Şimdi Ara

CoolerMaster Stacker - T01 ( Resimli )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Donanım Haber forumlarında çok aktif bir kullanıcı değilim,
    Belki ben bulamadım belki gerçektende forumda bu kasa hakkında ayrıntılı resimler yok,
    Bu yüzden bende satın aldığım kasanın fotoğraflarını ve diğer kasadan Coolermaster ' a geçişteki süreçleri sizlerle paylaşmak istedim.

İlk önce ufak bir şey anlatmak istiyorum bu biraz şikayet olarak algılanabilir.
    Ama bu bilgisayar sektörünün Türkiye'de kalifiye eleman olmayan kişilerin elinde olduğunu anlatacaktır.
    Yorumlar kesin sen ne biliyorsun ki türünde olacaktır. Fakat ben yinede anlatayım.

----------------------------

Uzun incelemeler sonrasında Coolermaster ın Stacker T01 modelini almak için bir bekleyişe geçtim. Bu bekleyiş birde maddi yöndendi.
    Maddi olanaklar elverdikten sonra bu seferde kasanın İstanbul'da kalmadığını öğrendim.
    Aramalarım ithalatçı firmalar, bilgisayar firmaları, büyük mağazalar, internet siteleri 3 aydan beri takipteydim.
    Taki 1 haftaönce .atanbilgisayar 'ın stoklarında gördüğümden beri. Fiyat gayet makuldü, hatta toptancı firmalardan bile (örnek : Penta - tuhaf bir olay ama öyle ). Bende acaba kasalarda bir sorunmu var acaba defolu olabilirmi diye mağazalarına gittim. Kasayı inceledim ve istediğim model olduğunu anlayınca reyon satış temsilcilerinden teyit almak için yanlarına gittim. Çünkü demo ürünün arkasındaki kapaklar kapalı ve tuhaf bir karton parçası vardı.
    Reyondaki arkadaşa; bu kasaya 2 power supply ünitesi takılabiliyor değilmi diye sordum. Adam bana tuhaf bir gülümseme alaycı bir bakış hatta alaycı bir ses tonu ile, Hayır efendim buradaki kasaların hiçbirinde öyle bir imkan yok, Bunlar server kasası değil dedi.
    Bende kasanın arkasına tekrar gidip biraz daha inceledim acaba perçinle kapalımı bu yuvalar diye baktım. Pek anlaşılmıyordu. Arkadaşın yanına tekrar gidip yuva olara 2 tane yuva var bunlar sabit mi diye sordum. Oda hayır beyefendi orası farklı bir işe yarıyor alttaki yuvadan bahsediyor tek power supply takılıyor dedi. Bende kutusunu görebilirmiyim diye sordum ve kutusuna baktım. Kutu üstünde " Dual powersupply positioning design" ibaresini görünce tamam dedim kasa budur. Eğer sabit perçinle kapalı ise geri iade ederim kutu üstünde bu yazıyor ama ürün buna izin vermiyor deyip ürünü aldım. Arkadaşın yanına gidipte tekrar birşey sormadım.

Ben bu bey'i gidipte beyazeşya reyonundan çağırıp bana bunu tanıt demedim. Reyonundaki ürünleri incelemeyen kullanıcıları yönlendirmeyen satış elemanı nasıl olur hayret.
    Neyse önemli olan kasanın istediğim kasa olması sıkınıtılı bir olay da olsa şuan mutluyum..

-----------------------------------------

İlk önce kasayı taşımam da bana yardımcı olan Çağdaş isimli arkadaşıma
    Sonra montaj aşamasında yardımcı olan Onur arkadaşıma
    TEŞEKKÜR EDERİM..

Gelelim ufak ufak herkese tavsiye edebileceğim kasanın resimli tanıtım ve yorumlarına

Kasa Full Tower yapıda
    İşçilik 1 kalite
    Geriye dönük anakart uyumluluğu ve ileriye dönük anakart uyumluluğu tam tabi 3-5 sene sonra ne oalcağını kimse bilemez ama
    Uyumluluk olarak E-ATX, ATX, m-ATX, BTX, m-BTX anakartlarla tam uyumlu bir kasa.
    Kutusu sade ve içinde değerli bir şeyin varlığını belli ediyor

Kasa Boyut Olarak : 584 x 227 x 536 ebatlarında ve kilo olarakta boş 10-11 kg ağırlığında.

Kasa dış yüzeyi parlak siyah olduğundan el izleri hemen belli oluyor.
    Ön taraftaki 5.25 yuvalarının fazlalığı diğer kasalarda olmayan çok önemli bir özellik bence.
    İsteye göre buralara içeriden Fanlar ilave edilebilir.
    Öndeki 5.25 yuvaların kapakların her biri delikli yapıya sahip olduğundan hepsinde içeriden bez filtre var.

Kasaya arkadan baktığımda perçinli sandığım yuvalar 4'er adet vida ile sabitlenmiş. Acele ile baktığım için reyonda demekki fark edememişim.
    Arkada ise 7 adet genişleme yuvası ile yeteri kadar genişlemeye imkan sağlıyor.
    Arkada bulunan 120mm fan soğutma için yeterli.

Altta bulunan resim kasanın iç yapısının ne kadar geniş olduğunu açıklayacaktır.
    Kasayı açtığım zaman aksesuar larının olmadığını fark ettim. Ufak bir araştırma sonrasında üstteki powersupply gözüne saklanmış olduğunu gördüm.

Altta bulunan delikli sacı ileride çıkartıp 1-2 adet fan sabitliyeceğim.

Ufak bir boyut karşılaştırması.
    Sağdaki emektar kasa yuvaları biçimsiz bir hal aldı.
    1 power içeride diğeride dışarıda olduğundan kapak herzaman açık çalışıyordu.

Aksesuar kutu içeriği kusursuz.

Sticker - 2 Powersupply için bağlantı parçası - Yerde durması için tekerlerleri - Powersupply yan panerlleri - bol miktarda çeşitli boylarda vida - 5.25 yuvalar için vidasız bağlantı abaratları
    1 adet speaker ve kullanım kılavuzları.

Kasa içerisine ağağıdaki malzemeler takıldı.

1 adet Sata samsung 20x dvd-rw
    1 adet IDE Seagate 250GB
    1 Adet SATA Seagate 320GB
    1 Adet SATA Seagate 500GB Disk
    Resimde görülenlerin hepsini HDD kutusu olmadığından takamadım.

Gigabyte GA-M750SLI-S4 Anakart
    AMD Phenom X4 9950 İşlemci
    2GB X 3 OCZ 1066 Mhz Bellek
    Skystar 2 Dijital TV Kartı

Montaj aşamasına ilk olarak powersupply ler ile başladım.
    Powersupplyler içeriden değilde dışarıdan takılıyor.
    etrafındaki boşlukta aparatları ile kapatılıyor.

Destek metalleri takıldıktan sonraki halli

Daha sonra anakartı monte etmek için yaklaşık 15 tane vida söktükten sonra çıkan anakart yuvasının ve bana yardımcı olan Onur arkadaşımın resimlerini koyuyorum
    Aslında anakartı monte etmek için yuvayı çıkarmaya gerek yoktu.
    Havada sıcak meyve suyumuzu unutmadık.

Anakartın monte edilmiş hali

Harddisk kutusu üst taraftaydı onu alt tarafa almam gerekiyordu.

İşte böyle birşey

Kablo düzenleyiciler ile kabloları çok fazla düzenleyemedim ama güzel oldu.

Kasa içinde bayağı yer kaldı.

IDE Kablosu biraz kötü durdu. İleride değiştiririz artık..

En nihayetinde kasanın montaj yapılmış hali

Yeni bir bilgisayar kasası alacaklara kesinlikle bu kasayı tavsiye ediyorum.

Neden 2 powersupply diye soran olabilir.
    Ekran kartımı servise gönderdim bir power anakart ve diskleri beslerken, diğeri sadece ekran kartını besliyecek
    Kasa hakkındaki fikir sahibi olmak için inşallah yetecek yorum ve resimler göndermişimdir.

Teşekkür ederim..

• Eline sağlık süper bir inceleme yazıları okuyamadım fazla ama kaç tane fan taktın merak ettim şimdi
  • Abi guzel bir kasa yahu... Phalanx ugrasa dursun... Cooler Master olayin icinde... ama denirseki Silverstone.. o da baska bisey...
  • Süper bir inceleme olmuş , en azından bireysel bir kullanıcı için .
    Stacker , benim de elimden geçmiş , yılların eskitemediği taş gibi bir kasa .
    Hayırlı uğurlu olsun , güle güle kullanın .
  • Öncelikle hayırlı olsun. İnceleme ve tanıtma için teşekkürler. Kasaya gelecek olursak çok ilginç bir kasa Tekrar hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper#

Eline sağlık süper bir inceleme yazıları okuyamadım fazla ama kaç tane fan taktın merak ettim şimdi

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Fan kendi kasa üzerinde gelenleri taktım ekstra fan ilavesi yapmadım ama şöyle söyliyebilirim.

Üstte bir adet 80mm fan
    Kasa arkasında bir tane 120mm
    Birde harddiskleri soğutmak için 120mm lik fan
    4in3 modüle takılı

Odada klima yok. Bu kadar fan ile kasada sıcaklık olarak değişiklik yok.
    Yeni kasa alacak arkadaşlara kesin tavsiyemdir.
  • eline sağlık dostum gerçekten gzl inceleme olmuş çok saol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende topik açmıştım truvatek mi yoksa stackermı diye ama kesinlikle tercihimi bu kasadan yana kullanacağım bu arada inceleme güzel olmuş hayırlı olsun hangi vatan şubesinden kaça aldın bende daha önce vatan bostancı şubesinde çalışmıştım bakalım belki bi güzellik yaparlar ama pek sanmıyorum çalıştığım zamanda çalışana bile belli bir indirim yapılmıyordu yüzümüz kızararak mağaza yöneticisine gidiyorduk anca o yapıyordu indirim bu arada farklı renk seçenekleri var galiba ben baktığımda sadece silver vardı
  • Cevap olarak mesaj attım ama silinmiş sanırım.

Vatan topkapı mağazasından aldım.239 tl ye
    Şuan fiyatı 235 TL.

Bekleseydim keşke
  • Elinize sağlık hocam.

1 Ekim 2007'de ben incelemiştim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_18055528/mpage_1/key_stacker/tm.htm
  • Kasanız hayırlı olsun. Ben de vatandan aldım. Gerçekten on numara kasa.

Eksi yönleri ön tarafa fan takmak istesek hdd takılan bölmelerden almak zorunda oluşumuz ve bu bölmelerin bulunamayışı. Diğeri ise yan kapağa takılan devasa fanın üzerinde gelmemesi ve almak istesek de stoklarda bulunmaması. Bir ara firebal'a 80 liradan gelmiş..

Bunlar da açıkcası büyütülecek şeyler değil.

Yan kapaktaki devasa fan için bile toz filtresini koymuş olmaları, ön tarafın da toz filtreleri ile donatılmış olması. Kasanın geniş hacmi. Psu'nun ister üste ister alta takılabiliyor oluşu beni bu kasayı almaya sevk etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 22 Temmuz 2009; 12:25:22 >
  • Ben kendi kasama geniş iç hacmi var diyordum fakat bunu yanında ezik kaldı. Tekrar kasa alıcak olsam yine Coolermaster alırım
  • güzel kasa hayırlı olsun.
    ancak şu kabloları daha iyi toplayın bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

güzel kasa hayırlı olsun.
    ancak şu kabloları daha iyi toplayın bence...

Ekran Kartının servisten gelmesini bekliyorum.
    Ondan sonra kablolama ile ilgili çalışacağım.
    Bayağı bir dağınık bende farkındayım.
  • Selamlar,

www.img204.imageshack.us/img204/7571/dsc00110j.jpg

harddisk kutusundan nereden temin edebiliriz. Harddisk'leri sığdıramadım mevcut kutuya
  • Bende arıyorum arkadaşım.
    Zaten kasa ile bir tane geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.