Intel'de Nisan ayının ikinci yarısı harketli geçecek gibi görünüyor. Zira yapılacak fiyat indirimlerinin yanı sıra firma yeni model/modellerini de kullanıcıların beğenisine sunacak. Intel'in dikkat çekmesi muhtemel modellerinin başında Core 2 Duo E7200 gelecek. Firmanın yeni 7000 serisi işlemci ailesinin ilk temsilcisi olacak bu model AMD'nin üç çekirdekli işlemcilerine karşı da fiyat/performans dengesi ile iddialı olmayaca çalışack. 45nm üretim teknolojisi ile hazırlanan Core 2 Duo E7200, 2.53GHz hızında çalışıyor. Çift çekirdekli yapıda olan işlemci 3MB seviye 2 belleğe ve 1066MHz FSB hızına sahip olacak. 137$'lık etiket fiyatı ile Core 2 Duo E4700 ile aynı seviyeden pazara giriş yapacak olan E7200, E8200 modelinden de 30$ daha ucuz olacak. Yüksek hız aşırtma potansiyeline sahip olması beklenen işlemci belirttiğimiz üzere 20 Nisan'da kullanıma sunulacak.
45nm de böyle bol ürün gelmesi çok güzel.upgrade tercihlerinde bence çok fazla rağbet görecektir.oc potansiyelide yüksek oldumu muhteşem olur.
Güzel bi ürün olucağa benziyo.
Hayırlısı bakalim.
işlemcinin fsb si 1066mhz yani çarpan sorunu olmayacak anakartları zorlamayacak..
Bencede bunların oc leri iyi olur gibime geliyor ama tabii intel bir önlem almazsa
Çeşitlerin artması güzel.İnsanlar kendilerine ve bütçelerine uygun olan işlemcileri alabilirler
e2160 gibi bir potansiyele sahip olursa oc de tadından yenmez valla
gelsin gelsin nekadar işlemci o kadar ucuzluk
Daha neler çıkartacaklar neler, daha bunlar bişi değil bileeee, teknoloji yaşadığımız sürece değişecek ve daha iyilerini yapacaklarına inanıyorum
tabiki yapacaklar ama biz de f/p potansiyeli en yüksek olan ürünleri arayıp bulup kullancağız yoksa zararin haddi hesabı olmaz şimdi bile haddi hesabı yok zatende
e4700 serisini alan çıkmaz artık, nasıl bir satış stratejisidir anlamadım.
Çarpan yüksek olduğundan daha fazla overclock olabilir.
O/C ve F/P için güzel bi seri
Fiyatı oldukça iyi.
quote:
Orjinalden alıntı: hunter87
e4700 serisini alan çıkmaz artık, nasıl bir satış stratejisidir anlamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: fx57 Firmanın yeni 7000 serisi işlemci ailesinin ilk temsilcisi olacak bu model AMD'nin üç çekirdekli işlemcilerine karşı da fiyat/performans dengesi ile iddialı olmayaca çalışack.
Küçük veya gereksiz diyip geçilen ayrıntılar firmaların satış ve kar ekonomisi üzerinde büyük etkisi vardır.
quote:
Orjinalden alıntı: mahmut_cinar
e2160 gibi bir potansiyele sahip olursa oc de tadından yenmez valla
O külüstürü aratmayacak buna emin olabilirsin
geçsin de ne kadar geçebilecek bizim cpu'ları oc. kapasitesi ile.