Şimdi Ara

Core 2 Quad 8400 hakkında bi sorum var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben cihazımı i5 sanıyordum ama değilmiş :D hiçte araştırmamıştım :D

neyse bende core 2 quad 8400 var. bu model eskiymiş... bana şuandan itibaren kaç yıl daha dayanır(2012 ocakta 2 yıllık oldu cihaz)

ekran kartı felan alma planım var eğer bu işlemci bana yetmeyecekse sistemi hepten değiştirmeye kalkacağım..

Sizce?

• İşlemciniz daha uzun süre işinizi görür, %100 dört çekirdeği ne zaman standart halde kullanırsınız o zaman yetmez, 4gb ramde yeterli...

Kasa güç kaynağına göre ekran kartını yükseltmeniz yeterli olur, sanırım 19" ekranınız var HD5770 gibi bir kart gayet yeterli olur az güç çeker ve az ısınır, tavsiyem özel soğutmalı olan HIS olur;

http://www.netsiparis.com/detay/12831025032/HIS-HD-5770-ICEQ-5-1GB--128BIT--GDDR5-NATIVE-HDMI-DUAL-DL-DVI-DP-PCIE

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

İşlemciniz daha uzun süre işinizi görür, %100 dört çekirdeği ne zaman standart halde kullanırsınız o zaman yetmez, 4gb ramde yeterli...

Kasa güç kaynağına göre ekran kartını yükseltmeniz yeterli olur, sanırım 19" ekranınız var HD5770 gibi bir kart gayet yeterli olur az güç çeker ve az ısınır, tavsiyem özel soğutmalı olan HIS olur;

http://www.netsiparis.com/detay/12831025032/HIS-HD-5770-ICEQ-5-1GB--128BIT--GDDR5-NATIVE-HDMI-DUAL-DL-DVI-DP-PCIE

teşekkürler.. peki bir şey sorabilir miyim? benim power fan 280 watt onu kaç watta yükseltmem gerekir.

işlemci fanı felanda alacağım sessiz olmasını istiyorum :)

• Düzgün 500w psu iyi olur;

http://www.netsiparis.com/detay/14234272001/SEASONIC-SEA-SS-500GB-SIYAH-POWER-SUPPLY-500W

İşlemci için soğutucu olarak, çoklu soket desteği veren 12cm fana sahip olan modelleri öneririm daha sessiz ve performanslı olurlar, ancak kasa boyutuna göre bakmanız lazım bazı kasalarda sorun oluyor;

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4327
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3772

Sunbeam C.C.F ya da Akasa Venom'da olabilir alternatif olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 7 Temmuz 2012; 19:06:58 >

• quote:

Düzgün 500w psu iyi olur;

http://www.netsiparis.com/detay/14234272001/SEASONIC-SEA-SS-500GB-SIYAH-POWER-SUPPLY-500W

İşlemci için soğutucu olarak, çoklu soket desteği veren 12cm fana sahip olan modelleri öneririm daha sessiz ve performanslı olurlar, ancak kasa boyutuna göre bakmanız lazım bazı kasalarda sorun oluyor;

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4327
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3772

Sunbeam C.C.F ya da Akasa Venom'da olabilir alternatif olarak.

işlemci fanı için ayaklı fan denildi ama ne olduğunu hiç bilmiyorum :)

öneriler için teşekkürler.

• quote:

İşlemciniz daha uzun süre işinizi görür, %100 dört çekirdeği ne zaman standart halde kullanırsınız o zaman yetmez, 4gb ramde yeterli...

dediğiniz ekran kartı aklımda.. alabilirim..

şu psu iyi midir? yoksa sizin dediğiniz mi? sessizlik ve performans önemli..http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/xilence-sps-xp500(12)r3-xilence-xp500-500w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44904

• üstad Quad serisini uzunca zaman kullanöış bir kişi olarak derim ki bu işlemci (Q8400) epey sizi idare eder üstadın dediği gibi iyi bir işlemci soğutucusu (kule tiplerinden) birde ekran kartı sizi bayağı idare eder...sata 3 ssd gibi meraklarınız yoksa üstadın önerisine cidden kulak verin..tecrubelerim onu emrediyor...
    psuya gelince her ikiside olur..psuya vereceğiniz parada kısıntı yapmayınız olabildeiğince kaliteli alınız..saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

üstad Quad serisini uzunca zaman kullanöış bir kişi olarak derim ki bu işlemci (Q8400) epey sizi idare eder üstadın dediği gibi iyi bir işlemci soğutucusu (kule tiplerinden) birde ekran kartı sizi bayağı idare eder...sata 3 ssd gibi meraklarınız yoksa üstadın önerisine cidden kulak verin..tecrubelerim onu emrediyor...
    psuya gelince her ikiside olur..psuya vereceğiniz parada kısıntı yapmayınız olabildeiğince kaliteli alınız..saygılar

öneri için teşekkürler.

Güç Kaynağı
    1 x Aerocool Strike X 500W 80+ Plus Bronz Güç Kaynağı 120,79 TL+KDV
    İşlemci Soğutucu
    1 x Akasa Venom Pico Intel 1155/LGA 2011 ve AMD Uyumlu 92mm PWM Fanlı İşlemci Soğutucusu 36,43 TL+KDV
    Ekran Kartı
    1 x VTX3D ATI HD6870 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 378,13 TL+KDV
    Ek Kasa Fanı
    1 x Akasa Kırmızı LED'li 12cm Fan 13,23 TL+KDV

şöyle bir durum var.. sizce sessizlik nasıl olur ve ekran kartı sanırsam çok iyi.
    benim hd 4650 ekran kartına önerilen oyun most wanted olunca moralim bozuldu ekran kartını değiştireceğim. yukarıdaki 6870 modelini seçtim

• 3yıldır q8400 kullanıyorum. 4 çekirdekli diye almıştım. 2.6ghz overclockla voltajsız 3.2 yapabilirsin. İşlemcin gayet iyi. Windows 7 7.2 puan veriyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

3yıldır q8400 kullanıyorum. 4 çekirdekli diye almıştım. 2.6ghz overclockla voltajsız 3.2 yapabilirsin. İşlemcin gayet iyi. Windows 7 7.2 puan veriyo.

evet win7 7.2 veriyo ekran kartınada 5.0 veriyo :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4650 kullanıyodum 1yıldır onboarddayım the run gta 4 bf3 gibi oyunları açıyo valla :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmcgrgenc

quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

3yıldır q8400 kullanıyorum. 4 çekirdekli diye almıştım. 2.6ghz overclockla voltajsız 3.2 yapabilirsin. İşlemcin gayet iyi. Windows 7 7.2 puan veriyo.

evet win7 7.2 veriyo ekran kartınada 5.0 veriyo :)

stok hızda mı 7.2 hocam benim q9550 stok hızda 7.2 veriyo o yüzden sordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheTurk61 -- 8 Temmuz 2012; 20:54:35 >
  • stok hız derken ?? Ben cihaza hiç ayar yapmadım.

• quote:

stok hız derken ?? Ben cihaza hiç ayar yapmadım.

stok 2.6 sanırım sizin onu sordum

• quote:

Orijinalden alıntı: TheTurk61

quote:

stok hız derken ?? Ben cihaza hiç ayar yapmadım.

stok 2.6 sanırım sizin onu sordum

neyse bişey demiyorum :) bilmediğim bişey
  • quote:

quote:

üstad Quad serisini uzunca zaman kullanöış bir kişi olarak derim ki bu işlemci (Q8400) epey sizi idare eder üstadın dediği gibi iyi bir işlemci soğutucusu (kule tiplerinden) birde ekran kartı sizi bayağı idare eder...sata 3 ssd gibi meraklarınız yoksa üstadın önerisine cidden kulak verin..tecrubelerim onu emrediyor...

öneri için teşekkürler.

Güç Kaynağı
    İşlemci Soğutucu
    1 x Akasa Venom Pico Intel 1155/LGA 2011 ve AMD Uyumlu 92mm PWM Fanlı İşlemci Soğutucusu 36,43 TL+KDV
    Ekran Kartı
    Ek Kasa Fanı

şöyle bir durum var.. sizce sessizlik nasıl olur ve ekran kartı sanırsam çok iyi.
    benim hd 4650 ekran kartına önerilen oyun most wanted olunca moralim bozuldu ekran kartını değiştireceğim. yukarıdaki 6870 modelini seçtim

q8400 775 pin işlemcidir..aldığınız fan 775 soket uyumlu olmalı..burada 1155/lga2011 yazılı sadece..uyarmak istedim..kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

quote:

quote:

öneri için teşekkürler.

Güç Kaynağı
    İşlemci Soğutucu
    Ekran Kartı
    Ek Kasa Fanı

q8400 775 pin işlemcidir..aldığınız fan 775 soket uyumlu olmalı..burada 1155/lga2011 yazılı sadece..uyarmak istedim..kolay gelsin

teşekkürler. onu olmazsa almadan önce bir kez daha kontrol ederek alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

quote:

quote:

öneri için teşekkürler.

Güç Kaynağı
    İşlemci Soğutucu
    Ekran Kartı
    Ek Kasa Fanı

bu arada şunuda söyleyim. işlemci fanı lga775 uyumluymuş :) teşekkürler bir kez daha

• 3 yıldır kullanıyorum ben hala problem çıkmadı her oyunu da açmışımdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkan402

3 yıldır kullanıyorum ben hala problem çıkmadı her oyunu da açmışımdır

yanlış bilmiyorsam oyunla işlemci değilde ekran kartı ilgileniyordu sanki... işlemci hız ile alakalı değil mi??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.