Şimdi Ara

Çöpe atılan Atatürk fotoğraflarına çocuklar sahip çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İzmit’te çöpe atılan çerçeveli 6 adet Atatürk fotoğrafına çocuklar sahip çıktı. Fotoğrafları çöpten alarak elleri ve kıyafetleriyle temizleyen çocukları gören Şevkiye Yalın, fotoğrafları çöpe atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

    İzmit’in en yoğun caddelerinden olan Yürüyüş Yolu’nda 5 küçük çocuğun ellerinde çerçeveli 6 Atatürk fotoğrafı ile yürüdüklerini gören Şevkiye Yalın, meraklanıp, onların peşinden gitti. Yalın, bir süre sonra çocukları durdurarak fotoğrafları nereden aldıklarını sordu. Şevkiye Yalın, çocukların fotoğrafları çöpte bulduklarını söylemesi üzerine cep telefonu ile fotoğraf ve video çekmeye başladı. Küçük çocukları fotoğrafları teslim etmeleri için bölgedeki polis merkezine götüren Yalın, Atatürk fotoğraflarını çöpe atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Bir bankta dinlendiği sırada çocukları gördüğünü söyleyen Şevkiye Yalın, “İzmit yürüyüş yolunda dinlenirken bir baktım ki, 5 tane çocuk ellerinde çerçeveli 6 tane Atatürk posteriyle gidiyorlar. Dikkatimi çekti ve arkalarından gittim. Onları otururken buldum. Sorduğumda, tren garının o tarafta çöpe atılmış vaziyette bulduklarını söylediler. Çocuklar sahip çıkmış posterlere. Ondan sonra çocukları alıp karakola götürdüm. Karakolda gerekli işlemi yaptılar. Tutanak tuttular. Ben de şikayetçi oldum" dedi.

    Çocukları kutlayan Yalın, "Bu şekilde Atatürk’ü zedeleyici bir harekette bulunulması çok içime dokundu. O çocukları gönülden kutluyorum. O çocuklar benim için kahramandır. Atatürk’e sahip çıkmışlar. Ben de sahip çıkarak gerekli mercilere bildirdim. Adalet ile inşallah bunu yapanlar da bulunacak. Buna inanıyorum. Adalete güveniyorum. Bizim Atamıza vefamız bu. Biz annemizin, babamızın resimlerini çöpe atabilir miyiz? Atamayız. Eski de olsa bir kenarda tutarız. Yasalarımız da bunu emrediyor. Atatürk’ü koruma yasası bunu emrediyor" diye konuştu.


    https://m.haberturk.com/video/haber/izle/cope-atilan-ataturk-fotograflarina-cocuklar-sahip-cikti/660558

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • şimdi gelip "sonsuza dek yaşatcaz mı o fotoları eskidiyse atarım" diyecek varsa, başta söyleyeyim. bu saygıdır. değer verdiği sevip saydığı ve çöpünü umursamazca etrafa saçabilecek kadar özgürlük tanıyan bi adamın ülkesinde onun fotoğraflarının olduğu yer çöp değil, başının tacıdır. sahip çıkmak gerek ve ilelebet bütün değerlerine sahip çıkacağız da...
  • şimdi gelip "sonsuza dek yaşatcaz mı o fotoları eskidiyse atarım" diyecek varsa, başta söyleyeyim. bu saygıdır. değer verdiği sevip saydığı ve çöpünü umursamazca etrafa saçabilecek kadar özgürlük tanıyan bi adamın ülkesinde onun fotoğraflarının olduğu yer çöp değil, başının tacıdır. sahip çıkmak gerek ve ilelebet bütün değerlerine sahip çıkacağız da...
  • Şu çocuklar kadar olamadılar. Şu çocuklar kadar vatan sevgisi yok içlerinde. Helal olsun size.. Türkiye'yi yobazlardan kurtaracak olan siz Atatürk gençlerisiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir ülkede ulusal kahramanlara saygısızlık varsa arkasında batı sömürgeciliği vardır
  • Ben başka bir taraftan bakacağım.
    Bu Atatürk é sahip çıkan çocuklara bu Forumdaki kişilerin çoğu sokakta görse kafasında Irkçı davranır tipini kötüler(Ön yargıyla yaklaşır)Ama bu forumda bu çocukların yaptığı az kişi yapar.Yürekten tebrik ediyorum bu güzel kardeşlerimizi imkanım olsa eğitimlerine yardımcı olurdum ömür boyu.İnşallah bu hayatta istedikleri yerlere gelirler bu hayatta bu güzel çocuklar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tür acayip olayların ben kasıtlı şekilde halkı tahrik edip sinir uçlarını dokunarak huzursuzluk ortamı yapılmak istedendiğini düşünüyorum.Gün geliyor cahil cühela insaları kandırıp atarütk büstlerini parçalattırıyorlar gün geliyor dini hasssiyet taşıyan kitaplar vb şeyleri de bu tarz aşşalayıcı bir şekilde kullanıp medyaya servis ediyorlar.Bunun sonucundada ister istemez radikal düşüncede olan gruplar saldırıya geçiyor.Aslında senaryo hep aynı bu ülkede 50 yıldır,halkın hassasiyet gösterdiği konularda önce sinir uçlarına vurmak,tahrik edici olaylar çıkarmak sonrasında da halkı birbirine düşürmek.Adı sanı kimliği kim olursa olsun bunları yapan yakalanmalı ve en sert şekilde cezalandırılmalıdır aksi takdirde sokaktaki halk her zaman gerilmiş bir yay gibi durup olmadık zaman ve yerde patlayacakdır bu durumda ülke huzuru için iyi değildir,akıllı olmak ve hareket etmek lazımdır.




  • chpden daha ataturkcu bunlar
  • .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi laf edip size mi soracağız diyenler: BİR TARAFINIZ YİYORSA GELİN YANIMDA ATIN ÇÖPE O FOTOĞRAFLARI!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yanlış anlamayın ama bence bunlar fotoğrafları satmak için çıkarıp temizlediler. Sahip çıkmak falan hikaye

    Normal bir resim olsaydı da alır temizleyip okutmaya çalışırlardı.

    Bu arada o fotoğrafları çöpe atanlar bunu art niyetle yapmış çok belli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit1044 -- 5 Kasım 2019; 14:18:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atatürke saygım var. inkilapları, askeri başarıları ve geleceğe bakışında birçok aldığım örnekler var. modern türkiyeye ondan daha fazla katkısı olan kimse yok henüz.
    fakat kimsenin fotoğrafı kutsal değildir. zaten bizi bitiren bu gösteriş ve şekilciliktir.

    atatürk padişah değildir. duvara resminin asılmasının sebebi insanların ilgisini atatürkün ilke ve inkilaplarına çekmektir.
    eğer amaç bundan vazgeçilmesi ise bundan şikayetçi olmak haklıdır. dolayısıyla burada suç resmin çöpe atılması değil atatürkün unutturulmaya çalışılmasıdır.
    dolayısıyla güzel olan davranış resmi çöpten almak değil, duvardan indirenden hesap sormaktır.

    atatürkün ortaya koyduğu ülke için faydalı fikirleri savunamayıp resmini duvara asmanın hiçbir faydası yok hatta zararı var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.