Şimdi Ara

COOPER LASTİKLERİ HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
33.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 70bin km'de aracımı aldım (Nissan 1.4 Tekna) aldığımda lastiklerden sol ön ve sağ arkada patlak vardı. Üzerinde 3 tane Xenon XT bir tanesi de farklı bir marka takılıydı. Artık aracı almadan önce neler oldu nasıl kullanıldı bilemiyorum.

Şuan 89bin km'deyim. Lastikleri değiştirmem gerekiyor. Hele ki buz kar vs.. Daha önceden diğer markaları kullandım Cooper ilk kullanışım oldu. Son 1 yıldır lastik sesi duymadım. Lastikçiye 2. kez gittim. Sol önde bir patlak daha olduğunu söyledi. Değiştirmem gerekiyormuş yakın bir yerden patlamış 3 kez patlamış olduğunu bu sefer yama tutmayacağını söyledi. Neyse, 1 yılda ne lastik sesi duydum ne de kötü bir durum. Lastiklerin anasını ağlattık da diyebilirim. Özellikle de hanım araç kullanmayı yeni öğreniyor. Kullandığımız yerler de çukur tümsek bozuk yok ...

Şimdi lastiklerin 4'ünü de değiştireyim diyorum. 1'i farklı 1 tanesi değişmesi lazım diye. Ömürleri 5-10bin km den fazla gider diğer lastiklerin. Velhasıl kelam memnun kaldım ve Cooper satan çevremde bir yer arıyorum. Bulur bulmaz Xenon XT'lerden 4 tane alacağım. Umarım beni yanıtlmazlar.

• Bence gereksiz cooper4 buyukler varken( michelin goodyear bridgestone conti) ki bunlardan sonra gelen lastiklerden artik cok iyi az satilan lastiklerin en buyuk sikintisi bulmak cok hankook bulamayanlar gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar uzun zaman foruma yazmadım sorularına cevap veremediğim arkadaşlardan özür dilerim (sanırım biriyle maiden irtibata geçtik) ; lastiklerimle tam 2 yıl oldu neredeyse; toplamda 55.000 km yaptım; daha öncede brigstone ile ve aynı marka ve model araçla denemiş oldum.

Önceki mesajımda da da belirtmiş olduğum gibi lastiği çok derin araştırmalar sonucu (Alman lastik değerlendirme kuruluşunun teknik verileri vs..) satın aldım; yinede Türkiye'de bilinirliği az olduğu için biraz çekinceyle satın aldım.

Şuana kadar izlenimlerim;

nissan primera 2005 model brigstone 205 60 R16 40bin km yaptım
    nissan primera 2006 cooper cs4 205 60 R16 55bin km yaptım

Yolsesini çok az alması ve konfor anlamında kesinlikle çok iyi bir lastik. Lastiğe Amerika'da T serisi için 80bin mil (128bin 700km) ve benim kullandığım hızlı V&H serisindede ise 60 bin mil (96bin500km) garanti veriliyor. Diğer hiçbir markada bu mesafeye kadar garantiye rastlamadım. Bu da lastiğin aşınmasının nekadar az olduğunun kanıtı. 55 bin km den sonra lastiklerim hala çok diri diş derinliği hala ideal.. yanaklarda çatlak ve erime yok. Ölçtürebilirsem diş derinliğini daha sonra paylaşırım. Orantılı erimesi için her 10-15 bin km de ön arka lastik balan+rotasyonu ve gerek olup olmadığına bakmaksızın her 20 binde de rotbalans ayarı yaptırdım. Geçen iki yılda yol tutuşu ,diş derinliği ,lastiklerin sertleşmesi ve özelliklede yol gürültüsü konusunda hep çok başarılı sonuçlar elde ettim. Aldığım zamandaki fiyatları kıyasladığımda bilindik diğer markalara göre (kampanya olması sebebiyle) %25-%35 daha ekonomik satın almıştım.

daha önce de R15 inch jantlara uygun 45-50 bin km
    R14 inch ebatlı lastiklerle 50-55bin km araç kullanmışlığım var. bu esnada brigstone pirelli ve michelen kullandım.

bana göre kabaca tanımlamak gerekirse

michelen; sessiz konforlu yol tutuşu başarılı fakat çabuk aşınan verdiğine göre fiyatı yüksek kalan bir ürün.

Brigstone yol tutuşu başarılı fakat fiestada kullanımım esnasında düşük süratte uğultu şeklinde ses yapan sert fakat güvenli bir lastik. Kullandığım dönemde fiyatıda yüksek değildi.

Pirelliyi kullandığımda da genel anlamda memnundum ama üzerine seneler geçti yapacağım yorum büyük ölçüde çok eski ve güvenilirlikten uzak olur.

Continental i dekardeşimin ve arkadaşlarımın arabasında test etme fırsatı buldum oda sanki brigstone ve Michelin in arasında bir lastik konfor ve dayanıklılık adına.

Sonuç olarak Cooper fiyat kalite ve müşteri memnuniyeti dengesi açısından kesinlikle tavsiye edeceğim bir lastiktir. Önümüzdeki yıl 80-85 bin km dolduğunda da arabamı satmamış olursam fiyatı şaşırtmazsa yine yeni lastiklerim cooper olacak.

İngiliz Avon'da Cooper tarafından satın alındı o sebeple bazı cooperlar ingiltere de üretilmekte. O lastiklerle ilgili olarak çokta bilgim yok. Ama o dönem araştırdığım kadarı ile daha sert bir hamuru var diye hatırlıyorum.

Herkeze keyifli , stresten uzak kazasız sürüşler diliyorum.

• kış lastiği olarak, bende 205 55 16 Cooper SA2 alacağım yarın, fiyat performans bakımından en iyilrinden biri bence. daha önc arazi aracımda yarı arazi yarı asfalt ATR lastikte çok memnun kalmıştım. Şimdide Suzuki sx4 cross için tercih edeceğim , inş memnun kalırız.
  • Arkadaşlar kullandığınız lastikler için yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi alalım.
  • işin garibi usa da daha pahallı tc de ucuz...tavsiye edecegim lastıkler arasındadır...birde nokian ı tavsiye ederim...
  • aviregal kullanıcısına yanıt
    2 senedir kullanıyorum

çok yumuşak değil ama sertde değil fiyatı uygun olduğu için tercih etmişdim

kötü lastik değil ama çok çok iyide değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

2 senedir kullanıyorum

çok yumuşak değil ama sertde değil fiyatı uygun olduğu için tercih etmişdim

kötü lastik değil ama çok çok iyide değil

haklısınız zaten usa biraz fiyatı ucuz oldugu için almıştım ama orada epey kullanılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviregal -- 18 Mayıs 2015; 22:08:22 >
  • 195/60/15 88V ebatlarında 4 adet zeon cs6 lastiği 55-60 bin km kadar kullandım. Şu an 195/60/15 88H Nokian Line aldım. Nokian daha sessiz ancak cooper da sessizdi. Yumuşak ancak dayanıklı bir lastikti. Her zaman güven verdi.
  • Cooper discoverer at3 bakıyorum fakat internetten almak istemiyorum. İstanbulda nerde bulabilirim?

• herkese merhaba.baya olmuş konu açılalı ama bende bi yorum atıyım dedim.2012 grand vitara 1.6 3 kapı sahibiyim.225 70 16 beyaz yazılı cooper discoverer siparişi verdim bir internet sitesinden 330 liraya tanesi.lastik takımı ve balans işlemleri dahil fiyata.almadan önce telefonla aradım bana güvenilir geldi.3 gün sonra gidip taktıracam.lastiklerim 4 senelikti kmsi çok azdı isteyen varsa lastiklerimi uygun fiyata verebilirim.
  • cooper cs6 muhteşem lastik...2009 yılından beri arabanın üstünde..önler bitti,arkadakiler hala araçta takılı..ama onlarda çok ses yapmaya başladı...
    çok çok güvenli ve sağlam lastikler..az yakıt yaktırır viraj kabiliyeti ve ıslakta mükemmeldir...
    şimdi cs8 modeli çıkmış ,aracıma onlardan alacağım...onlarıda 6-7 sene kullanırım herhalde....
    :) :) :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylor1956

cooper cs6 muhteşem lastik...2009 yılından beri arabanın üstünde..önler bitti,arkadakiler hala araçta takılı..ama onlarda çok ses yapmaya başladı...
    çok çok güvenli ve sağlam lastikler..az yakıt yaktırır viraj kabiliyeti ve ıslakta mükemmeldir...
    şimdi cs8 modeli çıkmış ,aracıma onlardan alacağım...onlarıda 6-7 sene kullanırım herhalde....

Benim bildigim raf omru bile 3-5 yil arasiydi siz 7 yil kullanip hala cok guvenilir diyorsaniz ben de bir sonraki aracimda bunlardan taktirayim. Lastik derdine son.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeniorAwesome

quote:

Orijinalden alıntı: taylor1956

cooper cs6 muhteşem lastik...2009 yılından beri arabanın üstünde..önler bitti,arkadakiler hala araçta takılı..ama onlarda çok ses yapmaya başladı...

Benim bildigim raf omru bile 3-5 yil arasiydi siz 7 yil kullanip hala cok guvenilir diyorsaniz ben de bir sonraki aracimda bunlardan taktirayim. Lastik derdine son.

Raf ömrü uygun şartlarda 10 yıldır...ama her ne marka olursa olsun lastikler serleşiyor...benim arkada takılı olan cs6 larıda bu ay sonu kış lastiklerini takınca söküp atacağım...baharda da cs8 alacağım inşaallah...
    Yanlız bir şey öğrendim,cs8 ler sırbistan üretimiymiş...benim emektar cs6 lar ingiltere üretimiydi....
    İnşaallah kalite de bir değişme olmamıştır....
    Cooper balans olarak da çok iyi bir lastik...

• Merhaba,lastikçinin tavsiyesi üzerine 2 gün forumlarda araştırdım ve cooper lastik almaya karar verdim.
    Cooper 195/55 R16 87V Zeon CS8 modelini tanesi 200 liraya aldım,eski lastiklerim önler michelin arkalar riken di 75bine gelmişti araç.
    Psikolojik mi bilmiyorum ama araba yolda daha akıcı gitmeye başladı,daha rahat bir sürüş keyfi var öncesine göre.

2 günlük deneyimim,MEMNUNUM :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.