Şimdi Ara

Core i7 860 Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistem seçimim şimdilik şu yönde

INTEL Core i7 860 2.80GHz 8MB 2.5 GT/s LGA1156 İşlemci
    GIGABYTE GA-P55A-UD3R P55 DDR3 2200MHz Sata3 Usb3.0 Lga1156
    TEAM Xtreem Low Voltage DDR3 1600MHz CL7 4GB Dual Kit

Bu sistemin diğer bileşenleri GTX 275 ve CoolerMaster HAF Kasa olucak.

Önerileriniz nelerdir ?

1-Bir de 860 ı günlük kullanım için ne kadar overclocklayabilirim?

2-Ramleri de overclocklamam gerekir mi (1600 üzerinde bir değere)

3- Bunun için stock fan haricinde bir fan almalımıyım? Öyle ise öneriniz ne olur ?

ESKİ POST:

AMD Phenom IIx4 965

veya

Intel Core i7 920

Arkadaşlar yakında sistem kuracağım yeni. Bunun için işlemci ve anakart seçmek istiyorum. ARaştırdığıma göre AMD ve intel oyun bakımından pek fark etmiyor deniyor.Testlere baktım ve gerçekten pek bir farkı yok gibi. Sistemi yüksek oranda oyun ve geri kalanda masaüstü uygulamalar için kullanmak istiyorum.Mesela winrar açarken makine kasmasın.Multitask işlerini daha iyi yapabilsin. Ben bu iki işlemci arasında kaldım. Sizin önerileriniz nelerdir? Bunlarda başka önerileriniz varmı? (İşlemciyle beraber overclock yapılabilecek güsel bir de anakart önerebilirsiniz.). Bir de çok uçuk olmamak kaydıyla (200 lira fln oynayabilir totalde anakart + işlemci) fiyat sınırlaması fazla koymuyorum.

Ya da yeni gelecek ilemcileri beklersem daha performanslı bir bileşim elde edermiyim ?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 7 Ocak 2010; 13:27:25 >

• Hocam burayı bir inceleyin isterseniz http://forum.donanimhaber.com/m_36644745/tm.htm
  • teşekkürler bakıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: micarus

teşekkürler bakıyorum

Rica ederim.Konuda sorunuza cevap bulabileceğinize eminim.Saygılar.
  • Masaüstü uygulamalarda nasıl peki aralarındaki fark ? i7 çok fazla fark ediyormu. Multitasking işleri yapıldıgında , birden fazla program açıldıgında nasıl aralarındaki fark? Kullanıcılar yorumlarını yazabilirlermi acaba
  • i7 masaüstünde farkettirir sadece oyunlarda 3-4 fps farkı anlamazsın zaten..
  • Bütçenizi sarsmayacaksa I7 920'yi tercih edin.
    I7 920 için anakart önerim Gigabyte X58 Ud3r.
    X4 965 için önerim Gigabyte 785Gt Ud3h ve Asus M4a785Td-v Evo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ben olayı anlayamadım herkez intel diyor ama AMD nin İşlemci Hızı: 3.4 Ghz İntelin İşlemci Hızı: 2.66 GHz Neden illan intel kaçırdığım bir nokta mı var anlamış değilim. Bu konuda beni iblgilendirimisiniz.

Birde İşlemciler konusunda Grafik tasarım ve 3D Çizim konusunda hangi işlemciyi öneririsiniz. 4-5 Program açık olacak masa üstü işlemlerinde. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Arkadaşın konusuda baltalanmasın ama birdaha konu açmayayım dedim.
  • herşey hızda bitmez p4 işlemciyi 4 ghz hızına çıkarırsak i7 lerden dahamı iyi olacak? :) grafik tasarım içinse i7 920 almalısınız amd x4 965'in rakibi intel i5'dir
  • sanırım i7 li sistem kuracagım. MSI x58 ile. Yanlız belleklerin hızları kç olmalı bu işlemciyle. Mimari değişti ve bellek kontrolcüsü işlemci içine alındı. Şimdi bu lcağım 2gbx3 belleklerin hızı ne olmalı acaba ?
  • quote:

Sistemi yüksek oranda oyun ve geri kalanda masaüstü uygulamalar için kullanmak istiyorum.

x4 965 ile i7 920 arasında yaklaşık 160 lira fark var (bu sadece işlemci farkı). Phenom alıp bu farkı ekran kartına aktarırsanız, belirttiğiniz amaç doğrultusunda daha yüksek performans alırsınız.
  • i7920 deilde i7860 alırsanız anakartı da biraz ucuza getirebilirsiniz ayrıca 920den daha iyi bir işlemciye sahip olmuş olusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hooper

i7920 deilde i7860 alırsanız anakartı da biraz ucuza getirebilirsiniz ayrıca 920den daha iyi bir işlemciye sahip olmuş olusunuz

Evet ancak 860 dual channel 920 ise tripple kullanıyor. Aynı parayı verip daha eski teknolojiye yatırım yapmak biras tuhaf kaçıyor.Peki bu iki işlemcinin karsılastırıldıgı testler varmı acaba?
  • Klavyende "z" harfi bozuk mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneker

Klavyende "z" harfi bozuk mu acaba?

Yok ben kullanmıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: caneker

aslında 1600MHz bellek yeter ama en iyisi olsun diyorsan 1800MHz ve ya 2000MHz tercih edebilirsin.

Peki bunların performans açısından çok bir farkı olurmu ki? Test edildiği siteler warmı diye araştırdım ama bulamadım.
  • i7 920 alsanız muhtemelen ramler 1066mhz kullanılacak oc yapılmadıkca. Ramlerin frekansı genel olarak performansa cok az etki eder.

* 3DMark Vantage
    * CPU benchmarks, such as Sandra 2008 MFLOPS
    * Adobe Photoshop CS4 (application of image filters)
    * Apple iTunes (WAV audio to AAC conversion)
    * AVG Anti-Virus
    * 3ds Max
    * Fritz Chess

DDR3 1066mhz ile 1600mhz arasında bunlarda pek bir performans farkı olmaz.(burada CL de önemli tabi )
    Oyunlardaki farklar :
    http://www.tomshardware.com/reviews/core-memory-scaling,2342-7.html

i7 920 ile x4 965 in arasında performans farkı yok denecek kadar az genel olarak ancak,anakart + işlemci olarak ciddi bir fiyat farkı var.
    i7 860+ p55 ud3r gibi bir anakart alınırsa daha iyi performans alınır bu iki işlemciden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 6 Ocak 2010; 16:09:17 >

• Hmm anladım. O zaman i7 860 + 1600Mhz DDR3 ram , i7 920 den ve Phenom II x4 965 ten daha performanslı mı demek istiyorsunuz yani ?
  • quote:

Yok ben kullanmıyorum.

Neden?, alfabede yokmu o harf? kullanmaya baslasan iyi edersin...Hatta sen onceki haline don, eskiden kullaniyomussundur buyuk ihtimal.
    Konu icine girmis nelerden bahsediyo diyebilirsiniz ama, bence onemli bi ayinti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneker -- 6 Ocak 2010; 16:24:11 >
  • i7 860 genel olarak zaten daha performanslı bu iki işlemciden ram'in fazla etkisi yok diyorum sadece.Testlere de bakarsanız.
    X58'in şöyle bir avantajı var yeni cıkacak olan 6 cekirdekli işlemcileri destekler.Tabi bu sistemi aldıktan kac sene sonra işlemci değişirsiniz, ve o senelrde kac nm işlemciler olr belli olmaz.
    i7 920'den daha performanslı bu i7 860. Turbo boost falanda var. x4 965 alınmazsa i7 860 alınsın bana göre.
  • Amacın masaüstü uygulamaları ve oyunsa AMD tercih etmeni öneririm. i7 den daha ucuza geleceği için ekran kartını daha iyi alabilirsin. Zaten oyunlarda 3-4 fps nin farkını çok hissetmezsin. Grafik tasarım da i7 daha performanslı olacaktır. Ancak Phenom II x4 965 de isteklerini karşılar.

Ramlere gelince her ikisi için de 1600 MHz ram yeterli olur. Overclock için 1800 ve üzeri alabilirsin. Belleklerin zamanlamalarına dikkat edersen daha iyi olur.

Anakartını kullanacağın özelliklere göre almalısın. Ben i7 920 için Gigabyte GA-EX58-UD3R, P2 965 için Asus M4A785TD-V EVO öneririm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.