Şimdi Ara

Core i7-2600K'dan hava soğutma ile yeni hız aşırtma rekoru: 5865MHz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Intel'in Sandy Bridge tabanlı işlemcileri arasında en yüksek performanslı model olan Core i7-2600K, hava soğutma ile hız aşırtmada rakip tanımıyor. OPB rumuzlu profesyonel hız aşırtmacı tarafından yapılan yeni bir çalışma kapsamında Core i7-2600K'nin 3400MHz olan standart çalışma frekansı 5865MHz'e çıkartıldı.

Asus'un P67 çipsetli Maximus IV Extreme anakartı üzerinde çift kanal DDR3 bellek kitinin kullanıldığı çalışmada çarpan kilidi açık olan Core i7-2600K'nın veri yolu hızı 101.12MHz'e, çarpanı ise 58'e çıkartıldı. Soğutucu olarak Thermalright Archon'un kullanıldığı çalışmada, işlemci çalışma gerilimi ise 1.64v'ye yükseltilmiş.

Kaynak; http://www.ocxtreme.org/forumenus/showthread.php?t=6110&page=2

• Valla almadık iptal ettik anakartı iyimi ettik kötümü acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 7 Şubat 2011; 21:30:00 >
  • buraya
    http://hwbot.org/rankings/benchmark/cpu-z/rankings?start=0&hardwareTypeId=CPU_2277

Reklam girmeden aldım linki

Bu arada linkte Su Soğutma gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 7 Şubat 2011; 21:31:07 >
  • 4.8 ghz de akıyor bende
  • linkte H2O yazıyor sanırım bir hata var.. ama yinede oldukça yüksek bir değer :D birde bişey merak ettim bi yerde okuöuştum, 2600K sıvı azot gibi çok düşük ısılarda oc olamıyormuş doğru mudur?
  • Bu frekansın elde edilmesinin temel sebebi anakart ve işlemcinin potansiyeli, kullanılan heatsink'den çok daha performanslı soğutucular mevcutdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Bu frekansın elde edilmesinin temel sebebi anakart ve işlemcinin potansiyeli, kullanılan heatsink'den çok daha performanslı soğutucular mevcutdur.

Peki gigabyte tarafında bu anakartın rakibi hangisi olabilir? yada gigabyte alcak olsak bu anakart kadar hangisi performans verir bana?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sıvı azot yada nitrojenle kaçı görür ben asıl onu merak ediyorum amd 7 küsür geçip 8 vede üstünü yapabilcek mi bu seride belki olmaz ama gelecek ivy bridge olur herelde
  • quote:

Orijinalden alıntı: babaeski39

sıvı azot yada nitrojenle kaçı görür ben asıl onu merak ediyorum amd 7 küsür geçip 8 vede üstünü yapabilcek mi bu seride belki olmaz ama gelecek ivy bridge olur herelde

öyle olmuyor bu işlemcilerde

ne kadar voltaj o kadar köfte devri geride kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

buraya
    http://hwbot.org/rankings/benchmark/cpu-z/rankings?start=0&hardwareTypeId=CPU_2277

Reklam girmeden aldım linki

Bu arada linkte Su Soğutma gözüküyor

Skoru Hwbot'a Submit etmemiş mi yoksa benmi göremiyorum ? Hwbot'daki sıralamada böyle bir değer yokda o yüzden soruyorum.. Eğer Skoru Hwbot'a submit etmediyse yukarıdaki link nerden geldi bunuda merak ettim doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkán -- 7 Şubat 2011; 23:46:08 >

• işlemcilerde gerçekten çok güzel potansiyel var.. kendi frekanslarında oldukça serin çalışıyorlardır anlaşılan..
  • Ben 5.0 ghz'e kadar çıkartabildim hava soğutma ile, Daha sağlam bir anakart ve soğutucu ile daha da gideri var
    Standart hızında masa üstünde 14-15 derece arasında dolaşıyor gerçekten oldukça serin çalışan bir işlemci.
  • Senden ne varki anakart? daha sağlam bişi istedin
  • Hava soğutma ile işlemci 14-15 derece nasıl olur ! O havayı sokaktan mı alıyor kasa içeri ? Yok eğer normal yaşadığınız oda ise, odanın ısısı 23-25 derece gibi bir değerdedir, bu durumda işlemci 15 derecede çalışsa dahi fanlar onu ısıtır ! O derecelerde bir hata var kanımca. 24-25 deseniz yine çok zor, 34-35 olmasın o ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Hava soğutma ile işlemci 14-15 derece nasıl olur ! O havayı sokaktan mı alıyor kasa içeri ? Yok eğer normal yaşadığınız oda ise, odanın ısısı 23-25 derece gibi bir değerdedir, bu durumda işlemci 15 derecede çalışsa dahi fanlar onu ısıtır ! O derecelerde bir hata var kanımca. 24-25 deseniz yine çok zor, 34-35 olmasın o ?

Çok haklısın hocam
  • Core i7-2600K'dan hava soğutma ile yeni hız aşırtma rekoru: 5865MHz!

Değerlerde herhangi bir hata yok, oda ısısı 20-22 derece arasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-79

Core i7-2600K'dan hava soğutma ile yeni hız aşırtma rekoru: 5865MHz!

Değerlerde herhangi bir hata yok, oda ısısı 20-22 derece arasında

Önemli olan çekirdek sıcaklıklarıdır o 14 derece yazısı birşey ifade etmiyor, bu arada çoğu default AMD x6 işlemci boşda çekirdekleri 18 derecede calısıyor.

• ne süper pi test nede 3d vantage sadece o hiza cikartilmis ekran fotosu cekilmis
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Bu frekansın elde edilmesinin temel sebebi anakart ve işlemcinin potansiyeli, kullanılan heatsink'den çok daha performanslı soğutucular mevcutdur.

biraz geç oldu ama belirtmek istedim archon'dan daha üstün bir hava soğutma sağlanabileceğinden şüpheliyim, çoğu incelemede tek stock fan push setup'ıyla bile silver arrow'a kafa tutuyor, push/pull ile iseen tepeye yerleşiyor
  • ivy bridge de 7 GHz görebilecekelrmi aceba ? intel öyle bir işlemci yaptıki stock hızlarda bile fark atıyor vede çoook iyi OC oluyor hemde çokta pahalı değil. ivy bridgei çok merak ediyorum valla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.