL olarak çıkarırlar umarım?
dün nvidia için 572.70 sürücüsü çıktı sorunum çözüldü diyen arkadaşlar var. bir kaç gün bekleyelim hem amd hem nvidia için. amd'de WHQL ile biterse zaten ben söyleyeceğim ben yaşıyorum bu sorunu ama nvidia'da zaten hiç yaşamadım onu bakacam başka yerlerden.
-
6700xt kullanıyorum hiç yaşamadım, undervolt sonucu iki kez siyah ekrana düştü. Biraz daha voltaj verince yapmadı bir daha.
-
Mesela 25.3.1 geldiği gibi kurdum
Ama kurarken şu ameleliği yapıyorum (Sadece WHQL sürücü kuruyorum).
- Önce AMD sitesinden sürücüyü exe olarak indiriyorum.
- AMD Cleanup Utility programını çalıştırıyorum ve sistem yeniden başlarken internet kablosunu çıkarıyorum.
- Driver kaldırıldıktan sonra sistem yeniden başlıyor ve indirdiğim yeni sürücüyü kuruyorum.
- Ardından yeniden başlatma esnasında internet kablosunu tekrar takıyorum.
- Sistem yeniden başladıktan sonra "Donanım ayarlarınız yüklendi, sistemi yeniden başlatın" uyarını görünce tekrar yeniden başlatıyorum.
Evet, amele işi ama 3 senelik AMD serüvenimde çok şükür 1 kez olsun sorunla karşılaşmadım.
-
normalde üzerine kurup geçerdim ama bu sefer beta sürücüden kurtulayım diye ben de tam anlattığın gibi yaptım. bakalım kurduğumdan beri siyah ekran olmadı bu hafta sonu anlarız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X