Şimdi Ara

## Core i7 920, Core 2 Q9550 ve Phenom II X4 940 - Oyun Testleri (Anandtech) ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anandtech sitesi Performans sınıfındaki Intel ve AMD İşlemcileri popüler Oyunlarla 2 Şubat'ta test etmiş.

Test Linki:
    http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3506

Test Bileşenleri:
    http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3506&p=2

Call of Duty: World at War

Crysis Warhead

Fallout 3

Far Cry 2

Left 4 Dead

Race Driver: GRID

Company of Heroes: Opposing Fronts

• Default ayarlarda ve CF'siz kurulumda oyunlara olan etkilerinin birbirlerine çok yakın olduğu görülüyorki; bence bilgisayarını oyun amaçlı kullanan biri için Phenom II 940 rahatlıkla alınabilir.

"ekran kartı işlemcilere darboğaz yaratmış ondan amd bu kadar iyi duruyor testlerde"

hey allahım ya

f/p olarak intele göre çok önde.. anakart maliyetini de eklediğinizde fark daha da açılıyo.. hele ki nehalem f/p olarak yaklaşamaz..
  • bence çok başarılı phenom 2 ler

phenom 940 intelin quad 9550 sinden ucuz ve 100 dolarlık bir anakartla çok iyi bir performans yakalanır

(Bios 1.8 kullanıyorum)

790FX DFI anakart ve DR1066 MHz ramler ile cok basarili ve de f/p olarak her kesime hitap ediyor.

İntel E8400 islemci ve Gigabyte P35-DS3P anakart'dan olusan sistemi satip amd Phenom II e gecmem an meselesi DDR3 bellek destekli islemcileri beklerim onlari gorup ole karar vercem :)

"When it came to actual game play experiences, we thought the Phenom II 940 was clearly the better choice in Company of Heroes: Opposing Fronts and Crysis Warhead due to minimum frame rate advantages and fluidity of game play. In the five other titles, we could not tell any real differences in the quality of game play between the Phenom II 940 and Core 2 Quad Q9550. Except for Far Cry 2 where we could raise the graphic quality settings without affecting game play, the i7 platform was no different than our two other solutions."

7 oyun testinden ikisinde akıcılık ve minimum fps açısından en iyi seçim Phenom II 940, diğer 5 testte Phenom II 940 ve Core 2 Quad Q9550 arasında belirgin bir fark yok. Far Cry 2 hariç i7 920'nin diğer iki işlemciden bir farkı yok.

Son söz: Oyuncular için Phenom II 940 en iyi seçim. Aşağı yukarı Phenom II 940 ile aynı performansı sunan ancak 45 Dolar pahalı olan Q9550'nin fiyatında çok indirim yapılması lazım.

• phenom 2 gercekten mukemmel ya.

alıcam e8600 umu satıp karar verdim su an.
  • çokta önemli bir test değil zaten işlemcilerin hiç biri kendi hallerinde bile 30 un altına inmemiş intel anakartı olan Q9550,benim gibi amdsi olan Phenom II alır kullanır tablo bu,hemen hemen aynı f/p Q9550 = Phenom II 940 diyebilirz...Bir şey daha var sanki her Q9550 4,25 her phenom II 3,95 yapabiliyor şunları 3.65 ve 3,8 olarak deneseler daha iyi bir sonuç çıkardı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cose Turche -- 5 Şubat 2009; 0:42:58 >
    Cooler Master Rc 690 II || Gx 650 Watt || Asus ROG Strix B550-F Gaming || Ryzen 5 1600 AF || Noctua NH-U14S || Crucial Ballistix BL2K8G30C15U4B || Sapphire RX 5500 XT 4 GB || Razer Black Widow || Microsoft Comfort 6000 || BENQ RL 2455 HM
    Steam : coseturche
    PSN : Cose Turche
    Origin ID : CoseTurche
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cose Turche

çokta önemli bir test değil zaten işlemcilerin hiç biri kendi hallerinde bile 30 un altına inmemiş intel anakartı olan Q9550,benim gibi amdsi olan Phenom II alır kullanır tablo bu,hemen hemen aynı f/p Q9550 = Phenom II 940 diyebilirz...Bir şey daha var sanki her Q9550 4,25 her phenom II 3,95 yapabiliyor şunları 3.65 ve 3,8 olarak deneseler daha iyi bir sonuç çıkardı..

++ yani o iyi bu iyi demenin alemi yok :D i920 alırım param olsa ama işte anakart 775 olunca alıcak olsam q9550 en mantıklısı dediğiniz gibi

• Evet testlerde Q9550'nin AMD Phenom II 940 BE'den aman aman bir farkı olmamış. Genel uygulama başarısı olarak(Oyunlar dışında) Q9550 bir adım önde. Fakat iş oyunlara gelince Q9550 aradaki az farkı Oyunlarda koruyamamış. Yeni bir sistem toplayan arkadaşlar için Q9550 yada AMD Phenom II 940 BE içinde tavsiye edebileceğim tek şey, bütçelerine hangi platform uyuyorsa onu seçsinler. Aradaki fark minimum zaten. Intel platformunu kullananlar Q9550'yi, AMD platformunu kullananlar ise Phenom II 940 BE'yi seçmeliler

Fakat mevcut dört çekirdeklilerden geçmeye de gerek olmadığını düşünüyorum. i7 platformuna geçmedikten sonra, biraz daha bekleyip AMD'nin yeni Phenom II 990'ınını görmek daha mantıklı geliyor. O zamandan sonra fiyatı çok da yüksek olmazsa Intel platformumu bozup AMD'ye geçebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 5 Şubat 2009; 14:43:23 >

• benim işlemci ipi 1. göğüslemiş..O.c yapmayı dusunmuyordum ama yapmalıyım galiba işlemcime..

En yakın zamanda ekran kartım gelsin iyi bir sogutucu alıp çekcem o.cyi 3ghz ustune

cpu limiti testi değil bunlar.

yani aynı fps'lerin alınması, işlemcilerin aynı sonucu verdiği anlamına gelmiyor. ekran kartı ağırlığı var çünkü.

ekran kartı ağırlığının kaybolması için gerekiyorsa ayarlar düşürülmeli ve daha kapsamlı kullanım olabileceği için botmatch türü testler yapılmalı.
    cpu limiti testi olmadan gerçek bir oyun testi olmaz bu. eksik kalır. üstteki oyunlarda da ayar düşürerek cpu limiti testi yapabilirlerdi.

ki pek çok şey belli değil. cf yapınca farcry2'de i7 920'li sistemin fark koyması örneğin. bunun sebebi 4870 cf düzeneğini diğerlerinin yeterince besleyememesi gibi bir şey mi?(ki 2.66 920 de yetmemiş öyleyse) yoksa cf yapınca gpu kısmının verebileceği fps'nin çok artması sonucu cpu limitinin öne çıkması ve bu limit konusunda 920'nin çok daha başarılı olması mı?
    ikisi aynı şey değil.
    1680x1050 16:9'dan 1920x1200 16:9'a geçince far cry'deki cf sonuçları(4.0 920 dahil) artmış örneğin. cf değilken düşmüş ama. bunların açılması lazım. umarım açıklamalarda bir şey yazmışlardır.

böyle testlere bakıp da karar verecek varsa geçmiş olsun ki bu konuda da onlardan var gibi. yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth tyranus -- 27 Şubat 2009; 8:43:22 >
    gigabyte ma790xt-ud4p amd 790x , amd phenom II x4 945 am3 3.0 ghz , ocz reaper hpc 4 gb /2x2gb) ddr3 1600mhz, tul vtx 3d hd 4870 1gb, western digital 1tb caviar green, coolermaster cosmos s , gigabyte odin gt 800w, samsung 2233bw

• sn. üyeler,

birbirinize ve genele hitaplarınızda lütfen saygılı olun!!!!! aksi tutumların devam etmesi halinde ceza puanları verilecektir

iyi forumlar
    -
  • Core i7 serisinde intel uçtu gitti çok saçmaladı şahsen intel kullanıcısı olarak diyorum !!!!

Ama istediği zaman f/p de gayet kral olmayı biliyor intel neden böyle yapıp müşterisini kaybediyor anlamadım
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.