Şimdi Ara

MSI Notebook oyunda donuyor ve kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba MSI GL75 10750H işlemcili notebookum var 3 gün öncesine kadar bir sorun yoktu. Bios ayarlarından turbo modu kapatmıştım yeniden açmak istediğimde bilgisayar açılmadı windows başlangıç ekranında donuyordu. güvenli modda başlatıp ıntel ekran kartını devre dışı bırakarak açtım fakat bu sefer de oyundayken birden donup yeniden başlatıyor kendini. Başladığında ise ilk seferde açılmıyor bazen windows hata veriyor. Bunu extreme performance modu açıkken yaptığını farkettim. Isınma kaynaklı olabileceğini düşündüm fakat önceden de bu sıcaklıklara çıkıyordu. Sizce neden olabilir ve ne yapabilirim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaxhiaN -- 5 Mayıs 2021; 23:50:9 >

• bılgısayar kapandıgında wındows olay gunluklerıne bakınız ordakı hata kodlarından ılerleyın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

bılgısayar kapandıgında wındows olay gunluklerıne bakınız ordakı hata kodlarından ılerleyın.

hocam öncelikle teşekkürler sslerini aldım bir bakma imkanınız var mı

• sistem bolumundeki hatalara bakın olay kımlıgını google da arayarak nasıl cozecegınızı bulabılırsiniz.

• vermıs olduklarınız ıse uygulamalar dosya bulamıyor ve calısmayı durduruyor. windows onarması yapın duzelmez ise format gerekli yada yedek aldıysanız sorunsuz calısan o zamana dönün.

• cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Deneyeceğim hocam teşekkür ederim
  • Başka bir önerisi olan var mı? Şu an açılırken bile donuyor ve ekran bozuluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adaptörsüz çalıştığında problem yaşamıyorum
    Hocam 2 hafta önce bir flash bellek takmıştım virüs bulup karantinaya alındı demişti fakat bugün baktığımda düzeltme tamamlanamadı diyor sebebi bu olabilir mi

• HaxhiaN kullanıcısına yanıt

virus yemissin silemiyor virusu ...guvenli kipte bılgısayarı ac https://www.malwarebytes.com/ burdan indirecegin virus programı ile silmeye calıs.

• Temizinden bir format atın bence basarılı olamazsanız...yedeklerınızı harıcıye almayı unutmayınız

• Öncelikle temiz bir Windows kurup ardından güncel BIOS + driver + firmware yüklemesi yaparsın hocam. Sorun büyük ihitmal çözülmüş olur. Devam edersen alternatif çözümlere yine buradan bakarız.

• quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

Temizinden bir format atın bence basarılı olamazsanız...yedeklerınızı harıcıye almayı unutmayınız

teşekkürler hocam malwarebbytes ile tam virüs taraması gerçekleştirdim fakat bir şey bulamadı. dediğim gibi sorunum bios ayarlarından turbo modu açınca gerçekleşti donanımsal bir sorun olabilir mi servise göndermeyi gerektirebilecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaxhiaN -- 10 Mayıs 2021; 0:3:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinkoenk

Öncelikle temiz bir Windows kurup ardından güncel BIOS + driver + firmware yüklemesi yaparsın hocam. Sorun büyük ihitmal çözülmüş olur. Devam edersen alternatif çözümlere yine buradan bakarız.

teşekkürler hocam windows yükleme aracını indirip oradan diski temizle diyip kurmak yeterli midir? bir de donanımsal olarak bir arıza olabilir mi oyuna girmeyince normal bir şekilde kullanabiliyorum bilgisayarımı. dediğim gibi biosdan turbo modu açınca bu sorun gerçekleşti fakat öncesinde de açıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaxhiaN -- 10 Mayıs 2021; 0:4:13 >
  • Format attım fakat güncellemeleri yaparken aynı hatayı verdi ve kapandı. Yine devam ediyor
  • HaxhiaN kullanıcısına yanıt

daha once yazdıgım gıbı olay gunluklerıne bakın orda hatalar yazar sız daha once gonderdıgınız uygulama bolumundendi..

Sistem bölümüne bakacaksınız.ordakı hata kodlarınden ne oldugunu anlarsınız

Bilgisayarınızı uzerınden wındows ıle aldıysanız recovery bolumu ıle bırlıkte gelmıstır . recovery yaparak sıstemını ılk aldıgın gunku yapar. Format atmadan once dosyalarınızı ozel seylerınızı harıcı bır hdd alınız.

Sorununuza gelırsek donanımsal oldugunu dusunmuyorum formattan sonra sorun devam ederse servıse gonderırsınız.

yedek işlemlerınızı yaptıktan sonra biostan ayarları default yapın ve kaydettıkten sonra recovery islemıne gecın

İlginize teşekkür ederim. Windowsu yeniden kurdum bios güncelleştirmesi yaptım fakat sorun devam ediyor hocam. Turbo mod açıkken hiç açılmıyor donuyor bilgisayar. Kapattığımda ise açılıyor fakat bir süre sonra hata verip yeniden başlıyor ya da ekran bozuluyor kayıyor. Servise göndereceğim sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaxhiaN

İlginize teşekkür ederim. Windowsu yeniden kurdum bios güncelleştirmesi yaptım fakat sorun devam ediyor hocam. Turbo mod açıkken hiç açılmıyor donuyor bilgisayar. Kapattığımda ise açılıyor fakat bir süre sonra hata verip yeniden başlıyor ya da ekran bozuluyor kayıyor. Servise göndereceğim sanırım
    Turbo mod açık tekrar deneyin veya bios 0 layın hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ucuzcufiko U kullanıcısına yanıt
    Hocam bios ayarlarını sıfırlamayı denedim o zaman turbo modu açmış oluyor. Neyi deniyeceğimi anlamadım söyler misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaxhiaN

Hocam bios ayarlarını sıfırlamayı denedim o zaman turbo modu açmış oluyor. Neyi deniyeceğimi anlamadım söyler misiniz
    Eski ayarlara döndürmeniz için dedim performans moduna alinca sıkınti olduysa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.