Şimdi Ara

AMD Phenom 2 X4 965 BE & HD5870 Oyun Sistemi (Crysis performansı eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
1
Favori
11.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Topicin konusu değişti. İşlemciye karar verdim. Sadece anakart konusunda kararsızım.

Sistem sadece oyun için toplanıyor. OC ile çok bir ilgim yok o yüzden ekstrem anakartlar işime yaramayacak ama almışken kötü bir şey almak istemiyorum. Ortalama (gigabyte 790x ud4p ayarında mesela), ve işlemciyi 4 ghz e, ramleri de 1600 mhz cl6 ya kendi çapımda düşürebieceğim potansiyelde bir anakart tavsiye ederseniz sevinirim.

Ekleme: Sistem toplandı:

İşlemci : AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz
    Anakart : Gigabyte MA790FXT-UD5P
    Ram : TEAM Xtreem Low Voltage 2*2 GB DDR3 1600 MHZ CL7
    Ekran Kartı : HIS ATI Radeon HD5870 1 GB
    HDD : Samsung Spinpoint F3 500GB
    Ses Kartı : Creative Audigy 7.1
    PSU : OCZ StealthXStream 600W
    Kasa : Dark Racer Acrylic

Ekleme: Crysis'ten SS'ler:

1440*900 4x AA herşey son detay + Real Lifesis grafik modu:

[simagehttp://i50.tinypic.com/1inyol.jpg][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 6 Ocak 2010; 2:28:47 >

• 3D animasyon, cizim ve render tarzi islerle ugrasmiyorsaniz i7 920 oyun icin cok luks olucaktir. i7 920'ye vericeginiz parayla 2. bir ekran karti alinip CF dahi yapilabilir.

1. ve 2. secenek arasindan ben AMD'li sistemi onerirdim nitekim kendimde Q9450 sistemimi satip AMD'li bir sistem topluyorum. Islemcim sizinkiyle ayni ama anakart olarak ben Asus Crosshair Formula III aldim. Forumlardan okudugum kadariyla secmis oldugunuz anakart oldukca iyi, herhangi bir sorun olusturacagini dusunmuyorum.

965 ve i5 arasinda oyun yonunden bir performans farki yoktur kaldi ki i5 olu dogmus platformdur. Yeni cikacak intel islemciler bile 1366 soket yapisini destekliyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 25 Aralık 2009; 23:46:59 >
  • P55 + i7 860 düşünebilirsen güzel olur.

Bunlara göre de X4 965 işini fazlasıyla görür. 4GHZ civarı rahat kullanırsın.
  • Anladım. Phenom sistem olacak o zaman. Peki anakart olarak ne önerirsiniz? AMD için seçtiğim anakart biraz pahalı ve gereksiz benim için değil mi?
  • O anakartın en büyük artısı CrossFire yapılırsa ekran kartlarını 16x-16x hızında çalıştırıyor...

Yeni gelen ASUS M4A79XTD EVO 790X & SB750 DDR3 model anakart var buna bakabilirsin 235 lira civarında Vatan'da görmüştüm.

785G çipsette işini görür aslında 180-200 lira arasında Asus V EVO ve Gigabyte UD3H var.

Ama yazdığım M4A modeli bu çipsetlere göre daha ucuz ve performanslı kalıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Anladım. Phenom sistem olacak o zaman. Peki anakart olarak ne önerirsiniz? AMD için seçtiğim anakart biraz pahalı ve gereksiz benim için değil mi?

Sectiginiz anakart guzel bir anakart. Ileride 16x-16x oalrak cf sistem kurabilrisiniz 2. bir ekran karti alarak DDR3 1866mhz desteklemesi de cabasi.

965 BE default olarak 3.4GHz de calisiyor ve eminim ki bu islemciye oc yapmayi dusunuyorsunuzdur cunku 4GHz ve uzerine hizlara cikmaniz mumkun bu islemciyle. Isin icinde oc oldugu zaman sectiginiz anakart gayet yeterli. Daha dusuk seviyeli bir anakart size daha dusuk oc basarimi sunabilir, bunu da goz ardi etmeyin.

Ilerde cf yada fazla oc yapmayi dusunmuyorsaniz 790GX cipsetli bir anakart isinizi gorecektir. Bu turden bir anakart olarak Asus EVO serisini onerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 26 Aralık 2009; 0:32:14 >

• O zaman bu anakartı alayım ben. OC konusunda çok fazla bilgim yok sistemi aldığımda yine buraya danışıp OC yapacağım. Belki ileride bir tane daha 5870 alarak CF yapabilirim. Bir de 1600 mhz ram alacağım için bunu destekleyen bir anakart önemli benim için. Siz de önerdiğinize göre bu model anakart ve Phenom işlemcili bir sistem kuracağım.

Peki önerebileceğiniz ram markası var mı? 1600 mhz ve cl7 olmasını istiyorum. Kingston'lara pek sıcak bakmıyorum, onun yerine OCZ veya Team Xtreem daha fazla övülüyor anladığım kadarıyla. Bunlardan hangisi iyidir veya başka bir marka?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşin ehli olarak tam cevabınızı vereyim

Amaç oyun ağırlıklı ise hele ki default hızlarda kullanılacaksa KESİNLİKLE AMD PHENOM IIx4 965 B.E. C3 REV.

Asıl amaç oyunlardan ziyade, orta seviye stüdyo uygulamları vb işlerde kullanım ise ve overclock yapılacaksa kesinlikle i5 750 ya da i7 860, fakat default kullanacaksanız AMD PHENOM IIx4 965 C3 her türlü Core i5 750'ye takıyor söyleyeyim Tabi bu arada RAM etkenini de göz önüne almak gerekir; 2000MHZ üzeri yüksek performans RAMleriniz varsa şiddetle i5 750 ya da i7 860 öneririm fakat unutulmaması gereken bir husus var; overclock yapmadan kullanırsanız P55 chipsetlerle RAMler 1333MHZden öteye gitmiyor, illaki FSB artırımı yapmak zorundasınız i5 750 ancak ve ancak overclocklandığında sentetik testlerde geçebiliyor AMD PHENOM IIx4 965 B.E. C3'ü, oyunlarda ise AMD yine asıl odaklandığı yerinin orası olduğunu gösteriyor ve kendini öne çıkartıyor

Kullanım amacınız profesyonel studyo uygulamaları vb ise tek seçiminiz x58 chipset üzerinde Core i7 olmalı ve o sistemi en az 6GB 3 kanal bellekle ve sistem sürücüsü için SSD ile desteklemelisiniz, x58 üzerinde Core i7 işlemciyi oyun için almak kerizlikten öteye gitmez; x58 3lüsüne oyun için o kadar yüksek paralar dökmektense, daha uygun fiyatlı AMD işlemci ve çift kanal bellek alıp bir de üzerine güzel bir ekran kartı eklemek, sonrasında da default hızlarda bir güzel estirmek en doğrusudur Haa adam egosunu tatmin edecektir, en pahalı sistem bu diye böbürlenecektir orası ayrı, ona kimse bişey söylemez

• Aslında bekleyebilirsen 1 aya kadar 32 nm işlemcileri çıkartıcaktı Intel yanlış hatırlamıyorsam
  • Hocam çok yardımcı oldun sağol. Kararımı verdim

AMD alacağım fakat bu aşağıdaki linkteki AMD Phenom 2 x4 BE isimli işlemci bahsettiğiniz işlemci değil mi?

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5366

C3 Rev. nedir?

Çift kanal bellek dediğiniz nedir? Dual kit mi?

Ayrıca anakart Gigabyte 790FXT olacak. (Ya da 790X para durumuna göre) Bunun için hangi ram alınmalı? 2*2 GB 1600 mhz cl7 olacak. team xtreem marka olsa uygun olur mu anakart için? Yani 1600 mhz'de çalışır mı?

Kafamda sadece bu sorular kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Aralık 2009; 7:56:47 >
  • C3 revizyon yeni nesil X4 965. Yani daha az güç tüketir daha iyi oc olur.
    Çift kanaldan kasıtları ise 2x2 şeklinde kullanacaksın ramleri.

Alacagın anakartın ram destek listesine bak , 1600mhz cl7 iyi gider.
    X4 965 ide 4.0ghz e kolay çekersin ki çekmesen bile oldukça güçlü zaten.

Anakarta çok aşırı para yatırma,alacagın hemen her anakart 4.0 a çıkarır seni zaten. Çpset olarakta çok takıntılı olma derim,performansa etkisini anlaman imkansızın ötesinde. Nvidia kart kullanacaksan CF destekli olmasına aldırma.
    Yukarıda Leon-X in önerdigi yeni çıktı,araştır bir onu.

GIGABYTE MA785GT-UD3H ' de düşünebilirsin , illa 790 olcak demiyorsan.
  • quote:

Hocam çok yardımcı oldun sağol. Kararımı verdim

AMD alacağım fakat bu aşağıdaki linkteki AMD Phenom 2 x4 BE isimli işlemci bahsettiğiniz işlemci değil mi?

C3 Rev. nedir?

Ayrıca anakart Gigabyte 790FXT olacak. (Ya da 790X para durumuna göre) Bunun için hangi ram alınmalı? 2*2 GB 1600 mhz cl7 olacak. team xtreem marka olsa uygun olur mu anakart için? Yani 1600 mhz'de çalışır mı?

Şimdi hocam, her revizyonda işlemciler yenileniyor. Fakat bu yenilikler küçük oluyor. Yani C2 Revizyon ile C3 arasında bi kaç küçük fark, daha az güç tüketimi; dolayısıyla daha az ısınma vardır.

Benim önerim ise anakartı mutlaka Gigabyte al. Ben bi kere Sapphire aldım, sorunsuz filandı. 2. anakartıda sapphire aldık, almaz olaydık yahu. Kart masaüstünde 65 derece. Neyse ki Vatan'dan değiştirmişlerdi. Tabi bu bahsettiğim 780G için. 785,790 chipsetlerinde ne değişmiştir bilemiyorum

• quote:

Hocam çok yardımcı oldun sağol. Kararımı verdim

C3 Rev. nedir?

Evet linkteki ürün. C3 REV. Revizyon adıdır, şuan AMDnin son çıkartmış olduğu en hızlı, en üstün özelliklere sahip olan işlemcisi Phenom IIx4 965 B.E. C3 REV.dur. AMD bu işlemci ile donanımsal C1E desteği, 4 slotlu ram kullanımlarında doğal 1333MHZ ram desteği sunuyor, en güzel artılarından birisi de C2 revizyon olan modeline göre 15W daha düşük TDP değerine sahip olmasıdır, eski revizyon 140W TDP değerine sahipken, yeni yani C3 revizyon 125W TDP değerine sahiptir Bu da işlemcinin bir önceki seriye göre biraz daha az ısınıp, birazcık daha fazla overclocklanabileceği demektir

Çift kanal bellek dediğimiz olay; o dual kiti taktığınızda tek ram gibi fakat yaklaşık 2 kat hız ile çalışması olayıdır

Anakart seçiminde eğer ki çok yüksek ve stabil overclock değerleri istiyorsanız, en iyi seçim ASUS M4A79T DELUXE modelidir Anakart seçiminde ilk önceliğiniz ASUS olsun derim, yine de siz bilirsiniz Overclock ile uğraşmayacaksanız (overclock sadece işlemci saat hızlarına yapılmaz, HT-NB hızlarını da kastediyorum ) 785G ya da 790X chipsetli modeller de siz yeterli gelecektir.

RAM olarak 1600MHZ CL7 alıp 1600 MHZ CL 6 olarak kullanabilirsiniz, fakat kesinlikle low voltage modellerden birini almanızı öneririm, 1.6V - 1.65V olan RAMlerden birini ve mutlaka default 1600MHZ CL7 olsun, birazcık voltaj verip CL 6 kullanabilme ihtimaliniz var

RAM uyumu olarak da birşey söylemeye gerek yok, artık piyasada o kadar çok RAM modeli var ki üreticiler QVLlerinde hepsine yer veremiyor, durum da böyle olunca RAM timinglerini manuel olarak girmek durumunda kalıyorsunuz. O yüzden hiç RAM uyumlu, değil olayına bakmayın, istediğiniz rami alın ve timinglerini, hızını doğru bir şekilde ayarlayarak anakartınıza uygun hale getirin

Başkalarının da aklınızı çelici, boş laflarına kanıp yanlış seçimlere yönelmeyin, en doğru bilgiler size şu verdiklerimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 26 Aralık 2009; 8:55:07 >

• Çok teşekkürler bilgiler için. Ramlerin timinglerini nasıl değiştireceğimi bilmiyorum ama aldığımızda illaki öğreneceğiz artık :)

Anakart konusunda da, zaten o kadar uçuk OC yapamayacağım için 790X Gigabyte alsam uygun olur o zaman. İşlemciyi 4 Ghz e yükseltip ramleri de 1600 mhz cl6 yapmak yeter.

Asuslar biraz pahalı sanırım. Bir de ben şu ana kadar hep gigabyte kullandım ve memnun kaldım. Yine de almadan önce tavsiye ettiğiniz anakart modellerine bakacağım.

Bir şey daha sormak istiyorum, sonuçta oyun için en önemli şey ekran kartı ve benim aslında ekran kartına OC yapmam gerekiyor herşeyden önce. (aslında hd 5870 e şu an oc gerekmiyor tabii de, yapmam gerekeceği zaman geldiğinde diyorum) Bunun için anakartın uçuk bişey olup olmaması ekran kartının OC potansiyelini etkiler mi?
  • Arkadaşlar ayrıca anakart için:

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2579

Bu model uygun görünüyor fiyat olarak ve sanırım özellik olarak da. İtirazı olan yoksa evlenelim diyoruz bu anakartla
  • quote:

Arkadaşlar ayrıca anakart için:

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2579

Bu model uygun görünüyor fiyat olarak ve sanırım özellik olarak da. İtirazı olan yoksa evlenelim diyoruz bu anakartla

Buna 250 lira vereceğine gel ilk bakışta aşık olacağın benim sıfır setle evlendirelim seni EN kral AMD sistem

http://forum.donanimhaber.com/m_36545231/tm.htm

Ekran kartı konusunda da kullanacak olduğun çözünürlük önemli Kaç inc monitörle ve hangi çözünürlükte kullanmayı düşünüyorsan ona göre ekran kartı seçimi yapmalısın 5850 gibi bir model şimdilik her çözünürlük için fazlasıyla yeterli olur, yetmediği yerde de 1GHZe kadar yolu var GPUnun 5850 in, 5870 out

• Senin ikili de çok güzelmiş ama o anakart benim için çok aşırı yav :) Bayağı overclockçular için görünüyor o :) Zaten oyun için toplayacağım için sistemi, anakarta çok para bayılmak istemiyorum. Tabii çok düşük bi model olsun da istemiyorum.

Senin sattığın anakart sıfır mı? Sadece anakart için kaç lira istiyorsun hocam?

Linki verdiğim anakart ve AMD işlemci 570 lira civarı tutuyor. O anakart da güzeldir değil mi? Sıkıntı çıkarmaz?

Ekran kartı konusunda da 5870'ten aşağısını düşünmüyorum çünkü zırt pırt kart değiştirmek istemiyorum. Alayım götürsün beni en az 1.5 sene. Çözünürlük şimdilik 1440*900 ama 1 ay sonra 1920*1080 olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Aralık 2009; 10:00:20 >
  • @Dante
    şimdi anladın mı açıklamaların asıl amacını?
  • Olsun bilgilendik

Şaka bi yana bu donanım konusunda ikinci el ürünlere sıcak bakmıyorum çünkü donanım sonuçta. Ne kadar temiz de kullanılsa OC görmüştür, voltajla ilgili bir şeyler olmuştur vs. vs. Ama anakart sıfırsa talip olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Aralık 2009; 10:07:54 >
  • quote:

Senin ikili de çok güzelmiş ama o anakart benim için çok aşırı yav :) Bayağı overclockçular için görünüyor o :) Zaten oyun için toplayacağım için sistemi, anakarta çok para bayılmak istemiyorum. Tabii çok düşük bi model olsun da istemiyorum.

Senin sattığın anakart sıfır mı? Sadece anakart için kaç lira istiyorsun hocam?

Linki verdiğim anakart ve AMD işlemci 570 lira civarı tutuyor. O anakart da güzeldir değil mi? Sıkıntı çıkarmaz?

Ekran kartı konusunda da 5870'ten aşağısını düşünmüyorum çünkü zırt pırt kart değiştirmek istemiyorum. Alayım götürsün beni en az 1.5 sene. Çözünürlük şimdilik 1440*900 ama 1 ay sonra 1920*1080 olacak.

AMD sistemde tavan performans göreceksen ASUS M4A79T DELUXE en iyi seçim

Anakart da işlemci de sıfırdan farksız herşeyiyle Full kutu içeriği, fatura, garanti, herşeyleri mevcut

Ayrı ayrı satmayı düşünmüyorum, ikisi birlikte satılacak

790FX/SB750 yonga seti altındaki anakartlarla AMD sistemde tam performans bekleme

Bu arada linkini verdiklerin nasıl 570 lira civarı tutuyor? %18 KDV eklemedin sanırım

HD5870 de en az 2 yıl götürür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 26 Aralık 2009; 10:12:10 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.